Gość: ELPASSO IP: 217.97.162.* 31.08.05, 15:02 koledzy forumowicze... Z szacunku do wypowiedzi Pana Kropiwnickiego na uroczystości otwarcia pasa, za każdym razem gdy mowimy o Warszawie, uzywac slow "... mala Warszawka...". Pozdrawiam elpasso Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: S&F Re: ... "MAŁA WARSZAWKA" ... IP: *.toya.net.pl 31.08.05, 15:19 Wystarczy Warszawka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: ... "MAŁA WARSZAWKA" ... 01.09.05, 00:25 > Z szacunku do wypowiedzi Pana Kropiwnickiego na uroczystości otwarcia pasa, > za każdym razem gdy mowimy o Warszawie, uzywac slow "... mala Warszawka...". Tylko nie zapominajmy, że Warszafka jest stanem umysłu, nie miejscem na mapie. Warszafka jest także poza Warszawą - w urzędach wojewódzkich, lokalnych politykach, nadmiernie ambitnych działaczach itd. Zaś sama Warszawa i normalni jej mieszkańcy to jak najbardziej pozytywne elementy kraju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: ... "MAŁA WARSZAWKA" ... IP: *.toya.net.pl 01.09.05, 10:34 To prawda, normalnych Warszawiaków takich rodowitych z dziada pradziada jest niewielu.A szkoda, bo prawdopodobnie było by inaczej.O tej reszcie mówi się warszafka. No ale myślę,że to też nie jest temat do rozmów o lotnisku i mam nadzieję,że moje wypociny to zakończą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIO Re: ... "MAŁA WARSZAWKA" ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 13:27 warszawka nie ma szans z nami z Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś