Dodaj do ulubionych

Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 20:10
Całe szczęście, że poświęcili
Obserwuj wątek
    • Gość: WN Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 20:18
      "Od wczoraj przez Rawę przejedziemy przynajmniej o dziesięć minut szybciej i
      już bez obaw", czyli bezpiecznie. Na zdjęciu widać Zakład Ubezpieczeniowy w
      akcji. Ciekawe, ile to kosztuje podatnika?

• topjes 10 minut? 03.11.05, 20:22
      Rawa wcale nie była aż takim wąskim gardłem - wielkich korków tam nie było. Ale
      za to na pewno dużo bepzieczniej.
      • Gość: gfdfdf Re: 10 minut? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 06:39
        wiel tamtedy nie jezdilem-ale chyba wieksz korki sa na wylocie z
        lodzi(brzezinska i/lub nowosolna)...
      • superkulfon Korki byly i to duze 04.11.05, 10:47
        Moze nie w samej rawie ale wjazd na gierkowke byl bardzo niebezpieczny a
        tracilo sie na nim kolo 5 - 10 minut.
        • topjes Re: Korki byly i to duze 05.11.05, 08:11
          > Moze nie w samej rawie ale wjazd na gierkowke byl bardzo niebezpieczny a
          > tracilo sie na nim kolo 5 - 10 minut.

Powiedzmy. Ale już w drugą stronę ruch przez Rawę w dowolnych godzinach odbywał
          się raczej płynnie.
    • Gość: joris Re: Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej IP: *.speed.planet.nl 04.11.05, 07:34
      I chwala Bogu, po poswieceniu jak ktos zginie idzie do Bozi bez kolejki.
      • Gość: gosc Re: Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej IP: *.astral.lodz.pl 04.11.05, 08:43
        Całe trzy kilometry obwodnicy, to cud że się udało. Na wjezdzie koniecznie
        trzeba postawic kapliczke i codziennie zmieniac kwiaty.
        • Gość: qba Re: Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:53
          Ciekawe czy w innych krajach też wzywają szamanów na otwarcie każdej drogi?
          • h8red Re: Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej 04.11.05, 11:35
            Gość portalu: qba napisał(a):

> Ciekawe czy w innych krajach też wzywają szamanów na otwarcie każdej drogi?

Nie muszą. Tam budują od początku tak żeby dało sie jeździć.
    • histeryx 3 km w 3 lata !! Polak Potrafi...przyhamować 04.11.05, 09:04
      niech na całym świecie wojna byle polska wieś spokojna...
      • Gość: dan Re: 3 km w 3 lata !! Polak Potrafi...przyhamować IP: *.k.mcnet.pl 04.11.05, 09:28
        Teraz jeszcze przydalaby sie mini-obwodnica miejscowosci Bialynin-Podbor na
        odcinku Rawa-Lodz. Wystarczylby krotki pasek prostej drogi przez pola zamiast
        obecnych esow-floresow przez wioske. Jest to jedyne miejsce ktore znam, gdzie
        ograniczenie do 40km/h jest prawidlowe i odrobine szybsza jazda grozi
        wypadkiem. Jezdzac 2 lata ta droga kilka razy w miesiacu widzialem w tym
        miejscu tira wbitego w budynek, i 2 powazne wypadki
    • h8red Gierkówka? 04.11.05, 09:33
      Od kąd pamiętam to określenie "gierkówka" tyczyło się dla mnie drogi nr 1,
      biegnącej między Łodzią, a Katowicami (mniej więcej). Czy każda droga budowana
      za tamtych czasów nosi taką "użytkową" nazwę?
      • Gość: MIC Re: Gierkówka? IP: 81.210.16.* 04.11.05, 09:47
        Gierkówka okresla się dorgę z Warszawy do Katowic. Tak się skąłda,że po części
        jest to także trasa z Katowic do Łodzi
        • h8red Re: Gierkówka? 04.11.05, 09:52
          Gość portalu: MIC napisał(a):

> Gierkówka okresla się dorgę z Warszawy do Katowic. Tak się skąłda,że po części
          > jest to także trasa z Katowic do Łodzi

Hmmm, fakt. Przecież te drogi się łączą :)
      • Gość: Jan Re: Gierkówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:51
        Chcesz nas przekonać, że Gierek po tym jak został I sekretarzem PZPR i
        przeniósł sie ze Śląska do Warszawy - zbudował drogę z Katowic do Łodzi?
        • h8red Re: Gierkówka? 04.11.05, 11:30
          Gość portalu: Jan napisał(a):

> Chcesz nas przekonać, że Gierek po tym jak został I sekretarzem PZPR i
          > przeniósł sie ze Śląska do Warszawy - zbudował drogę z Katowic do Łodzi?

E? Chyba nie jestem w stanie zgłębić Twojej myśli :-/
          • Gość: Jan Boże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:50
            Najpierw przeczytaj co sam napisałeś:

Od kąd pamiętam to określenie "gierkówka" tyczyło się dla mnie drogi nr 1,
            biegnącej między Łodzią, a Katowicami (mniej więcej). Czy każda droga budowana
            za tamtych czasów nosi taką "użytkową" nazwę?

Później jeszcze raz moje pytanie (owszem, przyznaję, dość ironiczne):

Chcesz nas przekonać, że Gierek po tym jak został I sekretarzem PZPR i
            przeniósł sie ze Śląska do Warszawy - zbudował drogę z Katowic do Łodzi?

Teraz już rozumiesz? A swoją drogą - od kogoś, kto słowo "odkąd" pisze osobno -
            rzeczywiście trudno oczekiwać zrozumienia najprostszych zdań...
            • h8red Re: Boże... 04.11.05, 11:56

> Teraz już rozumiesz? A swoją drogą - od kogoś, kto słowo "odkąd" pisze osobno -
              >
              > rzeczywiście trudno oczekiwać zrozumienia najprostszych zdań...

Przepraszam ale nic niekumam.
              • Gość: Jan Nie ze mną te numery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:05
                h8red napisał:
                Przepraszam ale nic niekumam.

Doskonale "kumasz", obaj to wiemy. Właśnie dlatego napisałeś "niekumam" razem,
                prawda?
                I jeszcze jedno. Już mi się nie chce z Tobą gadać. Dobranoc.
                • h8red Re: Nie ze mną te numery 04.11.05, 12:16

> h8red napisał:
                  > Przepraszam ale nic niekumam.
                  >
                  > Doskonale "kumasz", obaj to wiemy. Właśnie dlatego napisałeś "niekumam" razem,
                  > prawda?

Bystrzacha ;p Owszem, kumam, a nawet rozumiem. A co do wytykania błędów to ponoć
                  wypisuje się takie rzeczy jak nie ma się nic wiecej do powiedzenia, w sensie, że
                  argumenty sie kończą. Jednakże w Twoim przypadku, jak mniemam, mam możliwość
                  zetknięcia się z guru od gramatyki języka polskiego. Bardzo mi miło. Niniejszym
                  spalony rumieńcem zmykam zakupić słownik ortograficzny i wyuczę się go na pamięć
                  i będę "błyszczał". Dobrze, że nie zaprzątałem sobie nigdy głowy merytoryką postów.

> I jeszcze jedno. Już mi się nie chce z Tobą gadać. Dobranoc.

Jest! Wygrałem! Udało mi się w końcu zastosować znana powszechnie taktykę. Ha!*
                  Poza tym nie sądzę, że dobranoc, bo nadajesz przez Tepsę więc raczej znajdujesz
                  się w tej samej strefie czasowej :>