Gość: lotnik IP: *.connectpa.co.uk 13.07.05, 17:54 co z tym lotniskiem? caly dzien czekam na wynik a tu jakies pierdoly dlaczego nie mozna rozstrzeliwac radnych za ich prace??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Loyola Re: Wiecej swietosci w Katolandzie!!! IP: 129.81.192.* 13.07.05, 18:17 No coz... radni sa w stanie dokonac tylko tyle, na ile ich ograniczone dosyc mocno mozdzki pozwalaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wiecej swietosci w Katolandzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 16:41 PIRAMIDALNA BZDURA TYPOWA DLA SEZONU OGÓRKOWEGO !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 13.07.05, 18:42 Nasze miasto zmienia nazwę - na "Łódź im. św. Faustyny Kowalskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 13.07.05, 19:03 marecki997 napisał: > Nasze miasto zmienia nazwę - na "Łódź im. św. Faustyny Kowalskiej". Mieszkam na ul. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Łodzi im. św. Faustyny Kowalskiej. Kurde, ładne :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Millwall Re: Święta Faustyna patronką Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:18 Tak jest jak się wybiera czarnych, ciemnogród górą!zamiast parady wolności i wsparcia dla sportu Kropek i spółka chcą wskrzesić ruch oazowy:)juz niedługo chłopaki będziecie się tu bawić...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Święta Faustyna patronką Łodzi IP: *.toya.net.pl 26.07.05, 21:52 Biedny jesteś Człowieku. Kpisz dla zasady ( sobie chyba tylko znanej. Kto to są wg. Ciebie czarni???? Jaki jesteś Ty?? Biały? tzn. że lepszy??? inny ???? może głupszy???? nie zastanawiałeś się nad tym? Napisz konkrety anie bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 14.07.05, 17:09 sztamka napisała: > Mieszkam na ul. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Łodzi im. św. Faustyny > Kowalskiej. nie imienia tylko pod wezwaniem. -- czym różni się św.Teresa od Dzieciatka Jezus od św.Teresy? [p-strzałka] św.Teresa od Dzieciatka Jezus różni się od św.Teresy Dzieciątkiem Jezus. [huann] Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 14.07.05, 17:30 huann napisała: > nie imienia tylko pod wezwaniem Zacytowałam marecki997 i... nie wytknęłam mu błędu :) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 14.07.05, 17:33 ale tu nie chodzi o błąd, tylko o jeszcze dluższe dostojeństwo nazwy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 14.07.05, 17:39 No tak ;) To jest nie tyle dostojne, co po.........ne. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 14.07.05, 19:45 to może 'najjaśniej nam panująca'? ewentualnie 'księciuniu'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka no wiesz gray IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:50 5 postów jeden po drugim :) Nadproduktywny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka A i tylko podbijasz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:57 Temat jest idiotycznie ciekawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gray ale ja próbowałem 14.07.05, 20:01 kiedyś pisać tak żeby się nie podbijało ale nie wychodziło. poza tym jest to wątek na temat żywotnych spraw mojego miasta (i mojego psa, oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka I jak ją będziesz wołał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:05 Swoją suczkę. Bo słyszałam, że najlepiej, jeśli imię psa ma dwie sylaby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: I jak ją będziesz wołał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 21:28 sorki. przegięłam. to nie ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: I jak ją będziesz wołał? 16.07.05, 15:32 nazywa się alsa i to jest kolejny argument 'za' - kto potrafi powiedzieć ze dwadzieścia razy pod rząd 'faustyna'? z 'alsa' nie ma żadnego problemu. poza tym faustyna kojarzy się z pancerfaustem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m a było rozbicie butelki szampana o burtę? IP: *.astral.lodz.pl 14.07.05, 10:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Święta Faustyna patronką Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 13.07.05, 19:34 www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=1&zapytanie=1,05&poz=1&id=4258 polecam ogolnie zagladac na strone miejska. informacje z sesji sa szybciej niz na stronie Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
gray wiemy, wiemy... 14.07.05, 19:30 ... to z pańskim, panie korasiewicz, komentarzem a nie jakiegoś kolesia z GW, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wiemy, wiemy... IP: *.lodz.mm.pl 14.07.05, 21:15 pisania nazwisk z malej litery nauczyles sie w szkole, czy wyniosles ten chamski nawyk z domu? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: wiemy, wiemy... 16.07.05, 15:35 np. temu, żebyś poczuł się ważny zadając głupie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: wiemy, wiemy... IP: *.toya.net.pl 26.07.05, 21:57 A Ty kom się poczułeś???? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: wiemy, wiemy... 27.07.05, 08:24 Gość portalu: 123 napisał(a): > A Ty kom kom, Mister tally man, tally me banana Daylight come and me wan' go home kom, Mister tally man, tally me banana Daylight come and me wan' go home It's six foot, seven foot, eight foot BUNCH! Daylight come and me wan' go home Six foot, seven foot, eight foot BUNCH! Daylight come and me wan' go home Day, me say day-ay-ay-o Daylight come and me wan' go home Day, me say day, me say day, me say day... Daylight come and me wan' go home A beautiful bunch a' ripe banana Daylight come and me wan' go home Hide the deadly black tarantula Daylight come and me wan' go home It's six foot, seven foot, eight foot BUNCH! Daylight come and me wan' go home Six foot, seven foot, eight foot BUNCH! Daylight come and me wan' go home Day, me say day-ay-ay-o Daylight come and me wan' go home Day, me say day, me say day, me say day... Daylight come and me wan' go home kom, Mister tally man, tally me banana Daylight come and me wan' go home kom, Mister tally man, tally me banana Daylight come and me wan' go home Day-o, day-ay-ay-o Daylight come and me wan' go home Day, me say day, me say day, me say day Me say day, me say day-ay-ay-o Daylight come and me wan' go home Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Sekretarka Pana Jezusa... IP: *.cybernet.ch 13.07.05, 19:45 "Do szkoły chodziła niecałe trzy lata (!!!) i jako kilkunastoletnia dziewczyna opuściła rodzinny dom..." "Głos powołania odczuwała w swej duszy już od siódmego roku życia, ale wobec braku zgody rodziców na wstąpienie do klasztoru, próbowała go w sobie zagłuszyć." "Siostrę Marię Faustynę wybrał Pan Jezus na sekretarkę (?!!!) i apostołkę swego miłosierdzia..." "W dniu 18 kwietnia 1993 roku, na Placu Świętego Piotra w Rzymie, Ojciec Święty Jan Paweł II dokonał aktu jej beatyfikacji. Relikwie Błogosławionej spoczywają w sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie-Łagiewnikach." Czyli typowa lodzka Swieta ?! caly tektst: www.vatican.va/news_services/liturgy/saints/ ns_lit_doc_20000430_faustina_pl.html A kiedy byla kanonizacja ? Przed beatyfikacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ano Re: Sekretarka Pana Jezusa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:17 Chrzczę cię imieniem św Faustyny Kowalskiej. Płyń po morzach o ocenach i sław głupotę miejascowych radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Nie nazywalabym tego glupota... IP: *.cybernet.ch 14.07.05, 15:10 Nie nazywalabym tego glupota. Jest to raczej forma totalnego wyobcowania, falszywa swiadomosc. cytat ze strony urzedu miasta: "O tym, że miasto zyskuje na ustanowieniu św. Faustyny patronką miasta przekonywał Marian Papis z Łódzkiego Porozumienia Obywatelskiego. - Osoba Faustyny jest znana na całym świecie (???!!!) i może nas rozsławić ? mówił." Gdyby tak bylo - nie mialabym nic przeciwko !!! Ale tak nie jest. P. S. Zwlaszcza, ze 90 procent Ludzkosci jest NIE-katolicka !!! Zwlaszcza, ze w Europie Zachodniej tylko 10-15 procent katolikow ma rzeczywisty zwiazek z instytucja kosciola. Europa nie jest katolicka. Zwlaszcza, ze tzw. katolicy i tak maja problem z wiara w jakiegokolwiek Boga, nie mowiac juz o wierze w tysiace swietych i blogoslawionych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Sekretarka Pana Jezusa... 14.07.05, 19:28 Gość portalu: Lidka napisał(a): > "Do szkoły chodziła niecałe trzy lata..." no! takich ludzi nam trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św. komuszek Re: Święta Faustyna patronką Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:50 "Zdaniem Sylwestra Pawłowskiego, przewodniczącego Rady Miejskiej, św. Faustyna Kowalska może zostać patronką Łodzi jeszcze w tym roku. W 2005 r. przypada bowiem stulecie jej urodzin (25 sierpnia). Mogłaby objąć pieczę nad swoim miastem także z okazji przypadających w tym roku obchodów 85-lecia ustanowienia diecezji łódzkiej przez papieża Benedykta XV." Jak na lidera - in spe - wyborczej listy SLD do parlamentu, to jest to wypowiedź z cała pewnością spełniająca oczekiwania elektoratu lewicowego, tradycyjnie związanego z Kościołem katolickim. Swoją drogą podziwiam odwagę i bezkompromisowość radnych SLD - aż 7 zdecydowało się głosować przeciw uchwale o świętej patronce. Reszta skuliła ogon i chodu. Prawdziwi rewolucjoniści, bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 14.07.05, 11:15 A jakbym chciała, żeby ona była moją prywatną patronką to co mam zrobić? Bo Maria Magdalena sie nie zgodziła, dostałam odpowiedź, że "zarobiona jest" i nawet zbieżność imion nie pomogła... Co za czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie widocznie był pikusiem ... 14.07.05, 23:27 może Kowalska się bardziej zasłużyła? Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
the_edge1 Re: widocznie był pikusiem ... 14.07.05, 23:30 Patronem miasta moze byc tylko swiety. Jan Pawel II nie jest swietym, za to to wlasnie Jan Pawel II ustanowil Faustyne Kowalska swieta. Na pewno bylby szczesliwy, gdyby dowiedzial sie o uchwale radnych. Proponuje lepiej zapoznac sie z naukami Papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: widocznie był pikusiem ... 14.07.05, 23:34 I wszystko jasne. Dzięki za wytłumaczenie. A JPII będzie świętym? To może należałoby się wstrzymać jeszcze z decyzją? Odpowiedz Link Zgłoś
the_edge1 Re: widocznie był pikusiem ... 14.07.05, 23:52 Ale wytlumacz mi dlaczego? Faustyna Kowalska mieszkala w Lodzi (przy ul. Abramowskiego) i tu pracowala. Jest wiec poniekad łodzianka. Dlaczego patronem miasta nie moze byc łodzianka, na dodatek łodzianka wyniesiona na oltarze przez Jana Pawla II? Czy kazde miejsce w Łodzi musi byc nazwane imieniem Jana Pawla II? To mi przypomina bardziej kult jednostki, a nie wzorowanie sie na naukach Papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: widocznie był pikusiem ... 15.07.05, 00:31 Powiem szczerze że nie wiedziałam iż ów Faustyna Kowalska mieszkala w Łodzi i jeszcze do tego tu pracowala. Niech patronem Łodzi będzie łodzianka, a do tego wyniesiona na ołtarze, super. A niech sobie będzie. Szczerze, moda na nazywanie ulic, skwerków i murków imieniem JPII mnie nie interesuje. Tym bardziej, że efekt wahań władz jest żenujący. Moim zdaniem jest to marnowanie czasu i pieniędzy na bzdury. W Łodzi jest masę spraw do załatwienia i do wyjaśnienia, a organizowanie na szybko patronki miasta jest kpiną. Jeśli jest ulica Maćka z Bogdańca, może być i Jana Pawła:) Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: widocznie był pikusiem ... 17.07.05, 02:00 no co ty.. w tej kadencji "wladcow miasta" sie nie zalapie na swietego, wiec nie ma szans.. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: widocznie był pikusiem ... 16.07.05, 15:38 the_edge1 napisał: > Patronem miasta moze byc tylko swiety. kto tak powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: widocznie był pikusiem ... 17.07.05, 01:59 przepraszam. a po co miastu patron? moze w koncu wlodarze zaczna sie interesowac miastem, a nie urzadzac sobie biby z okazji wymyslonych swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Święta Faustyna patronką Łodzi IP: *.toya.net.pl 14.07.05, 12:37 Kolejna GŁUPOTA naszycz władz - zamiast dobre oświaty i opieki zdtrowotnej kominkacji i usług będziemy mieli patronkę. Odpowiedz Link Zgłoś
brite a b s u r d 14.07.05, 17:02 Ręce opadają... i tym zajmują się ludzie rządzący miastem? Myślałem, że to mnie upał rozum był pomięszał, ale za to co oni wyprawiają zdecydowanie należy im się odseparowanie od świata... a właściwie to świadczy już od ich dużym odseparowaniu od rzeczywistości. Żenada żenada żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Obecna Rada Miasta sama sie nie wybrala, tak wiec IP: *.cybernet.ch 14.07.05, 17:19 Obecna Rada Miasta sama sie nie wybrala, tak wiec... albo sie idzie na nastepne wybory do samorzadu, albo sie tylko narzeka i katuje... Odpowiedz Link Zgłoś
gray nareszcie 14.07.05, 19:25 teraz już wszystko będzie dobrze! co za szczęście, że radni prawicy nareszcie zajęli się sprawami miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
gray a w ogóle 14.07.05, 19:42 to ja mam inną koncepcję. proponuję na patrona mojego psa. to znaczy suczkę czyli płeć prawdopodobnie ta sama, którą dysponowała faustyna. a żeby nie być gołosłownym oto argumenty: - kończy w tym roku cztery lata - liczba całkiem okrągła a przetransferowana na lata ludzkie daje bardzo ładne 30 - wolicie trzydziesto czy stulatkę? - nie chodziła do szkoły w ogóle. - będzie doskonałą wizualizacją tego na co schodzi to miasto z radą miejską w żółtej koszulce lidera. prośba tylko żeby wszyscy na raz na nią nie schodzili bo jest stosunkowo niewielka - ustawić się i będę wpuszczał. Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 14.07.05, 21:00 Nie mam nic przeciwko temu że nasze miasto zyskało patronkę. I cieszę się że została nią właśnie św. Faustyna Kowalska. Dlaczego? A dlatego że nie była za ŁKS-em czy Widzewem, nie głosowała na prawicę czy też lewicę, nie niszczyła koncepcji innych a tylko, czy też aż, modliła się za ludzi, za nas. Jak czytam te wasze wypowiedzi to mnie aż się robi niedobrze. Nie mam na celu was pouczać, gdyż każdy ma prawo do swojego zdania ale coś jest nie tak. Aż tyle jadu musi z was wychodzić? Aż tak was to zabolało że miasto ma patronkę, która nie miała akcji Orlenu, nie kandydowała do senatu, nie produkowała wina, nie była karana... Co więcej nie była na pierwszych stronach gazet, nie stawała przed komisją śledczą. Dlaczego boicie się "sekretarki Jezusa" jak diabeł święconej wody? Czy wyrządziła wam krzywdę? Czy was oczerniła? Czy musicie przez nią cierpieć? Nachodzi mnie taka myśl że może wolelibyście mieć za patrona Łodzi Millera lub Niesiołowskiego? Nie bójcie się tej świętej, gdyż z jej strony wam nic nie grozi. A troszkę historii wam nie zaszkodzi - poczytajcie o innych miastach i ich patronach. Może coś wyda się bardziej zrozumiałe. Aha sprawa jest nadal otwarta, miasto może mieć również drugiego patrona, trzeciego itd. Składajcie propozycje, piszcie petycje, róbcie to co chrześcijańska część miasta ale na własną modłę. Macie do tego przecież święte prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
huann widzisz - bo tu nie chodzi tak naprawdę o świetą 14.07.05, 21:17 a o różne ciemne, choć niestety ważne typki, co to chcą sie podczepić dla własnej ważności zważnienia jeszcze większego. ten sam mechanizm można było niedawno prześledzić przy okazji kwestii nadania imienia Jana Pawła II czemuśtam, byle bardziej spektakularnie. co do świętej - bóg z nią! Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: widzisz - bo tu nie chodzi tak naprawdę o świ 14.07.05, 21:25 Może masz rację, wcale tego nie neguję ale po co ta cała prowokacja? Część ludu chce chleba inna igrzyk, to należy to zrealizować. Głos ludu jest ważny - nawet jeśli należy do mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 14.07.05, 21:33 Może boicie się że nastąpi wymiana dokumentów? Z Łódź na Łódź pod wezwaniem św. Faustyny Kowalskiej? Nic takiego nam nie grozi. Nie będzie wymiany tablic, dokumentów, nie zmieni się również herb miasta. Mechanizm inny jak przy zmianie nazwy ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_edge1 Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 14.07.05, 21:44 A ja sie zastanawiam, abstrahujac od mojego prywatnego zdania na ten temat, ile jest zaklamania w ludziach, ktorzy jeszcze pare miesiecy temu deklarowali dozgonne przywiazanie do nauk Jana Pawla II, a teraz przeszkadza im nic nie znaczaca i nikomu nie szkodzaca deklaracja Rady Miejskiej. Od dawna wiem, ze Polacy to ksiazkowy przyklad hipokrytow, ale zeby az tak? Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 14.07.05, 21:51 Też tego nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie mam, pająk chodzi mi po ścianie 14.07.05, 23:39 i nie wiem co z nim zrobić, bllleeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Zabij go, zabij... 14.07.05, 23:49 Chyba nie dam rady! błe! Bedzie się wabił Kajtek;) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Kajtek bez... 15.07.05, 00:03 jeśli siedzi pod sufitem to raczej bez... wierzchni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Pająk to pałąk. 15.07.05, 00:33 Mnie nie wisiał. Przechadzał się w poziomie. Informuję, iż Kajtek został zjedzony ze smakiem przez Psiurę! Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Pająk to pałąk. 15.07.05, 00:37 Na zdrowie Psiurze! A Kajtki nie(ch)żyją! Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Pająk to pałąk. 15.07.05, 00:43 była kiedyś taka knajpa Stojadło.. albo jakoś Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Pająk to pałąk. 15.07.05, 00:44 społem może? widelce aluminiowe gerlach były kiedyś też Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Pająk to pałąk. 15.07.05, 00:57 huann napisała: > społem może? > > widelce aluminiowe gerlach były kiedyś też I przespałeś :)) Ale ku potomności: Gerlach n i g d y nie robił sztućców z aluminium. Tylko ze stali. Nierdzewnej chyba. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota no otóż właśnie 15.07.05, 00:47 skądinąd, ja do swoich pająków przywykłam. zauważyłam, że gdy odkurzam, grzecznie oddalają się na z góry upatrzoną pozycję (do której nie sięgnę ssawą) i po kilku godzinach plotą sobie na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: no otóż właśnie 15.07.05, 00:50 chamstwo! Tak bez pytania? A plotą bzdury pewnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: no otóż właśnie 15.07.05, 00:56 a no pewnie bzdury, jak i gospodyni, u której mieszkają :) nb, oczywiście że mamy inne problemy. ja mam osobowość maniakalno-depresyjną, nerwicę natręctw, ładny zestaw neuroz, do tego ślinię się, jąkam i moczę, a wszystko w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: no otóż właśnie 15.07.05, 00:58 szprota napisała: ja mam osobowość maniakalno-depresyjną, > nerwicę natręctw, ładny zestaw neuroz, do tego ślinię się, jąkam i moczę, a > wszystko w nocy. to prawie jak ja ;p Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: no otóż właśnie 15.07.05, 00:59 a właśnie, ja mam terminalną anoreksję, a Huann bulimię :P Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: no otóż właśnie 15.07.05, 01:01 Huann nie ma żadnej bulimii, bo nigdy nie zwraca tego, co już jego ;P Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: no otóż właśnie 15.07.05, 00:51 Plotą "głupoty" tak jak wy. Nie macie innych problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: mam, moja Psiura zjadła pająka! 15.07.05, 00:58 obleśnie przeciętny... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota i to mi się podoba :) 15.07.05, 01:04 "obleśnie przeciętny" to nierozerwalny związek frazeologiczny [i proszę nie bić za używanie takich wulgarnych słów o tej porze] Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: i to mi się podoba :) 15.07.05, 01:09 To tu grasuje cenzor damski bokser czujny jak ważka? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota ważka Iwaszkiewicz 15.07.05, 01:18 jeśli grasuje, to byle mięty nie poczuł... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota dziel i pójdźcie rząć! 15.07.05, 01:29 sianokosy w następnym odcinku, bo oto. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: no otóż właśnie 15.07.05, 00:52 ale to już było: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=26412700&a=26477465 w toku rozmowy ta ostatnia wzeszła na pająki. (patrz niżej powyższego linku) Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: no otóż właśnie 15.07.05, 00:54 A co powiecie na muszkę z dzisiejszej pajęczynki? Też dobra Odpowiedz Link Zgłoś
szprota muszka muszką 15.07.05, 00:58 ale gość pod krawatem jest jednak mniej awanturujący się [ups, wydało się, że lubię i oglądam filmy] Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: muszka muszką 15.07.05, 01:02 Krawat i muszka to nie dla gościa, który się tak awanturuje jak koleszlodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: muszka muszką 15.07.05, 01:04 muszka może być. a jeśli się chce awanturować - to najnowszy model: ze szczerbinką ;D Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: muszka muszką 15.07.05, 01:12 koleszlodzi napisał: > Podobno trzeba mieć pozwolenieE ale żeby wziąć na muszkę? Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: muszka muszką 15.07.05, 01:15 mag.gie napisała: > koleszlodzi napisał: > > > Podobno trzeba mieć pozwolenieE > > ale żeby wziąć na muszkę? chyba muszkę Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: muszka muszką 15.07.05, 01:19 huann napisała: > chyba: pod muchą? > chwytać pająka pod muchą? Dobre. To był Kajtek bez majtek to sądzisz, że miał muchę? Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: muszka muszką 15.07.05, 01:20 może to był mucho wśród pająków? taki bande co ras sam całą utopic. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota no ale jeśli to była pijana mucha? 15.07.05, 01:22 no to wtedy musi, że wziął ją na fleki i ekwilibrystycznie był pod nią. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: o kurcze, że ja ciem muszę... 15.07.05, 01:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10322&w=11584342&a=26297053 Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: o kurcze, że ja ciem muszę... 15.07.05, 01:28 ciem też się bo<nie!>jem Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: muszka muszką 15.07.05, 01:17 wziąć muszkę? Dzięki, przez moment miałam pająka... Błłłeeee Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Nie macie innych problemów? 29.07.05, 00:04 właśnie SAMA zabiłam pająka.stop.jest szansa, że będzie padać.stop.nie dziękujcie. stop. Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Nie macie innych problemów? 29.07.05, 00:07 mag.gie napisała: > właśnie SAMA zabiłam pająka.stop.jest szansa, że będzie padać.stop.nie > dziękujcie. stop. Za szansę dziękujemy. W opady nie wierzymy. Pająka gratulujemy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Nie macie innych problemów? 29.07.05, 00:11 huann napisał: > jeeeeść !!!! Ale pająka? Martwego? Wiem, że to białko, ale bez przesady!:p Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Jadłam bób. n/t 29.07.05, 00:15 Taki ugotowany, słonawy. Miał czarne kropki, które nie chciały się zmyć. Z przedostatniego wyszło białko :) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: Jadłam bób. n/t 29.07.05, 00:17 A Sztamka jadła boba!!! :)))) Zazdroszczę, tyz bym zjadła... Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Jadłam bób. n/t 29.07.05, 00:22 mag.gie napisała: > A Sztamka jadła boba!!! :)))) > > Zazdroszczę, tyz bym zjadła... Następny obejrzany w sklepie nie został kupiony :) Porządny sprzedawca powiedział, że najlepszy jest młody ( bób ) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Jadłam bób. n/t 29.07.05, 00:17 zadałabyś bobu a nie. pająk był bez związku z jeeeeść, ale mi się skojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Jadłam bób. n/t 29.07.05, 00:24 huann napisał: > zadałabyś bobu a nie. > bobrowi chyba Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 15.07.05, 01:00 Tak, lubi. Dobrej zabawy dzieciaki. -------------------------------- Pij mleko, będziesz wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: Święta Faustyna patronką Łodzi 15.07.05, 01:05 Musicie to przetrawić;) Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: szprotki? wolę nie 15.07.05, 01:12 Czyli szprotki w oleju tylko? Też wolę nie. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota ktoś tu nie jest w tomacie 15.07.05, 01:17 może ty, może ty, może jednak ja :D Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: ktoś tu nie jest w tomacie 15.07.05, 01:18 Pomidorowym? --- Pij mleko, będziesz wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota euhm 15.07.05, 01:19 w zasadzie, skoro są pionowe poziomki, to może i tomat bywa w sezonie ogórkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Dziady są maksymalistami i... 15.07.05, 01:30 wola poziome poziomy. Dzierżżż!! Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka i 15.07.05, 01:40 ustawiona w pionie prostotrzymającasię spytam tak po huanniemu: o sso chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: i 15.07.05, 01:49 huann napisała: > a o sso chozzi............/? > Mnie też się to bardzo podobało ( chyba na Polsacie ), ale nie chciałam urazić... Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: sugestia...przeczytaj komentowany artykuł< 15.07.05, 01:52 Przywołujesz siebie, czy nas ? W (do ) porządku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie do obrządku raczej... 15.07.05, 02:01 Was nieeee, siebie tym bardziej... Dziękuję, w porządku:) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota do obrządku! 15.07.05, 02:06 w dwuszereżku zbióreczka, brzuszki wciągnuchnąć, rozporeczki pozapinusiać i do hymeńku! Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: do obrządku! 15.07.05, 02:11 będzie śpiewanko? może lepiej na śniadanko, a ja pójdę teraz spanko...? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota śniada? nie! 15.07.05, 02:20 o bloody, o blooda :D jeśli mus spadź, to miodnych snów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbiack Re: Święta Faustyna patronką Łodzi IP: 193.28.230.* 15.07.05, 13:42 Znam sprawę. Podobno miała widzenia na skwerku koło ronda lotników lwowskich. Mieszkałem w pobliżu kilkanaście lat i z tego co zauważyłem miejsce to charakteryzowało się tym, że przebywało tam sporo elementu podejrzanej masci raczacego się tanim winem. Kto wie jakie ma się po nim widzenia... Ale kto to bada? Odpowiedz Link Zgłoś