Gość: KK IP: 194.63.133.* 28.05.05, 22:17 Czy ktoś wie czemu na nowych rozkładach 57 i 64 nie ma zaznaczonych kursów autobusów niskopodłogowych ??????? To bardzo utrudnia życie osobą na wózkach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Niskopodłogowe 28.05.05, 22:27 Jaki był sens zaznaczania kursów wozów niskopodłogowych,skoro i tak przyjeżdżały one, "jak chciały"? Chociaż jest to zaiste spora zmiana... Gdzies widziałem ostatnio taki "czysty" rozkład, myślałem, że to wina skserowanej tabliczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Niskopodłogowe IP: 194.63.133.* 28.05.05, 23:03 Kursy zaznaczone jako niskopodłogowe w 90 % były rzeczywiście takie. Raczej wysokie okazywały się niskimi. Sens oznaczeń jest taki ,że osoba na wózku może sprawdzić o której ma niski i nie czekać godzinne na przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Niskopodłogowe 29.05.05, 15:53 Niezupełnie. Często pojawiają się także wysokopodłogowce w miejscu planowego niskopodłogowca. Wszystko zależy od tego, co dyspozytor na zajezdni ma akurat pod ręką. Ewentualnie od bałaganu tam panującego (np. każdy ma w d... co wyjeżdża). Jedna z tych dwóch opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Nie trzeba było głosować na Kropę.... IP: *.prokom.pl 02.06.05, 09:52 ... to nie miałbyc teraz problemu z kursami niskopodłogowymi. Obecne aroganckie władze mają w 4 literach mieszkańcow Łodzi. Trzeba było odwołać.... no ale jak ważniejsze jest że będzie kościelna procesja w sódku miasta...... Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Niskopodłogowe 30.05.05, 07:53 > Jaki był sens zaznaczania kursów wozów niskopodłogowych,skoro i tak przyjeżdżał > y one, "jak chciały"? Akurat na 57 NIGDY nie spotkałem się z przypadkiem wysokiej brygady zamiast niskiej, a do niedawna jeździłem conajmniej 2 razy dziennie. 3 brygady niskie na tej linii były obsługiwane przez zajezdnię na Kilińskiego, a ta nie cierpi na brak "niskaczy". Ew. jako rezerwa mmógł się zdażyć wóz z Nowych Sadów, no ale wtedy alternatywą dla Ikarusa jest brak kursu. Spotkałem za to się z sytuacją odwrotną - kurs wysokopodłogowy był obsługiwany niską rezerwą. Tak było do tej pory. Być może teraz - na czas objazdów - obsługę w całości przejęły Nowe Sady, a może po prostu w ramach oszczędności poskąpiono koloru na tabliczkach tymczasowych... (chociaż w internecie też czarno, a za kolor na WWW dopłat raczej nie ma ;-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Niskopodłogowe 30.05.05, 08:25 . (chociaż w internecie też czarno, a za kolor na WWW > dopłat raczej nie ma ;-) ) Ciiiiiiiii, jeszcze jakaś KRRiT lub jakieś inne badziewie, zacznie pobierać opłaty;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Niskopodłogowe 30.05.05, 08:27 teufel napisał: > > (chociaż w internecie też czarno, a za kolor na WWW > > dopłat raczej nie ma ;-) ) > Ciiiiiiiii, jeszcze jakaś KRRiT lub jakieś inne badziewie, zacznie pobierać opł > aty;-) Taaaa :-))) A tak na serio - ponieważ i tabliczki, i rozkład w necie generuje program BusMan, to podejrzewam, że właśnie z tego powodu na WWW też jest czarno - komu by się chciało 2 razy robić, tym bardziej, że to rozkład na góra miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Niskopodłogowe 30.05.05, 11:57 Pudło. Dzisiaj widziałem długiego Jelcza na 57. Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Niskopodłogowe 30.05.05, 12:46 geograf napisał: > Pudło. > Dzisiaj widziałem długiego Jelcza na 57. Ale co pudło? Cały posting? Napisałem o 2 ewentualnościach - jednej z nich nie wyklucza długi jelcz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Niskopodłogowe IP: 80.51.227.* 28.05.05, 23:49 A może na dole jest dopisane "kursują autobusy niskopodłogowe"? :) Jeśli wszystkie takie są (mają być), to nie zaznacza się ich wszystkich na czerwono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Niskopodłogowe IP: *.toya.net.pl 28.05.05, 23:51 Gość portalu: KK napisał(a): > Czy ktoś wie czemu na nowych rozkładach 57 i 64 nie ma zaznaczonych kursów > autobusów niskopodłogowych ??????? To bardzo utrudnia życie osobą na wózkach. Jak długo zyję (chyba za krótko jednak) nie widziałem osoby na wózku wsiadającej do autobusu, mimo, że od 11 lat mamy tabor do tego przystosowany. Macie podobne spostrzeżenia, czy tylko ja za słabo się rozglądam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Niskopodłogowe IP: *.toya.net.pl 29.05.05, 12:02 OK, w czasie gdy korzystałem z KM na co dzień rzadko jeździłem autobusami, a teraz rzadko jeżdżę w ogóle KM, więc pewnie to jest przyczyną, że jeszcze nie widziałem osoby na wózku w autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Niskopodłogowe 29.05.05, 13:35 Widziałem dosłownie kilka razy, z tym że chyba tylko raz widziałem żeby taka osoba byłą zdana na samą siebie, zazwyczaj był ktoś, kto pomagał wsiąść do autobusu i opiekował się nią... A widział ktoś osobe na wózku w Cityrunnerze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan28 Re: Niskopodłogowe IP: *.rev.vline.pl 29.05.05, 14:59 Ja. Bardzo czesto na odcinku od Sarniej do Centralu jezdzi jedna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowy Re: Niskopodłogowe 29.05.05, 21:15 ja widziałem. nawet kilka lat temu na linii 87 w długim volvo. kierowca zrobił duzy przyklek, i wyszedł zeby rozłożyć platforme i pomóc wepchnac wózek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Niskopodłogowe IP: *.toya.net.pl 29.05.05, 22:25 Ja widziałem też że kierowca pomógł w 57 niskopodłogowym kiedyś. A że na 57 tera ma być czarno to może odznacza że 100 % nowe sady przejmują i Kraszewskiego umywa się od tej linii? Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowy Re: Niskopodłogowe 30.05.05, 09:09 Nowe sady posiadają kilka wozów niskopodłogowych, solaris , man, choc słyszałem plotkę, ze ponoc te wozy maja zostac sprzedane, jako ze ich udział w ogolnej liczbie autobusow jest znikomy i koszty serwisowania wobec tego sa zbyt wysokie. Ale to nie potwierdzona informacja. Bez wzgledu jednak na zajezdnie, zasada jest taka, ze na kazdej linii, musza jezdzic równiez wozy niskopodlogowe.Na niektorych jezdza tylko takie, ale to z racji, ze brak jest wozów wysokopodlogowych krótkich . Poza kilkoma jelczami z NS. tak wiec moze po prostu brakło czerwonej farby? albo wybrano opcje econo z drukiem w odcieniach szarosci? Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Niskopodłogowe 30.05.05, 09:17 brokatowy napisał: > ponoc te wozy maja zostac sprzedane, jako ze ich udział w ogolnej > liczbie autobusow jest znikomy i koszty serwisowania wobec tego sa zbyt > wysokie. Hm, jest w tym sporo sensu (inna sprawa, że wolałbym, żeby dokupili kolejne Solarisy i Many). > albo wybrano opcje econo z drukiem w odcieniach > szarosci? Jak już pisałem w innym miejscu tego wątku - najprawdopodobniej tak było. Te rozkłady będą obowiązywały maks. do 1 lipca, o ile powód objazdów nie zniknie wcześniej (przynajmniej na 57, nie wiem czy na 64 obowiązuje rozkład wakacyjny). Odpowiedz Link Zgłoś
geograf kolejne czarnuchy 01.06.05, 23:34 Rozkłady linii 95 i 99 (przynajmniej te w nowych wiatach przy Struga) też są całe czarne, a przecież linie nie mają żadnych odjazdów. Czyli jednak nowy trend w MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: kolejni afroamerykanie IP: 195.69.82.* 02.06.05, 10:38 > Rozkłady linii 95 i 99 (przynajmniej te w nowych wiatach przy Struga) też są ca > łe czarne, a przecież linie nie mają żadnych odjazdów. hmmm czego nie maja? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: kolejni afroamerykanie 02.06.05, 10:56 Objazdów. Literóweka, a ty znowu się czepiasz. Bardzo się dziecko ucieszyło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: kolejni afroamerykanie IP: 195.69.82.* 02.06.05, 11:05 > Objazdów. A co maja "objazdy" do wyszczegolnienia niskopodlogowcow? > Literóweka, a ty znowu się czepiasz. "objazdy" nie przyszly mi do glowy w mysl zgloszonej przeze mnie watpliwosci wyszczegolnionej wyzej > Bardzo się dziecko ucieszyło? Bardzo sie dziecko zezloscilo? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf kolejne czarnuchy 02.06.05, 11:08 Moje słowa odnoszą się do pewnych domysłów, spisanych wyżej w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś