Dodaj do ulubionych

Kibice ŁKS i Widzewa - propozycja

07.04.05, 10:14
nie jest to propozycja pojednania bo mi się śmiać chce na sam widok tych
związanych szalików w Krakowie i innych miastach jak i tak od przyszłego
tygodnia znów rozpocznie się regularne mordobicie. Przecież inaczej
opustoszeją stadiony - w końcu po to chodzicie na mecze a nie żeby siedzieć i
oglądać, co nie chłopaki ?
Ale byc może w tym tygodniu refleksji może uda sie wam złożyć małą obietnicę
i przestaniecie malować po murach tych swoich gwiazd i żałosnych tekstów,
które u człowieka z IQ powyżej 15 doprowadzają do płaczu i refleksji nad
waszą głupotą. Te wszystkie Żydzewy, ŁKS Chu... juz się znudziły - wymalujcie
sobie własne pokoje w te hasła a potem idźcie na stadion się wyrżnąć na
wzajem.
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem.
Obserwuj wątek
    • cassani zapomniałem 07.04.05, 10:18
      dobrze że internet jest anonimowy bo bym już chałupy nie miał ;)
    • Gość: Ingo Re: Kibice ŁKS i Widzewa - propozycja IP: 213.17.170.* 07.04.05, 10:22
      Masz racje. jesli chociaz złoża zobowiązanie, że przestana dewastowac mury i
      pisac obraźliwe dla innych hasła to juz to bedzie wielki sukces i uczczenie
      pamięci Papieża.
      • cassani merci 07.04.05, 10:32
    • endomedia macie przykład w Kraku - odpuście 07.04.05, 10:44
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=486&w=22402658&v=2&s=0
      • cassani dzieki za zdjęcia 07.04.05, 10:47
    • Gość: mat28 Re: Kibice ŁKS i Widzewa - propozycja IP: *.profiline.com.pl 07.04.05, 11:03
      > sobie własne pokoje w te hasła a potem idźcie na stadion się wyrżnąć na
      > wzajem.

Albo nawet zerżnąć.
      • cassani Re: Kibice ŁKS i Widzewa - propozycja 07.04.05, 11:09
        kto wie, kto wie...
    • Gość: Willybob Re: Kibice ŁKS i Widzewa - propozycja IP: 194.42.116.* 07.04.05, 11:39
      ja w podobnym watku apelowałem o pojednanie, ale twój apel może bedzie
      łatwiejszy do wprowadzenia w życie, bo mi sie chyba ta atmosfera cudu
      udzieliła, poprostu nie rozumiem jak to się dzieje, że moi znajomi kibicują
      róznym drużyną razem siedza w pubie, razem studiuja itp i są przyjaciólmi a jak
      wejda na stadion i zasiądą w dwóch różnych to wyzwają sie od k...w itp, tego
      chyba nigdy nie pojmę, ale jezeli dzieki temu postowi na murach nie pojawi sie
      kolejny napis to bylo warto
      pozdro
      • miszax Re: Kibice ŁKS i Widzewa - propozycja 07.04.05, 12:25
        popieram gorąco willyboba i Cassaniego i wszystkich którzy mają dość
        antysemickiej legendy ciągnącej się za Łodzią przez grupę buraków ze sprayem w
        ręce (nie mylić z prawdziwymi graficiarzami)
    • Gość: kibol Re: Kibice ŁKS i Widzewa - propozycja IP: *.cosinus.pl / 81.219.124.* 07.04.05, 13:34
      tak,tak wszystko jest piękne ale WIDZEW z lksa nigdy sie nie polubi!!!
      świeta wojna jest potrzebna w każdym mieście...bo to ma swój urok!!!!!!!

only Widzew
      • cassani WIEDZIAŁEM!!!! 07.04.05, 14:01
        BRAWO!!! - Wiedziałem ze jak się odezwie jakiś kibol odezwie to oczywiście nic
        nie zrozumie z mojego posta (podtrzymana teoria o IQ 15!!!) - nie chodziło o to
        kolego żebyście się pokochali - tylko żebyście przestali malować po murach i
        oszpecać miasto!!!! Nie wiem jak Ci to stary lepiej wytłumaczyć - jak bys wciąż
        miał jednak kłopoty ze zrozumieniem to pytaj, załóż nawet własny czat - "O co
        mu chodzi???" - może ci to ktoś jaśniej niż ja wytłumaczy.
        • wilamek Re: WIEDZIAŁEM!!!! 07.04.05, 15:58
          Wiesz co, szkoda Twoich sił na tłumaczenie Panu Kibolowi, być może jak będzie
          mial dziecko (a może już ma) i to zamiast do domu z meczu pojedzie do szpitala
          to może wtedy zrozumie do czego mu potrzebna ta święta wojna(czego oczywiście
          nie życzę, bo to nie dziecka bedzie wina, że ojciec jest "wojownikiem"). Może
          najlepszą nauczką by było jakby na jego nowo wybudowanym domu ktoś nabazgrolił
          para napisów i to tyle. Zrozumcie, że nie po to ktoś zapycha od rana do nocy,
          żebyście wy sobie mieli gdzie pomazac. Panie Kibolu zrozumiał Pan już?
      • Gość: Juras Znów Łódź daleko w tyle za Krakowem? IP: 213.77.34.* 07.04.05, 14:02
        Chyba jednak niektórzy kibice Widzewa niewiele nauczyli się od Ojca Świętego,
        który kibicował Cracowii, ale na szczęście nie widział żadnego uroku
        w "świętej" wojnie z Wisłą. Jeśli chodzi o mnie to od dawna kibicuję
        koszykarkom ŁKS-u i piłkarzom Widzewa, więc jestem najlepszym dowodem, że
        Widzew z ŁKS-em można pogodzić!
      • al_ Re: Kibice ŁKS i Widzewa - propozycja 07.04.05, 16:50
        Takich ludzi ze społeczeństwa należy w trybie natychmiastowym liminować...
        Takiego nie nauczy już nic... Idź człowieku się dalej napieprzać, bo i tak
        nitka łącząca uszy nie pozwoli Ci przemyśleć sprawy...
        Piękny urok... Szkoda sku..syny, że tykacie zwykłych ludzi... Czy wy się nie
        możecie wkońcu wybić?
        • p8 ja tylko jedno pytanie... 07.04.05, 17:28
          czy macie choć ogólne rozeznanie w tego typu sprawach??? bo mimo wszystko
          używacie zbyt czarnych barw. nie neguję waszego zdania w tej kwestii, ba,
          zgadzam się w sprawie bohomazów na murach, ale wasze wypowiedzi nieco trącą
          prasą brukową. czemu??? jeszcze nie spotkałem się z rzetelnym artykułem na temat
          kibiców, natomiast zawsze jeśli zdarzy się jakiś incydent, burda, awantura jest
          ona gęsto nagłaśniana, omawiana jako sensacja dnia. świat mediów może wykreować
          każdego i wszystko, w taki sposób jak to jest aktualnie korzystne. w kraju gdzie
          telewizor jest wyrocznią i bogiem są ludzie, zwłaszcza młodzi i głupi którzy
          łatwo ulegają pokusie - "zobacz ale oni się pokazali, kazda telewizja o tym
          trabi - tera my musimy zrobić coś lepszego i wykręcić większy dym". zgoda, to
          tylko jedna strona medalu, ale sprawa nie jest tak prosta jakbyście chcieli -
          "idźcie się wyrżnąć" i po co to??? każdemu wychodzącemu ze stadionu kula w
          łeb??? bo bandyta??? chyba nie tędy droga. a ja i tak twierdzę że podstawą
          problemu nie jest ta część ludzi która tłucze się po ryjach, oni są skutkiem, a
          nie przyczyną. przez lata olewano się problem bezpieczeństwa na stadionach,
          olewały to kluby (kasa przede wszystkim), pzpn (przecież to problem klubów),
          czynniki ustawodawcze (dali radę w anglii, radzą sobie w holandii ale u nas to
          byłoby przecież za proste), policja (zomowskie metody w walce z tłumem -
          konsekwencją m.in. zajścia na juwenaliach), dosłownie wszyscy. lepszy był
          sterotyp - każdy kibic bandyta, w szalu i z nożem w garści, bo tak było łatwiej.
          jednocześnie pozwolono ludziom na zbyt dużo nie martwiąc się o skutki. a jak
          polakowi dać palec to chce całej ręki. nie jestem stroną w tym temacie - uważam
          że niczego nie powinno oceniać się w sposób skrajnie jednostronny. poza tym,
          posiadam trochę głębsze rozeznanie w tej kwestii, i proszę abyście nie byli
          bardziej cesarscy od cesarza. bo ciskać gromy i sr.. ogniem potrafi każdy.
          zwłaszcza przez internet.
          • endomedia zaduma... 07.04.05, 17:47
            www.endomedia.pl/dewastacje/zaduma1.jpg
            www.endomedia.pl/dewastacje/zaduma2.jpg
            www.endomedia.pl/dewastacje/napisy1.jpg
            www.endomedia.pl/dewastacje/napisy2.jpg
            www.endomedia.pl/dewastacje/panstwo1.jpg
            www.endomedia.pl/dewastacje/panstwo2.jpg
            www.endomedia.pl/dewastacje/napisy.ul1.jpg
            www.endomedia.pl/dewastacje/napisy.ul2.jpg
            www.endomedia.pl/dewastacje/napisy.ul3.jpg
            • p8 przestań 07.04.05, 18:15
              oceniać większość patrząc na postępowanie mniejszości. nawet sobie nie
              zadałaś/eś trudu przeczytania tego co napisałem. najłatwiej pie..ąć: ZADUMA,
              wkleić parę fotek i mieć wszystko w dupie. gdy trzeba podejść do jakiegoś
              problemu bardziej rzeczowo to już schody, co??? przecież napisy na murach to
              dowód zbrodni wszystkich kibiców przeciw społeczeństwu, prawda???. wszystkich co
              do jednego. cóż, jaki kraj takie społeczeństwo, jakie społeczeństwo tacy i
              kibice. zamalowałaś/eś choć jeden taki napis zamiast robić mu zdjęcie???
              i jesli mam być szczery to możesz sobie swoja zadumę wsadzić w dupę. i to raczej
              głęboko. słowa są piękne (zwłaszcza te w internecie), czyny są trudne. uświadom
              sobie więc że kibic piłkarski w Polsce to nie lokalny folklor tylko problem
              społeczny, ale nie, przecież zaduma, nie??? to zapewene kibice drapią szyby w
              tramwajach, tagują jak nieprzytomni, wszyscy kibice to robią, i nawet się nie
              zadumają nad paroma fotkami, to kibice są głównie godni potępienia. słonko,
              patrzeć a widzieć to dwa różne pojęcia. i nie myl ich... a wszystkim zamiast
              wstawiania głodnych kawałków polecam wizytę na stadionach, gdzie można się
              przekonać że większym zagrożeniem dla ludzi jest teraz kompletny brak
              zainteresowania klubów kibicami. wejście na stadion przez jedną furtkę
              szerokości 60cm to główne zagrożenie ostatnimi czasy. a co do poziomu zagrożeń
              stadionów przez dzikie hordy hunów wystarczy przeanalizować wzrost frekfencji. o
              ile w prawdziwie bandyckim okresie oscylowało to w granicach 2 tysięcy teraz
              plasuje się juz przy 7 tysiącach i nadal wzrasta. pewnie dla zadum(f)anych to
              nie argument, lepiej powielać mit bandyctwa. zresztą, czy trzeba było smierci
              Karola Wojtyły abyście się zainteresowali tą kwestią??? ja opisuję jedną stronę
              medalu, wy drugą. prawda i tak leży pośrodku.
              • al_ Re: przestań 07.04.05, 18:23
                Acha ja nie gadam o kibicach... tych w kraju mamy bardzo dużo. Ludzi, którzy
                idą na mecz siatki, nogi kosza, dla zabawy, dla przeżycia. Ja gadam o tych
                zwyrodnialcach, których niestety przyznasz, ale jest coraz więcej...
                • p8 al 07.04.05, 19:07
                  możemy o tym podyskutować - outsider@pai.net.pl

co do liczebności tych jak to nazwałeś zwyrodnialców - nie przyznam ci racji. to
                  raczej kwestia wymiany pokoleniowej niż wzrost liczebności.
                  • al_ Re: al 07.04.05, 19:10
                    A nie możemy tu dyskutować ;). Ja nie jestem fanem mailowania bądź mailingu ;).

Hmmm... może i tak, ale jak dla mnie nieco przybyło ludzi, którzy żyją głownie
                    po to aby bić kraść, i malować na ścianach... pop. Bazgrać... Nieznacznie, ale
                    przybyło...
                    • Gość: pi ejt hmm IP: 212.191.173.* 07.04.05, 19:34
                      lecz wtedy byłaby to ogólna dyskusja
                      • al_ Re: hmm 07.04.05, 20:39
                        Ale ja się nie boję moich poglądów, często sprzecznych z większością
                        zgromadzonych ale pewnie małe ziarenko prawdy mają... jak każde.. dlatego
                        rozmowy ogólnej się nie lękam... no chyba, że nalegasz na mailowanie ;)
          • al_ Re: ja tylko jedno pytanie... 07.04.05, 18:02
            a spróbuj pojechać do centrum z szaliku klubowym... pewnie 5 min nie
            postoisz... I ja o tym gadam. To już nie jest garska ludzi... Ich jest masa...

A co do policji... Akurat uważam, że brutalne metody walki z tłumem bandytów są
            skuteczne... W Anglii w razie burdy na stadion wjeżdża policja konna i pałuje
            wszystkich, którzy są w tłumie bandytów... I jak widać działa... A juwenalia to
            nie wina policji, tylko tych zdegenerowanych bandytów...

Co do klubów i PZPN zgadzam się. Zresztą Pan Listkiewicz jest żenujący...
            Miernota umysłowa...
            • Gość: mr x Re: ja tylko jedno pytanie... IP: *.p.lodz.pl 07.04.05, 20:32
              ale u nas jak policjant spaluje za mocno jak w slupsku to idzie siedziec. I do
              tego jak w lodiz jeszcze odszkodowanie bandytom musi placic. a media z zula
              robia 17 letniego studenta. W tej gazecie tak bylo po juwenaliach pisane. a z
              policjantowq zwyrodnialcow
              • al_ Re: ja tylko jedno pytanie... 07.04.05, 20:38
                Zawsze mówiłem, że ten 17 latni degenerat dostał to na co zasłużył... Pieprzony
                bohater narodowy...
    • Gość: 453gt Re: Kibice ŁKS i Widzewa - propozycja IP: *.ec.pl 08.04.05, 00:19
      wielce szkoda ale i !!tak będziemy zawsze z papieżem www.papiez.kul.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka