Gość: spott IP: 195.69.83.* 13.07.05, 18:42 Ufffffffffff Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
topjes Re: Radni za 13.07.05, 18:51 Wieczorem spiszę relację z tego wydarzenia. Cały dzień - 9 godzin - spędziłem dziś w Urzędzie Miasta :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Radni za 13.07.05, 19:04 czeekam:) pewnie nie tylko ja:) I- gratuluję wytrwałości:) Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Radni za 13.07.05, 19:55 www.lotniskodlalodzi.org/media-zrzut.php?id=62 To na razie info ze stron UMŁ. Na relację jeszcze troszkę będziecie musieli poczekać. Ostatnie dni i tygodnie zajęły mi tyle czasu w związku ze sprawami lotniskowymi, że muszę powrócić też do innych obowiązków ;) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Gazeta Łódź 13.07.05, 20:33 www.lotniskodlalodzi.org/media-zrzut.php?id=63 pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spott Re: Gazeta Łódź IP: 195.69.83.* 13.07.05, 21:41 To ze strony UMŁ "Ale dopiero dzięki wydłużeniu pasa startowego na Lublinku i budowie infrastruktury staną się możliwe przyloty i odloty boeingów 787." Boeingow 787 ?? Moze sie czepiam ale warto by poprawic na Boeingow 737-800 lub 738. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Podziękowania IP: 212.51.199.* 13.07.05, 20:05 Witam, Działania Stowarzyszenia zakończyły się dziś dużym sukcesem. Rada Miejska zdecydowanie poparła projekty uchwał dotyczące lotniska (dawno nie było takiej jednomyślności, choć jeszcze wczoraj padało wiele argumentów przeciw). Radni różnych opcji jawnie mówili, że głosują "za" wskutek przekonującej kampanii naszego Stowarzyszenia. Za zaangażowanie w sprawę wszystkim aktywnym członkom Stowarzyszenia "Lotnisko dla Łodzi" dziękuję! Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Re: Podziękowania IP: *.man.lodz.pl 13.07.05, 20:17 Już się boję otwierać puszkę z rybkami ;-) Radio Łódź po południu, informacja o korzystnym przebiegu posiedzenia Rady Miasta, po czym spiker podaje informację, że z rezultatów zadowolony jest prezes Stowarzyszenia ;-) Ogromne gratulacje! :) Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Zaczęło się od tego 13.07.05, 20:19 www.lotniskodlalodzi.org/stanowisko.php?id=7 ciąg dalszy nastąpi ;) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Zaczęło się od tego 13.07.05, 22:08 Stowarzyszenie swoje zrobiło (przynajmniej to co najważniejsze). Piłeczka jest teraz po stronie zarządzającymi portem. Jest poparcie, będą pieniądze, zmieniło sie nastawienie wielu ludzi do naszego lotniska. Nic tylko brac sie do roboty, bo czasu bardzo mało! -- Protz Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383 Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Zaczęło się od tego 13.07.05, 22:09 > teraz po stronie zarządzającymi portem. 'po stronie zarządzajacych' powinno raczej byc. Polska jezyk trudna, ale w takiej chwili kto by na to uwagę zwracał. ;) -- Protz Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Zaczęło się od tego IP: 212.51.199.* 13.07.05, 22:23 Nie wyobrażam sobie w ogóle sytuacji, żeby zarządzający portem nie zdążyli z inwestycjami na czas. Myślę, że musieliby się liczyć z konsekwencjami znacznie dalej idącymi niż usunięcie ze stołków. Bo odwołanie rejsów, na które już wykupiono bilety, byłoby kompromitacją naszego miasta na skalę europejską. Takiej wpadki, jeżeli chodzi o wizerunek portu, nie bylibyśmy w stanie odrobić przez najbliższe 10 lat. Pzdr, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
jaasioo Re: Zaczęło się od tego 13.07.05, 22:26 Przez nastepne 10 lat. No to byłoby tak jak za poprzedniego - totalnie nieudolnego, zarządu. Nikt nic nie robi, a pensja jest. Tylko co ten gość dalej robi na lotnisku?? Jaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Zaczęło się od tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:11 Normalnie jutro do roboty pójdę na klęczkach z radości, a teraz się upiję. Stowarzyszenie zdało egzamin na 7, jestem dumny z waszej działalności. Dziękuję w imieniu forumowiczów i swoim własnym oczywiście. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: Zaczęło się od tego 13.07.05, 22:21 Korzystajac z ogolnej euforii ;-) zapraszam wszystkich, ktorzy maja chec dzialac na rzecz naszego miasta, regionu no i przede wszystkim lotniska, do naszego stowarzyszenia www.lotniskodlalodzi.org PS. Ryan oglosil dzis dwie nowe trasy z Krakowa. Wyglada na to, ze planuje "zmiazdzyc" konkurencje na polskim rynku. Dla nas - klientow - moze byc tylko korzysc - wojna cenowa i tansze bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy22 Re: Radni za 13.07.05, 22:44 no to mamy kolejne dobre wiesci. niech jeszcze tylko szybko zrobia cos z ta strona naszego portu, bo na razie to jest tragedia, a o aktualnosciach juz nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Radni za 13.07.05, 23:19 > no to mamy kolejne dobre wiesci. niech jeszcze tylko szybko zrobia cos z ta > strona naszego portu, bo na razie to jest tragedia, a o aktualnosciach juz nie > wspomne Coś się powinno zmienić, bo także w pewnych kręgach urzędowych podzielana jest ta opinia o "jakoś(c)i" strony WWW Lublinka. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Krótkie sprawozdanie 14.07.05, 01:42 No więc jest :) www.lotniskodlalodzi.org/aktualnosc.php?id=8 Ogólnie ja wyszedłem stamtąd bardzo pozytywnie podbudowany. Zwłaszcza po tym co się działo w Komisjach. Przede wszystkim ustawy otrzymały bardzo wysokie poparcie (nikt nie był też przeciw). Poza tym - nasza obecność. Dało się odczuć, że Radni ja odczuwają. Mam nadzieję, że to pomogło sprawie. Inna sprawa, że jestem pełen wrażeń i refleksji z całego dnia spędzonego z naszymi Radnymi ;P Ponadto padło kilka bardzo dobrych przemówień o konieczności dalszych inwestycji i znaczeniu lotniska dla regionu (SLD, PO) - to bardzo cieszy. Tym bardziej cieszy, że rano miałem okazji słuchać dyskusji Radnych na temat Św. Faustyny Kowalskiej i wystawy anty-aborcyjnej. Dyskusja o Lublinku była całkowicie NIEPORÓWNYWALNA poziomem merytorycznym i zgodności w stosunku do tamtych - to zapewne o czymś świadczy. Ja mam nadzieję, że już wkrótce Ryanair ogłosi kolejne trasy z Łodzi oraz, że na Lublinek wejdą kolejni przewoźnicy. Po raz pierwszy od dawna myślę, że wszyscy możemy trochę odetchnąć i wpuścić więcej optymizmu w nasze serca. Oczywiście czujność należy zachować, pracy nadal przed nami sporo. Niemniej - z pewnością to głosowanie podsumowało jakiś etap naszych starań. W zasadzie przed nami w najbliżzsych dniach jeszcze tylko głosowanie w Sejmiku Wojewódzkim nad wejściem do spółki. Tutaj nie powinno być żadnych przykrych niespodzianek. Potem wszystkim nam należy się krótki odpoczynek od spraw związanych z lotniskiem. Bo przecież już od jesieni będziemy się nerwowo przyglądać temu czy terminal zostanie oddany na czas :) Poza tym Stowarzyszenie zostało zaproszone przez nowego koordynatora ds. rozbudowy lotniska w UMŁ do współpracy przy dalszych pracach nad rozwojem siatki połączeń. Kolejny raz wszystkim dziękuję za każde wsparcie. Duże gratulacje dla nas wszystkich!!! Pozdrawiam topjes Krzysiek Kowalski Wiceprezes Stowarzyszenia Lotnisko dla Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Porównanie z Gdańskiem IP: 212.51.199.* 14.07.05, 08:01 Według Pasazer.com: Łódzcy radni jednogłośnie poparli rozwój łódzkiego lotniska. Na sesji zostało przegłosowane 8,65 mln zł na rozbudowę portu oraz 105 tys. euro na promocję Łodzi na internetowej stronie tanich linii lotniczych Ryanair. Szacunkowo każdego mieszkańca Łodzi promocja kosztować będzie około 54 gr. (Dla porównania w Gdańsku ten wskaźnik wynosił 1 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy22 Re: Porównanie z Gdańskiem 14.07.05, 09:29 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/496861.html Odpowiedz Link Zgłoś
topjes I jeszcze jeden... 14.07.05, 10:06 www.lotniskodlalodzi.org/media-zrzut.php?id=66 pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Krótkie sprawozdanie 14.07.05, 09:38 > (SLD, PO) przepraszam - miało być: PD pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś