Dodaj do ulubionych

Szansa dla studentów

IP: *.1.14.vie.surfer.at 19.07.05, 01:28
Ci najlepsi to zapewne już eksplodują z radości, że (prawie za darmo?) będą
mogli się załapać w jakiejś lokalnej firemce, której jedynym niepodważalnym
osiągnięciem są duże znajomości u redaktora GW odpowiedzialnego za tego typu
kryptoreklamę.
Acha, potem za karę będą jeszcze musieli pracować (czytaj: odpracować)
te "szkolenia".
P.S
Tak na marginesie, to w USA jest notowana na giełdzie firma AMG.net
(www.amg.net/). Albo to też oni i warto o tym wspomnieć (nie
znalazłem), albo ktoś tu robi sobie jaja.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdziwiony Re: Szansa dla studentów IP: *.toya.net.pl 19.07.05, 06:05
      "A jedna nawet bierze udział w pracach dla klienta w Londynie."

No to suuuper :-)))
      Rozumiem że jest lato i sezon ogórkowy w pełni... naprawdę nie ma o czym pisać
      w 800tys mieście????
      • Gość: q Re: Szansa dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 08:14
        tylko ze ta "lokalna firemka" jest jedną z największych firm w polsce
        zajmujących konsultingiem biznesowo-internetowym (portal dla idei to tylko jedno
        z wielu duzych przedsiewziec amg.net). polecam odwiedzic strone www.amg.net.pl a
        potem wydawac opinie co do jej "lokalnosci".
        • Gość: zenek Re: Szansa dla studentów IP: *.ippt.gov.pl 19.07.05, 09:53
          Znam dwóch ludzi z tej firmy. Żenujący poziom. Odradzam.
          • Gość: Wiesiek Re: Szansa dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:01
            Ale mimo wszystko ich zatrudniles? :-)))
    • gray do pana redaktora 19.07.05, 08:23

czy tak trudno było napisać, że chodzi o programistów? czy może dla pana
      redaktora intformatyk to facet od komputerów i już? jeżeli nie potrafi pan
      sklecić kompetentnego tekstu to niech powierzy to pan komuś innemu, np.
      redakcyjnemu informatykowi. no ale co wtedy z wierszówką?
    • gray do pana kiepskiego 19.07.05, 08:24

świetny nick! doskonale oddaje sedno sprawy. jeżeli choć przez chwilę myślałeś o
      praktykach w amg to już przestań - bez obsługi google nie masz szans.
    • Gość: elek eh - ludziska... IP: *.despar.it / *.despar.it 19.07.05, 09:45
      To bardzo ciekawe. Po takim artykulu spodziewalbym sie komentarzy w
      stylu: "Super, w koncu cos sie zaczyna dziac w naszym miescie", "Fajnie, mozna
      sproowac swoich sil" itp. A tu? Ze redaktor napisal "informatycy" a
      nie "programisci" (straszne, jak mogl!), ze to kryptoreklama, ze artykul o
      niczym (przeciez amg.net to jedna z 1000 ofert praktyk dla studentow... ;))
      eh... milego dnia :)
      • gray Re: eh - ludziska... 19.07.05, 11:32
        Gość portalu: elek napisał(a):

> Ze redaktor napisal "informatycy" a nie "programisci" (straszne, jak mogl!)

jak widać 80% pań z gdańska nie widzi różnicy - trudno, nie musi - ale
        dziennikarz podejmujący się tematu powinien. straciłem przez niego czas tylko po
        to żeby dowiedzieć się, że to oferta dla specjalizacji innej niż moja.

poza tym rozumiem, że jeżeli skręcisz sobie kostkę to wystarcza ci informacja,
        że w miejscu x znajduje się lekarz.
    • Gość: PanCamel Re: Szansa dla studentów IP: 83.142.201.* 19.07.05, 09:46
      Ericpol Telecom w tym roku zaierza przyjac do swojego lodzkiego
      oddzialu okolo 100 osob (drugie tyle do krakowskiego). Wiekszosc przyjmowanych
      wlasnie ukonczyla studia, jest tez rozwiniety program praktyk dla studentow.
      Tu wszyscy pracuja dla "klientow w Londynie, Amsterdamie, Sztokholmie" :-)

To tez lodzka firma, czemu Wyb(i)orcza tak rozpisuje sie nad AMG.net, a nie
      wspomina o innych?

• Gość: Anjew Kiepski czlowieczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:48
      W naszym marnym miasteczku AMG to jeden z lepszych pracodawcow (jednoczesnie
      jeden z liderow swojej branzy w tym kraju) i zalapanie sie tam na praktyki to
      szansa na dobra prace i niezla kariere. W przeciwienstwie do Ciebie, rynek IT
      zna te firme doskonale i jest naprawde dobrze miec AMG w swoim CV...
      • Gość: krytyczna Re: Kiepski czlowieczku IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 19.07.05, 10:02
        Łiii tam ! Jak na wszystkich praktykach...Popracujesz miesiąc albo 2 za darmo i
        w dupkę cię pocałują..nastepny na twoje miejsce za darmo przyjdzie....

Jesli ta firma jest taka świetna to czemu nie robi płatnych praktyk jak
        najlepsi pracodawcy w polsce np. Nestle ?????????
        Przecież nie muszą płacić 2000 zł miesięcznie. Studentowi wystarczy 800 zł co
        jest i tak nie jest wystarczającą zapłatą za wiedzę i czas "NAJLEPSZYCH
        STUDENTÓW/ABSOLWENTÓW INFORMATYKI". Moim zdaniem jesli ktoś jest najlepszy to
        nie musi iść na darmowe praktyki bo bez problemu dostanie pracę !!!!!!!!
        • ixtlilto Re: Kiepski czlowieczku 19.07.05, 10:15
          Gość portalu: krytyczna napisał(a):

>Łiii tam ! Jak na wszystkich praktykach...Popracujesz miesiąc albo 2 za darmo i
          >w dupkę cię pocałują..nastepny na twoje miejsce za darmo przyjdzie....
          Współczuję takich doświadczeń z odbywanych praktyk.

> [...] Moim zdaniem jesli ktoś jest najlepszy to
          > nie musi iść na darmowe praktyki bo bez problemu dostanie pracę !!!!!!!!
          Tyle że najpierw musisz udowdodnić że jesteś najlepsza... A najlepiej zrobić to
          na darmowych praktykach. Pracodawcy doceniają upór, samozaparcie i chęć
          zdobywania doświadczeń osób pracujących gratis.
          • Gość: kasia Re: Kiepski czlowieczku IP: 57.66.193.* 19.07.05, 10:41
            A ja uwazam, ze wcale pracodawcy nie doceniaja ludzi chetnych do pracy za
            darmo. Bo oznacza to, ze ktos jest malo ambitny i nisko sie ceni. Z definicji -
            praca to zajecie, za ktore pobierane jest wynagrodzenie.
            Jesli sami tego nie zmienimy i bedziemy dalej zgadzac na darmowa harowke i
            place minimalna, to nic sie nie poprawi.
    • Gość: visitor Re: Szansa dla studentów IP: *.amg.net.pl 19.07.05, 10:12
      czytać tez umiesz kiepsko. Ta amerykańska firma o której piszesz nazywa się AMG
      a końcówka .net wynika z domeny. Lepiej nie pisz już nic więcej.
      • Gość: lisa Re: Szansa dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:01
        ja mam płatne 3-miesięczne praktyki w Łodzi... jak się chce to naprawdę można
        znaleźć
        • Gość: kasia Re: Szansa dla studentów IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 19.07.05, 15:29
          że tak spytam w jakiej firmie ????
          • Gość: lisa Re: Szansa dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:44
            poszukaj w biurze karier uł lub swojego wydziału - ja tak znalazłam...
            • Gość: q Re: Szansa dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:54
              generalnie jest tak ze firmy o ustalonej marce nie płaca studentom za praktyki
              bo juz sam fakt umozliwienia studentom odbycia praktyk w takiej firmie jest
              prawie że bezcenne. poza tym przed praktykami nalezy zadac sobie pytanie: czy
              chce zarobic czy sie czegos nauczyc. jesli uda sie komus połączyć te dwie rzeczy
              to jest wielkim szczesciarzem.
              • Gość: kasia Re: Szansa dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:49
                Czyzby???
                Czyzby P&G, PWC, E&Y czy KPMG oferowaly darmowe praktyki czy jednak za godziwe
                wynagrodzenie??
                Czy uwazasz, ze miesiac praktyk Cie wiele nauczy? Czy jesli po studiach to
                bedzie jedyne doswiadczenie zawodowe, to bedzie to cos znaczylo?
                • Gość: q Re: Szansa dla studentów IP: *.amg.net.pl 20.07.05, 10:23
                  tak te firmy maja darmowe pratyki. zgadlas przez ironie.
                  wedlug mnie lepiej miec jakies doswiadczenie niz go nei miec. a opieprzac sie i
                  nic nie robic to kazdy moze.
                  • Gość: kasia Re: Szansa dla studentów IP: 57.66.193.* 20.07.05, 10:43
                    Mylisz sie. Te firmy placa za praktyki, wiem bo je tam odbywalam.
            • Gość: kasia Re: Szansa dla studentów IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 19.07.05, 19:14
              jestem z UŁ - Wydz. Zarz. ty też ???
              • Gość: lisa Re: Szansa dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:23
                Nie, jestem ze stosunków międzynarodowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka