Dodaj do ulubionych

Szkoła międzynarodowa w Łodzi!

18.06.05, 00:27
Oby ta ekstrawagancja rzeczywiście miała przełożenie na nowe inwestycje w
Łodzi
Obserwuj wątek
    • graz.ka Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! 18.06.05, 07:48
      hop na forum, bo temat ciekawy.
    • Gość: żarty... Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 18.06.05, 07:50
      WSHE jest kompletnie nieprzygotowana do tego. Czy ta szkoła zacznie pracować od
      września????
    • histeryx ale kiedy wshe zbuduje basen dla studentów ? 18.06.05, 08:50
      się dopytowuję...
      • Gość: Student Re: ale kiedy wshe zbuduje basen dla studentów ? IP: *.toya.net.pl 18.06.05, 16:01
        Przepraszam dla kogo? Napewno nie studentow, Wyzsza Szkola Humorystyczno-
        Estradowa to intratne przedsiewziecie pseudoedukacyjne, ktore nabija w butelke
        naiwniakow, ktorzy sadza, ze uczeszczaja do szkoly wyzszej....dobre sobie,
        gdyby Wam zrobic normalne egzaminy jak na univerku to 96 % obudziloby sie w
        innym swiecie. Pisze o swiecie, gdzie wykladowcy nie sa dyspozycyjni, gfdzie
        nie dostaje sie dobrych ocen za frekwencje i gdzie od studentow i studentek
        wymaga sie czegos wiecej niz rozowych tipsow czy stuningowanego golfa z
        przyciemnianymi szybami.....Studenci...dobre sobie:P
        • Gość: Student PŁ Re: ale kiedy wshe zbuduje basen dla studentów ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:24
          Facet, szkoda, że nie wiesz o czym piszesz.
          Na WSHE wykładają w większości CI SAMI wykładowcy co na twojej uczelni (o ile
          jesteś studentem).
          Ja w przeciwieństwie do ciebie wiem co piszę bo na WSHE studiuje moja dziewczyna
          i nierzadko ma egzaminy trudniejsze niż na politechnice.
          Nie wiem, może tak tam było kiedyś ale teraz to się na pewno zmieniło.
          • Gość: niegrzeczna owca Re: ale kiedy wshe zbuduje basen dla studentów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:40
            Znów ten oklepany i niemądry argument o tych samych wykładowcach? Są ci sami,
            być może, ale nie wykładają tak samo, nie wymagają tak samo i nie mają takich
            samych studentów. Pracują na WSHE dla kasy, a nie po to, żeby się wyżyć
            naukowo i dydaktycznie. A już z tym egzaminem to pojechałeś ;-)Uwierzę, jak
            zobaczę te dwa egzaminy na własne oczy. Pisać na forum można, co się chce :)
            • Gość: Student PŁ Re: ale kiedy wshe zbuduje basen dla studentów ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:48
              Wiesz co wystarczy mi sam fakt , że widzę ile ona poświęca na to czasu,
              faktycznie dostaje 5 i 4, ale na tym samym egzaminie uwalanych jest 70%
              studentów, co się z nimi dalej dzieje tego nie wiem, pewnie płacą za ileś tam
              poprawek i w końcu zdają, ale tak jest na każdej uczelni, w tym momencie na PŁ
              odsiew też jest niewielki, nie ma juz zasady 50%
              • Gość: Student Re: ale kiedy wshe zbuduje basen dla studentów ? IP: *.toya.net.pl 18.06.05, 17:31
                Wiem o czym pisze, bo w WSHE pracuje moj promotor i pracowal jeden z profesorow
                mojego wydzialu UL. TO oc opowiadali sprawia, ze kazdy student UL czy PL ma
                prawo czuc sie dumny z kazdej trojki, bo ta na WSHE bylaby pewnie siodemka.
                WSHE to pseudo szkolka dla kretynow i cwiercinteligentow, dla zbyt glupich,
                badz leniwych synalkow i coreczek bogatych tatusiow. Napewno znajda sie
                wyjatki, ale to nic odkywczego, WSHE to przede wszystkim dochodowy biznes a nie
                szkola.
              • Gość: vg Re: ale kiedy wshe zbuduje basen dla studentów ? IP: *.toya.net.pl 18.06.05, 20:58
                moze jest mało zdolna? ;)

Jakby WSHE było dobra uczelnią to byłaby na przyzwoitym miejscu we wszelkich
                rankingach. i reszta jest milczeniem...
                • Gość: ovca Re: ale kiedy wshe zbuduje basen dla studentów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 02:13
                  Rankingi :)
                  Może off topic, ale ciekawe spostrzeżenie z tegorocznego rankingu Polityki (w
                  którym WSHE wypada dość nijako)
                  Amatorzy dyplomów poszukują szkół na miarę swoich możliwości. Ci, którym zależy
                  na łatwym i tanim dyplomie, omijają szkoły wymagające starań i pracy. Im
                  obiektywnie słabsza szkoła, tym mniejszy krytycyzm demonstrują jej słuchacze,
                  którzy dokonali świadomego wyboru. Potwierdzają to opinie z wizytacji PKA.
                  Zaobserwowano, że w słabych szkołach studenci nie są sprzymierzeńcami Komisji,
                  nie ułatwiają kontroli, ponieważ utrzymanie status quo leży w ich interesie.
              • Gość: mistrz Re: ale kiedy wshe zbuduje basen dla studentów ? IP: 195.69.80.* 19.06.05, 16:27
                facet moi znajomi wykładają w tej szkole i na UŁ....i nie ma porównania...na
                WSHE dostają prykas kogo ile razy można oblać i ilu ma zdać bo kasa leci...
                a cieszą sie jak któryś student umie sie podpisac...i to tyle!!

to jest szkoła HUMORYSTCZNO-EROTYCZNA i tyle!!
    • topjes Artykuł do archiwum 18.06.05, 09:09
      Udało się! Dzięki naszym publikacjom w Łodzi powstanie szkoła międzynarodowa dla
      dzieci zagranicznych biznesmenów. Przyciągnie inwestorów - jak podobne szkoły we
      Wrocławiu, w Krakowie i Warszawie

Międzynarodowa szkoła to tysiące miejsc pracy dla łodzian. Tracimy wielkie
      inwestycje, bo ich szefowie nie mają gdzie posłać swoich dzieci. Dlatego budują
      zakłady w innych miastach, a Łódź bije rekordy bezrobocia. Postanowiliśmy to
      zmienić.

W styczniu rzuciliśmy pomysł: niech taka szkoła powstanie również u nas. W naszą
      akcję włączył się magistrat. Wczoraj nadeszła dobra wiadomość. - Jest decyzja,
      szkoła ruszy od września - dowiedzieliśmy się nieoficjalnie.

Naszą informację potwierdził wiceprezydent Łodzi Marek Michalik. - Placówkę
      otworzy Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna - przyznał.

Urzędnicy zdecydowali właśnie, że nowa szkoła będzie w budynku przy ul.
      Wierzbowej, po zlikwidowanej szkole specjalnej. Na razie miasto tylko wynajmie
      gmach WSHE. Na sprzedaż muszą zgodzić się radni.

- Otwieramy międzynarodową podstawówkę. Nauczycieli ściągniemy z Anglii -
      powiedział nam Adam Piasecki, wicekanclerz WSHE. I dodał: - Pomysł podsunęła nam
      "Gazeta". Rzeczywiście, w Łodzi nie ma żadnej oferty edukacyjnej dla dzieci
      biznesmenów.

WSHE chce ich przyciągnąć nie tylko międzynarodowym programem nauczania w języku
      angielskim, ale również zajęciami sportowymi i kulturalnymi. - Spełnimy każde
      życzenie rodziców - obiecuje Piasecki.

Czesne wyniesie około ośmiu tysięcy euro rocznie. Mniej niż w Warszawie, mniej
      więcej tyle, co we Wrocławiu. Piasecki zapewnia również, że to nie słomiany
      ogień: - Wiemy, że wszystkie takie szkoły zaczynały od niewielu uczniów, a teraz
      mają już po kilka klas. My też będziemy cierpliwi.

Poszukiwania instytucji, która otworzy w Łodzi szkołę dla dzieci inwestorów, nie
      były proste. Do projektu przymierzały się British School z Warszawy oraz
      wrocławska Szkoła Międzynarodowa. Obydwie zrezygnowały.

Budynek przy ul. Wierzbowej jest zniszczony. Miasto szacuje, że w remont trzeba
      włożyć prawie pół miliona złotych. Ten problem wzięła na siebie uczelnia.

WSHE przyjmie również starszych uczniów obcokrajowców. Jeśli znajdą się chętni,
      otworzy dla nich międzynarodowe klasy w swoim gimnazjum i liceum.

Niepełnosprawni uczniowie z budynku ul. Wierzbowej nie wylądowali na bruku. Od
      września będą się uczyć w innej łódzkiej szkole specjalnej.

- Udało się coś, co wydawało się niemożliwe. Wierzę, że wraz z nową szkołą
      pojawią się kolejne koncerny inwestujące w Łodzi i nowe miejsca pracy - ma
      nadzieję prezydent Michalik.

Nabór do szkoły międzynarodowej rozpocznie się w najbliższy poniedziałek.
      Informacje pod nr tel. 631 59 20. Do szkoły mogą się zgłaszać również Polacy.
      Niestety, uczelnia nie przewidziała dla nich zniżki w czesnym.
    • topjes Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! 18.06.05, 09:18
      No jestem w pozytywnym szoku :)

pzdr
      topjes
    • Gość: j Nie czarujmy sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 09:28
      Nie czarujmy się, na pewno chodzi o odsunięcie zainteresowania CBŚ od WSHE i
      Makarego Stasiaka. Ale w tym wypadku jestem ZA! Lotnisko, szkoła i autostrady
      to woda na młyn rozwoju Łodzi. Amen.
      • Gość: Snake Re: Nie czarujmy sie! IP: *.retsat1.com.pl 18.06.05, 09:32
        Hmmm...no ale raczej Japończycy już nie wrócą ze swoją inwestycją którą Łódź
        staciła właśnie z powodu braku takij szkoły ;/
      • Gość: chinczyk^ Re: Nie czarujmy sie! IP: 195.69.82.* 27.06.05, 02:23
        > to woda na młyn rozwoju Łodzi

WODA?!

NA MŁYN?!!!

• Gość: wodnik Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 10:24
      WSHE stara się wyrobić punkty. Zobaczymy, czy nie wyjdzie z tego nowy obciach.
      Szkoda, że nie zajęła się tym inna instytucja. Gazeto, piejesz na wyrost!
    • Gość: vg Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 18.06.05, 13:45
      jaka ekstrawagancja?
      to jest standart.
    • Gość: HOMOPOLACUS Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: 195.188.141.* 18.06.05, 14:39
      Nie ograniczlbym bym kadry do Anglikow . Nie dbaja o higiene osobista , pluja i
      rzygaja na chodniki a ich elity sadza ze Polska lezy pod kolem podbiegunowym .
      Wlasnie mieszkam w Angli po wczesniejszym wieloletnim pobycie w USA i w
      Niemczech porownanie tych krajow wypada wyraznie na niekozysc Anglikow - brudna
      chalasliwa i pijana cholota przetaczajaca sie w nocy po centrach miast . To
      raczej czasy Dickes,a niz normy wspolczesnej cywilizacji. Wezcie nauczycieli z
      innych krajow anglojezycznych.
    • Gość: Igor Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.06.05, 19:50
      Ha, ha... Akurat dzięki Gazecie... Usmiać się można!
    • Gość: ciekawska Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 21:05
      A o jake inwestycje chodzi?
    • Gość: sqatter Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:37
      Ale numer!
      Przecież w WSHE wszystko się trzyma na gumę do żucia! Ciekawe, ile będą mieli
      tych chętnych i ile inwestycji przyciągną do Łodzi. No, bardzo ciekawe. Nie
      było jakiegos lepszego wyjścia?
    • Gość: mario Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.umed.lodz.pl 19.06.05, 16:06
      wspaniale, tak długo czekaliśmy ale wreszcie się udało...
    • Gość: mistrz a poziom będzie tak niski jak w całej WSHE? IP: 195.69.80.* 19.06.05, 16:32
      bo tak to może ci zagraniczniacy zaczną się ciut irytować że ich dzieci nie
      potrafią pisac i czytać...ale znają wszystkie pubu i okoliczne domy publiczne?

hehe...wyższa szkoła humorystyczno erotyczna....ma kształcić...uczyć..przecież
      oni nie mają o tym pojęcia....
    • Gość: wacek Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:13
      No to będzie międzynarodowa obsuwa
      8000 euro rulez!!
      Już widzę te karne odsetki, ekstra opłaty, bałagan
      I obowiązkowe działania twórcze dla dziatek
      • Gość: jacek Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.06.05, 19:23
        czytam więcej zazdrosci ,złośliwości niż zadowolenia ,że w Łodzi powstanie
        szkoła która pomoże rozwojowi miasta.Łódz potrzebuje autostrad,szkół dla nowych
        inwestycji,żeby inwestorzy chcieli się tutaj pojawić i stworzyć nowe miejsca
        pracy
        • Gość: wacek Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 20:03
          czytaj zazdrość i złosliwość i wszystko, czego sobie zyczysz.
          A nie czytasz rozbawienia i.. zaniepokojenia? Chodzi o to, KTO te szkołę ma
          prowadzic. WSHE jest niemal legendarna (w ujemnym sensie) nie bez przyczyny.
          Jej władze są uwikłane w niejasne sprawki i interesy. Trzeba by to wszystko
          wyjaśnić, a nie pchać się na afisz przy każdej okazji. I udawać dobroczyńvcę
          miasta. Czy nasze władze są zahipnotyzowane, czy co? Najpierw Palma, teraz to..
          Myślę, że gdyby to była inna szkoła prywatna, np. WSSM, WSInf, SWSPiZ, odzew
          byłby inny.
          • Gość: aaa Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:55
            no nie wiem czy wyszło by na dobre gdyby to zrobił WSInf
            • Gość: drMarekS Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:47
              Słuchajcie!

Niepotrzebna dyskusja na temat kto jak i po co?
              Spokojnie też z opiniami i porównywaniem szkół państowych z WSHE.

Od dawna wiadomo, że w szkole państwowej to nie student sie utrzymuje, a szkoła utrzymuje studenta. Dlatego jest traktowany jak powietrze, a i wykładowcy nie przykładają się do prowadzenia zajęć bo nie za to im płacą. Wiem z autopsji.

WSHE mimo swoich dużych minusów, ma też wiele plusów. Mówię to jako wykładowca. Mam bezpośrednie porównanie PŁ i WSHE.

Zgadzam się, materiał który staram się zrealizować na WSHE jest obcięty z nadmiaru teorii. Większość zajęć to raczej praktyka. Muszę także przyznać, że wiele osób studiujących na WSHE to raczej uciekinierzy przed wojskiem, etc. Ale prawda jest taka, że to właśnie Oni potrzebni są, aby utrzymać resztę która zdecydowanie przyszła się uczyć. To chyba główny powód, że na WSHE nie ma tzw. "odsiewu".

Co do PŁ nie wypowiadam się, chociaż mógłbym jej więcej minusów wytknąć niż WSHE :) ale to już moje osobiste zdanie i zatargi z przełożonymi.

Cieszyć się jednak trzeba z tego, że coś sie dzieje, a nie nadmiernie to krytykować. My polacy mamy w tym kierunku bardzo złe nawyki.

Pozdrawiam serdecznie. Jeśli kogoś uraziła moja wypowiedź, przepraszam. Resztę jeszcze raz pozdrawiam. :)

p.s. być może dożyję czasów, kiedy dostanę wreszcie pieniądze na swoje wymarzone laboratorium i badania ;) dzisiaj niestety krucho... :(
              • Gość: Vika Re: Szkoła międzynarodowa w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 00:07
                Wiecie przypomina mi to sytuację Linuxa i Windowsa, jak tylko pojawi się słowo Microsoft... wybucha awantura :)))))) Podobnie chyba z WSHE :) Utarło się i co by nie zrobili zawsze będą drudzy :P

Osobiście dyplom wolałabym z Politechniki, ale studiować na WSHE... :P heh
                • Gość: NanTor Re: Szkol/a miedzynarodowa w L/odzi! IP: *.host.sk 27.06.05, 00:12
                  rok na polibudzie, wyrzucili mnie bo nienawidze matmy :( studiowalem informe i nie wyszlo, jestem na wshe na 2 roku... no ludzie nie oszukujmy sie, jest srednio, gdyby nie sprzet, budynki i niektorzy wykladowcy to szkola naprawde nie jest super, ale narzekac znowu mocno nie mozna :)
                  i nie zgodze sie ze nie ma odsiewu, moze nie taki jak na polibudzie, ale jakis tam jest
                  • Gość: wiem Re: Szkol/a miedzynarodowa w L/odzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:42
                    WSHE nie rezygnuje ze studentów, studenci stosunkowo często rezygnują
    • jasam Szkoły prywatne w Łodzi 27.06.05, 08:49
      Toczy się dyskusja jak WSHE odbiega od UŁ czy PŁ.
      A jak oceniacie pozostałe prywatne "uczelnie" łodzkie. Czy one dorastają do
      poziomu uczelni państwowych ?
      Czy WSHE to wyjątek czy standard ?
      Jakie macie zdanie - która prywatna uczelnia powinna zorganizować szkołę
      międzynarodową ?

pozdr.
      Ja akurat znam trochę inną prywatną uczelnie - i ta to dopiero jest przemiał
      kasy na dyplomy.
      • Gość: Ja jestem z WSINF Re: Szkoły prywatne w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:17
        Ja jestem z WSINF i przyznaje, że czuje się jak kretyn! Na zaliczeniach dają nam gotowe odpowiedzi i wystarczy przepisać :( To jest normalnie poniżające! ODRADZAM WSINF!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka