Gość: Bart IP: *.mnc.pl 24.11.05, 11:57 Kiedy zostanie na stałe wpisane do naszego kalendarza? To takie miłe święto, a skoro już mamy McDonaldy i BurgerKingi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Dziś Święto Dziękczynienia! 24.11.05, 12:00 W Polsce nie ma już BurgerKingów. Wycofali się;) (W tym samym czasie wycofał się któryś francuski koncern mleczny-konkurent Danone, zapomniałem już nazwy jogurtów...) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Dziś Święto Dziękczynienia! 24.11.05, 12:01 święto miłe i przyjemne - fakt - ale mam szczerą nadzieję że nie zostanie implementowane na nasz grunt. No chyba że w ramach rewanżu Amerykanie zaczną obchodzić 11 listopada. albo puszczać wianki. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Dziś Święto Dziękczynienia! 24.11.05, 12:03 cassani napisał: > święto miłe i przyjemne - fakt - ale mam szczerą nadzieję że nie zostanie > implementowane na nasz grunt. Upsss, za późno: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3030574.html Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Dziś Święto Dziękczynienia! 24.11.05, 12:03 Na szczęście mało komu chciałoby się przygotowywać indyka na tę okazję;) Święto jest amerykańskie i niech takim zostanie. Jak tak dalej pójdzie, to przejmiemy rónież francuski 4. lipca i inne takie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Dziś Święto Dziękczynienia! 24.11.05, 12:06 geograf napisał: > Jak tak dalej pójdzie, to przejmiemy rónież francuski 4. lipca i inne takie :/ 14 lipca :-D Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Dziś Święto Dziękczynienia! 25.11.05, 00:59 a dobrze 4.07. wtedy było zbushenie bastylii ;] [Szprt] Odpowiedz Link Zgłoś
zamek <rzep> 24.11.05, 12:13 Ten francuski 4.lipca jest akurat obchodzony w USA.</rzep> Odpowiedz Link Zgłoś
geograf ups... 24.11.05, 12:14 no to i 4. i 14. lipca może kiedyś przejmiemy To była literówka, cholerna klawiatura!;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: ups... 24.11.05, 12:16 geograf napisał: > no to i 4. i 14. lipca może kiedyś przejmiemy To 24 lipca też! W promocji!:) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: ups... 24.11.05, 12:18 To jeszcze obejdźmy 34. lipca! Najlepiej dookoła... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ups... 24.11.05, 13:03 "To była literówka, cholerna klawiatura" palcóka sie mówi :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Dziś Święto Dziękczynienia! 24.11.05, 12:31 Obchodzenie tego święta u nas jest absolutnie niemożliwe. Prawdopodobnie nikt nie posiada bowiem w domu takiego piekarnika, w którym mozna by upiec 14-kilogramowego indyka. A tylko tak potężne, zarumienione mocno bydle, legitymizuje ucztowanie w tym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indyk_masy_upadlos Re: Dziś Święto Dziękczynienia! IP: *.toya.net.pl 24.11.05, 12:55 big_news napisał: > Obchodzenie tego święta u nas jest absolutnie niemożliwe. Prawdopodobnie nikt > nie posiada bowiem w domu takiego piekarnika, w którym mozna by upiec > 14-kilogramowego indyka. A tylko tak potężne, zarumienione mocno bydle, > legitymizuje ucztowanie w tym dniu. gul gul gul! jak można komuś sprawiać taaaki ból! Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Dziś Święto Dziękczynienia! 24.11.05, 13:06 Gość portalu: indyk_masy_upadlos napisał (bo big_news napisał): > gul gul gul! jak można komuś sprawiać taaaki ból! nie mów do Big_Newsa "komuś"! to dopiero może Go zaboleć! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani tak tak 24.11.05, 13:07 Biggi po wczorajszym jeszcze ranny! czy poranny-nie pamiętam :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Dziś Święto Dziękczynienia! 24.11.05, 13:19 hehehehehe, leżę i kwiczę, bo przecież nie indyczę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani wy o tym indyku? 24.11.05, 13:13 theory.csail.mit.edu/~indyk/ czy o tym: www.brookings.edu/scholars/mindyk.htm nie wiem czy bym sie przełamał zeby ugryźć.chyba bym nawet nie polizał. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani tak abstrahując 24.11.05, 13:15 przy okazji wpadło mi. jakie ładne, dietetyczne zdjęcie zamieścili: www.majkowscy.neostrada.pl/kuchnia/dieta/dieta.html Odpowiedz Link Zgłoś
huann a Ty co 24.11.05, 13:16 pewnie tylko siedzisz i od rana gulgasz w necie indyki?! <maciuś_ciuś_kanarek_mode_on> Odpowiedz Link Zgłoś
cassani no tylko 24.11.05, 13:27 zlał mi sie wątek homoseksualnoparadowy z dziękczynnoindyczym! dziękczynny jestem że nie musze tych indyków jak inni! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani poprawność 25.11.05, 08:24 przepraszam - zapomniałem o poprawności. powinienem też napisać inna kura zamiast indyk. Indyk może byc obraźliwe :)) Odpowiedz Link Zgłoś