Gość: mian Kotek..... IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 11:49 ;-))))))0 strony.wp.pl/wp/mian_lowicz/kot2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Uczta się języków ;-))))))) IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 15:08 >> Z angielskiego >> he is smoking - on jest smokiem >> collect yourself at the courage - zebrać się na odwagę >> to dust in - wkurzać >> hit the record - pobić rekord >> to disappear in eye's blink - zniknąć w mgnieniu oka >> highway to hell - autostrada na Hel >> never ending story - bardzo długie zasłony >> To fuck onself off like a janitor on Corpus Christi Day - odpieprzyć się >> jak >> stróż w Boże Ciało >> don't make a village - nie rób wiochy >> shit is going around me - gówno mnie to obchodzi >> he was in Warsaw - był, wojnę widział >> i tower you - wierzę ci >> don't tear yourself - nie drzyj się >> Glasgow - szkło poszło >> i'll animal it to you - zwierzę ci się >> i thank you from the mountain - dziękuję z góry >> i feel a train to you - czuje do ciebie pociąg >> penis is walking around me - ch... mnie to obchodzi >> go out on people - wyjść na ludzi >> it's after birds - już po ptokach >> fall out of the penis - wypaść z interesu >> without small garden - bez ogródek >> i'm from beeftown - jestem z Wołomina >> village killed by desks - wioska zabita dechami >> uniwersal pregnancy law - prawo powszechnego ciążenia >> i see in boat - Widzew Łódź >> brain tire fire - zapalenie opon mózgowych >> to go to the second page of the street - przejść na drugą stronę ulicy >> do you divide my sentence - czy podzielasz moje zdanie >> heritage of prices - spadek cen >> to make the profit on time - zyskać na czasie >> railway on you - kolej na ciebie >> to divorce the facts - rozwodzić się nad faktami >> can you throw me up - możesz mnie podrzucić >> my girlfriend is very expensive to me - moja dziewczyna jest mi bardzo >> droga >> day, memory is flaying... - dzień, wspomnienie lata... >> post him shoping - wysłać go na zakupy >> Garden School Band - Zespół Szkół Ogrodniczych >> little business of movement - kiosk ruchu >> fugitive of circumstances - zbieg okoliczności >> Tom divided their lottery coupon - Tom podzielił ich los >> coffe on the table - kawę na ławę >> first from the shore - pierwszy z brzegu >> coin paintings - obrazy Moneta >> serious music concert - koncert muzyki poważnej >> to cut a gnat - uciąć komara >> i'm working on uncle - pracuję na kopalni "Wujek" >> >> Z łaciny >> Homo sapiens - astmatyk >> Caveant consules - czy państwo konsulostwo napiją się kawy? >> Persona grata - stare pudło >> Expressis verbis - jak podaje "Express Wieczorny" >> Sic ut est, aut non sit - jeżeli tak dalej pójdzie, będę musiał sprzedać >> samochód >> Carpe diem - gdy jem karpia >> Primus inter pares - prymas w łaźni >> Fiat lux - luksusowy "Fiat" >> Corpus delicti - rozkoszne ciało >> Ex cathedra - ruiny świątyni >> Ne varietur - nie szalej! >> Nota bene - nie ma tak dobrze! >> Hora canonica - żona ks. kanonika niedomaga >> Ius civile - już nie jest w wojsku >> Pro bono publico - tylko dla lepszej klienteli >> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Egzamin z fizyki ;-))))) IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 15:09 Dr. Schlambaugh, wykładowca na wydziale chemicznym uniwersytetu kalifornijskiego znany jest z zadawania pytań na egzaminach w rodzaju: "Czemu samoloty latają?". W maju kilka lat temu, egzamin z termodynamiki zawierał takie oto pytanie: "Czy piekło jest egzotermiczne, czy endotermiczne? Potwierdź swój wywód dowodem" Większość studentów oparła dowody na poparcie swych tez na prawach przemian gazowych Boyle'a - Mariotatte'a lub innych. Jeden student natomiast napisał, co poniżej: "Po pierwsze musimy założyć, ze jeżeli dusze istnieją, musza posiadać pewna masę. Jeśli maja masę, to jeden mol dusz także posiada masę. W takim razie, w jakim tempie dusze trafiają do piekła i w jakim je opuszczają? Myślę że możemy spokojnie założyć, ze jeśli dusza trafia do piekła, to już go nie opuszcza. Dlatego tez, wymiana dusz z piekłem zachodzi tylko w jednym kierunku. Jeśli chodzi o dusze trafiające do piekła, przyjrzyjmy się rożnym religiom, istniejącym w dzisiejszym świecie. Niektóre religie mówią, ze jeśli nie jesteś ich wyznawca, trafisz do piekła. Skoro jest więcej niż jedna taka religia, a ludzie nie należą do więcej niż jednej, możemy wnioskować, ze wszyscy ludzie i wszystkie dusze trafiają do piekła. Na podstawie danych o śmiertelności i przyroście populacji, możemy spodziewać się wykładniczego wzrostu liczby dusz w piekle. Przyjrzyjmy się wiec zmianie objętości piekła. Z prawa Boyle'a wynika, że aby w piekle temperatura i ciśnienie utrzymały się na stałym poziomie, stosunek masy dusz do ich objętości musi być stały. Pkt. 1 Wiec, jeśli piekło rozszerza się wolniej niż dusze przybywają do piekła, wtedy temperatura będzie rosnąc, aż wszystko rozerwie się w diabły. Pkt. 2 Oczywiście, jeśli piekło rozszerza się szybciej niż przyrasta liczba dusz, wtedy temperatura i ciśnienie spadną tak drastycznie, ze cale piekło zamarznie. Wiec jak to jest? Jeśli zaakceptujemy postulat (podany mi przez Teresę Banyan na pierwszym roku), ze "Prędzej piekło zamarznie niż się z Tobą prześpię", i biorąc pod uwagę, ze wciąż nie udało mi się nawiązać z nią bardziej intymnych kontaktów, wtedy Pkt. 2 nie może być poprawny;...- piekło jest egzotermiczne." Ten student jako jedyny dostał piątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Różne .... IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 15:10 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanka wina białego i jedną szklanka wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu. Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do dupy, ... ....natomiast sos ... sos? Soooss! Paluszki lizać!! Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co tylko się da ... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Przychodzi policjant do baru i mówi: - Poproszę porcję frytek Na to barman: - Nie mamy ziemniaków. - Nie szkodzi zjem z chlebem. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Pijany facet wsiada do taksówki i zaraz zasypia. - Panie, nie śpij pan. Nie jesteś pan w domu, tylko w samochodzie! - Trzeba mi było to powiedzieć zanim buty zostawiłem przed drzwiami. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx co to jest globalizacja? - Najlepiej wyjaśnia to śmierć księżnej Diany. Angielska ksiezniczka ze swoim egipskim kochankiem rozbija sie we francuskim tunelu, jadac niemieckim samochodem z holenderskim silnikiem, prowadzonym przez Belga, ktory wczesniej wypil sobie troche szkockiej whiskey, gonieni przez wloskiego paparazzi na japonskim motorze. Po czym ratowal ja amerykanski lekarz uzywajacy brazylijskich lekow. A tekst ten napisal Filipinczyk uzywajac technologii Billa Gates'a ktora ten wzial od Japonczykow. A Ty prawdopodobnie czytasz to na klonie amerykanskiego IBM'a ktory opiera sie na tajwańskich czesciach i ma koreanski monitor, zlozony przez pracownikow z Bangladeszu w singaporskiej fabryce, przewieziony ciezarowkami przez Hindusow, ukradziony przez Indonezyjczykow i w koncu sprzedany do Twojego kraju przez Chinczykow. TO JEST GLOBALIZACJA! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Gość wzywa kelnera i pyta: - Czy muzycy w waszym lokalu grają na życzenie gości? - Oczywiście, szanowny panie! - To proszę im powiedzieć, żeby zagrali w domino! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mian Stosunki małżeńskie ;-)))) IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 15:12 Korespondencja małżeńska." Do mojej drogiej żony: W ubiegłym roku miałem zamiar kochać się z Tobą 365 razy. Udało mi się 36, czyli przeciętnie co 10 dni. Oto lista, dlaczego nie udało mi się częściej: -54 razy prześcieradła były czyste, -17 razy było już zbyt późno, -49 razy byłaś zbyt zmęczona, -20 razy było za gorąco, -15 razy udawałaś ,że śpisz, -22 razy bolała cię głowa, -17 razy bałaś się ,że obudzisz dziecko, -16 razy byłaś zbyt obolała, -12 razy był niewłaściwy okres w miesiącu, -19 razy musiałaś wcześnie wstać, -9 razy nie miałaś nastroju, -7 razy byłaś zbyt poparzona od słońca, -6 razy oglądałaś do późna telewizje, -5 razy miałaś nową fryzurę i nie chciałaś jej potargać, -3 razy mówiłaś, że sąsiedzi nas usłyszą, -9 razy mówiłaś, że twoja matka nas usłyszy. Te 36 razy, które się udały, nie były satysfakcjonujące ponieważ: -6 razy byłaś bierna i po prostu leżałaś, -8 razy przypomniałaś mi o dziurze w suficie, -4 razy poganiałaś mnie, -7 razy musiałem cię obudzić i powiedzieć, że już skończyłem. Do mojego drogiego męża: Myślę, że trochę przekręciłeś przyczyny, z powodu których nie zrobiłeś tego częściej: -5 razy wróciłeś do domu pijany i próbowałeś pieprzyć się z kotem, -36 razy w ogóle nie wróciłeś do domu na noc, -21 razy nie byłeś w stanie, -33 razy przyszedłeś zbyt wcześnie, -19 razy zrobił się miękki zanim wszedł, -38 razy pracowałeś do późna, -10 razy złapał cię skurcz w palce, -29 razy musiałeś wcześnie wstać, bo szedłeś grać w golfa, -2 razy biłeś się i ktoś cię kopnął w jaja, -4 razy zaciął się tobie zamek w spodniach, -3 razy byłeś przeziębiony i miałeś katar, -2 razy miałeś drzazgę w palcu, -20 razy straciłeś nastrój, myśląc o tym cały dzień, -6 razy przyszedłeś w brudnej piżamie, -98 razy byłeś zbyt zajęty oglądając mecze piłki nożnej i inne Wtedy kiedy się Tobie udało, powodem dla którego leżałam i byłam bierna był fakt, że nie widziałeś dokładnie gdzie leżę i pieprzyłeś prześcieradło. >-)))> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))) Re: Stosunki małżeńskie ;-)))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 17:55 :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mian Re: Łowickie Forum Humorum .... 15.05.04, 17:22 oczywiscie ten watek tez trzeba ozywic , nie ma jak troche smiechu mian;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mian Z porannej poczty.... :-) 17.05.04, 08:50 > > Przychodzi króliczek do misia i mówi: > > - Misiu.. mam do ciebie sprawe. > > - No słucham Cię , mów .. > > - No bo wiesz... mam fortepian .. i musze go wnieść na 10 > piętro w > > wiezowcu... i sam sobie chyba nie dam rady.. > > - Pomogę Ci wnieść ten fortepian, jeżeli na każdym piętrze > opowiesz mi > > zarąbisty kawał, taki żebym się posrał ze śmiechu... > > Króliczek pomyślał chwile... i zgodził się... Misiu wciąga > fortepian...1 > > piętro, i misiu mówi: > > - No teraz opowiedz mi ten kawał... > > - No dobra... > > i opowiedział misiowi kawał... i misiu posrał się , ze > śmiechu... i tak > > samo było na 2,3,4,5,6,7,8,9 piętrze... Na 10 > > piętrze misiu bardzo zmęczony i zsapany powiedział: > > - No to teraz, na koniec, opowiedz mi najlepszy kawał ze > wszystkich... > > - Stary, jak Ci opowiem, to nie tylko się zesrasz, ale i > zrzygasz i > > zeszczasz ze śmiechu... > > - Ok, wal... > > - To nie ta klatka... Odpowiedz Link Zgłoś
mian Re: Z porannej poczty.... :-) cd. 17.05.04, 09:10 Rychu wrocilpo pracy do domu. Zdjal buty, usiadl w fotelu i wlaczyl TV. Po chwili wola do zony: * Przynies mi piwo bozaraz sie zacznie! Zona mruknela cos pod nosem, ale piwo przyniosla. Rychu je wypil i ponownie wola: *Przynies mi jeszcze piwo zanim sie zacznie. Zona lekko poddenerwowana, ale piwo przyniosla. Kiedy i druga butla byla pusta slychac glos z fotela: * Przynies mi nastepne piwo bojuz, juz sie moze zaczac! Zona na to: * O nie! Wracasz po pracy, nie mowisz mi "dzien dobry", siadasz w fotelu, wlaczasz telewizor i tylko pijesz piwo! A ja? Co ja mam za zycie?? Wracam dod domu i musze gotowac, sprzatac, prac, zajmoiwac sie dziecmi, robie tysiac innych rzeczy i jeszcze mam ci piwo przynosic...?! Wtedy slychac glos z fotela: * Kurwa! Zaczelo sie... Odpowiedz Link Zgłoś
mian Z porannej poczty :-)) 19.06.04, 08:19 Wraca zmęczony grabarz do domu, ledwie żywy, pada z nóg. Żona pyta: - Co ci Stefciu, ile miałeś pogrzebów dzisiaj?! A on: - Jeden, ale chowaliśmy naczelnika urzędu skarbowego. - No i co z tego ?! - No niby nic, ale jak go tylko zakopaliśmy, to zerwały się takie brawa, że musieliśmy bisować potem 7 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejaaa Re: Z porannej poczty :-)) 18.04.05, 08:50 Mian świetna stronka ,bedę tu zaglądała częsciej ... Lubię..dobry żart:))::) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś