Gość: Rysio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 20:10 Całe szczęście, że poświęcili Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WN Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 20:18 "Od wczoraj przez Rawę przejedziemy przynajmniej o dziesięć minut szybciej i już bez obaw", czyli bezpiecznie. Na zdjęciu widać Zakład Ubezpieczeniowy w akcji. Ciekawe, ile to kosztuje podatnika? Odpowiedz Link Zgłoś
topjes 10 minut? 03.11.05, 20:22 Rawa wcale nie była aż takim wąskim gardłem - wielkich korków tam nie było. Ale za to na pewno dużo bepzieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfdfdf Re: 10 minut? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 06:39 wiel tamtedy nie jezdilem-ale chyba wieksz korki sa na wylocie z lodzi(brzezinska i/lub nowosolna)... Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Korki byly i to duze 04.11.05, 10:47 Moze nie w samej rawie ale wjazd na gierkowke byl bardzo niebezpieczny a tracilo sie na nim kolo 5 - 10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Korki byly i to duze 05.11.05, 08:11 > Moze nie w samej rawie ale wjazd na gierkowke byl bardzo niebezpieczny a > tracilo sie na nim kolo 5 - 10 minut. Powiedzmy. Ale już w drugą stronę ruch przez Rawę w dowolnych godzinach odbywał się raczej płynnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joris Re: Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej IP: *.speed.planet.nl 04.11.05, 07:34 I chwala Bogu, po poswieceniu jak ktos zginie idzie do Bozi bez kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej IP: *.astral.lodz.pl 04.11.05, 08:43 Całe trzy kilometry obwodnicy, to cud że się udało. Na wjezdzie koniecznie trzeba postawic kapliczke i codziennie zmieniac kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:53 Ciekawe czy w innych krajach też wzywają szamanów na otwarcie każdej drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej 04.11.05, 11:35 Gość portalu: qba napisał(a): > Ciekawe czy w innych krajach też wzywają szamanów na otwarcie każdej drogi? Nie muszą. Tam budują od początku tak żeby dało sie jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
histeryx 3 km w 3 lata !! Polak Potrafi...przyhamować 04.11.05, 09:04 niech na całym świecie wojna byle polska wieś spokojna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: 3 km w 3 lata !! Polak Potrafi...przyhamować IP: *.k.mcnet.pl 04.11.05, 09:28 Teraz jeszcze przydalaby sie mini-obwodnica miejscowosci Bialynin-Podbor na odcinku Rawa-Lodz. Wystarczylby krotki pasek prostej drogi przez pola zamiast obecnych esow-floresow przez wioske. Jest to jedyne miejsce ktore znam, gdzie ograniczenie do 40km/h jest prawidlowe i odrobine szybsza jazda grozi wypadkiem. Jezdzac 2 lata ta droga kilka razy w miesiacu widzialem w tym miejscu tira wbitego w budynek, i 2 powazne wypadki Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Gierkówka? 04.11.05, 09:33 Od kąd pamiętam to określenie "gierkówka" tyczyło się dla mnie drogi nr 1, biegnącej między Łodzią, a Katowicami (mniej więcej). Czy każda droga budowana za tamtych czasów nosi taką "użytkową" nazwę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIC Re: Gierkówka? IP: 81.210.16.* 04.11.05, 09:47 Gierkówka okresla się dorgę z Warszawy do Katowic. Tak się skąłda,że po części jest to także trasa z Katowic do Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Gierkówka? 04.11.05, 09:52 Gość portalu: MIC napisał(a): > Gierkówka okresla się dorgę z Warszawy do Katowic. Tak się skąłda,że po części > jest to także trasa z Katowic do Łodzi Hmmm, fakt. Przecież te drogi się łączą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Gierkówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:51 Chcesz nas przekonać, że Gierek po tym jak został I sekretarzem PZPR i przeniósł sie ze Śląska do Warszawy - zbudował drogę z Katowic do Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Gierkówka? 04.11.05, 11:30 Gość portalu: Jan napisał(a): > Chcesz nas przekonać, że Gierek po tym jak został I sekretarzem PZPR i > przeniósł sie ze Śląska do Warszawy - zbudował drogę z Katowic do Łodzi? E? Chyba nie jestem w stanie zgłębić Twojej myśli :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Boże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:50 Najpierw przeczytaj co sam napisałeś: Od kąd pamiętam to określenie "gierkówka" tyczyło się dla mnie drogi nr 1, biegnącej między Łodzią, a Katowicami (mniej więcej). Czy każda droga budowana za tamtych czasów nosi taką "użytkową" nazwę? Później jeszcze raz moje pytanie (owszem, przyznaję, dość ironiczne): Chcesz nas przekonać, że Gierek po tym jak został I sekretarzem PZPR i przeniósł sie ze Śląska do Warszawy - zbudował drogę z Katowic do Łodzi? Teraz już rozumiesz? A swoją drogą - od kogoś, kto słowo "odkąd" pisze osobno - rzeczywiście trudno oczekiwać zrozumienia najprostszych zdań... Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Boże... 04.11.05, 11:56 Gość portalu: Jan napisał(a): > Teraz już rozumiesz? A swoją drogą - od kogoś, kto słowo "odkąd" pisze osobno - > > rzeczywiście trudno oczekiwać zrozumienia najprostszych zdań... Przepraszam ale nic niekumam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Nie ze mną te numery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:05 h8red napisał: Przepraszam ale nic niekumam. Doskonale "kumasz", obaj to wiemy. Właśnie dlatego napisałeś "niekumam" razem, prawda? I jeszcze jedno. Już mi się nie chce z Tobą gadać. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Nie ze mną te numery 04.11.05, 12:16 Gość portalu: Jan napisał(a): > h8red napisał: > Przepraszam ale nic niekumam. > > Doskonale "kumasz", obaj to wiemy. Właśnie dlatego napisałeś "niekumam" razem, > prawda? Bystrzacha ;p Owszem, kumam, a nawet rozumiem. A co do wytykania błędów to ponoć wypisuje się takie rzeczy jak nie ma się nic wiecej do powiedzenia, w sensie, że argumenty sie kończą. Jednakże w Twoim przypadku, jak mniemam, mam możliwość zetknięcia się z guru od gramatyki języka polskiego. Bardzo mi miło. Niniejszym spalony rumieńcem zmykam zakupić słownik ortograficzny i wyuczę się go na pamięć i będę "błyszczał". Dobrze, że nie zaprzątałem sobie nigdy głowy merytoryką postów. > I jeszcze jedno. Już mi się nie chce z Tobą gadać. Dobranoc. Jest! Wygrałem! Udało mi się w końcu zastosować znana powszechnie taktykę. Ha!* Poza tym nie sądzę, że dobranoc, bo nadajesz przez Tepsę więc raczej znajdujesz się w tej samej strefie czasowej :> *powered by Keridwen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shoo Re: Otwarta obwodnica w Rawie Mazowieckiej IP: *.ipartners.pl 04.11.05, 10:56 Szkoda tylko ze ta "obwodnica" tak naprawde jest obwodnica centrum, a nie rawy.. Pewnie za Gierka jak ja wytyczali rawa byla mniejsza i nie bylo jeszcze tego osiedla po lewej stronie.. Ponadto chyba zabraklo kasy na jeden wiadukt z droga na Skierniewice i nad waskotorowka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manek Koszmar obwodnica ze swiatłami w środku !!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 04.11.05, 11:08 Rozumiem brak kasy ale żeby takiego kwacha zrobić swiatła na skrzyżowaniu z droga do Skierniewic i gdzie te 10 minut ??? Zawsze zrobimy cos do dupy jak nie pas lotniska z wąskim oswitleniem to obwodnica bez jednego wiaduktu!!!! Wolałbym o jedna obwodnicę mniej ale za to druga w porzadku. A co do bezpieczeństwa to było całkie3m bezpiecznie tylko że dłużej kiedy wąłczało sie do gierówki na światłach przez objazd. Teraz to mamy dwa swaitła więcej jedno na gierkówce a drugie na obwodnicy...i jest coool 3 km...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator OK obwodnica Rawa. A gdzie droga Łódź-Wawa ???? IP: *.toya.net.pl 04.11.05, 18:27 KIEDY POWSTANIE A2 STRYKÓW - KONOTOPA ??????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Jaka obdwodnica? 05.11.05, 08:15 Specjalnie się tam wczoraj wybrałem, rezygnując z dużo lepszej drogi przez Bolimów :) i...? Efekt - ponad 3 godziny drogi z centrum Wawy do Łodzi :/// A sama "obwodnica"? To nie jest obwodnica - tylko droga przez środek Rawy. Ze światłami, z przejazdem kolejowym bez zapór (sic!) i ze skrzyżowaniem kolizyjnym bez świateł. Rewelacja... Odpowiedz Link Zgłoś