Dodaj do ulubionych

Zarzuty dla ojca Brajana

IP: *.toya.net.pl 28.04.05, 00:23
Wstrzasajace byly slowa szescioletniego dziecka, ktore uslyszelismy w radiu i
telewizji, natomiast chyba nikt nie przypuszczal, ze wnowajca jest jego
ojciec, teraz kazda kara dla ojca za ten czyn nie przywroci zycia dziecku.
Zawsze sie mowi dziecku ucz sie od madrzejszego, tutaj ojciec powinien sie
uczyc od swego syna, ktorego juz nie ma. Jesli ojciec ma rezsztki sumienia,
to niech ten koszmar towarzyszy mu do jego ostatnich dni zycia. Ojcze jestes
najgorszym zwierzeciem.
Obserwuj wątek
    • lew_konia Re: Zarzuty dla ojca Brajana 28.04.05, 11:32
      Ta informacja jest dla mnie szokiem! Przeciez tuz po pozarze prasa informowala
      o cukrzycy ojca Brajana, jako o przyczynie jego niedyspozycji. Bolesnym szokiem
      jest dla mnie to, ze ten pan nie jest chory na cukrzyce, ale na alkoholizm.
      Tak! Bo to bardzo czesto alkohol powoduje glebokie zmiany cukrzycowe u osob z
      nieustabilizowanym poziomem cukru. Nie dosc, ze zginelo niewinne dziecko - i o
      ile dojrzalsze od ojca! - to jeszcze NFZ placi za leczenie cukrzycu u osoby,
      ktora sama wywoluje pogorszenie swojego zdrowia. Zgroza! Panie prezydencie
      Kropiwnicki - zamiast nazywac imieniem tego biednego dziecka place zabaw (jakie
      to latwe i medialne!) prosze o zrezygnowanie z chorego pomyslu "becikowego".
      Siegna po owe "becikowe" przede wszystkim tacy nieodpowiedzialni rodzice.
      Prosze przeznaczyc te fundusze na pomoc rzeczowa: zakup podrecznikow,
      finansowanie obiadow i letniego wypoczynku dla dzieci z rodzin niewydolnych
      wychowawczo. MOPS powinien przede wszystkim wnioskowac o przydzielenie kuratora
      w rodzinach, gdzie dziecko jest "glowa rodziny". "Becikowe" uwazam za szkodliwe
      spolecznie, bo dziecko w rodzinach patologicznych stanie sie zrodlem zarobku!
    • paul_78 Re: Zarzuty dla ojca Brajana 28.04.05, 13:06
      Dodatkowo powinien odpowiedzieć za nazwanie dziecka "Brajan".
      • kicia291 Re: Zarzuty dla ojca Brajana 28.04.05, 14:56
        Tak, to podobno patologiczna rodzina, a co do imienia - te "meliniarskie"
        rodzinki mają talent do nadawania wyszukanych imion swoim dzieciom. Nie wiedzą,
        że w ten sposób podtrzymują swoją schematyczność.
        • virtuallady Re: Zarzuty dla ojca Brajana 28.04.05, 15:01
          z ust mi to wyjęłaś
        • Gość: -Alfa i nic Re: Zarzuty dla ojca Brajana IP: *.lasernet.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 03:27
          Ta, koło mnie mieszka u cioci sierota pod równie atrakcyjnym imieniem po
          naprawdę ciężkich przejściach.
    • Gość: wila Re: Zarzuty dla ojca Brajana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:57
      Pamiętam tamte relacje mediów: dużo o Brajanie,niewiele-
      bardzo "dyplomatycznie"jak na media-o ojcu. Taka ulica, taki dom-takie moje
      odczucie.Ipotwierdziło się. Niestety. Ssaku, który zwiesz się ojcem: wyrzuty
      sumienia i skrucha tylko na Sądzie Ostatecznym. Teraz najwyższa kara.
    • marecki997 Re: Zarzuty dla ojca Brajana 28.04.05, 20:25
      Nie tylko zaprószył ogień, ale jeszcze ten menel bezczelnie dyspozytorowi
      powiedział "był tu taki mały pożar, ale już ugasiłem". A co gdyby dyspozytor mu
      uwierzył i nie wysłał wozów? Wszyscy mieszkańcy kamienicy by się żywcem
      usmażyli!
      • Gość: wila Re: Zarzuty dla ojca Brajana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:58
        A'propos imienia.Faktycznie macie rację:patologia to lubi. Dziewczynka z
        sąsiedztwa /1klasa podstawówki/- MARGARETA-została przeniesiona do szkoły
        specjalnej.Działo się to pięć lat temu-teraz można ją spotkać przy i w
        smietnikach.Ale to tylko dygresja, bo przecież nie na temat.
    • Gość: Koreańczyk Re: Zarzuty dla ojca Brajana IP: 195.69.82.* 29.04.05, 02:46
      Dobra; niech mi ktos powie rzecz nastepujaca: co to za durne imie BRAJAN. I nie
      marudzic mi tu, ze co to za bezczelne pytanie, skoro takie wspaniale dziecko
      zginelo, kiedy imie jest cokolwiek dziwne - ja mam potrzebe, zeby mi ktos
      objasnil co to za imie wlasnie.
    • Gość: Ingo Re: Zarzuty dla ojca Brajana IP: 213.17.170.* 29.04.05, 08:25
      Jak ja nie trawie tych wszystkich pijaczków mających radosne podejście do życia
      i krzywdzących swoje rodziny. Niestety społeczeństwo uważa, że to tacy weseli,
      nieszkodliwi Panowie, niegroźne pijaczki tylko nikt nie zauważa ile krzywdy
      czynia za drzwiami swojego domu.
      • Gość: lavinka Re: Zarzuty dla ojca Brajana IP: *.arch.pw.edu.pl 29.04.05, 14:20
        Ba, nie tylko "pijaczki" krzywdzą swoje dzieci. Wykształceni Panowie w
        garniturkach też potrafią niejednokrotnie znęcać się nad swymi pociechami w
        podobny sposób. Nie uogólniajmy...

lav
        • marecki997 Re: Zarzuty dla ojca Brajana 29.04.05, 15:20
          Gość portalu: lavinka napisała:

> Ba, nie tylko "pijaczki" krzywdzą swoje dzieci. Wykształceni Panowie w
          > garniturkach też potrafią niejednokrotnie znęcać się nad swymi pociechami w
          > podobny sposób.

Może stosują kary cielesne, ale przynajmniej mają na tyle rozumu, żeby petów
          nie wrzucać do platikowej reklamówki.
          • Gość: lavinka Re: Zarzuty dla ojca Brajana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 13:12
            I to ich usprawiedliwia? Starczy,żeby dziecko było czyste i siedziało cicho we
            własnym pokoju,tak? Jak patrzę na życie moich maltretowanych w dzieciństwie
            koleżanek to czasem myślę,że Brajan ma lepiej. Teraz jesta małym aniołkiem w
            raju i ma śiwęty spokój.
            lav
            • Gość: Koreańczyk Re: Zarzuty dla ojca Brajana IP: 195.69.82.* 30.04.05, 15:48
              Bla bla bla dzieciaku... Zapal sobie swieczke w opisie GG i juz nie belkocz,
              dobrze?
              • Gość: lavinka z nielogu Re: Zarzuty dla ojca Brajana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 19:32
                Jak na dzieciaka jestem trochę za stara ;-) niedługo stuknie mi trzydziestka
                tak więc, dzięki za komplement ;-PPP

lav
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka