Gość: Student IP: *.lodz.mm.pl 10.07.05, 22:20 Super, juz ludzi do pracy na linii spoza Lodzi a i tych juz zaczyna brakowac...wiec zaproponowali studentom praktyki na linii. Bracia Studenci - badzmy Indesitowi wdzieczni! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bagno Re: Indesit pełen studentów IP: *.lodz.mm.pl 10.07.05, 22:49 bagno jest a nie kiepsko!!! potykasz sie o czesci w kiblu, w szatniach szczury lataja, mydla nie ma, a studenci sie pchaja , a GAZETY sie rozpisuja jaki to kurna raj jest w Lodzi, a przez was (przez prase) to kurde tak obnizyli stawki, ze studenci faktycznie znajda prace.... na linii - jak robol i po to sie czlowiek uczy!!!? i dlatego sie tu zaklady pchaja bo tania sila robocza jest - chiolera drugie CHINY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Indesit pełen studentów IP: 213.17.170.* 11.07.05, 08:28 Studenci sa nieodpowiedzialni - gratuluję temu Panu wypowiedzi. Swoją wiedzę czerpie chyba sperzed 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
help222 Re: Indesit pełen studentów 11.07.05, 10:12 Ej, nie przesadzajcie z ta propaganda. Zawsze lepsze to niż roznosić lody na plaży, albo harować za darmo. I można się czegoś nauczyć, i zarobić można. A jak się człowiek sprawdzi to ma szanse na lepszą pracę. Od czegoś w końcu trzeba zacząć... Odpowiedz Link Zgłoś
help222 Re: Indesit pełen studentów 11.07.05, 10:13 Ej, nie przesadzajcie z ta propaganda. Zawsze lepsze to niż roznosić lody na plaży, albo harować za darmo. I można się czegoś nauczyć, i zarobić można. A jak się człowiek sprawdzi to ma szanse na lepszą pracę. Od czegoś w końcu trzeba zacząć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomisio Re: Indesit pełen studentów IP: *.crowley.pl 11.07.05, 10:14 hmmm,a jakie to praktyki, czego tam uczą?? jak wkręcać śrubki? mnie się to nie podoba, sam byłem na takich "praktykach" w BMW w Niemczech i sprzątałem zakład... było to kształcące, ale tylko i wyłącznie ze względu na naukę języka..po prosty Indesit potrzebuje taniej siły roboczej bo zaczęły się urlopy.. dodam, że student jest opłacalny, przede wszystkim dzienny, bo nie płaci się za niego ZUS.. więc nawzwijmy to "praca wakacyjna" a nie "praktyki", bo praktyki de facto to bynajmniej nie są... w innych krajach praktyki to praktyki, w których poznaje się firmę, procedury, dokumenty, reguły gry, a nie odwala się "czarną robotę": parzy się kawkę robi odbitki na ksero, czy przepisuje pisma..., albo jak w tym przypadku jest się zwykłym robolem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Indesit pełen studentów IP: 194.69.32.* 11.07.05, 10:54 Wiesz zagraniczne praktyki czasami tez nie wygladaja uroczo. Jestem obecnie na takich i robie za sprzatacza tylko ze sprzatam baze danych. W prowadzenie 5 stron A4 zapisanych 9pt. do bazy nie rozni sie niczym od przykrecania srubki przy tasmie. Sam po paru tygodniach praktyk w jednym z bankow w Lodzi uslyszalem ze jestem osoba bez doswiadczenia gdzie nie byla to moja pierwsza praca (praktyka). Odpowiedz Link Zgłoś
mara-kuja Re: Indesit pełen studentów 11.07.05, 13:10 A przepraszam gdzie mamy zdobyć to doświadczenie? Skoro na praktykach nas nie chcą, to kogo przyjmą do pracy, kiedy Ci doświadczeni wymrą? Paranoja... A może tak Wirtulany Uniwersytet Doświadczenia? Bo chyba inaczej nie da rady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Indesit pełen studentów IP: 194.69.32.* 11.07.05, 14:54 No najlepiej mgr albo dr + 5lat doswiadczenia znajomosc 2-3 jezykow opcych w wieku 20-23 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iner Re: Indesit pełen studentów IP: *.lodz.mm.pl 11.07.05, 20:17 No masz w zupelnosci racje - studenci sa tania sila robocza wiec korzystaja z tego a potem sie skoncza wakacje i podzie... ta nawet kurde nie podziekuja za prace tylko bedzie krotka pilka - wypad i tekst w stylu moze zadzwonimy, a za rok to samo bedzie, juz bym wolal lody sprzedawac nad morzem bo przynajmniej bym sie opalil i poplywal a tam to sie najwyzej opala ludzie od opalarek i czerwoni beda od ochrzanow od innych roboli. syf !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa wrrr darmowe ptaktyki... IP: *.toya.net.pl 11.07.05, 13:33 Ja na medycynie w każde wakacje pracowałam w szpitalu 4 tygodnie obowiązkowo i za darmo. I to jakoś nikogo nie bulwersowało, a juz na innych wydziałach to skandal..... Odpowiedz Link Zgłoś