Dodaj do ulubionych

Widzieliście ?

08.12.05, 09:18
miasta.gazeta.pl/torun/1786092,40186,3053458.html?i=13
buhahah

Co się w tym kraju dzieje ? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: al_ Re: Widzieliście ? IP: *.toya.net.pl 08.12.05, 09:22
      no zaraz padnę... Ale ciemnogród :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D. Wieki
      średnie przy tym wszystkim to wielce światłe lata... :).
      • fauve Re: Widzieliście ? 08.12.05, 09:33
        Ten kraj jest śmieszny.>
        • hiszpanska.mucha Re: Widzieliście ? 08.12.05, 09:44
          fauve napisał:

> Ten kraj jest śmieszny.>

więc ty też jesteś śmieszny bo mieszkasz w śmiesznym kraju:)
          • fauve Re: Widzieliście ? 08.12.05, 09:47
            Nie widzę związku. To tak jak powiedzieć, że żółty kubek zamknięty w niebieskim
            pudełku staje się niebieski. Uważam, że nie jestem śmieszny tylko moja ojczyzna
            jest śmieszna i śmiem twierdzić, że za lat 5 Polacy zaczną żałować dokonanego
            wyboru.

Pozdr
            • big_news Re: Widzieliście ? 08.12.05, 09:52
              Są tacy, którym przykro, iż przyszło im żyć w "wyzwolonej" Polsce, kiedy
              oglądają takie np. fotki:
              galeria.e-polityka.pl/galeria/data/media/7/ATT00008.jpg
              • hiszpanska.mucha Re: Widzieliście ? 08.12.05, 10:03
                kiedyś wolał innych:
                fotoinfo.pl/fil_10b.jpg
                ale trzeba umieć grać:
                rozrywka.onet.pl/galerie/zareba/nobliwe/10.html
    • cassani Re: Widzieliście ? 08.12.05, 09:27
      dobre. codziennie Radio Maryja słucha 1 mln ludzi. to niewiarygodne - ale
      prawdziwe.
      • cassani pozostałe zdjęcia też polecam/nt 08.12.05, 09:29
    • big_news Re: Widzieliście ? 08.12.05, 09:34
      Tak, tak. To niewiarygodne. Nie wszyscy słuchają jednego guru. Co to ma
      wspólnego z demokracją?!
    • Gość: michaŁ Wysoka Izbo IP: *.toya.net.pl 08.12.05, 10:31
      Ale jak Macierewicz rozpoczyna przemówienie w Sejmie - Wysoka Izbo, Ojcze
      Dyrektorze... I to nie jest bynajmniej żart.
    • Gość: leslaw_m Re: Widzieliście ? IP: 81.219.73.* 08.12.05, 11:51
      ojciec dyrektor i jego poddani się rozwijają a wy się cofnęliscie:)
      przyszli tez przeciwnicy z antymaryjnymi hasłami a zadym nie było:))
      miasta.gazeta.pl/torun/1786092,40186,3053458.html?i=22
    • Gość: z. Re: Widzieliście ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:00
      Ale ten Toruń to wiocha...
      • fauve Re: Widzieliście ? 08.12.05, 13:56
        Toruń to nie wiocha. Tam się po prostu zjechali moherowi agenci z całego kraju.
        Nudzi się dziadkom, kupiliby sobie po konsoli do gier i skończyłoby się
        dzwonienie do radia i napychanie kieszeni Ojca Tadeusza.
      • cassani Re: Widzieliście ? 08.12.05, 14:20
        wiocha? zorganizuj taki zjazd w Łodzi to się zdziwisz ile ludzi przyjdzie...
    • cassani a widzieliście 09.12.05, 08:57
      wczorajsze "Co z tą Polską?". o mało nie padłem ze smiechu. Po prostu tragedia -
      najlepsze było tłumaczenie co sie stało z kasa na stocznię gdańską.
      No i LPR - Rydzyk na nich szcza , a oni mówią że deszcz pada. jeden z lepszych
      programów.
      • big_news Re: a widzieliście 09.12.05, 09:18
        Widzieliśmy.
        Pan Komorowski - hipokryzja do kwadratu
        Ksiądz Sowa - użyteczny idiota, który po upadku prowadzonej przez siebie stacji,
        na siłę szuka roboty w Salonie
        Pan Cymański - porażka, a raczej klęska PiS, facet potrafiący w jednym zdaniu
        wzajemnie sobie zaprzeczyć, potakiwać, polemizować z samym sobą i ładnie machać
        łapkami, słowem bida z nędzą
        Pan Wierzejski - wbrew pozorom, gość ma przed sobą przyszłość. Wróżę mu sporą
        karierę, bo póki co nie można o nim powiedzieć, że jest chorągiewką
        Pan Niesiołowski - wzorcowy przykład człowieka, który jednego dnia rano potrafi
        tokować po jednej, a wieczorem po drugiej stronie. Przeogromny zasób słów
        ciężkiego kalibru, a także hektolitry piany toczącej się z ust. Na starość
        coraz... w tym miejscu się powstrzymam
        Pan Lis - i to miał być Prezydent?! Pusty śmiech człowieka ogarnia

Cały program zbliżył się gwałtownie do równie interesującego cyklu "Rozmowy w
        toku". A kto wie, być może już nawet go wyprzedził. Oszałamiający poziom,
        którego głównym autorem jest prowadzący.
        • cassani Re: a widzieliście 09.12.05, 09:25
          ogólnie się zgadzam z wyjątkami:
          Sowa - nie taki idiota - po prostu był akurat w takim a nie innym towarzystwie
          Lis - wbrew temu co pisała Viva i Pani Domu to on nie miał być prezydentem.

A co na temat Radia Maryja i złodziejskich praktyk tam stosowanych?
          • big_news Re: a widzieliście 09.12.05, 09:45
            Sowa - pęta się bez sensu po wszystkich mediach, z jednym wyjątkiem: Radio
            Maryja. Jego poglądy są dziwnie korelujące z takimi tuzami jak: Walenciak,
            Gadomski, Paradowska oraz wszystkimi tzw dziennikarzami z Trybuny. Conajmniej
            zastanawiające.
            Na temat samego Radia Maryja i praktyk tam stosowanych - nie mam zdania. Ale
            ponieważ jest o tym medium coraz głośniej, bowiem wszystkie główne przekaziory
            trąbią o tej stacji na okrągło, gdyż GW, Rzepa, SE, Fakt, TVP, TVN i Polsat, że
            o Tok FM nie wspomnę, kreują o. Rydzyka i kierowane przez niego radyjko na
            główną siłę uderzeniową RP, w takim razie chyba zacznę tego słuchać. Jak już
            sobie wyrobię zdanie, a jednocześnie dołączę do 3% Polaków, którzy są
            indoktrynowani przez to radio, to dam Ci znać co o tym sądzę.
            • cassani Re: a widzieliście 09.12.05, 10:27
              wiesz - nikt nie trąbi bez powodu. Jeśli miłościwie panujący nam
              premier "ściśnięta mordka" Marcinkiewicz i jego ekipa mówi że jedynie tam czuje
              się jak w demokratycznym kraju, bo może mówić i nikt mu nie przerywa pytaniami,
              to może to budzić zainteresowanie mediów.
              Jest jeszcze jeden kraj, gdzie rządzacym nie przerywają, a przemówienia trwaja
              (a raczej ze wzgledu na stan zdrowia trwały) i 9 godzin.
              Aha - to radyjko codziennie słucha 1 mln Polaków. To radyjko nawołuje do
              rasizmu. to nie jest takie tam radyjko tylko tuba propagandowa. dlatego budzi
              kontrowersje.
              • big_news Re: a widzieliście 09.12.05, 10:40
                No popatrz, jakie to radyjko musi być okropne! Trąbi to, co mu wygodne! Nie do
                pomyślenia!
                A jak myślisz, czemu to od 15 z górą lat głosi to co chce niejaki Urban? Albo
                czemu na rynku jest jakieś piśmidło Fakty i Mity? A czemu jest ileś tam różnych
                stacji telewizyjnych i nie wiedzieć ile radiowych? No to jak, jest pluralizm,
                czy go nie ma? Zamykać niepokornych, czy krzewić wolną myśl? Mamy demokrację,
                czy Fidela? Jak myślisz? Nawet Tobie wolno mówić o "ściśniętej mordce" premiera.
                To dlaczego innym odmawiasz do głoszenia swoich "prawd"? Jesteś jakimś wybrańcem?
                • Gość: polaczek Big coś Ci się pomyliło ! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.12.05, 11:33
                  na każdego jesteś w stanie coś powiedziec ale co do Radia Maryja to już nie
                  masz zdania, chłopie jak nie wiesz o czym mówisz to jak mozesz krytykować kogos
                  kto mówi o tym radyjku????
                  • big_news Re: Big coś Ci się pomyliło ! 09.12.05, 11:51
                    Dowaliłeś mi z grubej rury! Masz rację, jak ja śmiem mieć zdanie o czymś, czego
                    nie znam z autopsji?! I jak się tak zastanowię, to faktycznie, nie powinienem
                    się wypowiadać na prawie żaden temat! Bo jakim cudem można sobie wyrobić opinię
                    na podstawie tekstów w GW? Jak można coś osądzić, oglądając tę lub tamtą tv? A
                    jaką mam pewność, że pod Grunwaldem wygrali Polacy? Byłem tam? A skąd mam
                    wiedzieć, że Rów Mariański ma 11 kilometrów z kawałkiem głębokości, zmierzyłem
                    go? Nie, po trzykroć nie! Więc oczywiście nie mam racji zabierając głos.
                    Tak z ciekawości spytam Ciebie: a Ty mnie znasz, że pozwolasz sobie mnie krytykować?
                    • jmanek big news 09.12.05, 16:25
                      ja z checią Ci dowalę. zachowujesz sie jak dziecko..masz pogląd na temat
                      Rowu??? masz pogląd na temat Grunwaldu??? MASZ i ja tez mam, ale na temat
                      radyjka już nie masz.. jesli nie miałbys poglądu na temat Grunwaldu, to tez
                      bym Ci za to dowalił..... teraz rozumiesz???? to jak masz pogląd na radyjko czy
                      nie masz??????
                      • big_news Re: big news 09.12.05, 18:01
                        O tak, chętnych do dowalania to nie brak. Zwłaszcza wirtualnie. A może tak
                        zamiast kierować energię w weryfikowanie moich poglądów i wiedzy, użyjesz swojej
                        mocy do pomocy ludziom? Komuś zrobisz przyjemność, zapiszesz na własnym koncie
                        dobry uczynek, będzie jak znalazł w przyszłości. I nie troszcz się więcej o
                        mnie. Dam sobie radę bez Twoich połajanek, strachów i pogróżek. Wyobraź sobie,
                        że mało wzrusza mnie Twoja troska o to, czy mam jakieś poglądy na konkretne
                        sprawy, czy ich nie mam. Miłego dnia życzę.
                • Gość: polaczek Re: a widzieliście IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.12.05, 11:40
                  Ja odmawiam kazdemu katolikowi, prawdziwemu katolikowi oczywiście, siania
                  nienawiści i obłudy, tworzenia murów miedzy ludźmi i dzielenia ich na
                  kategorie..... radio katolickie ma łaczyć ludzi... tak jak łaczył ludzi Papież
                  swoimi poglądami i działaniami...a co czyni Rydzyk, Jankowski i inni jemu
                  podobni???
                  • big_news Re: a widzieliście 09.12.05, 11:55
                    Dobre, dobre...
                    Rydzyk be, Jankowski be...
                    A z Ciebie to dobry i prawdziwy katolik, czy taki więcej niedzielny i wychowany
                    na tekstach "ewangelicznych" umieszczanych w sobotniej GW?
                    Ja nie mam kłopotu. Mogę sobie gadać co mi ślina na język przyniesie, bo katolik
                    ze mnie żaden i nic mi ust nie wiąże. Jeżeli trzymać się tego Twojego credo.
                    • cassani Re: a widzieliście 09.12.05, 12:42
                      Biggi - pomiędzy "dobrym katolikiem" , Kościołem a Bogiem są tak astronomiczne
                      odległości że twierdzenie iz dobry katolik to taki a zły to sraki jest
                      smieszne. Ja osobiście znam kościoły i proboszczów gdzie nawet lepiej jakby
                      dobrzy katolicy nie chodzili.
                      • big_news Re: a widzieliście 09.12.05, 12:46
                        Tak mi się skojarzyło: dobry katolik, to martwy katolik. Ale to chyba głupie i w
                        dodatku coś zdaje się pokręciłem. Ja osobiście proboszczów nie znam. Za to znam
                        innych ludzi i inne miejsca. I powiem Ci, że dobrze by było, gdyby tych ludzi i
                        tych miejsc nie znali żadni obywatele. Nie tylko katolicy.
                        • cassani Re: a widzieliście 09.12.05, 12:49
                          powiem ci więcej. ja nawet nie wiem kto katolik a kto nie. znam ludzi fajnych,
                          głupich, złodziei i innych - ale odróżniać katolika od poganina jeszce nie
                          umiem.
                          • big_news Re: a widzieliście 09.12.05, 12:51
                            No to ja jestem lepszy od Ciebie. Przynajmniej trochę katolików umiem rozpoznać.
                            Po beretach. Z wiadomej włóczki;)
                            • cassani Re: a widzieliście 09.12.05, 12:52
                              to nie są katolicy - to ultras
                            • jmanek Beretwó też nie poznajesz samochwalcze jeden 09.12.05, 16:20
                              większośc beretów jest włąśnie z włoczki a nie z 'wiadomej włoczki' w
                              wiekszości to tyolko podróbka
                              • big_news Re: Beretwó też nie poznajesz samochwalcze jeden 09.12.05, 18:03
                                Z tego podniecenia paluszki Ci się trzęsą. Wyluzuj trochę.
                    • jmanek Pojechalo Cie na maksa Big mały newsie 09.12.05, 16:17
                      gościu jesłi uważasz, ze dobry katolik powinien raz na tydzień zapier.... do
                      koscioła to sie mylisz, mimi że jestem katolikiem to uważam że wysatarczy być
                      po prostu dobrym człowiekiem !!!!
                      • big_news Re: Pojechalo Cie na maksa Big mały newsie 09.12.05, 18:05
                        I tu też Cię poniosło. Nerwowyś GOŚCIU, oj nerwowyś. Zaparz sobie coś albo
                        chociaż policz do dziesięciu nim coś napiszesz.
                      • Gość: jamnik jmanek , to głupie, wiesz ? IP: 83.9.45.* 09.12.05, 18:12
                        A żeby być dobrym muzulmaninem też wystarczy byc dobrym człowiekiem ?
                        Dobrym Zydem /chodzi o wyznanie/?
                        Dobrym Swiadkiem Jehowy ?
                        Byc dobrym czlowiekiem to być dobrym czlowiekiem - aż tyle, a być dobrym
                        wyznawcą jakiejkolwiek religii , to chyba co innego znaczy, usiądź i zastanow
                        się zamiast pisać i pisać.
                • cassani Re: a widzieliście 09.12.05, 12:40
                  Radyjko trąbi to co mu wygodne a ty odpowiadasz na ten fragment czyjejś
                  wypowiedzi na który Ci jest wygodnie.
                  Mi jest obojętne co mówi Radio Maryja, choc z tego co wiem propagowanie rasizmu
                  jest w Polsce zabronione. Ponadto mam pewne obiekcje czy "katolicki głos w
                  Twoim domu" powinien wpływać na polityke w kraju i wskazywać palcem na kogo
                  głosować. bo jak to się kończy widzimy codziennie między 19 a 20 w telewizji,
                  na dowolnym programie.
                  "To dlaczego innym odmawiasz do głoszenia swoich "prawd"? Jesteś jakimś
                  wybrańcem?" - nie wiem o czym piszesz - kompletnie nie wiem. komu ja coś
                  zabraniałem? Jeśli piszę że coś mi się nie podoba to nie znaczy że tego
                  zabraniam, a Ty wesoło nadinterpretujesz to.
                  Próbuję wyciągnąc od Ciebie opinię czy to ok, jeśli Rydzyk wyciągnął od ludzi
                  kupę kasy i się z niej nie rozliczył, i teraz wali głupa.
                  Ale zapewne odpowiesz na jakieś inne pytanie którego nie zadałem.
              • barracuda7110 Re: a widzieliście 09.12.05, 12:07
                Pan Marcinkiewicz jest tak prawicowy, że nawet mówi prawą stroną ust.
        • Gość: leslaw_m Re: a widzieliście IP: 81.219.73.* 09.12.05, 11:26
          można by pana niesiołowskiego nazwać bulterierem platformy,ja bym się nawet
          pokusił ku nazwaniu go buldożerem:))
          choć trzeba przyznać,ze i przeciwników miał cienkich wczoraj,ale jak odtwarzał
          debatę prezydencką "trwam" lezałem ze smiechu :))
          to jest jedyna broń,przetestowana na lepperze kilkanaście miesięcy temu przez
          JMR,trzeba używać sposobu wyrażania przeciwnika:))
          jak pana latlerka kurskiego wypuszczano ,zeby kąsał było ok, dziś pis jest
          zdziwiony językiem niesioła.

a pytanie z innej beczki?
          czy ktoś wie co się stało z braćmi kaczkowatymi?od kilku tygodni nie widziałem
          zadnego???
          • big_news Re: a widzieliście 09.12.05, 11:44
            Radzę Ci tak się nie podniecać panem N. On za chwilkę zrobi woltę i kąsać będzie
            dzisiejszych przyjaciół. Pan Stefek znany jest od lat z lokowania uczuć w coraz
            to nowym obiekcie.
            Co do Kaczyńskich, to ja nie potrafię Ci udzielić odpowiedzi. Ani do mnie nie
            dzwonią, ani nie piszą...
            Podobnie zresztą jak pan Donald. Ten też zapomniał mojego adresu i numeru
            telefonu. Może tylko w mediach jest bardziej widoczny, co dziwi mając na uwadze
            fakt, jak te są przychylne Kaczorom;)
            • Gość: leslaw_m Re: a widzieliście IP: 81.219.73.* 09.12.05, 12:23
              biorę to pod uważanie oczywiście,
              jednak w jego obronie występuje fakt,ze wolta nie była gwałtowna a droga od
              koscielnego oszołoma do konserwatywnego liberała trwała kilkanaście lat.
              nie bardzo widzę kierunek w którym pan N. miałby dziś się udać.

pytanie o kaczynskich było takie luzne z natury.wiem ,ze nie dzwoni do ciebie
              ani jeden kaczorek,ale moze masz jakieś przypuszczenia,gdzie i w jakim kierunku
              ładują akumulatory:)

a co do tuska? naprawdę nie dzwonił do ciebie ani razu???:)
              • big_news Re: a widzieliście 09.12.05, 12:42
                Pan N. powinien udać się na zasłużony odpoczynek. To jedyny kierunek jaki
                mógłbym mu zaproponować.
                Kaczory pewnie dokładnie analizują aktualną sytuację i obmyślają strategię na
                najbliższe miesiące;)
                Donaldzik wykonał do mnie w tym roku jeden telefon. Przed wyborami. Tak się
                zastanawiam, czy przypadkiem w wyniku przerżnięcia (ok, niech bedzie honorowej
                porażki;)) wyścigu do stołków oraz niezłomnych deklaracji o nie braniu (hihihi)
                przez PO kasy z budżetu, przypadkiem nie brakło mu na opłacenie rachunków. W tym
                telefonicznych, co jakoś tam tłumaczyłoby ciszę na łączach z Gdańska:)
                • Gość: leslaw_m Re: a widzieliście IP: 81.219.73.* 09.12.05, 16:35
                  i tu cie mam!
                  dwa posty temu mówiłeś,ze nie dzwonił!
                  przyznaj się o czym rozmawialiście!
                  czyście przypadkiem czegoś nie uknuli razem!?
                  (pewnie jesteś wstrętnym zakamuflowanym liberałem,a na forum udajesz tylko
                  narodowca dla zmylenia przeciwnika:O)

wielki blizniak jest wszędzie:))))))))))))))))))
                  • big_news Re: a widzieliście 09.12.05, 18:14
                    A guzik mnie tam masz! Nic nie pisałem, że nie dzwonił wcale. Chodziło mi
                    jedynie o to, że nie dzwonią już do mnie po wyborach. I jeden i drudzy. Bo przed
                    to i owszem. Miałem telefony i od D. i od L., a jeszcze wcześniej i z
                    leśniczówki i pewnie nie uwierzysz, ale dzwonił do mnie też sam pan Wojciech
                    Olejniczak! Chciał nawet, żebym słuchał go przez prawie minutę, lecz odłożyłem
                    słuchawkę juz po 2 sekundach. Taki już jestem cięty na tamtą stronę. Co do
                    mojego kamuflażu, to nie trafiłeś. Jedyny jaki stosuję, to ubraniowy. Mimo, że
                    lubię strój sportowy, to najczęściej paraduję w szykownych garniturach. Cierpię,
                    ale czego się nie robi dla zmylenia przeciwnika;)
    • Gość: trzeźwy Re: Widzieliście ? IP: 83.9.55.* 09.12.05, 09:03
      Fauve, a co właściwie ci się w tym haśle nie podoba ? czyżby propagowalo
      faszyzm lub antysemityzm ? Nienawiść ? Redemptoryści to zakon po prostu jest.
      Legalny. Dziękowanie Bogu też jest już legalne.
      • fauve Re: Widzieliście ? 09.12.05, 10:29
        Rymowanka mnie śmieszy i mina tego dziadka mnie też śmieszy.
      • cassani Re: Widzieliście ? 09.12.05, 10:37
        nikt nie mówi o nielegalności.
        za to wszyscy sie smieją.
        tylko to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka