Dodaj do ulubionych

Skąd widać Benia?

04.11.05, 12:58
Mieszkam na Retkini. Jeżdżę rano do pracy dwoma środkami lokomocji. Z
przesiadką przy centralu. Akurat po 9. Wypatruję nieustannie tego naszego
Benka i nie mogę zobaczyć. Ostatnio dwa dni pod rząd około 9.25 stałem przy
Mickiewicza. Parę dni wcześniej byłem przy rondzie Lotników około 9. I ni
cholery nie mogę go wypatrzyć. Mam pecha, czy o tej godzinie jest za nisko i
coś mi zasłania by go zoczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: S&F Re: Skąd widać Benia? IP: *.toya.net.pl 04.11.05, 13:30
      Mniej więcej o 9.18, 9.20 jest nad Zarzewem okolice między Morcinka a
      Tatrzańską.
      Jest już dosyć nisko.
      Pozdrawiam
    • teufel Re: Skąd widać Benia? 04.11.05, 17:14
      Może dlatego, że leci znad Zgierza i Lipin:>??
      • maxxman Re: Skąd widać Benia? 04.11.05, 19:27
        Nad Zgierzem jest jeszcze wysoko, dopiero tam zaczyna ostro schodzic, przed
        Brzezinami zawraca i podchodzi od strony Nowosolnej, nad dworcem PKP Lodz-
        Widzew prosto na Lublinek.

maxxman
        • Gość: FL Re: Skąd widać Benia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 21:05
          nad Zgierzem wcale nie jest już tak wysoko wyraźnie widać takie sprawy jak
          stadion boruty np:) potem bardzo ladnie widać łagiewniki :)
          Pozdr
          Kuba
      • Gość: znawca Re: Skąd widać Benia? IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.11.05, 20:06
        teufel napisał:

> Może dlatego, że leci znad Zgierza i Lipin:>??
        >

Nie leci znad Zgierza. Raczej po trasie Poddębice - Aleksandrów - Lipiny.
        Co do wyskości, to nie jest tam wcale tak wyskoko, na pewno poniżej 1500 metórw
        (wcale nie schodzi "ostro", jak napisał maxxman, bo by pasażerowie zlinczowali
        pilota), więc przy dobrej pogodzie nie powinno być problemów z dostrzeżeniem.
    • Gość: simpilot Re: Skąd widać Benia? IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.11.05, 19:34
      Jeżeli stoisz przy Centralu to już go nie zobaczysz z ulicy, jest znacznie za
      nisko. Prawdopodobnie dobrze prezentował by się z Ronda Lotników, ale tam jest
      tuż przed lądowaniem - ok. 9.30. Ja go dobrze widzę przy Rondzie Inwalidów na
      Widzewie Wschodzie. Przy dobrej widoczności, z tego samego miejsca widać też
      jak jest jeszcze na kursie inbound LDZ (w kierunku radiolatarni w Lipinach,
      przed zawróceniem).
    • Gość: Michał M. Rzgowska IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 04.11.05, 20:14
      Rzgowska przy Miłej: Stój i czekaj! Przeleci nad głową :)
      • Gość: spott Re: Rzgowska IP: *.devs.futuro.pl 04.11.05, 20:47
        Proponuje Rondo Lotnikow Lwowskich jakies 2 min przed ladowaniem czyli 9.18-9.30
    • Gość: Fizieler Sztorch Re: Skąd widać Benia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 21:40
      Oj widać jak schodzi od Stoków. Ładny to widok. Ale startu nie widzialem, bo
      pracuje w Kutnie i późno wracam.
    • k_r_m Re: Skąd widać Benia? 05.11.05, 10:39
      mayoor napisał:

> Mieszkam na Retkini. Jeżdżę rano do pracy dwoma środkami lokomocji. Z
      > przesiadką przy centralu. Akurat po 9. Wypatruję nieustannie tego naszego
      > Benka i nie mogę zobaczyć. Ostatnio dwa dni pod rząd około 9.25 stałem przy
      > Mickiewicza. Parę dni wcześniej byłem przy rondzie Lotników około 9.

przy rondzie lotników bez problemu byś wypatrzył bo przelatuje prawie nad nim,
      dzisiaj o 9.20 :)
      • mayoor Re: Skąd widać Benia? 05.11.05, 14:32
        Niestety ostatnio muszę być wcześniej w pracy. O 9.20 już jestem na miejscu,
        więc pozostaje mi tylko niedzielna wycieczka na Lublinek. Przy okazji się
        wybiorę i popatrzę z dala, by zbytniego obciachu nie robić :)
    • Gość: miś Re: Skąd widać Benia? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 18:45
      Przy tej pogodzie tej Zimy to sukcesem jest go zobaczyć ale od dziś będą dwa
      więc jest szansa!
    • teufel Re: Skąd widać Benia? 09.02.06, 19:07
      Beniu mieszka w Anielinie Swędowskim.
      • Gość: Tom Re: Skąd widać Benia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 19:53
        Mieszkam w Konstantynowie. przy bezchmurnej pogodzie widać benia nad moim domem
        dokładnie nad moją głową przelatuje codziennie i jest jeszcze całkiem nisko,
        niesamowite wrażenie. dziś niestety chmury ograniczały widoczność ale dobrze
        słyszałem warkot silnika samolotu lecącego do Londynu i później o 10.40 tego do
        Nottingham:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka