Gość: whitejack Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 22:57 Niech miasto zrobi tablice dla zwykłych ludzi i po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 27.04.05, 23:17 art. 63a - paragraf 1: Kto umieszcza w miejscu publicznym do tego nie przeznaczonym ogłoszenie, plakat, afisz, ulotkę, napis lub rysunek albo wystawia je na widok publiczny w innym miejscu bez zgody zarządzającego tym miejsce podlega karze, ograniczenia wolności lub grzywny Tu jest napisane "kto umieszcza" i "wystawia" a nie "którego numer telefonu widnieje na ogłoszeniu", co jezeli znajdzie sie "dowcipniś", który porozwiesza na przystankach jakieś ogłoszenia z numerem telefonu znienawidzonego sąsiada? W jaki sposób udowodniona zostanie "wina" posiadacza numeru telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 27.04.05, 23:27 To co mowisz to prawie to samo, co karanie wlascicieli kamienic albo wspolnot mieszkaniowych za to, ze jakis sk*** namalowal syf na murze nalezacym do nich Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 27.04.05, 23:34 ale uważasz, że to by było sprawiedliwe, gdybym złosliwie rozwiesił na przystankach ogłoszenia z Twoim numerem telefonu i Ty musiałbys zapłacić za to 200zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 27.04.05, 23:38 Nie zrozumiales mnie - nie uwazam, zeby to bylo sprawiedliwe - tak samo jak nie jest sprawiedliwe sciganie wspolnot mieszkaniowych za bazgroly na murach Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 27.04.05, 23:43 no fakt, przeczytałem inaczej niż Ty napisałeś, czyli w kwestii niesprawiedliwości się zgadzamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:06 jak się pewnie zorientowałeś MPK dzwoni do delikwenta i sprawdza czy to oferta z ogłoszenia jest prawdziwa. Czyli według Was lepszym rozwiązaniem jest olanie tego problemu i tolerowanie syfu. Jakoś w innych miastach polskich i europejskich, problem ten prawie nie występuje - więć się da. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 28.04.05, 13:31 Jeżeli oferta jest prawdziwa to i tak nie ma pewności, że ta osoba która cos chce np. sprzedać faktycznie wywiesiła to ogłoszenie, tak jak pisałem ktos moze złośliwie spisać ogłoszenie z gazety i wywiesic je na przystanku, tak żeby "było wesoło". Jaka jest pewność, że ogłoszeniodawca przyzna się do wywieszenia ogłoszenia, nawet jeżeli faktycznie on to zrobił? Rozumiem, że osoba dzwoniąca z MPK bedzie zaczynać rozmowę od pytania: -czy to pan wywiesił to ogłoszenie na przystanku? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 28.04.05, 14:48 Pawle, zastanawiałeś się czemu zabronione jest np. przewożenie przedmiotów ostrych w tramwajach? Przecież człowiek, który wiezie siekierę nie musi jej użyć w środku pojazdu. Prawda? Ale jest zakaz. Czy to ogranicza jego wolność? Nie. Podobnie z ogłoszeniami. Trudno, nie ma sprawiedliwości na świecie, ktoś może paść ofiarą żartu, ale ktoś może zostać słusznie ukrany. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 28.04.05, 18:19 Wlasnie. Tak samo moze ktos delikwentowi wsunac siekiere do torby w tramwaju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajol Buhahahaha IP: 148.202.21.* 28.04.05, 17:49 A od kiedy to MPK ma prawo do wystawiania mandatow za zlamanie prawa???? Smiechu warte. Takim mandatem mozna sie podetrzec. MPK moze natomiast skierowac sprawe sadu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Buhahahaha IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.04.05, 18:21 MPK nie wysyla mandatow tylko wysyla fakture za wykorzystanie powierzchni reklamowej na ich przystankach, a to moze zrobic. Popieram inicjatywe i mam nadzieje ze przyniesie oczekiwane rezultaty. Mam rowniez nadzieje ze MPK zacznie walczyc z wandalami w swoich pojazdach. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam A lampy uliczne? IP: *.toya.net.pl 28.04.05, 01:04 Kto będzie ścigał wandali za oklejanie latarni? Niech ktoś mi pokaże choć jedną nieoklejoną lampe w mieście! Prosze! Straż miejska? Widziałem dwóch takich 'strażaków' przechodzących obok nalepiającego na lampie gościa - zero reakcji. Było to na skrzyżowaniu Piotrkowskiej z Radwańską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.nzs.lodz.pl / *.femur.pl 28.04.05, 09:42 "Obciążymy go fakturą" - prawie umarłem ze strachu.Hahaha - od kiedy można obciążać kogoś "fakturami" tak jak sie chce? Jednak w MPK pracują debile. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.nzs.lodz.pl / *.femur.pl 28.04.05, 09:53 No w końcu ktoś zrobi z tym porządek, Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 28.04.05, 15:00 Nie jestem pewien czy GW czy MPK ujawniło wszystkie szczegóły sposóbów walki z nielegalnymi ogłoszeniami, dlatego ja na razie się wstrzymuję z komentarzami na ten temat. Bardzo mnie denerwują te, już kożuchy z ogłoszeń na latarniach i przystankach zatem cieszy mnie akcja antyogłoszeniowa MPK. Zobaczymy czy to rzeczywiscie działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuner Ten ostatni przystanek... IP: *.toya.net.pl 28.04.05, 20:14 Wydaje mi się iż łódzkie MPK ma o wiele większe problemy niż oplakatowane przystanki. Jeśli chodzi o popełnienie tegoż niecnego czynu to zgadzam się z przedmówcą, że ustalenie kto popełnił wykroczenie jest prawie niemożliwe. Mogę przypuszczać, że artykuł w GW został napisany w celu prewencyjnym na wniosek znajomych z Zarządu z MPK. No bo czy sukcesem można nazwać zakup Cityrunerów, które następnie oddajemy w listing żeby mniej stracić na zaciągniętym kredycie? To ma być sukces? No to wobec tego gratuluję! Więcej sukcesów Panowie. A naprawę MPK proponuję zacząć od wyrzucenia mafii krakowskiej z ŁÓDZKIEGO MPK. Pytacie dlaczego mafii? No to niech mi ktoś wyjaśni dlaczego większość firm, jesli nie wszystkie, kontrolujących łódzki transport publiczny ma swoje siedziby w Krakowie. No możliwe ze ja czegoś nie wiem. Możliwe ze firmy z Łodzi nie mają takich technologii. Panie prezesie! Mamy już dosyć rządów kolesi. Proponuję wysiaść na najblizszym przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: 81.168.184.* 28.04.05, 22:58 W niektórych miastach dokładnie tą metodą praktycznie wyeliminowano różne "sprzedam/kupię". Tak m.in. Z ulotkami rozprawił się Poznań - więc chyba jakos działa. Większość wiat ustawionych ze 2 tygodnie temu - już pooblepiana. Popieram wszelkie działania, które prowadzą do walki z tym syfem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuner Artykuł sponsorowany IP: *.toya.net.pl 29.04.05, 07:44 Sukcesów w MPK łódzkim brak. Potrzeba na gwałt sukcesów. I takim tematem - sukcesem ma być właśnie powyższy artykuł. Artykuł o "kolejnym sukcesie" łódzkiego MPK, którego tak naprawdę nie ma. Jeśli to ma być sukces... To gratuluję po raz drugi! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Jak się chce, to sprzątać można. 29.04.05, 14:48 W przypadku nowych wiat stawianych przez MPK sprawdza się, że swoją własność traktuje się najlepiej. MPK dba o własne wiaty i co noc je sprząta. Wczoraj na Kościuszki/Zamanhoffa ta na przystanku w stronę południa obklejona była dwoma plakatami szkoły aerobicu,czy czegoś tam. Dzisiaj około południa? Czysto, tylko ślad po kleju został. Czyli jednak przystanki mogą być czyste...Wystarczy regularnie o nie dbać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozwieszajacy ogl. Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 20:54 mpk nie moze nikogo ukarac , nie ma takich uprawnien ,obecne prawo mowi ze mozna ukarac osobe rozklejajaca ogl w niedozwolonym miejscu jesli sie taka osobe zlapie na goracym uczynku ,karania maja tylko prawo straz miejska i policja ,halo mpk - strachy na lachy , zamijcie sie lepiej czystoscia tramwajow ,krkowskiemu dyr. mpk juz dziekujemy ,na kazdym przystanku powinna byc tablica na bezplatne ogl i problem by zniknal , tak zrobily wiekszosci spoldzielnie mieszaniowe umieszczajac tabl obl. przed klatkami Odpowiedz Link Zgłoś