Dodaj do ulubionych

wywalcie tą reklamę!!!

IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.05.05, 12:24
co za geniusz umieścił reklamę II Łódzkich Minitargów Elektronicznych tak, że
ta po załadowaniu uniemożliwia normalne czytanie pod systemem innym niż
Windows? i nic nie można z tym zrobić...jak już coś takiego chce się wstawić
to wypada troche pomyśleć i dostosować do szerszego spektrum użytkowników sieci
Obserwuj wątek
    • marecki997 Re: wywalcie tą reklamę!!! 08.05.05, 12:25
      Microsoft - we keep the world safe from competition.
      • gray Re: wywalcie tą reklamę!!! 08.05.05, 12:27

w rzeczy samej :-)
        • Gość: zirytowany Re: wywalcie tą reklamę!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.05.05, 12:52
          windows jest jak g****, miliony much nie mogą się mylić
      • Gość: odermensz Re: wywalcie tą reklamę!!! IP: *.localdomain / 67.15.54.* 08.05.05, 12:51
        marecki997 napisał:

> Microsoft - we keep the world safe from competition.

O, następny nawiedzony... modne tak rzucić tegotypu hasła, albo na Windowsa,
        Microsoft, albo na Linuxa - że ten super, inny syf itp., czyż nie?

A poza tym jakieś merytoryczne wiadomości masz, czy już tego nie wystarczy.

Bo jak na razie to kulą w płot - przecież zirytowany jakby nie było napisał, że
        pod Windowsem działa, więc trochę nie trafiłeś z tym ctrl-c ctrl-v tego sloganu.
        • Gość: zirytowany Re: wywalcie tą reklamę!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.05.05, 12:54
          no to ja też jestem nie dość, że zirytowany to i nawiedzony w takim razie
        • gray Re: wywalcie tą reklamę!!! 08.05.05, 13:01
          Gość portalu: odermensz napisał(a):

> A poza tym jakieś merytoryczne wiadomości masz, czy już tego nie wystarczy.

a ty?
          • Gość: odermensz Re: wywalcie tą reklamę!!! IP: *.localdomain / 67.15.54.* 08.05.05, 23:41
            gray stając być może w obronie swojego ulubionego systemu operacyjnego i
            przygotowując natarcie na ten niesłuszny napisał pytanie tylko z pozoru
            osobiste, w rzeczywistości jednak będące preludium do wcześniej obisanego:

> a ty?

Na co ja lekko skuliwszy się w obawie przed nieznanym odpowiedam:

- Ja tak.

I korzystając z tego, że w chwili obecnej ja posiadam żeton zapytuję z nagła:

- A Ty?

I nieco już odważniej rozszerzam pytanie zmuszając adwersarza to większego
            obnażenia się, samemu nadal pozostając w ukryciu, co da mi możliwość w kolejnym
            ruchu przelicytowania:

- A jeśli tak, to jak duże?

• gray Re: wywalcie tą reklamę!!! 09.05.05, 08:03

Gość portalu: odermensz napisał(a):

> - Ja tak.

no to słucham - co możesz mi powiedzieć ciekawego w materii monopolizacji rynku
              oprogramowania przez MS? (bo o tym pisał marecki, jeżeli nie zauważyłeś)
    • topjes TĘ nie tą 08.05.05, 13:58
      > co za geniusz umieścił reklamę II Łódzkich Minitargów Elektronicznych tak, że
      > ta po załadowaniu uniemożliwia normalne czytanie pod systemem innym niż
      > Windows?

Windows tu nie ma nic do rzeczy. Mi pod Windą pod Mozillą też nie działa.
      Zresztą świadczy to fatalnie o koderze a nie Microsofcie - czyż nie?

pzdr
      topjes

PS. Młodsi już pewnie nie pamiątają lat 80-tych kiedy z komputerami był
      dokładnie odwrotny problem niż dziś. Wtedy wszyscy się modlili o jakiekolwiek
      standardy. Na niemal każdą rzecz były dziesiątki niekompatybilnych standardów. A
      kokosy robili twórcy programów-konwerterów :)
      Z perspektywy czasu wydaje mi się, że dzisiejsze rozwiązanie jest mimo wszystko
      wygodniejsze :)
      • gray Re: TĘ nie tą 08.05.05, 14:29
        topjes napisał:

> Windows tu nie ma nic do rzeczy. Mi pod Windą pod Mozillą też nie działa.
        > Zresztą świadczy to fatalnie o koderze a nie Microsofcie - czyż nie?

nie, ponieważ to mozilla jest zgodna ze standardami W3C.
        • Gość: zirytowany Re: TĘ nie tą IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.05.05, 23:34
          a koledze pod mozilla w windzie o dziwo chodzi, wie tu chyba bardziej rozchodzi
          sie o wtyczke fleshową i firme macromedia która oferuje nie dokońca sprawny
          produkt dla przegdlądarek innych niz IE
        • topjes Re: TĘ nie tą 09.05.05, 11:26
          > > Windows tu nie ma nic do rzeczy. Mi pod Windą pod Mozillą też nie działa.
          > > Zresztą świadczy to fatalnie o koderze a nie Microsofcie - czyż nie?
          >
          > nie, ponieważ to mozilla jest zgodna ze standardami W3C.

Ale O CZYM do mnie piszesz? ;) Bo zupełnie nie rozumiem.
          1.) Są tysiące reklam działających poprawnie w IE i Mozilli.
          2.) Jest reklama OrtenExpo, która pod Mozillą nie działa poprawnie (przynajmniej
          u mnie)

Więc mnie oświeć - jak wyciągnąłeś wniosek z pkt 1 i 2, że to wina Microsoftu a
          nie kodera?

pzdr
          topjes
          • gray Re: TĘ nie tą 10.05.05, 08:08

już śpieszę z kagankiem oświaty. otóż znany wszystkim produkt firmy microsoft -
            internet explorer - a konkretnie jego engine renderujący strony, został napisany
            w ten sposób aby ignorował niektóre popularne błędy w kodzie i zastępował je
            'rozwiązaniem standardowym' - tak je nazwijmy. jako, że IE jest
            najpopularniejszą przeglądarką, tako twórcom stron zaczęło zależeć aby ich
            strona dobrze wyglądała w IE co z kolei doprowadziło do ukonstytuowania się
            śmieciarskiego kodowania, które działa tylko pod IE i nie jest zgodne ze
            standaryzacją W3C (w3c.org ). szczególnie polecam validator stron -
            validator.w3.org/ .

tyle zasługi MS w tym temacie.
            • topjes Re: TĘ nie tą 10.05.05, 09:49
              PLONK za obwinianie MS nieumiejętną pracą koderów - gratuluję logiki! :)
              To jest ta sama bzdura jak twierdzenie (były takie przypadki w USA), że
              zgwałcona kobieta sama jest sobie winna bo chodziła w bikini czym prowokowała
              gwałciciela.

topjes
              • gray Re: TĘ nie tą 10.05.05, 13:49

mógłbym też cię zplonkować za nieznajomość podstawowych faktów z, powiedzmy,
                informatyki użytkowej ale po co?

zachowujesz się tak jakby połykalność śmieciarskiego kodu przez IE była jakąś
                wielką nowością a jest to fakt znany i potwierdzony dawno temu. można się o tym
                przekonać na własne oczy przeglądając strony wyplute frontpage'em na IE i
                firefoksie na przykład - wystarczy trochę kodu z tabelami, ramkami i kilkoma
                stylami żeby wyniki różniły się czasami diametralnie.
                teraz pytanie - czyja to wina? ano firefox jest otwarty i zgodność jego
                renderea ze standardami w3c jest potwierdzona. resztę dopowiedz sobie sam zanim
                zaczniesz rzucać plonkami.

podstawowa zasada - nie mów jeżeli nie wiesz o czym mówisz.
                • topjes Re: TĘ nie tą 18.05.05, 11:08
                  > podstawowa zasada - nie mów jeżeli nie wiesz o czym mówisz.

ROTFL! :))) rozbawiłeś mnie więc Cię od-plonknąłęm :) jesteś niegroźnym fantastą
                  po prostu :)

pzdr
                  topjes

BTW - co to jest "informatyka użytkowa"??? Bo na studiach informatycznych mnie
                  tego nie uczyli :)
                • uerbe Re: TĘ nie tą 18.05.05, 11:13
                  gray napisał:

> ano firefox jest otwarty i zgodność jego
                  > renderea ze standardami w3c jest potwierdzona.

Najśmieszniejsze jest to, że to (między innymi) Microsoft tworzy standardy w3c.
            • Gość: roberto Re: TĘ nie tą IP: 212.180.147.* 20.05.05, 12:40
              to troche tak, jakby powiedziec, ze producenci samochodow z ABS sa
              odpowiedzialni za niektore wypadki, bo przyzwyczajeni do ABS kierowcy
              nieprawidlowo korzystaja z hamulca prowadzac auta bez tego systemu..
    • Gość: barracuda7110 Jaką reklamę? IP: *.dsl.telepac.pt 08.05.05, 23:57
      Firefox+ adblock i nie widzę reklam :).
      • Gość: zirytowany Re: Jaką reklamę? IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.05, 16:14
        adblock + flashblock :D
        • Gość: barracuda7110 Re: Jaką reklamę? IP: *.dsl.telepac.pt 09.05.05, 19:03
          Adlockiem można wszystko "wywalić" :)
          • uerbe Re: Jaką reklamę? 10.05.05, 13:55
            Podobnie jak nuke anything... ale i tak wolę adblocka, bo ma możliwość edycji
            filtrów, nuke "zabija" tylko na jedno odświeżenie a flashblock blokuje wszystkie
            obiekty flash, co przy stronach które mają takowe menu na ten przykład jest
            wyjątkowo upierdliwe.
    • topjes No niestety 10.05.05, 13:23
      Redakcja poraz kolejny pokazała gdzie jest miejsce klientów firmy Agora. Ani
      maile, ani wypełnianie formularza, ani wątek tutaj nie pomógł. W sumie - po co
      poprawiać. Tam, że parę osób się pomęczy...

pzdr
      topjes
    • uerbe Re: wywalcie tę reklamę!!! 10.05.05, 13:51
      AFAIK Mozilla i Firefox chodzą pod systemami innymi niż winda... i adblock tam
      działa, co za problem wpisać do niego parę regexów?
      • uerbe Wywalcie tę reklamę!!! (cz. II) 17.05.05, 09:59
        Szlag by trafił - właśnie na IE w szkole siedzę, strona główna forum GazWybu
        jest niedostępna. Właściwie jest, ale jakoś w mało użyteczny sposób, bo TA
        CHOLERNA REKLAMA NIE POZWALA WPISAĆ NIC DO FORMULARZA LOGOWANIA!

Ożesztywmordę...
    • Gość: kopfschmerz a dlaczego... IP: 217.153.187.* 17.05.05, 16:36
      u mnie na glownej stronie wyborki nie dzialaja opcje normalnie dostepne pod prawym
      przyciskiem myszy, tylko mam opcje dla flasha? wicice jak z tym sobie poradzic? uzywam Safari
      na OSX-ie
      • uerbe Ponieważ... 18.05.05, 10:14
        ...cała strona jest przykryta reklamą we flashu. Też tak wczoraj miałem, bo
        akurat siedziałem na uczelni na komputerze bez firefoxa.
        • Gość: kopfschmerz aha IP: 217.153.187.* 18.05.05, 12:05
          dziekuje za odpowiedz, a co to jest firefox? jakis cudowny eksterminator flashowych reklam?
          czy cos takiego jest dostepne na maca?
          • uerbe Re: aha 19.05.05, 16:47
            Przeglądarka internetowa. Wraz z rozszerzeniem Adblock pomaga pozbyć się
            wiekszości irytujących pop-upów, reklam flashowych, itp.

Link do programu (wersja polska dla Mac OS X): tinyurl.com/c3bsz
            • Gość: kopfschmerz bardzo dziekuje :) IP: 217.153.187.* 23.05.05, 09:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka