lexi4 20.12.05, 13:13 Witam - mam pytanko:znacie jakieś kawiarenki w Radomsku....gdzie można się spotkać, wypić dobrą kawę,pogadać w przytulnej scenerii i cichej ciepłej muzyce???nie znam Radomska....>>pomożecie<<??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avionetka82 Re: Kawiarnie w Radomsku 20.12.05, 21:36 Osobiście polecam pub Noworadomsk (naprzeciwko PKP/PKS). Przytulnie jest też w "40" (obok kina Kinema), Zielonej Papudze (bar - Piastowska) i pizzeriach Egipcjanka. Godna polecenia jest też Arkadia (restauracja nad rzeczką, mają dobrą pizzę i panuje tam przytulny klimat). A tak wogóle Radomsko pod względem lokali jest bardzo ubogie... Przydałby się jakiś pub z klimatem (taki jak np. "44" z Piotrkowa...) Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Kawiarnie w Radomsku 23.01.06, 23:39 Czyli na piwo też trzeba iść do "restauracji"? Odpowiedz Link Zgłoś
hiroszima13 Re: Kawiarnie w Radomsku 10.02.06, 18:13 Nie nie trzeba ale można ;) Mało lokali to wybrzydzać nie wypada :P Odpowiedz Link Zgłoś
tommyteo Re: Kawiarnie w Radomsku 02.08.06, 14:49 Facaldo, więc i o piciu pisać warto. Zatem polecam oczywiście Papugę, Noworadomsk, Castelli. Zresztą wiecie, że wszytsko zależy od miłej (normalnej) obsługi, dobrej jakości towaru i muzyki!!! (pod tym względem najlepszy jest Nowo...). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gingerka2 Re: Kawiarnie w Radomsku 02.08.06, 15:12 jak juz cos to fa caldo a nie facaldo. Zalozycielka watku chciala isc na kawe jak wspomniala Noworadomsk sie do tego nie nadaje.Ja bym polecila La Rome i Arcadie Odpowiedz Link Zgłoś
avionetka82 Re: Kawiarnie w Radomsku 02.08.06, 18:44 sloggi napisał: > Czyli na piwo też trzeba iść do "restauracji"? Na piwo polecam zdecydowanie NOWORADOMSK :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.wyga1 Re: Kawiarnie w Radomsku 05.04.07, 20:18 Pizzeria "Egipcjanka I" ul.Wyszyńskiego 5 Pizzeria "Egipcjanka II" ul.Sienkiewicza 4 (pod wiaduktem) Restauracja "Zielona Papuga" ul.Tysiąclecia 10 Kawiarnia "Castelli" Plac 3-go maja 10 Lokal "Arkadia" ul. Komuny Paryskiej 1 Pizzeria "Da Grasso" ul. Reymonta 32 Pizzeria "La Roma" Plac 3-go maja 13 Restauracja "Oberża" ul. Piastowska 17 Restauracja "Stolwar" ul. Sierakowskiego/Krasickiego Restauracja "Zodiak" ul. Kościowa 22 Odpowiedz Link Zgłoś
przem1979 Re: Kawiarnie w Radomsku 17.04.07, 12:15 Dawno oj dawno nie byłem w Radomsku więc pozwólcie, że zapytam. Czy "Papuga" to nie przypadkiem byłe "Akwarium"? Czy "44" to nie przypadkiem ciemna, okratowana nora za kinem "Kinema"? "Noworadomsk" jeszcze pamiętam - latem muzyka na zewnątrz, w weekendy na żywo (było całkiem całkiem). Nic jednak nie przebije dawnego "Bourbon Str." - kto pamieta ten wie ;-) Ze starych "lokali" poleciłbym "Castelli" i "La Romę" - reszta wspomnianych tu miejsc zbytnio kojarzy mi się z "dresiarstwem" oraz młodocianą hołotą. Btw. Radomsko nigdy nie miało dobrych i klimatycznych lokali "na kawę" - albo marnej kategorii i jakości żarłodajnie albo wycapy z piwem - dostosowane do lokalnym potrzeb mieszkańców. Poza tym niezliczone "plenery" - oj pod tym względem Radomsko nie miało i nie ma sobie równych :)))) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatekdokozucha Re: Kawiarnie w Radomsku 17.04.07, 23:53 wyjasnijmy cos: wspominane przez avionetke "44" z Piotrkowa, to nic innego jak "66"... ale klimat ten pub mial gdzieś 2,3 lata temu - wieczorki rockowe, bluesowe, funky, kapele studenckie itp. ... teraz tylko lupanka i podejrzane towarzystwo... no, grzane wino i piwo maja dobre ;-) a propos - czy w Radomsku mozna gdzies pobawic sie przy "zywej" muzyce, chodzi o zespoly?... pytam, bo jest kapela w Piotrkowie, ktora wystepuje w pubach - Piotrkow, Lodz, Turek - troche klimatow studenckich, troche coverow i rocka... w sumie fajnie sie slucha przy chmielu, a i pobawic sie mozna... Grzmiąca Póllitrówa sie nazywaja... nawet swoj fan klub w Lodzi maja... wiem, ze chetnie jezdziliby do Radomska, ale nie wiadomo dokad... Odpowiedz Link Zgłoś