Dodaj do ulubionych

Tegoroczne remonty torowisk - plany

IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.05.05, 12:31
Przedstawie tutaj plany tegorocznych remontow torowisk, ktore sa juz
praktycznie pewne. Jesli ktos ma dodatkowe informacje to niech je tutaj
zamiesci.

1. Nowa petla (juz na ukonczeniu) na Zabiencu, przejazd przez Woronicza oraz
nowe torowisko na wiadukcie - wykonawca Kral-Bis.

2. Przejazdy przez jezdnie na Limanowskiego - zlecieniodawca ZDiT (tak wogole
to skandal ze nie ma remontu calej linii)

3. Smiglego Rydza od Przybyszewskiego do Dabrowskiego - ZDiT czy MPK???

4. Pomorska (nie wiem jaki odciniek) - ZDiT wykonawca Tor-Krak - Icosit

5. Zielona od Piotrkowskiej do Kosciuszki - remont z funudszy MPK.

No narazie to niestety wszystko, cos sie przebakuje o wymianie krzyzakow na
Mickiewicza-Kosciuszki, ale nic pewnego, pewnie jeszcze dojdzie kilka
odcinkow wyremontowanych przez MPK.

Juz nie mowiac o W-Ztce ktora czeka od dawna na dokonczenie remontow, ale
podobno zakaz jakichkolwiek remontow na tej linii zostal cofniety, rowniez
czeka na dokonczenie remont na Al. Wlokniarzy.

Pozdrawiam,
Aleksej
Obserwuj wątek
    • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany 06.05.05, 12:41
      Mam pytanie odnośnie nowej pętli tramwajowej na Żabieńcu.
      Czy będzie ona wykorzystywana tylko tymczasowo, na czas remontu wiaduktu
      kolejowego na Aleksandrowskiej?

Czy po zakończeniu remontu wiaduktu i powrocie tramwajów na swoje stałe trasy,
      pętla ta nie będzie wykorzystywana w normalnym ruchu liniowym tak, jak to jest
      obecnie?
      • Gość: Aleksej Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.05.05, 12:58
        Na dzien dzisiejszy wyglada na to ze bedzie to tak jak dawnej, Zabieniec bedzie
        petla tymczasowa. Rada Miasta ani ZDiT nie maja planow skrocenia jakies linii z
        Teofilowa na Zabieniec.

Pozdrawiam,
        Aleksej

P.S.
        Zapomnialem dodac nowych slupow trakcynjnych i pewnie niedlugo nowej trakcji na
        Limanowskiego od wiaduktu do Al. Wlokniarzy
    • Gość: luki Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 13:12
      > 3. Smiglego Rydza od Przybyszewskiego do Dabrowskiego - ZDiT czy MPK???
      > 5. Zielona od Piotrkowskiej do Kosciuszki - remont z funudszy MPK.

Jesteś pewien, że pewne? :>

pzdr
      • Gość: Aleksej Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.05.05, 13:30
        No co do Zielonej to jestem pewien na 90%, co do Smiglego Rydza to nie wiem,
        ale takie byly plany, moze cos sie zminilo.

Pozdrawiam,
        Aleksej

P.S.
        luki jak mozesz to uchyl rabka tajemnicy :)
        • Gość: luki Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 14:52
          Gość portalu: Aleksej napisał(a):

> No co do Zielonej to jestem pewien na 90%, co do Smiglego Rydza to nie wiem,
          > ale takie byly plany, moze cos sie zminilo.

Co do Rydza, to właśnie się naocznie upewniłem. W paru miejscach tory są już
          odkopane i stary tłuczeń wywieziony.. :)

>
          > Pozdrawiam,
          > Aleksej
          >
          > P.S.
          > luki jak mozesz to uchyl rabka tajemnicy :)

Nie mam żadnych newsów na ten moment. :(
          • Gość: Aleksej Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.05.05, 15:10
            > Co do Rydza, to właśnie się naocznie upewniłem. W paru miejscach tory są już
            > odkopane i stary tłuczeń wywieziony.. :)

No to fajnie, kazdy remoncik cieszy :) Ale ja nadal sie zastanawiam czy
            finansuje to ZDiT (bo oni ostatnio robia glownie przejazdy przez jezdnie) czy
            MPK? Chyba ZDiT ale pewien nie jestem.

> Nie mam żadnych newsów na ten moment. :(

Kurcze caly czas nie wiem co z Pomorska, co maja zamiar zrobic. No i jesli maja
            sie tak wlec jak ostatnio to powinni juz zaczac.

Pozdrawiam,
            Aleksej
            • ventlan Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany 06.05.05, 15:21

> Ale ja nadal sie zastanawiam czy
              > finansuje to ZDiT (bo oni ostatnio robia glownie przejazdy przez jezdnie)

W koncu jest to "Zarząd Dróg i Transpotru", a nie "Zarząd Dróg i Torowisk",
              wiec robi co jego. ;)
            • Gość: luki Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany IP: *.toya.net.pl 11.05.05, 13:46

> > Co do Rydza, to właśnie się naocznie upewniłem. W paru miejscach tory są
              > już
              > > odkopane i stary tłuczeń wywieziony.. :)
              >
              > No to fajnie, kazdy remoncik cieszy :) Ale ja nadal sie zastanawiam czy
              > finansuje to ZDiT (bo oni ostatnio robia glownie przejazdy przez jezdnie) czy
              > MPK? Chyba ZDiT ale pewien nie jestem.

Już są zjazdy międzytorowe zrobione. Jak remont się skończy będę mógł w końcu
              otworzyć okno z nadzieją, że usłyszę własne myśli. :)
              BTW, wszystkie dotychczasowe prace robiły ekipy ZTiS MPK-Łódź.
              • Gość: Lukasz Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany IP: *.toya.net.pl 11.05.05, 13:59
                A na jakim odcinku ten remont ma być wykonywany??
                • Gość: luki Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany IP: *.toya.net.pl 11.05.05, 14:27
                  Jeden zjazd jest przy Dąbrowskiego, drugi przy przystanku Zbaraska, a przy
                  Przybyszewskiego dopiero wybrali stary tłuczeń. Bankowo będzie można rzec gdy
                  założą zjazd przy Przybyszewskiego, ale wszystko wskazuje na to, że tak jak
                  planowano - od Dąbrowskiego do Przybyszewskiego. W każdym najgorszy odcinek z
                  najgorszych robią. ;]
                  • geograf Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany 11.05.05, 14:31
                    Czy najgorszy? Między Milionową, a Piłsudskiego jest tylko nieco lepszy...:|
                  • Gość: STUDI Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany IP: *.prokom.pl 11.05.05, 14:33
                    Czy ja wiem. Według mnie gorszy to od Milionowej do Zbiorczej.
                    Znowu tylko kawałek. Kolejny odcinek za 5 lat przy obecnej polityce wałdz miasta
                    albo wcale. Efekt. I tak będzie się tramwaj włókł.

Dlaczego nie remontuje się całego ciągu od Niższej do Narutowicza?
                    takie łatanie nia ma sensu. Zanim zrobią całość większość wcześniej
                    wyremntowanego odcinka będzi ewymagąłal wymiany.

Mam jeszcze obawy co do jakośc. Pabianckia tory młodsze niż na Śmigłego-Rydza a
                    rzuca tam tramajem niemiłośiernie i tramwaj tam potwornie hałasuje. Tory pod
                    wiaduktem już się powoli dopasowują do jakści toów na Pabianickiej. Ile minęło
                    czasu od położenia tych torów?

Fakt przy tej ulicy a dokładniej w bliku przy Przybyszewskiego słychać już
                    tramwaj jak wjedzie na Śmigłego-Rydza skręcając z Dąbrowskiego. I niestety
                    remont chyba tego nie zmieni.

• Gość: Aleksej Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.05.05, 14:01
                > Już są zjazdy międzytorowe zrobione. Jak remont się skończy będę mógł w końcu
                > otworzyć okno z nadzieją, że usłyszę własne myśli. :)

No to cieszymy sie razem z toba :) Mam nadzieje ze fotki beda (wkoncu daleko
                nie masz)

> BTW, wszystkie dotychczasowe prace robiły ekipy ZTiS MPK-Łódź.

No tak, tylko ze ZTiS moglo wygrac przetarg zorganizowany przez ZDiT. Ale teraz
                jest z tym taki burdel ze nic nie wiadomo, kto i co finansuje (no chyba ze cos
                robi Tor Krak to wtedy finansuje ZDiT :>)

Pozdrawiam,
                Aleksej
    • michal.ch Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany 06.05.05, 14:26
      > Juz nie mowiac o W-Ztce ktora czeka od dawna na dokonczenie remontow, ale
      > podobno zakaz jakichkolwiek remontow na tej linii zostal cofniety, (...)

Pożyjemy, zobaczymy. Uwierzę kiedy wznowią remonty. Ale szampan w razie czego
      się chłodzi.
      • teufel Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany 07.05.05, 23:30
        Ale szampan w razie czego
        > się chłodzi.

Kiedy moge wpaść na lampkę:>?? Zanim skończą remont to się kupi 50 nowych butelek:D ;-)
    • geograf Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany 06.05.05, 16:27
      Cieszy, że zamierzają zrobić cokolwiek, szczególnie Śmigłego.
      Smuci chaos w wyborze miejsc i to, że po raz kolejny nie wykorzystuje się okazji do większego remontu na Aleksandrowskiej...
      • camelot Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany 07.05.05, 22:49
        Czasani zastanawiam się czy tramwaje po ulicy Zielonej pomiedzy Piotrkowską i
        Kościuszki jeżdżą jeszcze po szynach czy też po nomen omen przedwojennej kostce.
      • belyall Re: Tegoroczne remonty torowisk - plany 11.05.05, 15:36
        > Smuci chaos w wyborze miejsc i to, że po raz kolejny nie wykorzystuje się okazj
        > i do większego remontu na Aleksandrowskiej...

Witamy w Polsce... :-(((
    • Gość: Aleksej Tegoroczne remonty torowisk c.d. IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.06.05, 16:38
      > 1. Nowa petla (juz na ukonczeniu) na Zabiencu, przejazd przez Woronicza oraz
      > nowe torowisko na wiadukcie - wykonawca Kral-Bis.

Do tego remont torowiska na Limanowskiego od wiaduktu do Al. Wlokniarzy
      (chociaz pewnie zwrotek nie zmienia w Al. Wlokniarzy a naprawde by sie
      przydalo). Sa juz nowe slupy trakcyjne. Podwykonawca ZTiS.

> 2. Przejazdy przez jezdnie na Limanowskiego - zlecieniodawca ZDiT (tak wogole
      > to skandal ze nie ma remontu calej linii)

A dokladnie przejazdy przez ul. Warynskiego, Traktorowa i Kaczencowa, pewnie
      juz Rojna i Szczecinska sie nie zalapia - zalosne.

No i oczywiscie najnowsze wiesci - Kopcinskiego od Narutowicza do wiaduktu.

Nadal nie wiadomo co z Pomorska, cos mnie sie wydaje ze znowu sie cos opoznia,
      bo juz powinni zaczac (no chyba ze czekaja na zakonczenie roku akademickiego).

Pozdrawiam,
      Aleksej
      • Gość: J.S. Re: Tegoroczne remonty torowisk c.d. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 12.06.05, 16:42
        > A dokladnie przejazdy przez ul. Warynskiego

Chyba raczej Warecka, a dokladniej Bielicowa (Warynskiego to jakby Koziny)
      • Gość: J.S. To ja jeszcze raz IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 12.06.05, 16:44
        > pewnie juz Rojna i Szczecinska sie nie zalapia - zalosne

Znaczy sie Rydzowa i Szczecinska, bo Rojna to zdaje sie rownolegla ;]
        • Gość: Aleksej Re: To ja jeszcze raz IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.06.05, 17:18
          No faktycznie Rydzowa i Szczecinska. Te nazwy ulic lubia mnie sie rabac.

Pozdrawiam,
          Aleksej
      • Gość: luki Re: Tegoroczne remonty torowisk c.d. IP: *.toya.net.pl 12.06.05, 16:49
        > A dokladnie przejazdy przez ul. Warynskiego, Traktorowa i Kaczencowa, pewnie
        > juz Rojna i Szczecinska sie nie zalapia - zalosne.

Dlaczego żałosne? A właśnie, że Szczecińska się załapie...
        • Gość: Aleksej Re: Tegoroczne remonty torowisk c.d. IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.06.05, 17:21
          Ja slyszalem ze Rydzowa i Szczecinska juz sie nie zalapia, ale moze sie zminilo
          i dobrze.

Ale to nie zmienia faktu ze jest to idealny moment na remont calego torowiska
          na Aleksandrowskiej a nie tylko przejazdow przez ulice.

Pozdrawiam,
          Aleksej
          • Gość: luki Re: Tegoroczne remonty torowisk c.d. IP: *.toya.net.pl 12.06.05, 18:04
            Z planami jest ryzykowna sprawa, bo mogą pozostać tylko planami. :)
            Umówmy się, że podsumujemy po prostu tegoroczne remonty na koniec roku. Wtedy
            będziemy już widzieli ile z planów zostało zrealizowane. :)
    • Gość: łażej Zielona - pytanie IP: *.retsat1.com.pl 24.07.05, 13:44
      Czy po remoncie torowiska na Zielonej zostanie zachowana kostka, jako
      nawierzchnia ulicy?
      • Gość: luki Re: Zielona - pytanie IP: *.toya.net.pl 24.07.05, 14:06
        Gość portalu: łażej napisał(a):

> Czy po remoncie torowiska na Zielonej zostanie zachowana kostka, jako
        > nawierzchnia ulicy?

Nie wiem czy już coś ustalili, ale toczyła się w tej sprawie dyskusja między
        ZDiTem i MPK. MPK proponowało płytę węgierską z wytłoczeniami imitującymi
        kostkę (jak na Nowomiejskiej i Zgierskiej), a ZDiT przełożenie dotychczasowej
        kostki. Oby tylko nie skończyło się na asfalcie albo felernie wykonanej kostce
        jak na Nowomiejskiej między pl. Wolności a Północną.
        • mamadoo Re: Zielona - pytanie 24.07.05, 15:17
          Zapewne krawęzniki na Zielonej pozostaną w takiej nijakiej odległości od toru
          tramwajowego jak na Pomorskiej. Ani samochód nie przejedzie obok tramwaju ani
          nie można wygodnie wsiąść z chodnika do jego wnętrza.
          Interesujące jest również, o czym wspominał Flip, że koszt budowy ulicy jest
          znacznie wyższy niż chodnika. To po co w takim razie budują takie nijakie ulice?
          Żeby koszty podwyższyć? Bo nie jest to ułatwieniem ani dla pasażerów ani dla
          zmotoryzowanych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka