Gość: chwileczkę IP: *.feer.edu.pl 11.12.05, 20:52 A czy ja w imieniu wyznawców Kościoła Zielonego Szczypiorku mogę ogłosić np. Zulusa Czakę patronem Łodzi? Albo od razu całego województwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yarro Re: Św. Faustyna patronka Łodzi 12.12.05, 01:06 A bardzo ci przeszkadza Faustyna? Możesz sobie nawet powiesić jego portret nad łóżkiem i sie do niego modlić - tylko pytanie czy nie przyjada po ciebie panowie z kaftanikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Św. Faustyna patronka Łodzi 12.12.05, 05:57 yarro napisał: > A bardzo ci przeszkadza Faustyna? Hm, nie pisał że mu przeszkadza chyba? Mnie np. nie... > Możesz sobie nawet powiesić jego portret nad łóżkiem i sie do niego modlić - > tylko pytanie czy nie przyjada po ciebie panowie z kaftanikiem... Za modlenie się do Czaki kaftan, a do św. Faustyny nie? Są jakieś oficjalne kryteria? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al_ Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 09:05 tak jedne słuszne zgodne z jedną słuszną wiarą ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwileczkę Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.feer.edu.pl 12.12.05, 10:08 > A bardzo ci przeszkadza Faustyna? W ogóle mi nie przeszkadza (ona przecież już nie żyje), ale nie wiem, czy Łódź może mieć teraz kolejnych patronów w innych religiach, czy to było jedno jedyne miejsce które zostało zajęte przez panią Faustynę i już przepadło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinek Zulus Czaka na patrona !! IP: *.orange.pl 12.12.05, 12:18 Wyznawcy kościoła zielonego Szczypiorku - dołączajcie się do naszych apeli o patrona Łodzi !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 15:05 Nie, za to możesz załozyć stowarzyszenie niewierzących w nic i pozozujących na nowoczesnych i wyzwolonych, a tak naprawdę pustych, zagubionych i nieszczęśliwych. Jest was tam liczne grono, zwłaszcza wśród czytelników tej gazety. Współczuję Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:17 Dziękuję za troskę ale nie ma powodów do współczucia :) Ja za to pomyślałem coś innego - że Wasze życie musi być smutne i puste skoro musicie szukać jego sensu w religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 15:20 Jak ja współczuję tym wyzwolonym prześmiewcom, którzy myślą, że "zielony szczypiorek" i "zulus czaka" to ich sposób na życie. Wydaje się wam, że nie wierzyć w nic, nikomu nie ufać i nie mieć autorytetów to takie nowoczesne i postępowe. A o czym gościu od zielonego szczypiorku myślisz, jak zasypiasz, a o czym myślisz, jak myślisz o śmierci. A o czym myślisz, jak oglądasz przepiękny film o św. Faustynie. A czy potrafisz zrozumieć, że można poświęcić życie idei - niezależnie od tego, czy jest nią Bóg, nauka, drugi człowiek. Mieści Ci się to w głowie. Wątpię. Pewnie liczy się seks i kasa. Jeszcze raz współczuję Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziew Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 15:22 ziew. pomyśl o pizzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Zmiana o 180* 12.12.05, 15:56 No to teraz tylko patrzcie , filmujcie i róbcie zdjęcia.... Od tej pory jak już mamy patronkę Łodzi: ....bezrobocie spadnie do poziomu 1-2% , do miasta napłynie rzeka zagranicznych (i nie tylko) inwestycji, które nie mogły do nas wejść tylko z tego powodu... Na każdym osiedlu powstanie dodatkowa świątynia....teraz będzie niezbędna. Na lini "magistrat-archidiecezja" już trwają ożywione rozmowy co do przemianowania,kolejnej ulicy ..najlepiej w centrum,choć dalsze ćwiartowanie AL.Włókniarzy nie jest wykluczone. Oczywiście w standardzie jest też kilka pomników... ( minimum po 1 na każdą dzielnice) JEDNYM SŁOWEM ,POZIOM ŻYCIA W NASZYM MIEŚCIE OSIĄGNIE NIESPOTYKANE DOTĄD....TAK WYSOKIE WSKAŻNIKI.... Dziękujmy więc o naszym wspaniałym władzą miasta za jedynie słuszna decyzje!! ===================================================================== "52 Dębiec"-Powiem!!!!!.....Wybudować pomnik ,najlepiej .....trzeba być mądrym każdy mądry tak zrobi, o (+) jak o zmarłym mówić tylko dobrze ...90% ludzi możę cie poprze..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwileczkę Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.feer.edu.pl 12.12.05, 16:10 > A o czym gościu od zielonego szczypiorku myślisz, jak zasypiasz o tym, ze rano muszę wstać? > a o czym myślisz, jak myślisz o śmierci nie mam jeszcze takiej depresji > A o czym myślisz, jak oglądasz przepiękny > film o św. Faustynie wyobrażam sobię Dorotę Segdę w samej bieliźnie I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Znaczy, zostala patronka Lodzi na zlosc innym ?! IP: *.cybernet.ch 12.12.05, 18:03 Znaczy, zostala patronka Lodzi na zlosc innym ?! Czy jak ?! KK: trudny styl + dziwna motywacja... P. S. Pod haslem: "My wam juz pokazemy,kto tu rzadzi". (?!) Chodzi przede wszystkim o to, by niegrzecznej "niewiernej" reszcie dowalic ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.12.05, 21:23 A czy Tobie z łaski swojej mieści się w głowie, że niektrórzy raczą żyć czymś więcej niż czarno - białym światem seksu (z jednej strony) i świętej Faustyny (z drugiej)? Jak na moje oko nadmierna skłonność do tak jednego jak i drugiego za dobrze o człowieku nie świadczy, zwłaszcza, gdy łączy sie z niedostrzeganiem czegokolwiek innego. I polecam powściągliwość także w kwestii współczucie, bo może należy je zachować na przyszłość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaw Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 18:32 mianowanie patronką Łodzi osoby obłąkanej (tak twierdził ksiądz do którego się zwróciła ze swoimi rewelacjami) powinno pomóc w akceptacji osób psychiczni echorych przez większą część obywateli Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjadacz_atomów Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 18:41 Wierzysz w księdza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Św. Faustyna patronka Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 12.12.05, 19:28 Bezgraniczne (takie jak Twoje) zaufanie księżom - to się właśnie nazywa moheryzm:) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Dziewica ze zwidami 12.12.05, 19:41 No, to pięknie się obraz Łodzi układa - teraz jeszcze na dokładkę kojarzona będzie z dziewczęciem po trzech klasach podstawówki ze zwidami. Na szczęście coraz mniej ludzi zwraca uwagę na tego typu brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Dziewica ze zwidami 12.12.05, 19:46 Gdzie mozna kupic znaczek z wizerunkiem patronki wczepiany w klape od marynarki ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo solidarnie ze szczypiorkiem! 14.12.05, 09:50 Tylu mamy już patronów...każdy budynek, aula i nie wiem co tam jeszcze nosi imię jakiejś wybitnej jednostki. Ostatnio popularność w chrzczeniu imieniem jedenej niesamowicie urosła. Z utęsknieniem czekam na coś oryginalniejszego....Zulus Czaka jako patron to świetny pomysł. Solidaryzuję się ze zielonym szczypiorkiem! Odpowiedz Link Zgłoś