Dodaj do ulubionych

Cityrunner się wykoleił...

23.05.05, 09:05
Podobno dzisiaj przed godziną 8 rano miało miejsce wykolejenie
Cityrunnera na skrzyżowaniu ul. Narutowicza i ul. Tramwajowej.
Tramwaje stały w korku na Narutowicza, sięgającym aż ul. Kopcińskiego.
Co się właściwie stało? Czy zna ktoś jakieś szczegóły?
Obserwuj wątek
    • Gość: J.S. Re: Cityrunner się wykoleił... IP: *.uni.lodz.pl 23.05.05, 09:19
      > Co się właściwie stało?

Nie wiem, moze Cityrunner sie wykoleil?
      • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Cityrunner się wykoleił... 23.05.05, 09:47
        Gość portalu: J.S. napisał(a):

> > Co się właściwie stało?
        >
        > Nie wiem, moze Cityrunner sie wykoleil?
        Tak?
        A ja myślałem, że riksiarz zderzył się z wózkarzem...
        • michal.ch Re: Cityrunner się wykoleił... 23.05.05, 10:30
          > Tak?
          > A ja myślałem, że riksiarz zderzył się z wózkarzem...

Nie bądź taki mądry. Sam napisałeś, co się stało. A dlaczego? Chyba wiesz w
          jakim stanie jest torowisko na tym skrzyżowaniu.
          • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Cityrunner się wykoleił... 23.05.05, 10:38
            michal.ch napisał:

> > Tak?
            > > A ja myślałem, że riksiarz zderzył się z wózkarzem...
            >
            >
            > Nie bądź taki mądry. Sam napisałeś, co się stało. A dlaczego? Chyba wiesz w
            > jakim stanie jest torowisko na tym skrzyżowaniu.
            >
            Dokładnie wiem w jakim jest stanie.
            Nie było remontowane od dziesięcioleci.
            Chciałbym tylko się dowiedzieć jaki był przebieg zdarzenia.
            Czy musiało do tego dojść, czy pojazd jechał za szybko, czy prowadzący nie
            dostosował prędkości do stanu technicznego torowiska...
            Wreszcie, czy Citek poważnie ucierpiał na tym wykolejeniu.
            >
            >
            • michal.ch Re: Cityrunner się wykoleił... 23.05.05, 10:40
              Prędkość bezpieczna w tym miejscu to 0 (słownie: zero) km/h. :P

Tam nigdy nie masz gwarancji, że przejedziesz bezpiecznie po tych łukach.
              • Gość: Lukasz Re: Cityrunner się wykoleił... IP: *.toya.net.pl 23.05.05, 10:45
                A ja mam takie pytanie. Co tam wogóle Cityrunner robił?? Przzecież dzisiaj jest
                zwykły dzień tygodnia a weekend. Chyba że do jakiejść naprawy jechał.
                • Gość: J.S. Re: Cityrunner się wykoleił... IP: 195.69.82.* 23.05.05, 16:19
                  > Co tam wogóle Cityrunner robił??

No podobno sie wykoleil

> Przzecież dzisiaj jest zwykły dzień tygodnia a weekend.

A co mialby tam robic w weekend?
              • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Cityrunner się wykoleił... 23.05.05, 10:52
                michal.ch napisał:

> Prędkość bezpieczna w tym miejscu to 0 (słownie: zero) km/h. :P
                >
                > Tam nigdy nie masz gwarancji, że przejedziesz bezpiecznie po tych łukach.
                >
                >
                Ciekawe kiedy wreszcie to skrzyżowanie zostanie wyremontowane.
                Przecież jest bardzo ważnym skrzyżowaniem.
                Wszystkie tramwaje jadące do Zakładu Napraw Taboru na Tramwajowej, chcąc nie
                chcąc muszą przez nie się przetoczyć.
                Chyba, że istnieje plan awaryjny pod tutułem: 40 pracowników MPK bierze pojazd
                "na plecy" i zanoszą go do Zakładu Napraw :-/
    • Gość: J.S. Re: Cityrunner się wykoleił... IP: 195.69.82.* 23.05.05, 12:06
      Stwierdzam ze nie ma tam sladow wykolejenia
      • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Cityrunner się wykoleił... 23.05.05, 14:06
        > Stwierdzam ze nie ma tam sladow wykolejenia

Poczekajmy do 18.00.
        TVP Łódź -> Łódzkie Wiadomości Dnia.
        • Gość: J.S. Re: Cityrunner się wykoleił... IP: 195.69.82.* 23.05.05, 16:08
          > Poczekajmy do 18.00.
          > TVP Łódź -> Łódzkie Wiadomości Dnia.

Bez ŁWD widze, ze sladow nie ma.
          • geograf Re: Cityrunner się wykoleił... 23.05.05, 16:32
            ŁWD przyda się,by dowiedzieć się czemu po 15 jechało pogotowie techniczne i dźwig na sygnale po Paderewskiego w stronę Ronda oraz czemu "5" po południu jeździła z czerwoną tablicą...
            • Gość: J.S. Re: Cityrunner się wykoleił... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.05.05, 16:36
              No tak, bez ŁWD trudno sie domyslec, ze dzwig jechal do wykolejenia :>
              • geograf Re: Cityrunner się wykoleił... 23.05.05, 16:44
                No patrz!
                Ale żeś mnie zaskoczył, a już myślałem, że to do pomocy pogotowiu,które nie może podnieść pacjenta z jezdni.
                Masz racje,czysto ciekawskich spraw nie warto nawet sygnalizowac na tym Forum,zawsze znajdzie się prześmiewca.
                • Gość: J.S. Re: Cityrunner się wykoleił... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.05.05, 17:20
                  Tak, z ust mi to wyjales
        • Gość: STUDI Re: Cityrunner się wykoleił... IP: *.prokom.pl 23.05.05, 18:18
          Może co innego miało miejsce co od razu podciągnięto pod ulobioną kategorię wykolejenia. Albo nie zdążył zbytnio się przejechać poza szynami.
    • Gość: Bart Re: Cityrunner się wykoleił... IP: 193.151.115.* 23.05.05, 17:40
      Oprócz tego porannego zatrzymania, to jeszcze 1348+49 się zepsuł na Kopernika
      przy Łąkowej. Tak nawiasem mówiąc to pierwszy tramwaj, którego mam ładną
      fotkę;). Pojawiły się zastępcze (widziałem jeden, no to POJAWIŁ SIE) Ikarusy
      przegubowe.

Też widziałem dzwig na sygnale, jechał po al. Piłsudskiego w stronę Retkini.

Poza tym nieoznakowane jedenastki.

Jakaś plaga.

Za to u mnie od roweru odpadł błotnik;)
      • mamadoo Re: Cityrunner się wykoleił... 23.05.05, 17:44
        a mi się sweterek zmechacił...
        Ciekawe czy powiedzą o tym w ŁWD?
        • Gość: Bart Re: Cityrunner się wykoleił... IP: 193.151.115.* 23.05.05, 17:46
          o 1350 czy błotniku?
      • brokatowy Re: Cityrunner się wykoleił... 29.05.05, 23:03
        co to jest nieoznakowana jedenastka?
    • geograf jednak się wykoleił 23.05.05, 18:09
      Nie to żebym negował zdolność widzenia kogokolwiek,ale o 7:40 faktycznie Citek wykoleił sie na Narutowicza/Tramwajowej.
      I w ogóle sklandal, powiedzieli o tym w ŁWD.
      Powiedzieli też,że poza Citkiem były dzisiaj dwa inne wykolejenia oraz, że 60 km torów nie nadaje się do eksploatacji.
      • Gość: J.S. Re: jednak się wykoleił IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.05.05, 18:11
        Sladow nie ma. Przejdz sie i zobacz.
        • geograf Re: jednak się wykoleił 23.05.05, 18:18
          Najwidoczniej załatali "od ręki", albo Cityrunner śladów nie zostawił.
          Czy brak śladów jest argumentem za krytyką materiału filmowego,czy obroną własnego zdania?
          • Gość: J.S. Re: jednak się wykoleił IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.05.05, 18:25
            Nie krytykuje materialu filmowego, bo go nie widzialem.
            Brak sladow jest argumentem obrony wlasnego zdania, ktore brzmialo "Stwierdzam,
            ze nie ma sladow". Jesli dopowiedziales sobie cos innego, to juz nie moja wina.
            • Gość: Lukasz Re: jednak się wykoleił IP: *.toya.net.pl 23.05.05, 21:11
              A ja też bym nie chciał krytykować. Ale dlaczego oni powiedzieli że on zjeżdżał
              do zajezdnii?? Jeżeli tam jechał to albo do naprawy albo żeby na lawete
              załadować. Chyba CR teraz stacjonuja na Tramwajowej :D
              • Gość: J.S. Re: jednak się wykoleił IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.05.05, 21:16
                Bo dla mediow "Tramwajowa" to zajezdnia
        • michal.ch Re: jednak się wykoleił 23.05.05, 18:25
          Śladów może i nie ma, ale to jednak prawda. Był materiał z ustawiania
          Cityrunnera we właściwej pozycji.

Co do materiału ŁWD, to pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze i zjobać ZDiT.
          Zadowolona z siebie pani Mioduszewska uraczyła nas wypowiedzią, iż za zły stan
          torowisk odpowiadają poprzednie władze, bo podobno nie remontowały i to nie wina
          ZDiT-u. To ja się pytam: doprawdy? A mnie się jakoś tak dziwnie zdaje, że
          remonty to były właśnie dawniej, a teraz ZDiT się opieprza. No ale oczywiście
          wszystko to wina poprzedników. Ot tak po prostu, bo w ten sposób łatwiej
          powiedzieć, niż ruszyć dupę do roboty! Drażni mnie to wszystko, bo po raz
          kolejny te pajace ze ZDiT-u zasłaniają się się innymi i nie raczą odpowiadać za
          swoje decyzje!
          • Gość: J.S. Re: jednak się wykoleił IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.05.05, 18:29
            To zabawne. Poprzednie wladze sa winne, a obecne tez nic nie robia (ponad dwa
            lata to juz wystarczajacy okres do wydawania takich osadow). I czesc.
        • Gość: luki Re: jednak się wykoleił IP: *.toya.net.pl 23.05.05, 18:46
          To ja powiem tak: nie każde wykolejenie zostawia ślady, bo widzę tu jakąś
          bezsensowną licytację.
          • mamadoo Re: jednak się wykoleił 23.05.05, 21:16
            A może małe podsumowanie? Które torowiska zostały wyremontowane w analogicznym
            okresie za poprzedniej ekipy?
            na pewno wszystko na Gdańskiej....
            • brokatowy Re: jednak się wykoleił 29.05.05, 23:05
              chyba całkiem spory fragment na włókniarzy wyremontowali tez...
              • Gość: flip Re: jednak się wykoleił IP: *.p.lodz.pl 30.05.05, 01:01
                rzgowska, przybyszewskiego, politechniki, nowomiejska. chyba - tylko co znaczy:
                poprzednia ekipa?
    • Gość: mj34 Re: Cityrunner się wykoleił... IP: *.palacmlodziezy.lodz.pl 31.05.05, 16:25
      też nowość codziennie się wykolejają
      • michal.ch Re: Cityrunner się wykoleił... 31.05.05, 16:33
        Cityrunnery? Pozwolisz, że raczę skomentować.: hahaha, wyborny dowcip
        mociumpanie. :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka