Dodaj do ulubionych

Marsz Papieski w Łodzi

15.10.05, 11:36
Strasznie się nudzą bo nie mają co robić.
Obserwuj wątek
    • Gość: grrr A żadnego nowego pomnika nie będzie??! BUUU! ;-) IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.10.05, 18:07
      • Gość: kot pomnik należy zamówić na ASP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:42
        jako obowiązkowe ćwiczenie z rzeźby dla każdego studenta I roku.
        w ten sposób w krótkim czasie w Łodzi przybyłoby kilkudziesięciu papieży:P
    • teufel Re: Marsz Papieski w Łodzi 15.10.05, 18:30
      Zapewniam, że nie narzekam na nudę:P ;-)
      • Gość: gosc Re: Marsz Papieski w Łodzi IP: *.astral.lodz.pl 15.10.05, 18:34
        Moze jakas slomianą kukielkę ?
        Narodzila nas sie nowa swiecka tradycja.
        Precz z preczem! Niech zyje Niech Zyje !
      • michal.ch Re: Marsz Papieski w Łodzi 15.10.05, 20:07
        > "Chcemy, by papieskie marsze stały się łódzką tradycją."

No chyba kogoś pogięło kompletnie.

Teufel, czy ty do jasnej ciasnej nie masz co robić, czy jak? Nudzi ci się?
        Gwarantuję, że czas da się zagospodarować bardziej produktywnie, niż blokując
        ruch na ulicach. Papież się chyba w grobie przewraca, kiedy widzi, jak ludzie
        "czczą" jego pamięć pustymi gestami.

Dlaczego to robisz? Tylko szczerze. Masz nadmiar czasu wolnego, czy może
        lansujesz się (ostatnio modne słowo;) poprzez takie artykuły w prasie? :P
        • Gość: marko Re: Marsz Papieski w Łodzi IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 15.10.05, 22:54
          a ty masz jakis problem?? znam tego kto to wymyślił i wiem ze nie zrobił tego
          dla rozgłosu. jak nie chcesz to nie przychodz. mam nadzieje ze przyjdą ludzie,
          którzy nie myślą tak jak ty !!!!!!!!!!!!!!! lepiej zeby ruch na ulicach
          blokowały bandy kibiców???
          • majkel00 Och 16.10.05, 09:25
            Bandy kibiców to dobry przykład swoistego zakłamania i pokazówki. Byli mili
            przez kilka chwil, a potem dalej na powrót lali bliźniego po mordach.
          • michal.ch Re: Marsz Papieski w Łodzi 16.10.05, 16:33
            Gość portalu: marko napisał(a):

> a ty masz jakis problem??

Chcesz nam o tym opowiedzieć?

> znam tego kto to wymyślił

O ja cię! Ale bajer! A ja pewnie jednego z nich nie znam? Zasięgnij, chłopcze,
            informacji najpierw przed napisaniem postu. :P

> i wiem ze nie zrobił tego
            > dla rozgłosu.

Ale nadal nie odpowiedział na pytanie, jaki jest sens tego marszu, poza tym,
            żeby zamanifestować innym, jacy to wielcy katolicy są w Łodzi, bo maszerują no i
            kto jest większym katolikiem od innych. Z pewnością dzięki temu są lepszymi
            ludźmi od tych, którzy nie maszerują. Parafrazując pewne hasło reklamowe:
            "maszeruj - będziesz wielki". :>

> jak nie chcesz to nie przychodz.

To wolno mi nie przychodzić? Cóż za łaskawość. A policja sutannowa mnie nie
            będzie za to ścigać? ;)))

> mam nadzieje ze przyjdą ludzie,
            > którzy nie myślą tak jak ty !!!!!!!!!!!!!!!

Problemy z logiką? To chyba oczywiste, że przyjdą tylko te osoby, które
            podzielają twoje zdanie. :P

> lepiej zeby ruch na ulicach
            > blokowały bandy kibiców???

O, super! Jaka faaaajna zmiana tematu. To co, zarzuć coś o kibicach.
        • hubar Re: Marsz Papieski w Łodzi 15.10.05, 23:05
          "Chcemy, by papieskie marsze stały się łódzką tradycją."
          --
          No to jesteśmy świadkami narodzin nowej... yyy jak to dalej szło?
        • Gość: ottak Re: Marsz Papieski w Łodzi IP: *.toya.net.pl 18.10.05, 10:53
          Jezeli chca robic takie marsze to niech sobie maszeruja wokol katedry, tam jest sporo miejsca. Czemu do cholery wiekszosc koscielnych marszy i procesji wiaze sie z blokadami ulic?! Czemu lub komu mial ten marsz sluzyc, bo samemu papiezowi na pewno nie.
      • aga.p.p Re: Marsz Papieski w Łodzi 16.10.05, 11:17
        Ja się tylko zastanawiam dlaczego kolejny marsz. Czy JP2 faktycznie byłby
        zadowolony z takiej właśnie formuły? Msza i modlitwa - super. Ale może zamiast
        urządzania pokazówki (sorry, ale to drugi biały marsz w trochę ponad pół roku)
        lepiej by było zorganizować jakąś imprezę żeby ściągnąć dzieciaki z ulicy. A
        może po prostu każdy kto się dziś na marsz wybiera rozejrzy się wcześniej po
        okolicy i zobaczy, czy gdzieś nie ma kogoś kto potrzebuje naszej pomocy. Zrobić
        zakupy schorowanej sąsiadce, zabrać na spacer niepełnosprawne dziecko, żeby
        jego mama mogła trochę odpocząć. Albo po prostu pogadać z tymi, którzy tego by
        chcieli ale wstydzą się poprosić. To są naprawdę drobne gesty, każdego na to
        stać. I wydaje mi się, że właśnie takie drobiazgi bardziej by ucieszyły JP2.

pzdr,
        A.
    • Gość: WN za krótki rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 20:10
      W historii pontyfikatu JPII było tyle różnych wydarzeń, które można po-
      obchodzić na Piotrkowskiej, że zabraknie dni kalendarzowych w roku. Zróbcie
      dyżury pochodowe dzielnicami, żeby można było chaciaż na herbatę wskoczyć do
      domu. Kto wytrzyma cały rok na ulicy?
    • Gość: WN w jeden dzień? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 20:17
      Niesamowite! W jeden dzień pozałatwiali wszystkie pozwolenia. Rewelacja!
      Urzędnicy w magistracie są "de best".
      Papieska parada przejdzie trasą ponad 2 km, w samym centrum Łodzi. Kiedyś
      zakazano parady wolności (parada techno) na traasie znacznie krótszej. No cóż,
      zielone światło dla katolików. A co z resztą?

Czy wszyscy, jak kiedyś, muszą zapisywać się do jedynie słusznej...?
      • majkel00 Re: w jeden dzień? 16.10.05, 09:27
        Gość portalu: WN napisał(a):

> Niesamowite! W jeden dzień pozałatwiali wszystkie pozwolenia. Rewelacja!
        > Urzędnicy w magistracie są "de best".

To fakt, może to zirytować zwłaszcza, jeżeli samemu nie raz zdarło się zelówki
        łażąc od drzwi do drzwi i czekający tygodniami na coś o wiele mniej wpływającego
        na życie w mieście.
    • Gość: wanda Re: Marsz Papieski w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 21:59
      debili nie przyjmują, eeech
      • Gość: WN Re: Marsz Papieski w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 09:14
        Gość portalu: wanda napisał(a):

> debili nie przyjmują, eeech

O, dyskryminacja debili i to pod jedynie słysznym sztandarem.
    • Gość: aaaa Re: Marsz Papieski w Łodzi IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 15.10.05, 23:09
      a może ktoś mu zazdrości????? zorganizujcie sami coś takiego w Łodzi. Może
      szkoda zachodu?? Lepiej iś na piwo??? dla mnie super pomysł. Brawo
      Teufel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • michal.ch Re: Marsz Papieski w Łodzi 18.10.05, 11:00
        Nie zmieniaj nicków. Najpierw marco teraz jakieś aaaaa (kotki dwa).
    • Gość: Bart Re: Marsz Papieski w Łodzi IP: *.mnc.pl 15.10.05, 23:09
      Marsz + film, czyli miasto zamknięte
      • Gość: uhahany Re: Marsz Papieski w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 23:43
        dobre :)
        marsz plus film i miasto zablokowane.. uhahalem sie !!
        jeszcze powinien Wyscig Pokoju miec na mickiewicza jazde na czas!!!
        he he he he
        • Gość: Miś Re: Marsz Papieski w Łodzi IP: *.astral.lodz.pl 16.10.05, 10:24
          Pamietacie nieżyjacego już reżysera Bareję?
          W jego filmach wszystko to już było. Ustroje nam się zmieniaja lecz zachowania
          pozostały....niech nam żyje nowa świecka tradycja!!!
          hehehehe kabaret...
    • zamek ... 18.10.05, 00:02
      Im dłużej na to patrzę, tym bardziej dochodzę do wniosku, że przez takie
      bałwochwalcze akcje jak ten cały marsz, w Polsce zanika rzeczywisty katolicyzm.
      Kult Chrystusa, Syna Bożego, a nawet - wydawać by się mogło - niewzruszony,
      arcypolski kult Maryi, zostaje podmieniony kultem Jana Pawła II. Nieszczęsny,
      kochany człowiek, Karol Wojtyła, staje się dla swojego narodu tym, czym nigdy
      być zapewne nie zamierzał i przed czym usiłował się bronić - złotym cielcem.
      Pseudokatolicy czczą go bardziej niż Tych, do których umiłowania próżno nawoływał.
      • Gość: cola Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 00:09
        piłeś - nie pisz, nie piłeś - wypij.
      • Gość: fleurette Re: ... IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 18.10.05, 13:31
        niestety masz rację. sama bym tego chyba lepiej nie ujęła...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka