Gość: Fona IP: *.as.wcom.net 17.07.02, 19:08 I will be visiting Lodz in October and will need a local guide ( English speaking ). Please contact me to discuss the details. fona.daina@caramail.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blenda Re: Need a guide for 2 weeks IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 20:00 Hi:)). I think that u'll find someone, and this is the right place:). Many people in here know Łódź very well:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Need a guide for 2 weeks IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 20:11 Kafelki kochane. Tak mi teraz do głowy przyszło... że można by zorganizować jakąś wycieczke po Łodzi dla gościa?? Wiem że wszyscy sa zapracowani i w ogóle, ale częśc z nas zna angielski, a po za tym tacy kochani z was[nas;)] ludzie:)). pomyślcie. pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 20:18 no dobrze. Za pewne conajmniej jedna osoba znajdzie się super znająca Łódż, ale kto zna tak dobrze angielski??:) pozdrawiam i NAPRAWDĘ ZORGANIZUJMY SIĘ I POMÓŻMY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Need a guide for 2 weeks IP: *.toya.net.pl 17.07.02, 21:35 Znam dobrze angielski, Łódź mniej dobrze, chociaż mieszkam tu od swoich urodzin. Kto jest chętny na małe joint venture? Mam na myśli urodzoną przewodniczkę po fabrykanckich skarbach naszego miasta. wojtek czarus07@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 20:19 To, co już mi przyszło na myśl, to że możemy się koleżanką zajmować na zmianę - raz jeden KaFeLek, raz drugi... Może dałoby się coś dogadać? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 20:22 heh jeden Kafelek zna dobrze Present Simple, drugi Present Perfect a jeszcze inny tryby przypuszczające :) poradzicie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 20:23 czasy to pryszcz!! a co ze słownictwem??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 20:25 weźmiecie z 5 słowników, każdy będzie miał określone litery, żeby szybciej szukać :) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto (geograf) 17.07.02, 20:58 Wiem o jakie słownictwo Ci chodzi geo, specjalistyczne łódzkie... powinnam gdzieś takie mieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: (geograf) 17.07.02, 21:03 na początek trzeba zgrabnie przetłumaczyć "Kafelek" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto (geograf) 17.07.02, 21:33 Hehe... geo, mój poziom angielskiego jest taki, jak Twój niemieckiego :)P Ale może się zmolibizuję... Odpowiedz Link Zgłoś
andzela_blond Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 22:15 szarykot napisał: > heh jeden Kafelek zna dobrze Present Simple, drugi Present Perfect a jeszcze > inny tryby przypuszczające :) poradzicie sobie > Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 22:20 eeeeeeee.... hmmmm.. pomyślimy nad Pani kwalifikacjami;))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Need a guide for 2 weeks IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 20:27 No własnie jak podałam ten pomysł to o cos takiego mi chodziło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Need a guide for 2 weeks IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 20:27 Yes, I think u're in a good hands:)))) greets Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 20:31 > Yes, I think u're in a good hands:)))) to się jeszcze okaże :)) (uprzejmie prosze o przetłumaczenie na jęz. Szekspira) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Need a guide for 2 weeks IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 20:33 szarykot napisał: > > Yes, I think u're in a good hands:)))) > > to się jeszcze okaże :))- that is yet to be seen > > (uprzejmie prosze o przetłumaczenie na jęz. Szekspira) tak mnie wiecej;) > > Odpowiedz Link Zgłoś
blenda Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 21:48 Hihi no właśnoe może to bedzie mobilizacja do szlifierki języka;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto (blenda) 17.07.02, 21:52 skontaktujesz się z Foną? aby omówić "detale"? Ja postaram się doszlifować język i specjalistyczne słownictwo... pozdroofka, Ixtlilto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: (blenda) IP: *.toya.net.pl 17.07.02, 21:59 jakie słownictwo masz na myśl? Czy przyjeżdza ktoś z branży pt. "Obróbka skrawaniem"? Juz się z nią skontaktowałem mailowo, na razie bez odzewu. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: (blenda) 17.07.02, 22:01 nie, chodiz tu raczej o fabrykanckie, przemysłowe i hisotryczne (nawet ze sztuki) słownictwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
blenda Re: (blenda) 17.07.02, 23:03 Wojtku dasz znac jak sie odezwie? ja te.z czekam. Zobaczymy czy odpisze jednemu z nas czy np. tylko Tobie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: (blenda) IP: *.toya.net.pl 17.07.02, 23:49 Dam znac blenda, tylko czy to aby na pewno jest ona? u anglosasów nigdy nie wiadomo. Ale ma poowodzenie, kto by się spodziewał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blenda Re: (blenda) 18.07.02, 00:07 No wiesz zalez kto sie zainteresuja a potem to juz leciii;) NO mnie sie wydaje że to ona,ale może być i on;)) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: (blenda) 17.07.02, 22:00 Ixik, Blenda!! Wojtek (napisał wyżej) napisał, że zna dobrze angielski:) i pomoże:) Teraz posuzkajmy kogoś kto zna bardzo dobrze Łódź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: (blenda) IP: *.toya.net.pl 17.07.02, 22:03 kto jak kto ale geograf powinien być oblatany. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: (blenda) 17.07.02, 22:04 ale ja nie znam bardzo dobrze historii tego miasta... poza tym- nie czuje się na siłach aby na coś takiego zdobyć się.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: (blenda) IP: *.toya.net.pl 17.07.02, 22:06 a co to Lisa Minelli przyjeżdza i będzie nam śpiewała jak to u niej dużo money a u nas nie? precz z kompleksami w stosunku do dewizowców. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: (blenda) 17.07.02, 22:07 nie o to chodzi... tu chodzi o ambicję... ja chciałbym jej dużo przekazać...dużo dużo...a wiem, że tyle nie wiem;) P.S. Z resztą- najpierw zobaczymy na ile tu przyjeżdża i ile dni przeznaczy na sprzątanie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blenda Re: 17.07.02, 22:56 A jasam, vladip, flipy, sądze ze Hubar tez zna sie na tym;). Odpowiedz Link Zgłoś
blenda Re: (Ixik) 17.07.02, 22:54 Napisałam do Niej, czekam teraz na odpowiedz.:) Odpowiedz Link Zgłoś
blenda Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 22:58 No ba a jakże by bez Ciebie:) ps. Do znających Łódź dołączyłabym Kropkę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 22:58 pewnie!!:) Wygląda na to, że bedziemy oprowadzać pewną grupę, grupą :) Gorzej gdy zaczniemy sie niezgadzac co do przekazywanych informacji (bo np. czerpaliśmy wiedze z różnych źródeł wiedzy;))) Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: Need a guide for 2 weeks 17.07.02, 22:57 Mój angielski jest w raczej dobrym stanie, mam na razie tylko FCE, ale mam za sobą kilka rożnych angielskich doświadczeń Odpowiedz Link Zgłoś