Gość: zorro IP: 62.77.172.* 13.04.05, 20:46 surowym wyrokiem bylby rok wiezienia bez zawieszenia i 5 tys grzywny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: q Smiechu warte - 400 zł !!! IP: *.toya.net.pl 13.04.05, 21:34 Smiać się czy płakać? 400 zł to mniej niż mandat, a 3 miesiące w zawieszeniu to przecież nie kara. Sąd się po raz kolejny skompromitował. Taki kraj, taka kultura, taka wrażliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjot Re: Smiechu warte - 400 zł !!! IP: *.kelvn1.qld.optusnet.com.au 15.04.05, 11:50 No to jest prawie tyle co daja gangsterom w Polsce za zabojstwo. Nie jest zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:23 jest zywa istota i tak samo czuje bol i strach... to fakt, ale jesli tak jest to dlaczego takie male sa kary?!?!?! ten facet powinien sie leczyc, isc do pudla i pracowac za darmo spolecznie na rzecz zwierzat w schronisku przez 10 lat - przymusowo, to bylaby kara... 400zl, smiechu warte, za chwile zrobi to samo, albo jeszcze lepiej nie bedzie to juz kot tylko czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Ten wyrok to kpina! IP: 201.24.48.* 13.04.05, 22:43 "Surowy wyrok"???? To żałosne. 400 zł i trzy miesiące w zawieszeniu? Ten zwyrodnialec powinien zapłacić co najmniej 10 tys. i nosa z pudła nie wychylać przez najbliższe 10 lat, licząc od zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 14.04.05, 00:09 Powinien dostac w morde Odpowiedz Link Zgłoś
raveck Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 08:54 A moze by tak przestepce ukarac jak w sredniowieczu? Scisnac mu glowe w imadle i polamac kregoslup - 'oko za oko, zab za zab'! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 22:54 Popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 09:14 TO JEST SUROWA KARAN ?!? w Stanach by mu taką karę dowalili, że nawet nie śmiałby mocniej kota pogłaskać,żeby mu krzywdy nie zrobić... ludzie!!! 400 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 09:31 Redaktor napisał o surowym wyroku. To was wzburzyło. Mnie też, to porażające, że nie bylejaka gazeta nie potrafi właściwie ocenić tak beznadziejnie małego wyroku. Ale czy przeczytaliście dalej...? " Tak surowy wyrok za znęcanie się nad zwierzętami _nie_ _zdarzył_ _się_ _od_ _wielu_ _lat._" Czy TO nie przeraża? To, że ludzie maltretują zwierzęta, nie trafiają za to do sądu, a jak już jakimś cudem się to wydarzy, to dostają mniej niż w/w kara? A GRZYWNA (czy za połamanie ławki w parku też jest grzywna?)i trzy miesiące wyroku to dużo!? Nasze sądy są CHORE! Gdzie byli ludzie z Towarzystwa Opieni nad Zwierzętami, gdy odbywał się proces? Czemu zwierzęta giną w ciszy ludzi i cierpią wobec ich milczenia? Czy to się kiedyś zmieni? :'-( Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 09:43 wiesz co nie wiem czy TOnZ ma wpływ na wysokość wyroku, to chyba właśnie sąd ma jakieś tabele z których ustala wyroki, a skoro był to najwyższy od dawna..to ... nawet nie chce pomyśleć... TOnZ często zabiera zwierzęta. Jestem wolontariuszką w schronisku i na prawdę to co robią ludzie...płakać się chce..ale chociaż będąc z tymi zwierzakami, pielęgnując je a potem okazując im troskę i miłość mogę coś zrobić, wynagrodzić im ciężki los. widzisz najgorsze jest to ,że jest ogólne przyzwolenie społeczeństwa, poza tym ludzie biorą SOBIE kotka czy pieska, nie myśląc o potrzebach zwierząt tylko o sobie (przykład: psy potrzebujące przestrzzeni i ruchu zamyka sie na 40 m2 i oferuje spacer na smyczy zabijąc potrzeby życiowe tych zwierzat).myślę ze posiadanie zwierzaka powinno być luksusem ( nie w kwestii kasy ,ale trzeba spelnic jakies warunki, lub deklaracja,że podczas życia zwierzaka przychodzi ktoś w rodzaju kuratora i patrzy czy sie zwierzu nie dzieje krzywda,sprawdza szczapienia, czy suczki nie sa zbyt "eksploatowane" -może wtedy byłoby wiecej odpowiedzialnosci...) tak naprawde musimy zaczac od siebie i przekazywac nasze dobre podejscie naszym dzieciom... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 09:35 To sku..syn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willybob Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: 194.42.116.* 14.04.05, 09:49 4 stówy?ja zapłace te czterysta złotych z własnej kieszeni jeżeli pozwolą mi za to strzelić kolesiowi w mordę, a ponieważ to nie człowiek, a raczej zwierzę to może sąd potraktuje mnie równie łaskawie i dostanę kolejną grzywnę 400 zł- naprawdę chętnie zapłacę i wyrok uznam za sprawiedliwy- poproszę adres tego Pana i już jadę z pieniędzmi. Czy za te 400 zł mógłbym otrzymać również duży kamień? żebym nie musiał staruszka męczyć obijając go o krawężniki i mniejsze kamienie, bo aż tak brutalny nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 09:58 jak chcesz to dorzucam 2 stówy i bede kolesia trzymac,zeby nie uciekl!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Ja też ! IP: 194.150.251.* 14.04.05, 13:36 Ja tez się dorzucę! Załatwię duuuży kamień! Wyjdzie nam juz tylko po 133zł! Skoro Sąd nie potrafi wydać odpowiedniego wyroku, jestem za załatwieniem tego w ramach "sąsiedzkiej pomocy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLYBOB Re: Ja też ! IP: 194.42.116.* 15.04.05, 09:20 Dobra, ZBIORKA TRWA!!! JAK UZBIERAMY 800 ZŁ TO BEDZIEMY MOGLI MU DWA RAZY WYTŁUMACZYĆ CO NAS "BOLI" W SPRAWIE KOTA- DZIEKI ZA WSPARCIE POMYSŁU- A MOZE WSPOLNIE ZNAJDZIEMY SPONSORA ZEBY TE GRZYWNY DLA SADU PŁACIŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Ja też ! IP: 194.150.251.* 14.04.05, 13:36 Ja tez się dorzucę! Załatwię duuuży kamień! Wyjdzie nam juz tylko po 133zł! Skoro Sąd nie potrafi wydać odpowiedniego wyroku, jestem za załatwieniem tego w ramach "sąsiedzkiej pomocy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de_Saddam Od lat dręczą mnie koty, nienawidzę ich !!!! IP: *.cm.umk.pl 14.04.05, 10:58 czy pójde za to do więzienia POJEBY ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Od lat dręczą mnie koty, nienawidzę ich !!!! 14.04.05, 11:12 przychodzą do ciebie w nocy i wydrapują ci oczy?? ogarnij sie chłopie!! co taki kot moze ci zrobic.dorosły jeztes a jak chcesz sobie pobluzgac to sobie w domu bluzgaj. poza tym uwazaj zeby ta nienawisc cie od srodka nie zezarla. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Od lat dręczą mnie koty, nienawidzę ich !!!! 14.04.05, 13:25 A może od lat dręczą Cię białe myszki, a koty po prostu przychodzą za nimi? Za samą nienawiść do więzienia nie pójdziesz, ale nie polecam robienia dalszych kroków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kick me Re: Od lat dręczą mnie koty, nienawidzę ich !!!! IP: *.hsd1.co.comcast.net 14.04.05, 14:31 taka klase zaprezentowales, a czytac nie umiesz- pewnie ze nie pojdziesz do wiezienia, nie w tym kraju przynajmniej... z powodu takich jak ty ja nie pomagam ludziom tylko zwierzetom... Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Pręt zbrojeniowy Φ 1" staruchowi w rzyć... 14.04.05, 11:13 ... a nie 400zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borsuuk Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:48 Czy to nie hipokryzja? Czym innym jak kaźnią i salą tortur są wielkie hodowle trzody, bydła i drobiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: 194.150.251.* 14.04.05, 13:45 Mowa tu o kocie.. który nie jest zwierzęciem hodowlanym. Pozatym zwierząt hodowlanych nikt nie tłucze głową i kamień nikt im nie łamie kręgosłupa, poczym wyrzuca do śmietnika... Zwierzęta mają tam ciepło i dostają żarcie na czas i zabija sie je w humanitary sposób, jak najmniej cierpień. Nie zrobisz z ludzi wegetarian, a zakatowanie kota dla sadyzmu, a zabicie kury czy świni do jedzenia, to chyba jest róznica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: 194.150.251.* 14.04.05, 13:45 Mowa tu o kocie.. który nie jest zwierzęciem hodowlanym. Pozatym zwierząt hodowlanych nikt nie tłucze głową i kamień nikt im nie łamie kręgosłupa, poczym wyrzuca do śmietnika... Zwierzęta mają tam ciepło i dostają żarcie na czas i zabija sie je w humanitary sposób, jak najmniej cierpień. Nie zrobisz z ludzi wegetarian, a zakatowanie kota dla sadyzmu, a zabicie kury czy świni do jedzenia, to chyba jest róznica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie IP: 217.6.80.* 14.04.05, 14:17 a sad pewnie podejmowal decyzje o karze, rozpatrujac inne okolicznosci: - moze facet ma na utrzymaniu 2 dzieci i zone a utrzymuje sie z zasilku -> wtedz 400 zl to MAJATEK - moze i faceta chcial wsadzicza kratki, ale okazalo sie, ze dzieci musialyby pojechac do domu dziecka - moze facet opiekuje sie chora matka, ktora MUSI sie opiekowac, bo inaczej ona nie przezyje - a moze do tej pory mial dobra opinie reasumujac, czyn haniebny, ale wyroku nie oceniajcie, bo nie znacie okolicznosci Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie 14.04.05, 14:30 jeśli on się opiekuje rodziną to nie chciałabym być w ich skórze...co może jak ktoś kota katuje to dzieci głaszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie 14.04.05, 14:40 niekoniecznie. może po prostu kocie życie nie jest dla niego nic dokładnie tak jak dla twojego przedmówcy, z którym odbyłem już kiedyś rozmowę n/t. gościa, który zabił kota rzucając w niego kamieniami i doszedłem do takich właśnie wniosków. żeby zatłuc zwierze trzeba albo z tego zła czerpać jakąś przyjemność albo nie pojmować tego czynu jako zła. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie 14.04.05, 14:34 noo, wyłania się z tego obraz mocno zalatanego i zestresowanego faceta, który ulżył sobie okrutnie mordując zwierzę - wybaczmy mu, przecież jak człowiek ma tyle obowiązków na głowie to może sobie od czasu do czasu zabić kota. mam do ciebie tylko jedną prośbę - wyobraź sobie, że taką śmierć przeżywasz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie IP: 217.6.80.* 14.04.05, 14:45 Gray, ja nie dyskutuje z Toba o podlosci uczynku. Ja nie dyskutuje z Toba o wartosci zycia kota. Ja dyskutuje o wielkosci kary w wysokosci 400 zl. Znam takich, ktorzy nie widzieli takich pieniedzy od lat, dla nich to majatek. Znam tez takich ktorzy potrafia wiejej "puscic" w jeden wieczor. Nie oceniaj, czy to duzo czy malo, bo nie wiesz ile to jest dla tego goscia. Sprawa druga, czy jezeli ma dzieci na utrzymaniu, to zamknalbys go za tego kota a dzieci oddal do domu dziecka ? Tylko nie uchylaj sie od odpowiedzi na to pytanie, chce ja uslyszec! Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie 14.04.05, 14:53 Gość portalu: literka m napisał(a): > Gray, ja nie dyskutuje z Toba o podlosci uczynku. Ja nie dyskutuje z Toba o > wartosci zycia kota. Ja dyskutuje o wielkosci kary w wysokosci 400 zl. Znam > takich, ktorzy nie widzieli takich pieniedzy od lat, dla nich to majatek. Znam > tez takich ktorzy potrafia wiejej "puscic" w jeden wieczor. Nie oceniaj, czy > to duzo czy malo, bo nie wiesz ile to jest dla tego goscia. ciekawe ile było warte dla tamtego kota jego życie - być może właśnie te cztery stówki i jesteśmy kwita. > Sprawa druga, czy jezeli ma dzieci na utrzymaniu, to zamknalbys go za tego > kota a dzieci oddal do domu dziecka ? Tylko nie uchylaj sie od odpowiedzi na > to pytanie, chce ja uslyszec! jeżeli pięćdziesięcioletni facet z małoletnimi dziećmi byłby na tym całym świecie sam jak palec, bez absolutnie żadnej bliższej rodziny, to z pewnością bym tego nie zrobił. :) generalnie zostałeś u mnie mistrzem gdybania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie IP: 217.6.80.* 14.04.05, 15:28 > generalnie zostałeś u mnie mistrzem gdybania. generalnie krew mnie zalewa, gdy obcuje z typowo polska przypadloscia,: kazdy jest alfa i omega, kazdy wie lepiej. "Sad jest glupi", "sad nie ma pojecia". Przeczytaj wypowiedzi nizej "sad nic nie rozpatrywal" i kazdy wie najlepiej, jaka kara bylaby najlepsza. Wszyscy ci tak twierdzacy, to poczatek tej kreatury co zabil kota. Zaczyna sie od "wiedzenia lepiej" i "wlasnej niomylnosci". Konczy sie na tej kreaturze, zapewne ten gosciu tez wiedzial, "co bedzie dla kota najlepsze" Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie 14.04.05, 17:11 bardzo chciałeś uzyskać odpowiedź na swoje pytanie i co z tym zrobiłeś? to było takie chcenie dla chcenia? Gość portalu: literka m napisał(a): > generalnie krew mnie zalewa, gdy obcuje z typowo polska przypadloscia,: kazdy > jest alfa i omega, kazdy wie lepiej. "Sad jest glupi", "sad nie ma pojecia". a co tyś się tak tego sądu uczepił? sąd postępuje tylko w granicach prawa, które jest w tym wypadku stanowczo zbyt łagodne. dopiero teraz do gry wchodzi twój ukochany sąd, który prawie nigdy nie wydaje maksymalnych wyroków żeby zostawić sobie margines na 'w razie jakby co' - to raz. dwa - główną okolicznością łagodzącą jest tu sławna 'niska szkodliwość społeczna czynu', w której tak naprawdę chodzi o to, że nikt na tym kocie nie stracił - o pieniądzach nie może być mowy, rodzina kota nie będzie się odwoływać, nie ma również sensu karać tak aby facet zaczął się odwoływać itd. - nie ma na to ani czasu ani prądu. reasumując - rozwodzenie się nad martwym kotem jest po prostu zbytecznym marnowaniem czasu i pieniędzy. oczywiście, że jest to przestępstwo i oczywiście, że trzeba wymierzyć sprawiedliwość ale nie ma sensu się do tego zbytnio przykładać. tyle. > Przeczytaj wypowiedzi nizej "sad nic nie rozpatrywal" i kazdy wie najlepiej, > jaka kara bylaby najlepsza. > Wszyscy ci tak twierdzacy, to poczatek tej kreatury co zabil kota. Zaczyna sie > od "wiedzenia lepiej" i "wlasnej niomylnosci". Konczy sie na tej kreaturze, > zapewne ten gosciu tez wiedzial, "co bedzie dla kota najlepsze" przerabialiśmy już ten temat i teraz nie dojdziemy do niczego nowego. widzimy tą sprawę w dwóch zupełnie różnych płaszczyznach - dla ciebie bestialskie zamordowanie kota nie jest sprawą godną wysokiej kary i mnóstwo okoliczności może tę karę łagodzić, dla mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Duży plus do GRAY IP: 194.150.251.* 14.04.05, 17:20 Popieram. Nic dodać nic ujać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie IP: 217.6.80.* 14.04.05, 17:51 > bardzo chciałeś uzyskać odpowiedź na swoje pytanie i co z tym zrobiłeś? to >było takie chcenie dla chcenia? zartujesz, prawda ? przeciez swoja odpowiedzia, potwierdziles wyrok sadu. skad wiesz, ze nie byl w takiej sytuacji ? (a to jest jedna z mozliwych) > a co tyś się tak tego sądu uczepił? to nie ja sie uczepilem tylko wy. przeciez w tym watku, nic innego sie nie dzieje, jak podwazanie wiarygodnosci sadu. Czyz nie ? skoro wszyscy proponuja kary 100 krotnie wieksze. > przerabialiśmy już ten temat i teraz nie dojdziemy do niczego nowego. widzimy t > ą > sprawę w dwóch zupełnie różnych płaszczyznach - dla ciebie bestialskie > zamordowanie kota nie jest sprawą godną wysokiej kary i mnóstwo okoliczności > może tę karę łagodzić, dla mnie nie. przeciez sam pokazales, ze sa okolicznosci przy ktorych takze zlagodzilbys kare (ciut wyzej). czlowieku, sam sobie przeczysz. gray, jak juz wymieniasz ze mna poglady, to nie zmieniaj ich co chwile, bo do niczego nie dojdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie 14.04.05, 18:05 Gość portalu: literka m napisał(a): > zartujesz, prawda ? przeciez swoja odpowiedzia, potwierdziles wyrok sadu. skad > wiesz, ze nie byl w takiej sytuacji ? (a to jest jedna z mozliwych) a skąd wiesz, że nie był następnym papieżem wychowującym dwójkę dzieci sąsiadów, którzy musieli wyjechać do umierającej matki przebywającej w domu dziecka? skąd ty to wiesz? skoro powziąłeś taką linię obrony to może skołowałbyś jakieś uzasadnienie wyroku i pokazał mi tutaj jak bardzo się mylę? > > a co tyś się tak tego sądu uczepił? > > to nie ja sie uczepilem tylko wy. przeciez w tym watku, nic innego sie nie > dzieje, jak podwazanie wiarygodnosci sadu. Czyz nie ? skoro wszyscy proponuja > kary 100 krotnie wieksze. my? rozglądam się i nikogo nie widzę... > przeciez sam pokazales, ze sa okolicznosci przy ktorych takze zlagodzilbys > kare (ciut wyzej). tak, bardzo wyjątkowe, i nie złagodziłbym tylko zamienił na pracę ze zwierzętami np. w schronisku. > czlowieku, sam sobie przeczysz. przez grzeczność nie powiem co ty robisz :) > gray, jak juz wymieniasz ze mna poglady, to nie zmieniaj ich co chwile, bo do > niczego nie dojdziemy. niczego nie zmieniam, swoje stanowisko wyraziłem już dawno temu, to że próbujesz nie przyjąć go do wiadomości to już nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie IP: 217.6.80.* 14.04.05, 18:50 > a skąd wiesz, że nie był następnym papieżem wychowującym dwójkę dzieci sąsiadów (...) nie wiem. dlatego ja powstrzymuje sie od komentowania wyroku. Byc moze jest on smiesznie maly, byc moze wystarczajacy. Nie stwierdzimy tego, bo nie jestesmy sadem, ktory znal inne okolicznosci sprawy. > tak, bardzo wyjątkowe, i nie złagodziłbym tylko zamienił na pracę ze zwierzętam > i > np. w schronisku widzisz i o to mi chodzi. NIGDZIE nie twierdze, ze to kara wsstarczajaca. Ale NIKT z nas nic nie wie, oprocz kilku faktow z jednego artukulu z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie 14.04.05, 19:25 Gość portalu: literka m napisał(a): > nie wiem. dlatego ja powstrzymuje sie od komentowania wyroku. nie udaje ci się to jednakowoż - twój komentarz jest taki, że za byle jakie, w twoim mniemaniu, przestępstwo kara powinna być taka żeby nie przeszkadzała dalej żyć. no bo przecież zgodzisz się z tym, że za zabicie człowieka, zabranie mu dorobku jego życia itd. itp. powinno się wsadzać do pudła pomimo matek, dzieci i domów dziecka, prawda? ot co. > widzisz i o to mi chodzi. NIGDZIE nie twierdze, ze to kara wsstarczajaca. Ale > NIKT z nas nic nie wie, oprocz kilku faktow z jednego artukulu z GW. ale dlaczego ty cały czas piszesz o tym wiedzeniu bądź niewiedzeniu skoro mnie chodzi jedynie o to, że kary za znęcanie się nad zwierzętami powinny być wyższe niż są obecnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie 14.04.05, 15:03 ja bym zamknęła gościa, nawet jakby miał 10 osób na utrzymaniu... i nie mówcie mi lepszy taki ojciec niż żaden!!co potem wyrośnie z tych dzieciaków, zaczyna się od kotka a kończy na dzieciach w beczkach...jak popracuje w ciupie i odrobi te 400 to na drugi raz bedzie szanował życie i prace...a dziciaki dostana pomoc z Pomocy Społecznej!! litować się nad draniem..no nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie IP: 217.6.80.* 14.04.05, 15:29 ja bym zamknęła gościa, nawet jakby miał 10 osób na utrzymaniu... i nie mówcie > mi lepszy taki ojciec niż żaden na szczescie to nie Ty jestes sedzia, bo glupoty gadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Nie ma żadnych ale i chyba! Kara to kara! IP: 194.150.251.* 14.04.05, 15:15 Jeśli 50-cio letni facet ma dzieci na wychowaniu, to tak czy siak lepiej im będzie z dala od niego! Czego on nauczy te dzieci? Jakie wartości przekaże? Wyrosna na takich jak on, dla których zabic kota, to bułka z masłem. Może w Domu Dziecka mimo skażonych genów "wyjdą na ludzi". I wcale bym padalca nie zamykała w wiezieniu, bo wtedy podatnicy by do niego dokładali i nie 400zł ale 2.400 co miesiąc! W więzieniu pozatym nie jest źle, to żadna kara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: Nie ma żadnych ale i chyba! Kara to kara! IP: 217.6.80.* 14.04.05, 15:30 Jeśli 50-cio letni facet ma dzieci na wychowaniu, to tak czy siak lepiej im > będzie z dala od niego! Czego on nauczy te dzieci? Jakie wartości przekaże? > Wyrosna na takich jak on, dla których zabic kota, to bułka z masłem. > Może w Domu Dziecka mimo skażonych genów "wyjdą na ludzi". I wcale bym padalca > nie zamykała w wiezieniu, bo wtedy podatnicy by do niego dokładali i nie 400zł > ale 2.400 co miesiąc! W więzieniu pozatym nie jest źle, to żadna kara! tzn zamykac w wiezieniu, czy nie, bo z Twojej wypowiedzi to juz sam nie wiem, czego chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Zdanie większości IP: 194.150.251.* 14.04.05, 16:45 > tzn zamykac w wiezieniu, czy nie, bo z Twojej wypowiedzi to juz sam nie wiem, > czego chcesz Prace społeczne, napisałam o tym w innym poście. Więzienie to prezent nie kara. Niech sam zarabia na siebie. Jakies obóz pracy np. Pozatym piszesz, że uważamy sie za nieomylnych... Ty też koleżanko... Jesteśmy szczerze oburzeni i nasze wewnętrze poczucie sprawiedliwości mówi nam że, wyrok jest kpiną i jest nam żal biestialsko potraktowanej istoty, która na swój los z pewnością nie zasłuzyła. A jak sama wieszs to kraj demokratyczny, gdzie większośc stanowi o racji. Po to jest to formu, żeby poznac zdanei większości. Właśnie je poznałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
gray [OT] 14.04.05, 17:14 Gość portalu: sunny napisał(a): > Ty też koleżanko... to kolega, z tym że wybrał sobie niezbyt szczęśliwy nick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: [OT] IP: 194.150.251.* 14.04.05, 17:30 Hmmm fakt, zauważyłam po czasie :))) Sorki "literko m". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Nie ma żadnych ale i chyba! Kara to kara! IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 23:09 A props, literka m często mordujesz koty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: dla jednych 400 zl to malo, dla innych nie IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 23:04 Zamknął bym do pierdla sadystę niezależnie od okoliczności. Trzeba wybrać mniejsze zło. Nawet jeśli dla niego 400 zł to mjątek poszed łsygnał do innych - "ulżyjcie sobie, mordujcie, nic wam nie zrobimy, zabijanie kotów jest OK, sąd i społeczeństwo was kocha". Ochyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Dla zwyrodnialców nie ma litości! IP: 194.150.251.* 14.04.05, 14:54 Nie zapominaj, że gośc ma koło 50-tki, więc o małych dzieciach na wychowaniu nie ma raczej mowy. Pozatym dla każdego lepiej jeśli jest jak najdalej od takiego typa. Czego taki zwyrodnialec może nauczyć dzieci? Mam cichą nadzieję że nie przekazał jednak swoich skażonych genów dalej. Guzik mnie obchodzi czy ma matkę na utrzymaniu, skoro wychowała skur...a to dobrze jej tak! Z kapusty sie tacy ludzie nie biorą! Co do kasy... moze to i dużo dla niego, ale 400 zł to nie jest suma, którą się spłaca latami! To nie jest suma, która mogła by być nauczką! Powienin dostać 10x tyle,a jeśli to dużo to niech zap...a na drugi etat! A zasiłek?! Chyba kpina?! Sąd nie rozpatrywał niczego !!! I to jest najgorsze! Dali wyrok jaki mogli bo takie mamy kulawe prawo. Jestem za samosądem w tej sytuacji! Połamać gościowi pare kości i wytłuc o kamień a potem - do śmietnika! Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Dla zwyrodnialców nie ma litości! 14.04.05, 15:06 Pamiętaj ,że najgorsze to zniżyć się do czyjegoś poziomu.. nie łamać kosci...niech zap..sza w schronisku przy gnoju, albo do komieniołomów... niech się sam wykańcza...życie to życie ,nawet takiego robala jak on... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: Dla zwyrodnialców nie ma litości! IP: 217.6.80.* 14.04.05, 15:31 > Jestem za samosądem w tej sytuacji! Połamać gościowi > pare kości i wytłuc o kamień a potem - do śmietnika! znaczy jestes takim samym zwyrodnialcem jak on. nie, jak dla mnie jeszcze gorszym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny cieszy mnie, że widzisz różnicę :))))))))))))))) IP: 194.150.251.* 14.04.05, 16:35 cieszy mnie, że widzisz różnicę :) Myślę, że Sąd też brzydko postąpił wobec niego... prawda... tyle pienizków od biednego emeryta... a fe za głupiego kota, których na swiecie mnóstwo i nie ma z nich żadnego pozytku... a ja tu pasqdna chiałam sie jeszcze posdyścić na tym biednym człowieku i dla przyjemności pobić... :))) jesteś śmieszna, wiesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: *.atr.bydgoszcz.pl 14.04.05, 14:15 Kary powinny byc stanowczo wyzsze, aby ludziom odechcialo sie bestialstwa!!!! Proponuje dozywocie i w kamieniolomach i zeby to bylo ogloszone calemu swiatu!!! UG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny a może prace społeczne - więzienie jest za drogie IP: 194.150.251.* 14.04.05, 14:29 Hmmm... kamieniołomy... blisko, blisko... pomysł mi się podoba. Może jakies cięzkie prace społeczne... bo gnicie w więzieniu kosztuje podatników 2.400 za głowę... mamy dopłacać do tego podelca? Niech zarabia na siebie i Państwo, które pozwala tej kreaturze jeszcze żyć! Te kamieniołomy są cieżkie ale moze coś bardziej pozytecznego, np. praca przy sprzataniu klatek w schroniskach i w zoo - dożywotnio :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnuś Ja bym dręczyciela dręczył ręcznie; kara OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 14:38 Ja bym dręczyciela dręczył ręcznie; kara OK! Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Ja bym dręczyciela dręczył ręcznie; kara OK! 14.04.05, 15:09 po co ,jeszcze byś sie pobrudził.. lepiej takiego rzucić na pastwę losu... a możę by tak Syberia?? albo Chiny :) tam chyba nie są przestrzegane prawa człowieka, więc mogliby go do ksperymentów brac ... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 15:29 Jak się tu czyta wypowiedzi większości oburzonych obrońców zwierząt, to włosy na głowie stają! Bo w gruncie rzeczy, czym Wy się od tego zwyrodnialca różnicie?! "Kamieniołomy, ciężkie roboty, w ryj go, dziesięć razy większa grzywna" - to tylko przykłady tego, czego byście mu życzyli. Jakoś trudno mi uwierzyć, że ludzie, którzy tak ochoczo wymierzaliby najwyższe kary dla tego człowieka, sami są wzorowi. Tak najczęściej jest, że ci co deklarują miłość do zwierząt, taką bezkrytyczną, nie lubią innych ludzi. Proponowanie ukamieniowania człowieka, choćby najmocniej winnego, brzmi w ustach zdeklarowanych przyjaciół zwierząt żałośnie. A gdzie miłosierdzie, którym tak szermujecie? Ono jedynie dla zwierząt, już nie dla ludzi, choćby najgorszych? Co ze zrozumieniem innych, także tych błądzących? Naprawicie świat odwetem? Jesteście bez winy? No to śmiało, walcie kamorami! Upodobnijcie się do tego dręczyciela!:( Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 15:36 ej no chwila chwila, do kamieniołomów nie znaczy ukamienowac!! chodzi o ciężką fizyczną pracę celem wyrobienia szacunku dla pracy (zarobionych pieniedzy),życia-daru życia i jego dobrego wykorzystania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: 194.150.251.* 14.04.05, 17:02 Powieneś mieć nick: "głos rozsądku". Włosy to mi stanęły na głowie jak przeczytałam, co ten zwyrodnialec zrobił żywej istocie! Kara, którą otrzymal jest w moim (i jak widac większości również)poczuciu nieadekwatna do przewinienia! Niedobrze mi sie robi na myśl, że za cos takiego można dostać tak śmieszny wyrok! Ten człowiek nie zasługuje na miłośc jaką mam do zwierząt! Nie widze też powodu żeby go potraktować inaczej! Spójrzmy prawdzie w oczy: miłosiedzie ma niewiele wspólnego ze sprawiedliwością! Zdecyduj sie czy chcesz byc miłosierny i wybaczac każdemu czy być sprawiedliwy i karać? Przypomnę Ci tylko że Sąd go ukrał... Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 17:31 big_news napisał: > Tak najczęściej jest, że ci co deklarują miłość do zwierząt, taką > bezkrytyczną, nie lubią innych ludzi. hehe, zgadnij dlaczego :) pokaż mi jednego dachowca, który dla zabawy złamał człowiekowi kręgosłup a zgodzę się z tobą. oczywiście, że nie zgadzam się z rzucanymi tu propozycjami samosądu (choć gdybym był świadkiem tego zdarzenia to nie ręczyłbym za siebie) ale skoro zwierzęta żyjące wokół nas są zazwyczaj wobec bezsasadnej agresji bezbronne to ktoś lub coś musi ich bronić a najlepszą, bo profilaktyczną, obroną byłaby groźba wysokiej i nieuchronnej kary dla tych, którzy robią sobie ze zwierząt bufory własnej złości. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 16:54 Przecież to skandal! To jest śmieszny wyrok! Przeciętny użytkownik komórki tyle wydaje na nią przez 3 miesiące! Kara w zawieszeniu... To ma być poszanowanie dla praw zwierząt? Niech sądy zaczną w końcu wydawać wyroki więzienia 2 lata bez zawieszenia! Przecież zabicie zwierzęcia to też zbrodnia! Taki człowiek powinien dostać nauczkę, bo jest on pobawiony ludzkich uczuć! Poza tym, kto wie, czy następnym razem nie zabije człowieka? I czy nie będzie dalej martretował zwierząt? Dla mnie to jest chore. Taki Lew Rywin - idzie do więzienia i my będziemy go utrzymywać. Czy to jest odpowiednia kara dla niego? Nauczkę już dostał, bo każdy Polak wie, co on zrobił. Powinien raczej przez kilka lat oddawać część swoich zarobków na rzecz Państwa. A więzienia powiiny być dla zwyrodnialców. Ja bym temu człowiekowi wydał wyrok 2 lat więzienia i 10000 zł grzywny. Bez możliwości ubiegania się o warunkowe zwolnienie. Drugą sprawą jest to, że polskie prawo (choć są pewne postępy), jest załagodne pod względem ochrony praw zwierząt. W USA za zabicie zwierzęcia ze szczególnym okrucieństwem grozi od 4 do 10 lat więzienia! (Tak podała kiedyś Animal Planet). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: 217.6.80.* 14.04.05, 18:00 >Przeciętny użytkownik komórki tyle > > wydaje na nią przez 3 miesiące! Kara w zawieszeniu... - przecietny gracz w ruletke wydaje tyle w 3 minuty - przecietny bezrobotny z bieszczad utrzymuje za to cala rodzine przez miesiac >Taki Lew Rywin - porownanie troche do dupy > Ja bym temu człowiekowi wydał wyrok 2 lat więzienia i 10000 zł grzywny jesli ma dzieci, to co ? Wyszylasz je do domu dziecka ? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 18:08 Gość portalu: literka m napisał(a): > - przecietny bezrobotny z bieszczad utrzymuje za to cala rodzine przez miesiac i pewnie wolny czas spędza na napieprzaniu kotami o ziemię, co? > jesli ma dzieci, to co ? Wyszylasz je do domu dziecka ? jeśli ma dzieci to powinien również mieć mózg żeby wymyśleć, że może im zrobić krzywdę swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem. ps - nie pytaj mnie teraz 'a co jeżeli ma dzieci?'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: 217.6.80.* 14.04.05, 18:53 > i pewnie wolny czas spędza na napieprzaniu kotami o ziemię, co? a chinczycy to jedza psy. nie rzucaj prosze bez sensu argumentami. mowa jest o tym, za sa ludzie dla ktorych 400 zlotych to tak jak dla innych 10000 zl > jeśli ma dzieci to powinien również mieć mózg żeby wymyśleć, że może im zrobić > krzywdę swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem. byc moze, ze tak, byc moze nie Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 14.04.05, 19:42 Gość portalu: literka m napisał(a): > nie rzucaj prosze bez sensu argumentami. mowa jest o tym, za sa ludzie dla > ktorych 400 zlotych to tak jak dla innych 10000 zl no i co z tego? dążysz do udowodnienia mi, że byt określa świadomość? ani biedny ani bogaty nie powinien męczyć zwierząt a jeżeli to zrobi to kara dla niego powinna być dotkliwa. 400zł dla osoby pracującej bądź na emeryturze nie jest dotkliwą karą zważywszy na fakt, że grzywny można bez przeszkód rozkładać na raty, do tego można zabrać tylko do pewnej granicy więć jeżeli ktoś zarabia mało to mało mu miesięcznie pociągną. dla osoby bezrobotnej nie ma to znaczenia, bo i tak nie ma z czego zapłacić. >> jeśli ma dzieci to powinien również mieć mózg żeby wymyśleć, że może im >> zrobić krzywdę swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem. > byc moze, ze tak, byc moze nie no i co? jak nie to znaczy, że trzeba go pogłaskać po główce i odprowadzić do domu? fajnie by wyglądał świat pod twoje dyktando, nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 23:14 A do domu dziecka! Stary bandyta to dom dziecka lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eg Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: *.toya.net.pl 14.04.05, 17:18 oko za oko, zab za zab! proste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: 217.6.80.* 14.04.05, 17:55 > oko za oko, zab za zab! proste! czym sie roznisz od tej kreatury ? Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 15.04.05, 09:03 ja mam tylko jedno pytanko,czy ty literka m masz w ogóle jakieś zwierzę, kota na przykład? bo chyba jeślibyś miał to zrozumiałbyś czym jest dla nas (miłośników kotów i ihc właścicieli) życie takiego zwierzęcia. nawet jeśli ja swojego dostałam za symboliczny grosik i nawet jeśli jest on zwykłym dachowcem to nie oddaałabym jego życia za nawet 100 000..a co dopiero o 400 zl. Przyjaciól sie nie sprzedaje.. no chyba,że ktoś jest innego zdania...idz popracuj w schronisku jako wolontariusz (kazdy moze ,droga wolna) to szybciutko bedziesz wiedzial czemu sie pieklimy na te cholerne 400 zl!! Bestialstwa niczego nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: 217.6.80.* 15.04.05, 09:33 > ja mam tylko jedno pytanko,czy ty literka m masz w ogóle jakieś zwierzę, kota mam, dwa psy > Przyjaciól sie > nie sprzedaje.. zgadza sie. > idz popracuj w schronisku > jako wolontariusz akurat gdyby ode mnie zalezalo, schronisko nie byloby problemem. kazdy pies ktory siedzialby w schronisku dluzej niz miesiac, bylby uspiony. jakos wykazujecie tutaj cholerna niekonsekwencje, dzikie zwierzeta gdy zagrazaja uprawa rolniczym mozna odstrzelic, swinie (niektorzy twierdza za sa inteligentniejsze niz psy) gina w setkach sztuk kazdego dnia. psy niewiedziec czemu zamyka sie w gettach i trzyma latami. > czemu sie pieklimy na te cholerne 400 zl dla Ciebie 400 zl to nie problem. dla mnie tez nie. sa ludzie dla ktorych to majatek. zrozum to Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 15.04.05, 10:55 słuchaj a wyobraź sobie,że ten facet na wille ,kilka samochodów i tłukł kota bo się przepił jakimś cholernie drogim alkoholem... 400 zl o duzo?? Skoro to najwyższa kara jaka wydał od wielu lat sąd tzn ,że nie chodzi o majetnosc gościa, a nie uwierzę ,że tylko margines społeczny to degeneraci, często to nikomu nie wadzące osobniki,dla których butelczyna to największe szczęście na świecie.to własnie ludzie "śmierdzący" kasą niszczą wszystko i wszystkich dookołą bo czują władzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: 217.6.80.* 15.04.05, 11:28 > słuchaj a wyobraź sobie,że ten facet na wille ,kilka samochodów i tłukł kota bo > się przepił jakimś cholernie drogim alkoholem... 400 zl o duzo?? nie, to bardzo malo. dlatego stawiam pytanie, na jakiej podstawie, twierdzicie, ze 400 to malo nieznajac sytuacji tego goscia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 23:20 literka m nie czujesz różnicy? Kot nie złamał nikomu kręgosłupa a śmieć złamał. Demagogia twoja każe przypuszczać że nalezysz do Samoobrony czyli jakiś procesik się szykuje nie? I stąd ta opcja za niskimi karami. Zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata P Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: 194.182.121.* 14.04.05, 18:58 Taki wyrok jest smieszny, osobnik powinien siedziec w pudle i zaplacic dwa razy tyle przynajmniej na schronisko dla zwierzat!!! Tacy ludzie sa nienormalni, sadysci...ciekawe co by zrobil z czlowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss jak zwykle triumfuje kulawe sądownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:04 too juz szczyt wszystkiego!sqrwiel jeden,az szkoda gadać!tego kolesia powinni zatłuc tak samo o kamień,żeby poczuł to co ten niewinny kotek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: jak zwykle triumfuje kulawe sądownictwo IP: 217.6.80.* 15.04.05, 09:35 > too juz szczyt wszystkiego!sqrwiel jeden,az szkoda gadać!tego kolesia powinni > zatłuc tak samo o kamień,żeby poczuł to co ten niewinny kotek! witaj kreaturo czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
gray jeśli można... 16.04.05, 09:19 może chciałeś napisać 'karykaturo'? mniej pluj, bardziej uważaj na to co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: jeśli można... 16.04.05, 09:57 > może chciałeś napisać 'karykaturo'? mniej pluj, bardziej uważaj na to co piszes nie chcialem napisac kreaturo. niepotrzebnie dodalem czlowieka. dzieki za rzeczowy argument. Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: jeśli można... 16.04.05, 10:00 > może chciałeś napisać 'karykaturo'? mniej pluj, bardziej uważaj na to co piszes gray, a to Ci nie przeszkadza ? : > kolesia powinni zatłuc tak samo o kamień ot, moralny relatywizm Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: jeśli można... 16.04.05, 10:16 jak będziesz już duży to zrozumiesz, że nie sensu odpowiadać na każdy post, z którym się nie zgadzasz. i może nawet przestaniesz to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrednick NIE LUBIĘ KOTÓW IP: 217.153.156.* 14.04.05, 22:42 za długo się gotują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willybob dajmy mu nagrodę i następnego kota... IP: 194.42.116.* 15.04.05, 10:33 Jezeli slysze te głosy, że powinnismy byc wyrozumiali bo moze nma dzieci na utrzymaniu, a moze ma mało pieniędzy etc. to mnie szlag trafia!to jak ktos mi łep rozwali bo mu sie akurat nie spodobam to w zwiazku tym, że ma ileś dzieci (gó.. mnie obchodzi czy pięcioro czy dziesięcioro)to znaczy że nie pojdzie do więzienia bo dzici by musiały do domu dziecka? to może jest to pomysł zrobić sobie dziecko i omijać prawo napadać na ludzi itp, a jak mnie złapią to powiem że ja do więzienia nie moge bo mam dzieci albo trudna syt. finansową! zastanówcie się (niektórzy) co piszecie!!! że trzeba wymierzając karę rozpatrzyć jaka jest czyjaś sytuacja-bzdura-sąd ma rozpatrzeć jaka kara się należy za dany czyn, a nie czy skazany ma pieniądze, czy nie i czy dzieci będą za nim tęsknić- a co do dzieci to powinny byc od niego poprostu odizolowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: dajmy mu nagrodę i następnego kota... IP: 217.6.80.* 15.04.05, 10:49 > co piszecie!!! że trzeba wymierzając karę > rozpatrzyć jaka jest czyjaś sytuacja-bzdura- bzdura ? jakos w wielu krajach kary pieniezne sa uzaleznione od dochodow. przeciez kara 1000 zl dla kogos kto zarabia 800, to kupa pieniedzy, jednak dla takiego, co zarabia 10000 miesiecznie, nie jest dotkliwa. to co, wymierzamy kare biorac pod uwage sytuacje ekonomiczna sprawcy, czy nie ? przemysl cos, zanim piszesz, bo bzdury to akurat Ty piszesz >a jak mnie złapią to powiem > że ja do więzienia nie moge bo mam dzieci stuknij sie i pomysl chwile. zakladajac, ze facet ma male dzieci i zajmuje sie nimi zgodnie z przyjetymi normami, wymierzajac mu kare wiezienia za kota a jego dzieci wsadzajac do domu dziecka, wyrzadzamy zlo nieporownywalnie wieksze od zla ktore on wyrzadzil. watpisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willybob Re: dajmy mu nagrodę i następnego kota... IP: 194.42.116.* 15.04.05, 11:47 > bzdura ? jakos w wielu krajach kary pieniezne sa uzaleznione od dochodow. > przeciez kara 1000 zl dla kogos kto zarabia 800, to kupa pieniedzy, jednak > dla takiego, co zarabia 10000 miesiecznie, nie jest dotkliwa. > to co, wymierzamy kare biorac pod uwage sytuacje ekonomiczna sprawcy, czy nie ? > przemysl cos, zanim piszesz, bo bzdury to akurat Ty piszesz To teraz pomysł co Ty piszesz-trzeba wziążć sytuację ekonomiczną pod uwagę? to dlaczego policjant z drogówki taka samą karę wymierza wlascicielowi malucha i mercedesa?bo tak mowi taryfikator i dla wszystkich prawo jest równe i jeszcze nigdy policjant wypisując mi mandat nie zapytał ile zarabiam. Mówisz o innych krajach?Wg Bamku Światowego prawo w polsce daje zbyt dużą możliwość interpretacji przepisów urzędnikom np: skarbówka- w innych krajach są odpowiednie przepisy prawne które urzędnik ma egzekfować a nie interpretować wg własnego uznania i sytuacji ekonomicznej osby wobec której te przepisy maja zastosowania. Więc odpowiedz mi na pytanie dlaczego w Polsce ani policjanta , ani Urzędu skarbowego nie obchodzi Twoja sytuacja ekonomiczna wymierzając Ci grzywną (mandat) a sytuacja ta jest ważna w odniesieniu do osoby ktora beztialsko zabila zywą istotę? i nie mow mi czasem że jesli ktos ma samochod to ma pieniądze bo znam osbiście przypadki gdzie samochod słuzy np: tylko i wyłącznie do przewozu niepełnosprawnego czlonka rodziny i wobec tych osób taryfikatro policyjny jest identyczny jak dla właściciela luksusowego auta. Szkoda ze tak szybko litujenmy sie nad przestępcami a pozniej placzemy ze boimy sie wyjść wieczorem. czekam na odpowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: dajmy mu nagrodę i następnego kota... IP: 217.6.80.* 15.04.05, 13:02 > To teraz pomysł co Ty piszesz-trzeba wziążć sytuację ekonomiczną pod uwagę? to > dlaczego policjant z drogówki taka samą karę wymierza wlascicielowi malucha juz w innym watku napisalem Ci, ze tak jest u nas. w wielu krajach wyglada to inaczej. swoja droge taryfikator taryfikatorem a uwierz mi mandaty wymierzane sa w zaleznosci od auta ktorym jedziesz :) > Więc odpowiedz mi na pytanie dlaczego w Polsce ani policjanta , ani Urzędu > skarbowego nie obchodzi Twoja sytuacja ekonomiczna wymierzając Ci grzywną > (mandat) a sytuacja ta jest ważna w odniesieniu do osoby ktora beztialsko > zabila zywą istotę? i nie mow mi czasem że jesli ktos ma samochod to willybob, zrozum, ja nie pisze o tym, czy to jest sluszna kara. ja pisze o tym, ze ona moze byc dotkliwa (wbrew temu co niektorzy tutaj twierdza) > do przewozu niepełnosprawnego czlonka rodziny i wobec tych osób taryfikatro > policyjny jest identyczny jak dla właściciela luksusowego auta. nieprawda. taryfikator okresla widelki. badz pewien, ze inaczej zaplaci kierowca 15 letniego malucha a inaczej kierowca nowego volvo 70 (za to samo wykroczenie) i nie dyskutuj w tym punkcie, bo to akurat jest wystarczajaco przetestowane. wracajac do naszego przypadku. wymierzajac kare, musisz sie zastanowic, czy nie wyrzadzi ona wiekszego zla, niz to ktore masz ukarac. tylko to probuje Wam wytlumaczyc. Jeszcze raz: bycmoze to jest mala kara. ale nie jestesmy w stanie tego stwierdzic jesli nie bedziemy znali WSZYSTKICH okolicznosci. Reasumujac, gdyby wystarczyl taryfikator, to niepotrzebny bylby sad. Bo po co? Proszebardzo kradziez roweru - 1 rok. kradziez auta - 3 lata. zabicie kota - 5 lat. Po co nam sad ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: dajmy mu nagrodę i następnego kota... IP: 217.6.80.* 15.04.05, 13:03 oczywiscie "probuje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willybob Re: dajmy mu nagrodę i następnego kota... IP: 194.42.116.* 15.04.05, 13:57 Po co nam sady?pytasz? skoro wystarczy taryfikator? sądy są po to żeby rozstrzygnąć czy ktoś jest winny czy nie i czy zebrane dowody pozwalają na skazanie kogoś czy nie. A jezeli to sedzia ma decydować ile ktos dostanie czy 400 zł czy 4000 zł uzalezniajac to od dochodów to po co nam prawo i ustawy? niech każdy sędzia wydaje wyrok w zależności od własnych odczuć i sytuacji w jakiej znalazł sie oskarżony- słuchaj ja naprwde nie kwestionuje ze 400 zł moze byc dla kogos dotkliwe, bo znam osoby dla ktorych sto zł to ogromna kasa, aleuważam ze prawo nie powinno być tworzone pod katem sprawcy. Jeżeli jakaś kara jest dla kogos dotkliwa to niech przed popełnieniem czynu sobie skalkuluje czy ten czyn jest tego wart, a nie pozniej przed sadem odbywa sie kalkulacja czy to go dotknie czy nie- masz racje ze dla niektorych osob nawert 10 000 zł nie bedzie dotkliwe- ale dla wiekszosci bedzie i moze pomysla czy stac ich na taki sposob wyladowania agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
napesse Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd 15.04.05, 11:08 Jestem przedstawicielem Łódzkiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzetami. Jest to kolejna sprawa i wyrok, który nie tylko bulwersuje państwo, ale również nas. Dobitnie świadczy o poziomie naszego społeczeństwa (sądy, prokurator to też nasi rodacy). W podobnych sprawach dostarczamy prokuraturze wszystkie dowody,adresy świadków,( jesteśmy organizacją , która działa wyłącznie na zasadach wolontariatu), a często nie jesteśmy nawet dopuszczani do procesu jako oskarżyciel posiłkowy, wchodzący w prawa pokrzywdzonego. Niestety zwierzę, które zostanie w sposób okrutny pozbawione życia, dręczone, nie stanie przed wysokim sądem i nie opowie o swych cierpieniach, strachu i bólu. Osobiście złożyłam doniesienie do prokuratury w tej sprawie i uważam, że wyrok, nie jest adekwatny do przestępstwa. Marzy mi się, żebym doczekała chwili , kiedy w naszym kraju za podobne czyny zwyrodnialców, będzie kara więzienia - BEZ ZAWIESZENIA- Chciałam jeszcze dodać, że tylko dzieki determinacji i uporowi garstki ludzi takie sprawy wogóle trafiają do sądów, a co za tym idzie do informacji publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka m Re: Dręczyciel zwierząt ukarany przez sąd IP: 217.6.80.* 15.04.05, 11:27 Mam pytanie, czy mozna sie tez do Was zglosic w sprawie meczenia zwierzat w blokach. Mam sasiadow, ktorzy zostawiaja psy zamkniete w mieszkaniu na 8-10 godzin. Te nieprzystosowane do takich warunkow (chyba nie watpi pani, ze zamkniecie owczarka niemieckiego w M3 to cos odpowiedniego) wyja, tesknia, moim zdaniem cierpia okrutnie. Jakie podejmujecie dzialania, zeby uswiadomic ludziom, ze mieszkanie w blokach nie nadaje sie do trzymania psow i ze jest to ich skazywanie na meczarnie. Mysle, ze sprawa dotyczy okolo kilku tysiecy psow w samej lodzi. List ten nie jest prowokacja. sam mam dwa psy, ktore zyja caly dzien korzystajac z urokow otwartej przestrzeni, wiec wiem, jak niezbedna jest ona dla ich prawidlowego rozwoju, normalnego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
gray o 16.04.05, 09:27 czy śledziłaś przebieg procesu i możesz nam powiedzieć jakie było uzasadnienie tak niskiego wyroku? czy były wzięte pod uwagę trzy umierające matki oskarżonego, przy których upiera się pan literka m, czy facet dostał tyle 'bo tak'? Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: o 16.04.05, 10:03 nie nie sledzilem. Ale mam szacunek do urzedu, ktory tam jest po to, zeby podejmowac adekwatne decyzje. Nie po to uczyli sie kilkanascie lat, nie po to konczyli prawo i siedzieli nad KK latami, zeby byle internauta wiedzial lepiej. Gray, przejrzyj moje posty i znajdz ten w ktorym pisze ze wyrok jest dobry. Ja pisze, ze sa sytuacje kiedy wyrok ten moze byc dotkliwy i wystarczajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: o IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 23:30 Szacunek do urzędu ??? W Polszcze ??? No bez jaj !!! To że ktoś pobierał nauki nic nie znaczy. Exemplum, literka m wygląda na wykształconego a jest zwolennikiem mordowania kotów i braku kary dla zwyrodnialców ( bo może mają matkę albo dzieci...). Jak się ma takiego tatusia to lepiej być w domu dziecka.Ale i tak nie zrozumiesz literka m boś wykształcony ale marnie jakoś Odpowiedz Link Zgłoś