Dodaj do ulubionych

Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami

27.04.05, 22:39
Brawo!
Obserwuj wątek
    • Gość: whitejack Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 22:57
      Niech miasto zrobi tablice dla zwykłych ludzi i po kłopocie.
      • pawel-strzalka Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 27.04.05, 23:17
        art. 63a - paragraf 1: Kto umieszcza w miejscu publicznym do tego nie
        przeznaczonym ogłoszenie, plakat, afisz, ulotkę, napis lub rysunek albo
        wystawia je na widok publiczny w innym miejscu bez zgody zarządzającego tym
        miejsce podlega karze, ograniczenia wolności lub grzywny

Tu jest napisane "kto umieszcza" i "wystawia" a nie "którego numer telefonu
        widnieje na ogłoszeniu", co jezeli znajdzie sie "dowcipniś", który porozwiesza
        na przystankach jakieś ogłoszenia z numerem telefonu znienawidzonego sąsiada? W
        jaki sposób udowodniona zostanie "wina" posiadacza numeru telefonu?
        • Gość: J.S. Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 27.04.05, 23:27
          To co mowisz to prawie to samo, co karanie wlascicieli kamienic albo wspolnot
          mieszkaniowych za to, ze jakis sk*** namalowal syf na murze nalezacym do nich
          • pawel-strzalka Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 27.04.05, 23:34
            ale uważasz, że to by było sprawiedliwe, gdybym złosliwie rozwiesił na
            przystankach ogłoszenia z Twoim numerem telefonu i Ty musiałbys zapłacić za to
            200zł?
            • Gość: J.S. Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 27.04.05, 23:38
              Nie zrozumiales mnie - nie uwazam, zeby to bylo sprawiedliwe - tak samo jak nie
              jest sprawiedliwe sciganie wspolnot mieszkaniowych za bazgroly na murach
              • pawel-strzalka Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 27.04.05, 23:43
                no fakt, przeczytałem inaczej niż Ty napisałeś, czyli w kwestii
                niesprawiedliwości się zgadzamy
            • Gość: michał_k Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:06
              jak się pewnie zorientowałeś MPK dzwoni do delikwenta i sprawdza czy to oferta
              z ogłoszenia jest prawdziwa.
              Czyli według Was lepszym rozwiązaniem jest olanie tego problemu i tolerowanie
              syfu. Jakoś w innych miastach polskich i europejskich, problem ten prawie nie
              występuje - więć się da.
              • pawel-strzalka Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 28.04.05, 13:31
                Jeżeli oferta jest prawdziwa to i tak nie ma pewności, że ta osoba która cos
                chce np. sprzedać faktycznie wywiesiła to ogłoszenie, tak jak pisałem ktos moze
                złośliwie spisać ogłoszenie z gazety i wywiesic je na przystanku, tak
                żeby "było wesoło". Jaka jest pewność, że ogłoszeniodawca przyzna się do
                wywieszenia ogłoszenia, nawet jeżeli faktycznie on to zrobił? Rozumiem, że
                osoba dzwoniąca z MPK bedzie zaczynać rozmowę od pytania: -czy to pan wywiesił
                to ogłoszenie na przystanku?
                • geograf Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 28.04.05, 14:48
                  Pawle, zastanawiałeś się czemu zabronione jest np. przewożenie przedmiotów ostrych w tramwajach?
                  Przecież człowiek, który wiezie siekierę nie musi jej użyć w środku pojazdu. Prawda?
                  Ale jest zakaz. Czy to ogranicza jego wolność?
                  Nie.
                  Podobnie z ogłoszeniami.
                  Trudno, nie ma sprawiedliwości na świecie, ktoś może paść ofiarą żartu, ale ktoś może zostać słusznie ukrany.
                  • berger.m Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 28.04.05, 18:19
                    Wlasnie. Tak samo moze ktos delikwentowi wsunac siekiere do torby w tramwaju ;)
        • Gość: Kajol Buhahahaha IP: 148.202.21.* 28.04.05, 17:49
          A od kiedy to MPK ma prawo do wystawiania mandatow za zlamanie prawa????
          Smiechu warte. Takim mandatem mozna sie podetrzec. MPK moze natomiast skierowac
          sprawe sadu...
          • Gość: Aleksej Re: Buhahahaha IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.04.05, 18:21
            MPK nie wysyla mandatow tylko wysyla fakture za wykorzystanie powierzchni
            reklamowej na ich przystankach, a to moze zrobic.

Popieram inicjatywe i mam nadzieje ze przyniesie oczekiwane rezultaty. Mam
            rowniez nadzieje ze MPK zacznie walczyc z wandalami w swoich pojazdach.

Pozdrawiam,
            Aleksej
    • Gość: Adam A lampy uliczne? IP: *.toya.net.pl 28.04.05, 01:04
      Kto będzie ścigał wandali za oklejanie latarni?
      Niech ktoś mi pokaże choć jedną nieoklejoną lampe w mieście! Prosze!
      Straż miejska? Widziałem dwóch takich 'strażaków' przechodzących obok
      nalepiającego na lampie gościa - zero reakcji. Było to na skrzyżowaniu
      Piotrkowskiej z Radwańską.
    • Gość: olo Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.nzs.lodz.pl / *.femur.pl 28.04.05, 09:42
      "Obciążymy go fakturą" - prawie umarłem ze strachu.Hahaha - od kiedy można
      obciążać kogoś "fakturami" tak jak sie chce?
      Jednak w MPK pracują debile.

Pozdrawiam
    • Gość: olo Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.nzs.lodz.pl / *.femur.pl 28.04.05, 09:53
      No w końcu ktoś zrobi z tym porządek,
      Popieram
      • mamadoo Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami 28.04.05, 15:00
        Nie jestem pewien czy GW czy MPK ujawniło wszystkie szczegóły sposóbów walki z
        nielegalnymi ogłoszeniami, dlatego ja na razie się wstrzymuję z komentarzami na
        ten temat. Bardzo mnie denerwują te, już kożuchy z ogłoszeń na latarniach i
        przystankach zatem cieszy mnie akcja antyogłoszeniowa MPK. Zobaczymy czy to
        rzeczywiscie działa...
    • Gość: Tuner Ten ostatni przystanek... IP: *.toya.net.pl 28.04.05, 20:14
      Wydaje mi się iż łódzkie MPK ma o wiele większe problemy niż oplakatowane
      przystanki. Jeśli chodzi o popełnienie tegoż niecnego czynu to zgadzam się z
      przedmówcą, że ustalenie kto popełnił wykroczenie jest prawie niemożliwe. Mogę
      przypuszczać, że artykuł w GW został napisany w celu prewencyjnym na wniosek
      znajomych z Zarządu z MPK. No bo czy sukcesem można nazwać zakup Cityrunerów,
      które następnie oddajemy w listing żeby mniej stracić na zaciągniętym kredycie?
      To ma być sukces? No to wobec tego gratuluję! Więcej sukcesów Panowie. A naprawę
      MPK proponuję zacząć od wyrzucenia mafii krakowskiej z ŁÓDZKIEGO MPK. Pytacie
      dlaczego mafii? No to niech mi ktoś wyjaśni dlaczego większość firm, jesli nie
      wszystkie, kontrolujących łódzki transport publiczny ma swoje siedziby w
      Krakowie. No możliwe ze ja czegoś nie wiem. Możliwe ze firmy z Łodzi nie mają
      takich technologii. Panie prezesie! Mamy już dosyć rządów kolesi. Proponuję
      wysiaść na najblizszym przystanku.
    • Gość: Ja Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: 81.168.184.* 28.04.05, 22:58
      W niektórych miastach dokładnie tą metodą praktycznie wyeliminowano
      różne "sprzedam/kupię". Tak m.in. Z ulotkami rozprawił się Poznań - więc chyba
      jakos działa.
      Większość wiat ustawionych ze 2 tygodnie temu - już pooblepiana. Popieram
      wszelkie działania, które prowadzą do walki z tym syfem.
    • Gość: Tuner Artykuł sponsorowany IP: *.toya.net.pl 29.04.05, 07:44
      Sukcesów w MPK łódzkim brak. Potrzeba na gwałt sukcesów. I takim tematem -
      sukcesem ma być właśnie powyższy artykuł. Artykuł o "kolejnym sukcesie"
      łódzkiego MPK, którego tak naprawdę nie ma. Jeśli to ma być sukces... To
      gratuluję po raz drugi!
    • geograf Jak się chce, to sprzątać można. 29.04.05, 14:48
      W przypadku nowych wiat stawianych przez MPK sprawdza się, że swoją własność traktuje się najlepiej.
      MPK dba o własne wiaty i co noc je sprząta. Wczoraj na Kościuszki/Zamanhoffa ta na przystanku w stronę południa obklejona była dwoma plakatami szkoły aerobicu,czy czegoś tam. Dzisiaj około południa? Czysto, tylko ślad po kleju został.

Czyli jednak przystanki mogą być czyste...Wystarczy regularnie o nie dbać...
    • Gość: rozwieszajacy ogl. Re: Walka z nielegalnymi ogłoszeniodawcami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 20:54
      mpk nie moze nikogo ukarac , nie ma takich uprawnien ,obecne prawo mowi ze
      mozna ukarac osobe rozklejajaca ogl w niedozwolonym miejscu jesli sie taka
      osobe zlapie na goracym uczynku ,karania maja tylko prawo straz miejska i
      policja ,halo mpk - strachy na lachy , zamijcie sie lepiej czystoscia
      tramwajow ,krkowskiemu dyr. mpk juz dziekujemy ,na kazdym przystanku powinna
      byc tablica na bezplatne ogl i problem by zniknal , tak zrobily wiekszosci
      spoldzielnie mieszaniowe umieszczajac tabl obl. przed klatkami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka