Dodaj do ulubionych

Chce zamieszkac w Łodzi....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:02
Witam!

Chcialbym zamieszkac w Łodzi,mam dylemat ,w jakiej dzielnicy zamieszkac,gdzie
kupic mieszkanie??? prosze o opinie mieszkancow Łodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: łagodna Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: 194.63.132.* 30.07.05, 13:20
      Pomimo spalenia źródełka...szukałabym koło Łagiewnik...:)ale to pewnie nie
      takie proste..
      • Gość: a Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 30.07.05, 13:32
        zależy w jakij cenie, w jakim standardzie, domek czy mieszkanie ( jedno czy 2
        poziomowe )
        Okresl bardziej wymagania to może pomożemy....
    • Gość: Coogan Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 14:00
      Mieszkanie 3 pokojowe,niedaleko od centrum,jeden poziom,moze byc do remontu.
      • Gość: zdziwiona Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:47
        Jak niedaleko od centrum, to raczej nie ma sensu przebieranie w dzielnicach.
        Każda z dzielnic ma jakiś skrawek przylegający do Śródmiescia, które wlaśnie
        stanowi centrum. Będziesz wybierać z tego , co dostępne, a nie roztrząsać
        roznice między Widzewem a Bałutami.
        • Gość: m Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.toya.net.pl 30.07.05, 15:57
          jest jeszcze retkinia, z ktorej dojazd do centrum jest bardzo dobry. :)
          • Gość: Ania Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 19:45
            Ja retkinię bym odradzała... to stosukowo nowa dzielnica, bez żadnej historii
            no i na pierwszy rzyt oka zwykłe blokowisko
          • Gość: Ania Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 19:47
            Właściwie to zależy dużo od tego czego potrzebujesz. Różnice między dzielnicami
            nie są wielkie. Polecałabym skupić się na ładnym i miłym osiedlu. W każdej
            dzielnicy Łodzi takie występują :-)
    • Gość: melaine_koina Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 20:18
      mam do sprzedania mieszkanie na Dołach, tyle ze 2-pokojowe
    • Gość: coogan Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:30
      A co powiecie o takich dzielnicach jak Baluty,Widzew?Czekam na dalsze
      komentarze.
      • jabas widzew 15.08.05, 17:29
        widzew wschód to bloki, stary widzew to też bloki ale stare i duzo drzew, Stoki
        to też Widzew ale super. Dojazd do miasta dobry (tramwaj co 7 min - krańcówka),
        wielki park, mały ruch, cicho, sielsko....
    • cassani Bałuty, 02.08.05, 08:05
      okolice Harnama, jest cichutko i zielono, niedługo pod nosem odpalą
      MAnufakturę. Dookoła środki komunikacji miejskiej we wszystkie strony świata.
    • Gość: Zbychu Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 12:28
      Łódz , to drętwe miasto , ja już tam nie mieszkam .....zresztą widzisz jak Ci
      odpisuja po jednym zdaniu , nie maja co pisać ..........
      • Gość: Marcek Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:35
        To dobrze, ze sie wyprowadziłęś, takich nam nie potrzeba, tylko ludzi
        inteligentnych.Nie pozdrawiam
    • Gość: Gość Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.vline.pl 02.08.05, 12:38
      Polecam Radogoszcz. Cisza i spokój. Do centrum 15 minut samochodem, jakieś 20-
      30 autobusem. Osiedle graniczy z lasem zgierskim i generalnie jest otoczone
      zielenią. Z jednej strony jakiś tam zalewik i domki z drugiej rekreacyjny
      Arturówek. 20 minut spacerem i jesteśmy w ośrodku Nowa Gdynia. Bloki są
      remontowane i malowane, jest też dużo zieleni. Dwie pizzerie, piekarnia i inne
      tego typu sklepiki. W pobliżu TESCO i CASTORAMA czyli jedzenie i sprzęt do
      domu ;) Dwa nowe bloki z apartamentami/mieszkaniami. W jednym (tym nowszym) są
      mieszkania do kupienia. Hałasu z ulic w większości nie słychać. Osiedle małe,
      żaden tam post-atomowy moloch z klockami wysokości 20 pięter poustawianymi na
      betonowym placu.
    • Gość: Roman Zajchowski Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.toya.net.pl 02.08.05, 12:49
      Witam,

Według mnie, tylko Widzew. Zaledwie 10 minut potrzeba, aby dojechać tramwajem
      lub autobusem (3 linie tramwajowe, kilka autobusowych) do skrzyżowania
      Marszałków, a kolejnych 5 do ścisłego centrum miasta (Galeria Łódzka,
      ul.Piotrkowska). W przeciwieństwie do Retknii, na Widzewie nie ma tylu lumpków.
      Poza tym na miejscu masz Tesco, świetnie zaopatrzone targowisko na Bartoka a
      kilka w niedalekiej okolicy również hipermarket Geant.

Polecam szczególnie takie ulice jak Tansmana (nowoczesne bloki z garażami),
      Koplowicza (jw, ale jeszcze lepiej, bo w kiełkującym parku "Górka Widzewska"),
      względnie Milionowa (niskie, 3 piętrowe bloki, mieszkania 3 pokojowe).

A jeśli nie masz urazy do TBS-ów, to może Janów? Do godziny 16 zamiera tam
      życie, potem do domu wracają z pracy kulturalni ludzie, którzy nie hałasują, nie
      śmiecą, nie przeklinają itd. Nic dziwnego, mało którego plebejusza czy pijaczka
      stać na TBS...

No i na koniec to, czego absolutnie nie wolno wybierać: Olechów. Osiedle
      odzielone od Janowa kawałkiem lasu. Generalnie kraina blokersów. Coś takiego jak
      cisza nocna tam nie istnieje. Można za to po 22 ot tak, po prostu, dostać w zęby.

Powodzenia!
      Roman
      • Gość: el Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:26
        A powiedz nam dlaczego chcesz zrobic najwiekszy blad swojego zycia i
        przeprowadzic sie do nas? Nie wiem czy zauwazyles ale wszyscy stad uciekaja a
        ty jedyny chcesz tutaj zamieszkac. prosze napisz. Bardzo to interesujace.
        Pozdrawiam
        • cassani Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 03.08.05, 08:21
          nie on jedyny kolego. nie uwierzysz ale zaczyna się robic tak że ludzie z W-wy
          dojeżdżaja do Łodzi do pracy...
        • Gość: Marcin Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:37
          Wyprowadx sie a wszyscy bedą szczęśliwi!
    • Gość: była łodzianka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 08:52
      1.To jest na pewno podpucha, a nie sondaz, ale...
      2.Wsadźcie sobie w pyry takie rady. Facet pyta o blisko od centrum a tu mu sie
      radzi Radogoszcz. Koniec swiata, moi drodzy. Właśnie jadę z wizytą rodzinno-
      turystyczną do Łodzi /jak co roku/ i ciarki mnie przechodzą na mysl, ze będę
      mieszkac właśnie na Radogoszczu. A szlag by to trafił. Dojeżdzac i dojezdzać,
      poł dnia w autobusie. Bo wszystko co warte uwagi w tym mieście jest w centrum.
      A zoo blisko centrum. Owszem, osiedle jest do przyjęcia, moglabym tam mieszkać,
      ale tylko na emeryturze lub urlopie macierzyńskim. A tak to NIE NIE NIE.
      • Gość: anka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 08:58
        Masz widocznie jakieś złe wspomnienia związane z Radogoszczem. Moja znajoma
        chcąc wyprowadzić się z Olechowa długo szukała mieszkania. I znalazła je
        właśnie na Radogoszczy. A pracuje na Teofilowie.
        Łódź nie jest w końcu taka duża :)
        Wszędzie można dojechać. Pozdrawiam.
        • kotbert Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 03.08.05, 09:10
          Jasne że wszędzie można dojechać, ale ja mieszkając w centrum i pracując na
          Teofilowie Przemysłowym, potrzebuję na dojazd prawie godziny (oczywiście
          również z powodu remontów dróg, mam nadzieję, że po ich zakończeniu będzie
          nieco lepiej). Więc jazda z jednego końca miasta na drugi potrwałaby sporo
          czasu dłużej. Dlatego rzeczywiście lepiej doradzić coś bliżej centrum, a nie na
          przykład Radogoszcz czy Widzew. Przy czym co do samego meritum sprawy jednak
          się nie wypowiem :)
        • Gość: matej Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 18.08.05, 10:19
          nie nie duza :PPP 1 milion mieszkańców aglomeracja trawajem mozna terz dojehać do zgierza :P mozna dojehać ale .. trohe czasu
    • Gość: Coogan Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:39
      To nie jest podpucha...!!!
      Obecnie mieszkam w Grudziadzu , już kilkakrotnie czytałem o świetnych
      perspektywach dla Łodzi. Dlatego też biorę pod uwagę przeprowadzkę do Łodzi.

Poza tym zastanawiam się nad Warszawą.....
      • Gość: byla lodzianka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:51
        A dlaczego nie Trojmiasto albo Olsztyn ? Ja tam bym nie chciała z powrotem do
        Łodzi. To oczywiście moje prywatne, subiektywne zdanie.
      • Gość: haha Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: 195.143.166.* 04.08.05, 15:17
        Gdansk jest tylko 90 km oddalone od Grudziadza ,wielkoscia 3miasto przewyzsza
        chyba troche Lodz , mniejsze bezrobocie a wiec i o prace latwiej a ten typ chce
        sobie pogorszyc warunki i przyjechac do Lodzi. Chyba wariat !!!
        • mka281 Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 04.08.05, 15:47
          Smiejecie się ale mam ten sam problem, albowiem zamierzam od września aktywnie
          szukać mieszkania. Niestety nie mam pojęcia któe dzielnice są przyjazne a które
          nie. A powód przeprowadzki? Dziewczyna rozpoczyna studia, a ja już od roku
          pracuję w okolicy Łodzi. Dlatego czekam z niecierpliwością na dalsze informacje.
          • Gość: predator Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:59
            Witam. polecam mimo wszystko Retkinię to stosunkowo młode osiedle, a najlepsza
            okolica w Łodzi to Złotno, ale tam nie ma bloków. Radogoszcz, Janów to jednak
            daleko od centrum, Widzew też jest trochę oddalony. Pozdrawiam i zapraszam do
            Łodzi.
            • Gość: to_zem_ja Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:46
              a retkinia to w ogole nie jest oddalona
              ak naprawde w łodzi mozna szybko dosatc sie z jednego kranca miasta na
              drugi<mówie o autobusach i tramwajach> ja zazwyczaj trase z bałut na chojny
              pokonuje w czasie 40 minut<no chyba ze jest niedizela> ja bym polecała bałuty,
              radogoszcz, no ale jeśli chcesz w centrum no to tak czy owak musisz szukac
              mieszkania
        • Gość: Marek Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:39
          WEyrazy szcerego współczucia,z powodu twojej głupoty.
    • Gość: m&m Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.mm.pl 04.08.05, 22:06
      Polecamy okolice ul.Julianowskiej/Zgierskiej/Łagiewnickiej. Ładne, zadbane
      osiedle, sporo zieleni, blisko park Julianowski, Leclerc i inne markety
      (+oczywiście sklepiki osiedlowe), poczta, przychodnie, dom kultury, a do tego
      blisko centrum, z tórym jest zresztą b. dobre połączenie (tramwaje/autobusy
      dzienne i nocne. Jest spokojnie, jeszcze nigdy nie przydarzyło nam się tu nic
      nieprzyjemnego (a wracamy do domu o różnych porach dnia i nocy). Szczególnie
      polecamy bloki nie przy samej ulicy - jest spokojniej, ciszej, bardziej zielono,
      a do przystankuitd. i tak rzut beretem:)
      • Gość: blurka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 04.08.05, 22:40
        rowniez polecam Łagiewnicka, Julianów i okolice Leclerc'a. Jest naprawde
        spokojnie, myslę, że czasy, kiedy Bałuty były najgorsza dzielnicą Łodzi
        odchodzą w przeszłość ( na rzecz Chojen jak sądzę) PZDR
        • Gość: to_zem_ja Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:49
          no nisetey na rzecz chojen... szkoda chcociaz jak narazie nic mnie złego w
          dzielnicy górna nie spotkało <odpukac>
          lubie to miasto...
    • Gość: Miły Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 20:46
      Łódz to piekne miasto
    • Gość: Coogan Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 12:40
      Dzięki Wam za wszystkie informacje , kupiłem plan Lodzi i cały czas rozważam
      Wasze propozycje.Czekam na dalsze informacje........pozdrawiam gorąco.
    • Gość: Lodzianin Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 16:59
      A nie znasz lepiej zapowiadających sie miast ?????
      • Gość: Coogan Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 21:26
        Na przyklad jakie panie kolego?
        jesli juz w Lodzi to gdzie?
        • agula60 Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 14.08.05, 02:01
          Ile takie mieszkanie (trzy sypialnie), najchetniej jeden poziom(moga byc dwa,
          ale z winda wewnewtrzna)kosztuje w przyblizeniu(+/- 10 tys$)?
          • Gość: matej Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 18.08.05, 10:14
            lol 500 tyś zł mieszkanie m3 + parking w przyziemiu 2 poziomy
      • Gość: to_zem_ja Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:51
        nie rozumiem takich jak ty mieszkasz a przynjamniej poidajesz sie za
        łodzianina, a masz złe opinie na temat tego miasta, nikt Ci tu nie każe zyc
        lubie to miasto
    • agenda1 Re: Ja tez chce! 14.08.05, 15:55
      I wlasnie szukam mieszkania. Czy mozecie napisac cos o osiedlu 1 Maja? Jak sie
      orientuje patrzac na mape jest to Lodz Gorna - Kurak (chyba). Jaka to okolica?
      • Gość: sroka Re: Ja tez chce! IP: *.arcor-ip.net 14.08.05, 16:11
        A ktore okolice, ulice nazywaja amfetaminowo-alkoholowymi w Lodzi? I jeszcze
        jedno pytanie - ul. Szopena - Baluty chyba - mozna ryzykowac?
    • kobieta-filolog Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 15.08.05, 15:46
      Jesli nie chcesz miec do czynienia z tzw. najgorszym elementem spolecznym
      (lumpenproletariat), to unikaj: Balut, tzw. Limanki, okolic Przybyszewskiego.
      Ja mieszkam juz rok na Ksiezym Mlynie, i nie narzekam. To jest osiedle
      emerytow, wiec jest w miare bezpiecznie. W Lodzi naprawde jest ciezko znalezc
      100 % bezpieczne miejsce, gdyz nawet w centrum kraza podejrzane typy. Dobra
      opinia cieszy sie Dabrowa, Radogoszcz, Retkinia.
      Ale radze zawsze obejrzec okolice.
      • Gość: to_zem_ja Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:55
        no akurat centrum to chyba najgorszy element jak itylk omzoe byc no ale fakt
        faktem wszedzie blisko, tak naprawde wszedzie jest niebezpeicznie, co do bąłut
        no to limanka moze rzczywiscie nie najbezpieczniejsza ale okolice pojezierskeij
        zgierskiej bardzo ok, troche bloków <jedno z osiedli nazywa sie "Osiedle
        Młodych, a srednia wieku chyba powyzej 65>
        lubie to miasto
      • Gość: matej Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 18.08.05, 10:03
        eee Przybyszewskiego całiem fajne duzo nowych domów postawili w okolicy i całkiem fajna ulica
    • Gość: Acze Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 20:14
      Polecam znaleźć coś na manhattanie. Ścisłe centrum, BARDZO BEZPIECZNIE
      (strzeżone bloki, strzeżony parking wielopoziomowy)Wszędzie blisko, najlepsza
      komunikacja, blisko największe centrum handlowe, park ze ścieżkami rowerowymi w
      odległości kilkuset metrów, umiarkowane opłaty. Same plusy! Szczerze polecam!
      • Gość: Acze Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 20:25
        Dodam jeszcze... Osiedle monitorowane systemem kamer, do kina wyskakujesz na 5
        minut przed seansem, na każdy dworzec max. w 20 minut, cały czas bloki
        modernizowane, ocieplane, Piotrkowska w 5 minut spacerkiem. Bierz MANHATTAN!
        • Gość: była łodzianka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 20:45
          Acze nie sprecyzowala, o które osiedle chodzi. Manhattan to potoczna nazwa. Ja
          osobiście nie pamiętam oficjalnej. Leży toto w kwadracie Piotrkowska-
          Piłsudskiego-Sienkiewicza-Żwirki .... dobrze mówię ? poprawcie. Co do
          położenia, popieram Acze. O ile nie bedziesz pracowac gdzies na peryferiach. Bo
          tak sobie myśle, że jak już mieszkac w mieście, to w mieście, a nie dojeżdżać
          wszędzie 10-20 km. No, jak kto lubi zresztą.
          • Gość: Acze Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 16:05
            Dobrze mówisz :)
          • Gość: to_zem_ja Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 18:00
            chyba troche przesadzasz to jest duze miasto i naprawde ma dore połacznia
            komunikacyjne< pomijam fakt sprawnosci pojazdów> tak czy owak wydaje mi sie ze
            wg ciebie radogoszcz czy inne skrajne osiedla łodzi to juz nie należa do miasta
            troche optymizmu a nie tylko narzekania
    • atena2006 Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... 17.08.05, 16:43
      Proponuję zielony Karolew z łatwym i szybkim połączeniem z centrum. Akurat mam
      do sprzedania kawalerke 33 m2. tel.608233335
      • Gość: tetetka5 Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 18.08.05, 08:18
        polecam małe kameralne osiedle (lącznie około 300 mieszkań )na Piwnika -
        Ponurego i Kaszyńskiego.Osiedle dość nowe,budowane w latach 1992-93,zamieszkane
        głownie przez nauczycieli.Dużo ladnie utrzymanej zieleni,zero menelstwa-bo
        mieszkania są własnościowe,większość mieszkań z dużymi balkonami.Mieszkania są
        spore,np m2 to 36 m2,m3 to 51-53 m2 zaś m4 to ponad 64 m2.Dojazd do centrum -
        tramwaj linii 3 i autobusy linii 55 i 96 około 20 minut.Mieszka sie tu naprawdę
        fajnie co niestety znajduje odzwierciedlenie w cenie mieszkań,które są sporo
        droższe niz np na sąsiednim Zarzewie.Ale jeśli masz odpowiednia ilość pieniędzy
        naprawdę warto tu zamieszkać
    • Gość: Ktos Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:53
      Witam! Widzew lub Retkinia.Odradzam Baluty.Powodzenia.
      • Gość: majka Re: Chce zamieszkac w Łodzi.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.05, 14:47
        Ja doradzam ul. Zubardzka lub Inowroclawska. Duzo zieleni, spokoj, dobry dojazd
        do centrum. Osiedle nabralo nowego wygladu, kiedy odnowiono bloki. Zaleta jest
        tez niedrogi czynsz. Przeczytalam tez na tablicy informacyjnej spoldzielni, ze
        kazdy blok bedzie mial pielegnowane rabatki przy klatkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka