17.07.02, 19:14
Tyle legalnych aborcji wykonano w Polsce w zeszłym roku.
Nieoficjalnie ta liczba utrzymuje się na poziomie około 200 000 tysięcy przerywania ciąż.

Mam pytanie do przeciwników aborcji- po co utrzymuje się złudzenie braku tego zjawiska?? Czemu prostrstujecioe przeciw takim zabiegom, skoro i tak one sie odbywają. I będą odbywały.
Czy nie lepiej zapewnić tym kobietom spokojne i w ludzkich warunkach dokonanie tego czynu?? Zapewne wtedy takie coś byłoby tańsze...
Ale nie...lepiej żyć w świecie złudzęń i błogiej niewiedzy....

W Faktach podejrzewa się strach rządu przed Kościołem...

ludzie...do czego doszło...
ech...:(
Obserwuj wątek
    • hubar Re: 124 17.07.02, 19:18
      Abo no lepiej żyć w właśnie takiej miłej nieświadomości.
      Oni sądzą że jak się czegoś zabroni to tego niebędzie.
      Pewnie że lepiej jakby było legalne-bezpieczniej i na pewno taniej, ale szkoda..
      • geograf Re: 124 17.07.02, 19:23
        a czy nie lepiej zatrzymać ten proces w przysłowiowym zarodku??
        Czy nie lepiej wprowadzić edukację seksualną do szkół (przez ludzi co się na tym znają-świeckich- a nie przeszkolonych przez Kosciół, bo czym to się różni??- a taki warunek stawia Kościół....:( ) i popierać antykoncepcję??

ech...
        • Gość: blenda Re: 124 IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 20:21
          geograf napisał:

> a czy nie lepiej zatrzymać ten proces w przysłowiowym zarodku??
          > Czy nie lepiej wprowadzić edukację seksualną do szkół (przez ludzi co się na
          tym znają-świeckich- a nie przeszkolonych przez Kosciół, bo czym to się różni??-
          a taki warunek stawia Kościół....:( ) i popierać antykoncepcję??

wiesz Geo, za to wychowanie seksualne trzeba było by zapłacić[komuś], szkoły
          nie stac na nowe etaty wiec...
          Ale tak na marginesie, wych. seksualne mialoby byc prowadzone przez biologow.
          >
          >
          > ech...
          >
          • geograf Re: 124 17.07.02, 20:24
            u mnie było prowadzone....tyle tylko, że na biologii, bo gdyby nazwać to przedmniotem: "Wychowanie seksualne"....
            • niezapominajka-ma Re: 124 17.07.02, 20:28
              ja miałam PDZWR( przygotowanie do życia w rodzinie)-katolickiej(bo to bylo
              gimnazjum katolickie)ale bylo zupelnie ok, szkoda tylko ze raz na 3
              tygodnie...i ze polowa lekcji i tak nam przepadała...
    • Gość: Mlody Re: 124 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.07.02, 19:22
      Mam podac liczbe zabojstw jakie byly w zeszlym roku, a moze potem wyciagne
      taki wniosek jak ty Geo. Skoro i tak morduja moze trzeba zlikwidowac sankcje za
      zabojstwo bo po co zyc w siecie iluzji.
      Konstatacja nie na miejscu Geo.
      Pozdr. Mlody
      • geograf Re: 124 17.07.02, 19:28
        nie-ja uważam, ze to co innego.
        Przede wszystkim- i tak będzie się ten proceder odbywał i tak. Jeżeli kobieta będzie zdesperowana to wyjedzie za granicę, bądź i tak znajdzie ginekologa w kraju.

A zabójstwo (nie chodiz o aborcję jako zadawanie śmierci) można powstrzymać.
        Dobrze wiesz, ze odpowiednie programy etc. mogą przeciwdziałać przestępczości i mordom...

pozdrawiam
        • paolo3 Re: 124 17.07.02, 19:31
          geograf napisał:

> nie-ja uważam, ze to co innego.
          > Przede wszystkim- i tak będzie się ten proceder odbywał i tak. Jeżeli kobieta
          b
          > ędzie zdesperowana to wyjedzie za granicę, bądź i tak znajdzie ginekologa w
          kra
          > ju.

Ale co to ma wspolnego z poglądami na aborcję?! Ja mam jeden - niezależnie od
          tego czy aborcji wykonuje się 124 czy milion 124.
        • Gość: Mlody Re: 124 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.07.02, 19:38
          Geo chodzilo mi tylko o twoj proces myslowy.
          Pozdro Mlody
      • Gość: blenda Re: 124 IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 20:22
        Młody, nie porównywałabym...
    • paolo3 Re: 124 17.07.02, 19:25
      Musisz być bardzo młody, bo jesteś bardzo głupi. Uważasz, że powiększanie
      liczby aborcji doprowadzi jej przeciwników do zmiany poglądów?! Czyś ty
      chłopcze oszalał?!
      • zamek Re: 124 17.07.02, 19:33
        A Ty musisz być bardzo młody na forum, bo jeszcze nie
        wiesz, że tu się ludzi nie obraża.
        • paolo3 Re: 124 17.07.02, 19:36
          Jestem zwolennikiem poglądu, że prawda nigdy nie obraża...
          • zamek Re: 124 17.07.02, 19:37
            No to szerokiej drogi. Rozumiem, że masz inne zdanie niż
            geograf, ale nie musiałeś mu ubliżyć. Prawda nie każe być
            chamskim.
          • geograf Re: 124 17.07.02, 19:38
            ja tez tak uważam, jednak to też zależy do sposobu wyrażania tej PRAWDY...
            bo co innego kulturalnie, a co innego złośliwie badź sam wiesz jak....
      • geograf Re: 124 17.07.02, 19:36
        nie, to chyba Ty musisz być bardzo stary bo nie widzisz tego co czytasz...

Chodziło mi o pewną problematyką tego procesu...

po co zakazuje się tego i utrzymuje się, że taki proceder nie istnieje, skoro i tak nielegalnie kobiety przerywają ciążę??
        Po co zabraniać nieuniknionego??
        Czemu nie dac tym kobietom godziwych warunków i możliwości??
        • Gość: Mlody Re: 124 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.07.02, 19:41
          Geo zla konstatacja...... Nie rob tak w ten sposob mozna pozwolic na wszystko,
          po co unikac nieuniknionego morderstw, handlu narkotykami etc.
          Geo nie mysl w ten sposob to bardzo niebezpieczne.
          Pozdr. Mlody
          • geograf Re: 124 17.07.02, 19:47
            jestem zwolennikiem zalegalizowania aborcji- może to dlatego....

może tez źle ująłem o co mi chodzi...
            ale chyba generalnie powiedziałem dobrze...:/
            • Gość: Mlody Re: 124 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.07.02, 19:52
              Wiem o co ci chodzilo. Po prostu jako zwolennk aborcji chcesz ja
              zalegalizowac. Ale nie musisz sie podpierac dosc watpliwa i latwa do podwazenia
              argumentacja.
              pozdr. Mlody
              P.S.
              Mam nadzieje, ze ty tez mnie dobrze zrozumiales. Ze tak mozna by bylo
              zalegalizowac wszystko jesli kazdy by tak rozumowal.
              • geograf Re: 124 17.07.02, 19:55
                rozumiem Twoją argumentację.

I znowu to jest temat na poważną dyskusję....

Ale z drugiej strony...popatrzmy na tą, która właśnie sie toczy- całkowicie bez kobiet, czyli głównych zainteresowanych;)

pozdrawiam serdecznie
                • niezapominajka-ma Re: 124 17.07.02, 20:34
                  nie tak całkowicie bez....
                  • geograf Re: 124 17.07.02, 20:36
                    już nie:)

ale początek taki włąśnie był ;)

pozdrawiam serdecznie
        • paolo3 Re: 124 17.07.02, 19:43
          geograf napisał:

> nie, to chyba Ty musisz być bardzo stary bo nie widzisz tego co czytasz...
          >
          > Chodziło mi o pewną problematyką tego procesu...
          >
          > po co zakazuje się tego i utrzymuje się, że taki proceder nie istnieje, skoro
          i
          > tak nielegalnie kobiety przerywają ciążę??
          > Po co zabraniać nieuniknionego??

Krasc też nie wolno, a ludzie kradną jak cholera...

> Czemu nie dac tym kobietom godziwych warunków i możliwości??

Do zabijania? Nie przesadzasz?
          • geograf Re: 124 17.07.02, 19:46
            najpierw trzeba pomyślec o czym mówimy- czy można zabić kawałek ludzkich mieśni- który nie czuje, nie myśli i jeszcze nie żyje??
            A przeciez wobec takiego stanu wykonuje się ten zabieg...
            • paolo3 Re: 124 17.07.02, 19:51
              geograf napisał:

> najpierw trzeba pomyślec o czym mówimy- czy można zabić kawałek ludzkich
              mieśni
              > - który nie czuje, nie myśli i jeszcze nie żyje??
              > A przeciez wobec takiego stanu wykonuje się ten zabieg...

Aborcja jest zabójstwem. I koniec, kropka. To nie jest kwestia światopoglądu,
              to fakt. Nie zmienisz tego choćbyś nie wiem co myślał, czuł i pisał.
              • geograf Re: 124 17.07.02, 19:59
                ale ja sie pytam Ciebie- co nazywamy człowiekiem i stosunkiem czego do czego nazywamy zabójstwem???

Czy ścinanie drzew jest morderstem??
                A wiesz, ze u płodu dopiero w którymś miesiącu (nie pamiętam którym) rozwija się system nerwowy i mózg?? do tego czasu jest one niczego nie swiadome, niczego nie czuje etc.
                • niezapominajka-ma Re: 124 17.07.02, 20:43
                  na tym polega własciwie caly problem: czy zarodek człowieka to juz człowiek??
                  podobno tak...
                  oglądalam kiedys film o aborcji, miazdzona glowka dziecka-to nie byl przyjemny
                  widok, po tym jak kilka osob z mojej klasy wyszlo z sali, zeby tego nie oglądac
                  przerwali nam film...ale i tak uwazam ze lepsza jest aborcja niz wyrzucenie
                  dziecka na smietnik...
                  • geograf Re: 124 17.07.02, 21:00
                    jak już ktoś powiedział- teraz nie stasuje się aborcji poprzez obcinanie kończyn, miażdżenia główki etc. zarodkowi, czy płodowi...
                    to są stare metody...

teraz już sie tego nie stosuje...a to podejrzewam, ze był fil iście "propagandowy"
                    • niezapominajka-ma Re: 124 18.07.02, 20:05
                      a jaki miał być??!! skoro to był film puszczany na religi...
                      • geograf Re: 124 18.07.02, 21:51
                        no własnie...miał mówić PRAWDĘ.
                        A w ten sposób znowu Kościół wtrąca się do sposobu myślenia ludzi..tym razem młodych ludzi...:(
        • niezapominajka-ma Re: 124 17.07.02, 19:51
          a może najpierw trzeba sobie zadać pytanie: czemu kobiety decydują się na
          aborcje?? ...presja otoczenia?chyba tak... tyle ze najczęsciej takie kobiety
          (własciwie dziewczyny) są potępiane już za sam fakt zajścia w ciąze... I TO
          JEST NAJGORSZE
          zresztą dla mnie jest cały czas niepojęte jak mozna zabić własne dziecko, ale
          ja jestem jeszcze młoda i może poprostu niewiele wiem o życiu

i jeszce jedno: dlaczego jak sie mowi o problemie aborcji nie wspomina się o
          mężczyznach?! przeciez oni tez mają w tym swoj wkład
          • geograf Re: 124 17.07.02, 19:53
            więc gdy sie mówi o problemie aborcji czymu nie mówi sie o zapobieganiu samego procesu??
            Czemu nie uświadamia się pod kątem antykoncepji??

P.S. Popieram to cop powiedziałaś o potępianiu i mezczyznach...ale tak jest winna bo się dała i nie pomyślała...:/
            • niezapominajka-ma Re: 124 17.07.02, 20:15
              tak jest winna, ale zawsze mowi sie tylko o niej...i o antykoncepcji
              zaś prawie nigdy o np. rodzicach, otoczeniu które powoduje najczesciej to ze
              ona taką decyzje podejmuje... ona poprostu sie boi pogardy i opiń typu:...sie
              puściła i teraz ma bachora... oczywiście mogą też być inne powody: jak
              zamierzasz sobie teraz poradzic??!! masz x lat, dziecko, jestes na utrzymaniu
              rodzicow i nie masz szans na prace!!!... i pozostaje aborcja...
          • paolo3 Re: 124 17.07.02, 19:55
            > zresztą dla mnie jest cały czas niepojęte jak mozna zabić własne dziecko, ale
            > ja jestem jeszcze młoda i może poprostu niewiele wiem o życiu

Myślę, że wiesz już wystarczająco dużo, a to najważniejsze - na pewno. Nie
            jesteś młoda, jesteś mądra :-)
            • geograf Re: 124 17.07.02, 20:01
              fajne podejście-
              do ludzi którzy mają podobne, bądź identyczne poglądy do Ciebie- chwalisz
              do ludzi którzy nie zgadzają się z Twoimi poglądami- odnosisz się z pogardą i obrażasz ich...

pozdrawiam
              • paolo3 Re: 124 17.07.02, 20:04
                geograf napisał:

> fajne podejście-
                > do ludzi którzy mają podobne, bądź identyczne poglądy do Ciebie- chwalisz
                > do ludzi którzy nie zgadzają się z Twoimi poglądami- odnosisz się z pogardą i
                o
                > brażasz ich...
                >
                >
                > pozdrawiam

Mam postępować odwrotnie?!
                • geograf Re: 124 17.07.02, 20:10
                  nie- wystarczy, że nie będziesz ubliżał i będziesz odnosił się normalnie do dyskutanta nie podzielającego Twoich poglądów. Czyli postępował według zdrowych zasad dyskusji...

to wszystko
                • Gość: pepe Re: Świat według paolo3 IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.48.* 18.07.02, 20:25
                  paolo3 napisał:

> geograf napisał:
                  >
                  > > fajne podejście-
                  > > do ludzi którzy mają podobne, bądź identyczne poglądy do Ciebie- chwalisz
                  > > do ludzi którzy nie zgadzają się z Twoimi poglądami- odnosisz się z pogard
                  > ą i
                  > o
                  > > brażasz ich...
                  > >
                  > >
                  > > pozdrawiam
                  >
                  > Mam postępować odwrotnie?!

Haha. Są dwie kategorie ludzi: Ci, z którymi się nie zgadzasz są młodzi i
                  głupi. Ci, którzy podzielają Twoje zdanie - mądrzy. Żyjesz w świecie płytszym
                  niż u Kiepskich stosując intelektualny system przełącznikowy 1-0. Skąd inąd
                  jest to bardzo ciekawe, gdyś system ten zanika zwykle jeszcze na etapie
                  przedszkolno-wczesnoszkolnym. Zakładając, że masz go już poza sobą jesteś
                  prawdziwym rarytasem dla psychologów :)
                  buźka!

• Gość: Paul Re: 124 IP: *.proxy.aol.com 17.07.02, 20:10
              paolo3 napisał:

> > zresztą dla mnie jest cały czas niepojęte jak mozna zabić własne dziecko,
              > ale
              > > ja jestem jeszcze młoda i może poprostu niewiele wiem o życiu
              >
              > Myślę, że wiesz już wystarczająco dużo, a to najważniejsze - na pewno. Nie
              > jesteś młoda, jesteś mądra :-)
              Coz, dla mnie jestes chodzacym dowodem, ostatnim argumentem, za wprowadzeniem
              aborcji. Widze ze dla ciebie wszystko jest jasne - zycie, smierc, zbrodnia i
              kara. Czytajac cie zastanawiam sie nad jednym: czy zwyczajnie urodziles sie
              tak okrotnie potraktowany przez matke nature, czy jestes niebezpiecznym
              zindoktrynowanym aktywista, psychopata o zacieciach schizofrenicznych z powodow
              urazow pourodzenowych, wzglednie poddaniu sie praniu mozgu z wlasnej,
              nieprzymuszonej woli. Wiedzic, byc pewnym, jest wygodniej. Zwykle ludzie
              slabi i niepewni siebie szukaja odskoczni w "pewnikach" i ideologiach. To z
              kolei sugerowalo by ze jestes taki bezkompromisowy ze strachu. Dzisiejszy
              migajacy nam neonami i reklamami przed oczyma swiat moze byc dla niektorych
              przerazajacy. A moze to sumienie? Z reszta sumienie i tchorzliwosc to w
              gruncie rzeczy jedno i to samo. Sumienie jest firma spolki. Uszanowanie.
              Paul
              PS postaraj sie nie obrzucac mnie obelgami, bo zareczam ci ze jestem w tym o
              niebo lepszy od ciebie. Z gory dziekuje.
              • paolo3 Re: 124 17.07.02, 20:19
                Przepraszam, ale nic nie rozumiem:-(
                • Gość: Paul Re: 124 IP: *.proxy.aol.com 17.07.02, 20:22
                  paolo3 napisał:

> Przepraszam, ale nic nie rozumiem:-(
                  To rowniez przewidzialem. Wiec cos na twoim poziomie: jestes idiota.
                  Uszanowanie.
                  Paul
                  • paolo3 Re: 124 17.07.02, 20:25
                    Nie sądzisz chyba, że będę z tobą dyskutował...
                    • Gość: Paul Re: 124 IP: *.proxy.aol.com 17.07.02, 20:34
                      paolo3 napisał:

> Nie sądzisz chyba, że będę z tobą dyskutował...
                      Nie sadze ze jestes w stanie ze mna dyskutowac. To 2 rozne rzeczy.
                      Uszanowanie.
                      Paul
                • zamek Re: 124 17.07.02, 20:26
                  paolo3 napisał:

> Przepraszam, ale nic nie rozumiem:-(
                  A, to nic nowego nie powiedziałeś. Jak zwykle zresztą.
            • niezapominajka-ma Re: 124 17.07.02, 20:24
              ale ja jestem za legalizacją aborcji
              • Gość: Paul Re: 124 IP: *.proxy.aol.com 17.07.02, 20:27
                niezapominajka-ma napisała:

> ale ja jestem za legalizacją aborcji
                Nie wazne "za czym" jestes. Post nie byl skierowany do ciebie. Uszanowanie.
                Paul
                • niezapominajka-ma Re: 124 17.07.02, 20:32
                  to bylo to paolo3
                  • Gość: Paul Re: 124 IP: *.proxy.aol.com 17.07.02, 20:36

> to bylo to paolo3
                    Przepraszam, nieporozumienie. Dlatego staram sie zawsze zamieszczac
                    przynajmniej czesc postu na jaki odpowiadam. Uszanowanie.
                    Paul
    • p8 Re: 124 17.07.02, 19:41
      Na całym świecie gdy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. W Polsce
      gdy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o episkopat (a dopiero potem o
      pieniądze).

Kwitnie podziemie aborcyjne - rzeźnicy napychają kieszenie.
      Kwitnie aborcyjna turystyka - biskupi czyste mają sumienie.
      Kobiety cierpią.
      Oni mają to co chcą...
      • paolo3 Re: 124 17.07.02, 19:45
        Uważasz, że kościół powinien zgodzić się na legalność aborcji?! Zwariowałeś?!
        Myślę, że obaj nie dożyjemy takiego trzęsienia ziemi...
        • geograf Re: 124 17.07.02, 19:49
          ja uważam, ze Kościół nie powinien tak ingerować w życie przeciętnego obywatela- niekoniecznie katolika...

Kościół nigdy nie poprzez legalizacji abircji, więc po co o tym marzyć??:)
          • niezapominajka-ma Re: 124 17.07.02, 20:00
            kościól zawsze integrował, integruje i bedzie integrował w życie poszczególnego
            człowieka i nie zmieni sie tego... tak samo jak nie zmieni się tego ze nigdy
            nie poprze aborcji
            aborcja w Polsce bedzie legalna jak liczba katolikow spadnie z 90% do jakiś
            30%... a na to trzeba jeszcze dlugo poczekac
            • geograf Re: 124 17.07.02, 20:09

> kościól zawsze integrował, integruje i bedzie integrował w życie poszczególnego
              >
              > człowieka i nie zmieni sie tego...

inGeruje;) przez przypadek wciskałaś literę T :)
              Uważam, że to da się zmienić...na Zachodzie nie ma takiej sytuacji jak w Polsce...

tak samo jak nie zmieni się tego ze nigdy
              > nie poprze aborcji
              > aborcja w Polsce bedzie legalna jak liczba katolikow spadnie z 90% do jakiś
              > 30%... a na to trzeba jeszcze dlugo poczekac

Wystarczy poczekać, az umrze pokolenie tych co najbardziej krzyczą. Młodzież nie jest taka konserwatywna, właściwie to najwięcej osób w podesżłym wieku wywiera presję na pozostałych...i tyle...
              • niezapominajka-ma Re: 124 17.07.02, 20:21
                czyli jakieś 10/15 lat...
                • geograf Re: 124 17.07.02, 20:28
                  OBY.....

ale faktem jest, ze gdy nie bedzie już Polaka-Papieża...
                  tez coś drgnie...
                  Ale jeżeli o to chodiz- oby Karol Wjtyła żył jak najdłuzej!!:)
    • szarykot Re: 124 17.07.02, 19:58
      geografie - to bardzo niewygodny temat. zaraz znajdzie się palant który będzie
      wyciągał z rękawa bardzo absurdalne i nieprawdziwe argumenty, często sprzeczne
      ze zdrowym rozsądkiem i będzie się podpierał niewiadomojakimi autorytetami.

przejrzyj forum Kobieta tam było kilka dyskusji o aborcji. wnioski nasuwają się
      bardzo przykre - jest cała masa oszołomów i pseudoobrońców moralności dla
      których rzeczowa dyskusja jest poza zasięgiem

pozdr.
      • geograf Re: 124 17.07.02, 20:11
        Nie tylko na forum kobieta, ale również na tym forum problem aborcji to temat żywych dyskusji;)

P.S. Zapraszam do szerszej wypowiedzi:)

pozdrawiam
        • szarykot Re: 124 17.07.02, 20:13
          wypowiadałem się szerzej parę razy i już mnie to zmęczyło. nie ma sensu wciąż
          odgrzewać tego kotleta.

pozdr.
    • bartuch Re: 124 17.07.02, 20:01
      Aborcja musi byc dopuszczalna.
      • paolo3 Re: 124 17.07.02, 20:06
        bartuch napisał:

> Aborcja musi byc dopuszczalna.

OK, z tym że to nie zmieni ani faktu, że to zabójstwoi, ani tego, że ja będę
        nadal jej przeciwny. I to próbuje wam od pewnego czasu przekazać...
        • zamek Re: 124 17.07.02, 20:08
          paolo3 napisał:

> OK, z tym że to nie zmieni ani faktu, że to zabójstwoi,
          ani tego, że ja będę
          > nadal jej przeciwny. I to próbuje wam od pewnego czasu
          przekazać...
          Fajnie. Już przeczytaliśmy. Możesz sobie darować dalsze
          próby. Dzięki. Pa.
        • geograf Re: 124 17.07.02, 20:14
          oki, ale umiesz to zaargumentować??

bo ja swoje zdanie na ten temat potrafię- bez rzucania wyzwisk..po prostu wypisując suche fakty
          • szarykot Re: 124 17.07.02, 20:19
            on nie umie. tacy z reguły ograniczają się do wrzeszczenia że to morderstwo,
            zabójstwo, a ginekologów to powinni wieszać [sic!]
          • paolo3 Re: 124 17.07.02, 20:23
            geograf napisał:

> oki, ale umiesz to zaargumentować??
            >
            > bo ja swoje zdanie na ten temat potrafię- bez rzucania wyzwisk..po prostu
            wypis
            > ując suche fakty

Ale co mam zaargumentować? Mam takie poglądy, bo tak zostałem wychowany. Mam ci
            wyjaśniać dlaczego jestem przeciwnikiem zabijania?! Jak ty to sobie wyobrażasz?
            • geograf Re: 124 17.07.02, 20:30
              Tak powiedz mi czemu jestem rpzeciwny aborcji.

O to mi chodiz.
              Co jest koronnym argumentem przeciw??
              Czy zostałes po prostu wychowany w świecie: "NIE- BO NIE" ??
              • paolo3 Re: 124 17.07.02, 20:37
                geograf napisał:

> Tak powiedz mi czemu jestem rpzeciwny aborcji.
                >
                > O to mi chodiz.
                > Co jest koronnym argumentem przeciw??
                > Czy zostałes po prostu wychowany w świecie: "NIE- BO NIE" ??

Nie mam pojęcia czemu jesteś przeciwny aborcji.
                • geograf Re: 124 17.07.02, 21:02
                  literówka...masz rację...wytknij to mi...

a nie mogłem przy okazji odpowiedzieć na pytanie??
                  Przeciez domyśliłeś się chyba o co mi chodziło...
    • Gość: blenda Re: 124- do geo prośba IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 20:17
      Geo mam prośbę napisz te dane i to pytanie na www.innestrony.pl/forum.
      Jestem bardzo Ciekawa co Ci zagozali przeciwnicy powiedzą.
      echhhh
      • geograf Re: 124- do geo prośba 17.07.02, 20:21
        Blendo, a ty jeszcze nie opuściłaś tamtego padołu??

Nie warto...
        Nie warto się przejmowac..
        Oni sa ślepo zawierzeni tamtym ideom i nic ich nie zmieni...
        no chyba, że sami znajdą się w takiej sytuacji...

Poza tym- mnie interesują prawdziwe i podparte dowodamni argumenty, a nie wyzwiska...

pozdrawiam serdecznie :))
      • geograf Re: 124- do geo prośba 18.07.02, 08:58
        Blendo, spory odzew, ale wybacz.
        Ja na ten prawicowy, zaślepiony wiarą w coś-tam portal nie będę wchodzić.
        A Ty będziesz?? Nie mógłbym rpozebywać w środowisku które stawia ponad wszystko wiarę i ślepo w nią wioerzy (i gdzie ta wolna wola dana nam przez Boga??)

Ech....dno...

www.innestrony.pl/forum
    • Gość: Do. Re: 124 IP: *.230.186.195.dial.bluewin.ch 18.07.02, 00:21
      Ale sie tu dyskusja beze mnie toczy...
      Ale ja tu nic nie doloze, tez probowalam na forum kobieta i zostalam strasznie
      zjechana, tak widac musi byc, ze jak sie ma poglady to innym sie to nie podoba
      i juz.
      A swoja droga czy Ty to dopiero dzisiaj odkryles, Geo? Organizacje kobiece
      (haha - feministyczne) trabia o tym od co najmniej roku... A jak byla historia
      tych chorych dzieci, ktore musialy sie urodzic, bo lekarze nie chcieli usunac
      (p8 zbieral dla nich pieniadze, pamietasz?) tez sie przeciez duzo mowilo o
      podziemnej aborcji, ale co kogo to obchodzi? Lepiej udawac, ze jest dobrze, ze
      sie czemus zapobieglo. I przynajmniej panowie politycy (Ci co nigdy nie byli w
      ciazy) spia spokojnie, bo nie zabija sie niewinnych istnien ludzkich. Ale to
      sie zmieni, tylko trzeba o tym mowic.
      Pozdrawiam.
      Do.
      PS. Dajcie juz spokoj z uspakajaniem krewkich forumowiczow, niech sobie pisza
      co im slina na jezyk przyniesie. W koncu nie musicie dyskutowac z wyzwiskami
      tylko z argumentami. Bo juz nudno jest od tych postow uspakajajacych albo
      pouczajacych...
      POzdr.
      Do.
      • geograf Re: 124 18.07.02, 08:34
        Droga Do.!
        Ja tego dzisiaj nie dokryłem. Od dawna sobie zdaję z tego sprawę i tyle.
        Poruszyłem ten temat przy okazji reportażu w Faktach i tyle:) (były tam dane liczbowe- kolejny argument ZA)

pozdrawiam
      • niezapominajka-ma Re: 124 18.07.02, 20:15
        Ale to
        > sie zmieni, tylko trzeba o tym mowic.

tyle, ze kiedy to się zmieni?! za jakieś 10/15 lat w najlepszym przypadku...
    • aric Re: 124 18.07.02, 08:51
      Pytanie skierowane było do przeciwników aborcji. Ja jestem zwolennikiem.
      Zastanawia mnie jednak sam obiekt zainteresowania. Mówi się, że człowieka
      odróżnia od innych stworzeń wolna wola. Więc zastanówmy się na czym ta wolna
      wola polega. Możemy zrobić wszystko, na co fizycznie i psychicznie jesteśmy się
      w stanie zdecydować. Za to co nie jest zgodne z ustalonym prawem poniesiemy
      karę. W tej chwili aborcja jest niezgodna z prawem. Pytanie: ile kobiet zostało
      skazanych za aborcję, i ilu lekarzy za jej wykonanie? Nie mam danych więc nie
      wiem, może ktoś wie. I jak to sie ma do ilości wykonywanych zabiegów?

pzdr
      aric
      • Gość: Do. Re: 124 do aric IP: *.133.186.195.dial.bluewin.ch 18.07.02, 08:54
        Bardzo dobry punkt.
        Pozdr.
        Do.
    • Gość: blenda Re: 124(do Geo) IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 12:20
      Geo jesli masz opchote to looknij jaka dyskusje wywołał Twój post..

pozdrówki
      • geograf Re: 124(do Geo) 18.07.02, 19:51
        spojrzałem rano i żenada mnie dopadła.
        W pierwszym poście od razu porównano mój wywód do działań Unii Europejskiej...
        :(

Jak powiedziałem- na tą LPR-owską strone nie wchodzę (zwłaszcza, że mają bardzo nieczytalne forum...)

pozdrawiam serdelecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka