Dodaj do ulubionych

Św. Faustyna patronka Łodzi

IP: *.feer.edu.pl 11.12.05, 20:52
A czy ja w imieniu wyznawców Kościoła Zielonego Szczypiorku mogę ogłosić np.
Zulusa Czakę patronem Łodzi? Albo od razu całego województwa.
Obserwuj wątek
    • histeryx no to tera się o 53,2% poprawi!!!! 12.12.05, 00:26
    • yarro Re: Św. Faustyna patronka Łodzi 12.12.05, 01:06
      A bardzo ci przeszkadza Faustyna?

Możesz sobie nawet powiesić jego portret nad łóżkiem i sie do niego modlić -
      tylko pytanie czy nie przyjada po ciebie panowie z kaftanikiem...
      • ukalo Re: Św. Faustyna patronka Łodzi 12.12.05, 05:57
        yarro napisał:

> A bardzo ci przeszkadza Faustyna?

Hm, nie pisał że mu przeszkadza chyba?
        Mnie np. nie...

> Możesz sobie nawet powiesić jego portret nad łóżkiem i sie do niego modlić -
        > tylko pytanie czy nie przyjada po ciebie panowie z kaftanikiem...

Za modlenie się do Czaki kaftan, a do św. Faustyny nie? Są jakieś oficjalne
        kryteria?
        • Gość: al_ Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 09:05
          tak jedne słuszne zgodne z jedną słuszną wiarą ;).
      • Gość: chwileczkę Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.feer.edu.pl 12.12.05, 10:08
        > A bardzo ci przeszkadza Faustyna?

W ogóle mi nie przeszkadza (ona przecież już nie żyje), ale nie wiem, czy Łódź
        może mieć teraz kolejnych patronów w innych religiach, czy to było jedno jedyne
        miejsce które zostało zajęte przez panią Faustynę i już przepadło.
    • Gość: Marcinek Zulus Czaka na patrona !! IP: *.orange.pl 12.12.05, 12:18
      Wyznawcy kościoła zielonego Szczypiorku - dołączajcie się do naszych apeli o
      patrona Łodzi !!
    • Gość: kk Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 15:05
      Nie, za to możesz załozyć stowarzyszenie niewierzących w nic i pozozujących na
      nowoczesnych i wyzwolonych, a tak naprawdę pustych, zagubionych i
      nieszczęśliwych. Jest was tam liczne grono, zwłaszcza wśród czytelników tej
      gazety. Współczuję
      Kamila
      • Gość: Piotr Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:17
        Dziękuję za troskę ale nie ma powodów do współczucia :) Ja za to pomyślałem coś
        innego - że Wasze życie musi być smutne i puste skoro musicie szukać jego sensu
        w religii.

• Gość: kk Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 15:20
      Jak ja współczuję tym wyzwolonym prześmiewcom, którzy myślą, że "zielony
      szczypiorek" i "zulus czaka" to ich sposób na życie. Wydaje się wam, że nie
      wierzyć w nic, nikomu nie ufać i nie mieć autorytetów to takie nowoczesne i
      postępowe. A o czym gościu od zielonego szczypiorku myślisz, jak zasypiasz, a o
      czym myślisz, jak myślisz o śmierci. A o czym myślisz, jak oglądasz przepiękny
      film o św. Faustynie. A czy potrafisz zrozumieć, że można poświęcić życie idei -
      niezależnie od tego, czy jest nią Bóg, nauka, drugi człowiek. Mieści Ci się to
      w głowie. Wątpię. Pewnie liczy się seks i kasa. Jeszcze raz współczuję
      Kamila
      • Gość: ziew Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 15:22
        ziew.
        pomyśl o pizzy :)
        • bajkers Zmiana o 180* 12.12.05, 15:56
          No to teraz tylko patrzcie , filmujcie i róbcie zdjęcia....

Od tej pory jak już mamy patronkę Łodzi:

....bezrobocie spadnie do poziomu 1-2% ,

do miasta napłynie rzeka zagranicznych (i nie tylko) inwestycji, które nie
          mogły do nas wejść tylko z tego powodu...

Na każdym osiedlu powstanie dodatkowa świątynia....teraz będzie niezbędna.

Na lini "magistrat-archidiecezja" już trwają ożywione rozmowy co do
          przemianowania,kolejnej ulicy ..najlepiej w centrum,choć dalsze ćwiartowanie
          AL.Włókniarzy nie jest wykluczone.

Oczywiście w standardzie jest też kilka pomników...
          ( minimum po 1 na każdą dzielnice)

JEDNYM SŁOWEM ,POZIOM ŻYCIA W NASZYM MIEŚCIE OSIĄGNIE NIESPOTYKANE
          DOTĄD....TAK WYSOKIE WSKAŻNIKI....

Dziękujmy więc o naszym wspaniałym władzą miasta za jedynie słuszna decyzje!!

=====================================================================

"52 Dębiec"-Powiem!!!!!.....Wybudować pomnik ,najlepiej .....trzeba być mądrym
          każdy mądry tak zrobi, o (+) jak o zmarłym mówić tylko dobrze ...90% ludzi możę
          cie poprze.....

• Gość: chwileczkę Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.feer.edu.pl 12.12.05, 16:10
        > A o czym gościu od zielonego szczypiorku myślisz, jak zasypiasz

o tym, ze rano muszę wstać?

> a o czym myślisz, jak myślisz o śmierci

nie mam jeszcze takiej depresji

> A o czym myślisz, jak oglądasz przepiękny
        > film o św. Faustynie

wyobrażam sobię Dorotę Segdę w samej bieliźnie

I co z tego?
      • Gość: Lidka Znaczy, zostala patronka Lodzi na zlosc innym ?! IP: *.cybernet.ch 12.12.05, 18:03
        Znaczy, zostala patronka Lodzi na zlosc innym ?!

Czy jak ?!

KK: trudny styl + dziwna motywacja...

P. S.
        Pod haslem: "My wam juz pokazemy,kto tu rzadzi". (?!)

Chodzi przede wszystkim o to, by niegrzecznej "niewiernej" reszcie dowalic ?!

• Gość: Ja Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.12.05, 21:23
        A czy Tobie z łaski swojej mieści się w głowie, że niektrórzy raczą żyć czymś
        więcej niż czarno - białym światem seksu (z jednej strony) i świętej Faustyny
        (z drugiej)? Jak na moje oko nadmierna skłonność do tak jednego jak i drugiego
        za dobrze o człowieku nie świadczy, zwłaszcza, gdy łączy sie z niedostrzeganiem
        czegokolwiek innego.
        I polecam powściągliwość także w kwestii współczucie, bo może należy je
        zachować na przyszłość...
    • Gość: Gustaw Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 18:32
      mianowanie patronką Łodzi osoby obłąkanej (tak twierdził ksiądz do którego się
      zwróciła ze swoimi rewelacjami) powinno pomóc w akceptacji osób psychiczni
      echorych przez większą część obywateli Łodzi.
      • Gość: zjadacz_atomów Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 18:41
        Wierzysz w księdza?
      • Gość: Michał M. Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 12.12.05, 19:28
        Bezgraniczne (takie jak Twoje) zaufanie księżom - to się właśnie nazywa
        moheryzm:)
    • brite Dziewica ze zwidami 12.12.05, 19:41
      No, to pięknie się obraz Łodzi układa - teraz jeszcze na dokładkę kojarzona
      będzie z dziewczęciem po trzech klasach podstawówki ze zwidami.

Na szczęście coraz mniej ludzi zwraca uwagę na tego typu brednie.
      • radioaktywny Re: Dziewica ze zwidami 12.12.05, 19:46
        Gdzie mozna kupic znaczek z wizerunkiem patronki wczepiany w klape od
        marynarki ?
        • mamadoo solidarnie ze szczypiorkiem! 14.12.05, 09:50
          Tylu mamy już patronów...każdy budynek, aula i nie wiem co tam jeszcze nosi
          imię jakiejś wybitnej jednostki. Ostatnio popularność w chrzczeniu imieniem
          jedenej niesamowicie urosła.
          Z utęsknieniem czekam na coś oryginalniejszego....Zulus Czaka jako patron to
          świetny pomysł. Solidaryzuję się ze zielonym szczypiorkiem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka