duron_sj 06.07.05, 16:03 Czemu za każdym razem pasażer ma pretęsje do motorniczego za to że jedzie na Zdrowie.Myśle że pasażerowie nie patrzą na tablice w tramwaju Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.ch Re: To skandal !!! 43 BIS 06.07.05, 16:24 Wytłumacz teraz to ludziom, którzy potrafią na skrzyżowaniu spytać się, czy tramwaj skręca, kiedy widać, że tory prowadzą prosto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagaciarz Re: To skandal !!! 43 BIS IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 20:03 Bylaby 17 i byloby po sprawie.I milosnicy na pewno tez by sie ucieszyli(powrót przegubów na 17:).Niestety zdaje sobie sprawe ze to niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. TP IP: 81.219.126.* 06.07.05, 20:59 Wielka Socjalistyczna Rewolucja Październikowa: - nie była taka wielka - była komnistyczna a nie socjalistyczna - była w listopadzie A Tramwaje Podmiejskie... - obsługują autobusami - praktycznie miejską linię 97 :) Może i 17 kiedyś przywrócą :) Odpowiedz Link Zgłoś
ventlan Re: TP 08.07.05, 13:15 > - praktycznie miejską linię 97 :) Tu zes troche przesadzil. Ta linia jest tak samo miejska jak 43. Na dodatek zahacza 3 rozne powiaty (jak im sie udalo dogadac??). Choc z tymi autobusami to jest racja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: TP IP: 81.219.126.* 08.07.05, 18:40 Ale tylko trochę :) 97 obie krańcówki ma w Łodzi, bo Romanowska to granice miasta (nie wiem po której stronie ulicy jest pętla ;). Całą trasę pokonuje w 31 minut, z czego tylko około 8 minut poza granicami miasta. Dlatego nazwałem 97 PRAKTYCZNIE linią miejską. Dla porównania: 43 z Radiostacji do Brusa jedzie 33 minuty, od Brusa do Konstantynowa 15 minut, a z Brusa do Lutomierska - 37 minut. To znaczy, że 97 jest bardziej "miejska" od 43. Ale z tymi 3 powiatami, to faktycznie - cud wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: To skandal !!! 43 BIS IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 22:50 Bo i oznaczenie jest do chrzanu. Zabawy z kolorowymi tablicami w tramwajach to były na pocz. XX wieku, jak 80% mieszkańców nie znało alfabetu. Nie po to linie mają oznaczenia numeryczne, żeby oznaczać trasy kolorami. Ale w czasach powszechnego burdelu w łódzkiej komunikacji, i kompletnego chaosu w oznaczaniu czegokolwiek chyba nie ma szans by się to zmieniło. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: To skandal !!! 43 BIS 06.07.05, 23:10 Jak dla mnie, to może byc 43 do Lutomierska, 43A do Konstantynowa i 43B na Zdrowie. Wtedy powinno być bardziej czytelnie. Bo sensu zmiany 43 bis czerwony na 17 nie widzę. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: To skandal !!! 43 BIS IP: *.toya.net.pl 06.07.05, 23:23 A może na zdrowie 43Z a reszta bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: To skandal !!! 43 BIS IP: 80.53.61.* 06.07.05, 23:34 To by było zbyt logiczne. Np. 78 bez sygnatury "A" jedzie do Aleksandrowa natomiast "78A" na krancowke na Rojną. Intuicyjnie powinno byc na odwrot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: To skandal !!! 43 BIS IP: *.pl 07.07.05, 08:25 ZDiT przyją zasadę: - pełna trasa - oznaczenie podstawowe; - skrócona trasa (bisowa) - oznaczenie z "A" Mamy co prawda idiotyczne rozkłady patrz linie: 60/60A; 70/70A, 88/88A; 91/91A czy 98/98A, ale w ZDiT staneli na wysokości zadania i przynajmniej zaczęli wyróżniać trasy linii "bisowych". Przez kilka lat autobusy kilku linii jeździły dwoma trasami i trzeba było się pytać kierowcy gdzie jedzie. O ile na linii 60, 88 i 91 autobusy odjeżdżają co pół godziny i wystarczyło zapisać sobie o której godz. w którym kierunku wykonywany jest kurs, to w przypadku linii np 69 było to nie możliwe. Kursy co 5min. przy dopuszczalnym opóźnieniu 4min. dochodziło do zamiany kursów... Co do linii 43. Na forum pojawił sie swego czasu pomysł zastąpienia 46=>16 oraz 43=>17; 43bis=>17A i 43bis(na Zdrowie)=>17B który jest wart rozważenia. Wariant 43, 43A i 43B też byłby sensownym wyjściem z opisanej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: To skandal !!! 43 BIS IP: *.devs.futuro.pl 08.07.05, 16:29 > Na forum pojawił sie swego czasu pomysł zastąpienia 46=>16 oraz 43=>17; > 43bis=>17A i 43bis(na Zdrowie)=>17B który jest wart rozważenia. Jestem sceptycznie do tego pomysłu nastawiony. Istniejące oznaczenie jest jednoznaczne i zgodne z tradycją. Zgadzam się, ze trzeba wyróżnić "czerwone 43", które wprowadza pasażerów w błąd. Rozbicie tej linii na 43 do Lutomierska, 43A do Konstantynowa i 43B na Zdrowie sądzę, że będzie wystarczające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: To skandal !!! 43 BIS IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 11:55 A ja widzę, bo tak się zwykło przyjmować (o czym w międzyczasie zapomniało MPK), że tablica czerwona to linia na czasowym objeździe, co nijak się ma do 43bisczerwony. Oczywiście najlepiej machnąć by wszystkie zmiany raz na zawsze, ale najważniejsze jest zlikwidowanie bałaganu i doprowadzenie do sytuacji, w której jednemu numerowi (z literką czy bez) odpowiada zawsze JEDNA i NIEZMIENNNA trasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: To skandal !!! 43 BIS IP: 217.153.198.* 13.07.05, 10:38 Skandalem jest to, żę 43 nie jeździ podczas objazdu na Stoki. Ten objazd to paranoja. Po przejechaniu jeszcze jednego przystanku mógłby kontynuować jazdę na swojej normalnej trasie tymczasem ma krańcówke na Radiostacji. Lepiej chyba już żeby zakręcał na Północnej teraz zachacza o dwa przystanki na normalnej trasie, które i tak są bardzo blisko Północnej a potem już zupełnie nie po trasie. Ten objazd jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś