Dodaj do ulubionych

Obrzydliwe trawniki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:22
O tej poże roku trawniki wyglądają wyjątkowo obrzydliwie. Gdzie się nie
spojrzy tam "mina". Nawet z dzieckiem nie ma gdzie wyjść na spacer. Po co
ludzie kupują takie wielkie psy do bloków, a jeżeli już mają to niech
sprzątają po swoich pupilkach - wstyd.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ingo Re: Obrzydliwe trawniki IP: 213.17.170.* 24.03.05, 08:25
      Racja, racja , racja. Ale niestety duża częśc włascicieli psów to zakute łby.
      Ostatnio byłem świadkiem jak na zwróconą uwagę, że nie wpuszcza się psów na
      placyki zabaw dla dzieci pewna paniusia była tak oburzona, że zdążyła wyzwac
      osobę zwracajaca jej uwagę.
      • Gość: Inka Re: Obrzydliwe trawniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 08:33
        Ludzie nie mają za grosz kultury. Cieszę się, że inni także dostrzegają problem
        psich odchodów. Oprócz tego jesteśmy terroryzowani przez psy biegajace bez
        smyczy i kagańca. A właściciele śmieją nam się w nos.
    • huann Re: Obrzydliwe trawniki 24.03.05, 13:43
      Gość portalu: Inka napisał(a):
      Po co ludzie kupują takie wielkie psy do bloków

1. to psy KUPUJĄ
      2. tak i wielki, jak i mały - może zechcieć wyjść!......
    • Gość: blissy Przypomina mi się... IP: *.toya.net.pl 24.03.05, 17:20
      ..."Dzień Świra" hahah

P.S.Te psie odchody są tak obrzydliwe, że zbiera mi się na wymioty jak chodze po
      takiej "zasranej" Łodzi. Sorry, ale inaczej tego się nie da określić. A
      pomarańczowe pojemniki, które miały sprzyjać czystości jak stały, tak stoją -
      tylko nie wiem czy ktokolwiek ich używa.a widok właściciela psa z łopatką
      potrzebną do sprzątniecia odchodów to już dla mnie kompletna abstrakcja!Czy to
      jest takie trudne,czy ludzie się wstydzą, czy to po prostu czyste lenistwo i
      tumiwisizm?pewnie ostatnia hipoteza jest dobra.Ludzie , nauczcie się kultury!!!A
      wtedy wszytskim będzie przyjemniej i nareszcie bedzie można poczuc prawdziwe
      wiosenne powietrze!
    • Gość: lubie.psy Re: Obrzydliwe trawniki IP: 217.153.156.* 24.03.05, 18:52
      mozesz sobie narzekac, nic to niestety nie da. prawda jest taka, ze banda
      leniwych flejtuchow, ktorzy stanowia zdecydowana mniejszosc mieszkancow miasta,
      przyczynila sie dzieki swym pupilom do zamienienia trawnikow w szamba.
      nie dociera do nich, ze sprzatniecie po psie lezy rowniez w ich interesie.
      czy Wam, wlasciciele psow, nie przeszkadza smrod, ciagle ryzyko wdepiecia w
      mine? wkrotce trawniki beda tak zafajdane, ze nie bedziecie mieli gdzie
      wyprowadzac swoich pupili.

ach, no tak. placicie podatki, wiec odpowiednie sluzby musza sprzatac za was.
      ciekawe, czy gdybyscie mieli gosposie, to czy walilibyscie w mieszkaniu klocki
      na dywan?-przeciez gosposia sprzatnie.
      • milu100 Re: Obrzydliwe trawniki 24.03.05, 19:24
        trawnik trawnikiem,
        ostatnio mało co nie wpadłem na taką minę wychodząc rano,
        na klatce schodowej w jednym z bloków na teofilowie,
        jeśli przypadkiem właściciwl to czyta to niech wie, ze jest kuta.em
        • Gość: lubie.psy Re: Obrzydliwe trawniki IP: 217.153.156.* 24.03.05, 19:44
          jak wyczaisz ktory to sasiad, to polecam nastepujacy trick: swoje lub psie g***o
          owijasz gazeta, zanosisz pod drzwi sasiada, podpalasz i dzwonisz do drzwi.
          sasiad widzac plonoca gazete na pewno zacznie gasic ogien zadeptujac go :)
          nastepnego dnia mozesz mu podrzucic liscik wyjasnieniem dlaczego jego akurat to
          spotkalo.
          • Gość: niekupa Re: Obrzydliwe trawniki IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 24.03.05, 22:42
            kupom na trawnikach mówimy stanowcze: NIE
            • Gość: Inka Re: Obrzydliwe trawniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:43
              NIE
              • lipcio Re: Obrzydliwe trawniki 25.03.05, 09:02
                no... wspolczuje... zobaczcie sobie trawniki w stanach... zdjecia robione byly
                13 marca

pg.photos.yahoo.com/ph/klipowicz/album?.dir=/8ede
                • Gość: Michał M. Re: Obrzydliwe trawniki IP: 80.51.227.* 25.03.05, 09:17
                  A widziałeś łódzkie trawniki 13 marca? Spowijała je 30 centrymetrowa warstwa
                  śniegu :) Wyglądały dużo lepiej niż te na zdjęciu.

Pokazałeś jeden trawanik, być może właśnie posprzątany przez odpowiednie
                  służby, i twierdzisz, że u Was w Ameryce jest lepiej. Za jakiś miesiąc nasze
                  łódzkie kupki też zostaną zasłonięte przez bujną zieleń trawy (co oczywiście
                  nie usunie problemu). Teraz kupki widać bo trawa jest zeszłoroczna.

Jedynym rozwiązaniem problemu psich kupek jest egzekwowanie (być może wyższych
                  podatków) od czworonogów i przeznaczanie tych pieniędzy na sprzątanie kupek.
                  Inne rozwiązanie się po prostu nie sprawdzi.
                  • lipcio Re: Obrzydliwe trawniki 25.03.05, 11:22
                    zapewniam cie, ze 95% trawnikow tak wyglada - jakos nikomu nie wstyd idac z
                    psem trzymac torebke - tyle swego czasu bylo dyskusji na temat... efekty widac
                    na zdjeciach
      • Gość: Baca Re: Obrzydliwe trawniki IP: *.toya.net.pl 26.03.05, 20:40
        Zgadzam się z tobą, że właściciele psów to banda leniwych flejtuchów. Wczoraj idąc chodnikiem próbowałam ominąć jedno gó.. psie, weszłam niestety w drugie.
    • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Obrzydliwe trawniki 25.03.05, 09:50
      Jesteśmy narodem śmieciarzy i bałaganiarzy.
      Codziennie jak idę chodnikiem, jadę tramwajem widzę sterty śmieci na trawnikach,
      na chodnikach, wszędzie.
      Ciekaw jestem, czy w Niemczech lub Francji też po zimie jest taki syf jak w
      Polsce. Tam pewnie dozorca dostałby od razu mandat, a w lokalnej prasie pojawił
      by się artykuł ośmieszający niefrasobliwego ciecia...
      Ja nie mam psa, bo uważam że to bez sensu mieć psa w bloku.
      Pies jest fajną sprawą jak mieszka się w domku jednorodzinnym.
      • Gość: Inka Re: Obrzydliwe trawniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 21:45
        Jasne. Tylko te nasze utyskiwania to walka z wiatrakami. Większość ludzi ma to
        w duszy...Niestety głupotę ludzką spotkać można na każdym kroku, począwszy od
        sraj..psów, po smrodzące, zepsute samochody, po miłośników piwa, którzy oddają
        swoje potrzeby fizjologiczne gdzie popadnie, po agresywnych łysych dresiarzy
        czy kiboli, po defraudację kasy przez wciąż "nienażartych" biznesmenów z
        różnych instytucji, także państwowych, po brak szacunku i opieki medycznej dla
        osób starszych, po znieczulicę rodziców wobec własnych dzieci,
        po...po...po...długoby wymieniać. Jest cała masa rzeczy, które mnie osłabiają.
        Cóż świata jednak nie naprawię....
        • Gość: wspolnymy siłamy Re: Obrzydliwe trawniki IP: 217.153.156.* 26.03.05, 14:07
          > Cóż świata jednak nie naprawię....

kazdy musi zaczac od siebie i swojego najblizszego otoczenia.
          wystarczy nie przechodzic obojetnie...
      • Gość: konkret Re: Obrzydliwe trawniki IP: *.w193-252.abo.wanadoo.fr 26.03.05, 20:12

w.o.d.z.i.r.e.j napisał:
        ......... Ciekaw jestem, czy w Niemczech lub Francji też po zimie jest taki syf
        jak w Polsce. Tam pewnie dozorca dostałby od razu mandat, a w lokalnej prasie
        pojawił by się artykuł ośmieszający niefrasobliwego ciecia...

>>>>nie wiem jak w Niemczech ale we Francji brudno jest nie tylko po zimie
        (fakt,ze sprzataniem po psach zajmuja sluzby tzw komunalne-jedzie sobie facet
        motorem z zamontowanym duzym odkurzaczem i zbiera "nawoz"-)Dozorcow tez tu
        niema jako takich kazdy sprzata po sobie a wlasciciele domow dbaja o porzadek
        wokol swoich "zamkow" ale wracajac do rzeczy calkowicie zgadzam sie z inka ze
        obrzydliwym jest i widok zafajdanych chodnikow i trawnikow

• endomedia ba...trawniki - zobaczcie chodniki 25.03.05, 22:00
      fastfood...
      www.endomedia.pl/dewastacje/fastfood.jpg
      • Gość: Inka Re: ba...trawniki - zobaczcie chodniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:39
        Super fotka. Od dawna zajmujesz się tą tematyką? A może masz jeszcze inne
        równie interesujace fotografie? Pozdro
      • Gość: lavinka Czy to już trzeci wątek na ten temat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 15:08
        Po się pogupiłam.... ;-PPP

lav

p.s. Tfuu, ale kupa...
        • Gość: paris.hilton Re: Czy to już trzeci wątek na ten temat? IP: *.66.14.17.67.gte.net 29.03.05, 22:31
          moze byc i trzeci/dziesiaty/setny a i tak nic nie pomoze.
          jestesmy gownianym narodem i tyle.
          wystarczy spojrzec na ulice ! syf ze zerzygac sie mozna.
          domy? obsmarowane, obsikane - nawet te nowe, odmalowane juz pobryzgane jakimis
          sprayami
          chodniki? bloto i gowno jak w chlewie.

i kto to wszystko robi?

jestesmy zalosni - po prostu zalamka.
          mozemy tylko pomarzyc o zyciu w dobrobycie i pieknych otoczeniach europy
          zachodniej i ameryki.

1000 lat uplynie i jeszcze w gownie sie bedziemy taplac:(
          fuj
          • Gość: lavinka z nielogu Re: Czy to już trzeci wątek na ten temat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 17:08
            Być może jesteśmy ostatnim narodem,który swoje życie traktuje jak wstęp do
            wieczności i nie przejmuje się specjalnie sprawami doczesnymi ;-)))

lav
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka