Dodaj do ulubionych

Gillette szuka pracowników

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 19:35
proponuję podać jeszcze stawki to ludzie polecą tam pędem :)
Obserwuj wątek
    • Gość: SADMAN Re: Gillette szuka pracowników IP: *.toya.net.pl 26.12.05, 20:24
      praca w nowej fabryce jest ok.ludzie niech nastawiaja sie raczej na zdobywanie
      nowych umiejetnosci niz na chłodne kalkulowanie.jesli ktos wykaze sie na
      poczatku ze potrafi sprostac wymaganiom,to firma go doceni.trzeba opanowac
      dosyc trudne maszyny i nowy system pracy w stylu amerykanskim a wtedy wszystko
      pójdzie z górki.ja tam pracuje i jestem zadowolony,ale na początku musiałem sie
      wiele uczyc.ale było warto.
      • Gość: bat Re: Gillette szuka pracowników IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 26.12.05, 23:58
        a ile, synu , zarabiasz?
        napisz ile, bo pomysle zes jest jakims rzecznikiem :P

• Gość: Widzewek Sadman dobry ściemniacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 09:51
        nie spotkałem w realu kogokolwiek kto wyraził pozytywną opinię o tym obozie
        pracy. A tu proszę znalazł się obrońca "pracodawcy" który zapewnia swoim
        pracownikom godne życie, płacąc im co miesiąc kupę kasy....
        • Gość: kick me Re: Sadman dobry ściemniacz IP: *.hsd1.co.comcast.net 28.12.05, 14:30
          nie sadze ze istnieja naiwni ludzie ktorzy by nastawiali sie na robienie
          kariery w fabryce... oczekiwanie od fabryki, ktora przyszla do Lodzi zeby
          zredukowac koszty produkcji, wysokich zarobkow, tez graniczy z naiwnoscia. to
          jest tylko praca, ktora bierzesz jak nie masz pracy albo kwalifikacji zeby
          robic cos innego. nie ma co ich potepiac, tylko zmienic to "nalezy mi sie"
          podejscie
          • Gość: Ł. Re: Sadman dobry ściemniacz IP: *.lodz.msk.pl 10.03.06, 07:46
            Dokładnie tak jest jak napisałeś, praca jest ciężka i niezbyt dobrze płatna ale
            można się w niej wiele nauczyć i zdobyć doświadczenie.
        • Gość: Ł. Jak tam nie byłeś to nie rozpowszechniaj mitów IP: *.lodz.msk.pl 10.03.06, 07:44
          Ja tam pracuję a zdanie mam pozytywne. Faktem jest że jak w każdej zachodniej
          firmie produkcyjnej praca nie jest lekka a majątku się tam raczej nie dorobisz.
          Więc jak ktoś liczy na kupę kasy za "pierdzenie w stołek" to niech od razu
          sobie pracę w Gillette daruje.
          Poza tym firma jest w porządku, nie ma tu mobbingu, naruszania prawa czy
          nieprzestrzegania zasad BHP jak to się dzieje w innych podobnych zakładach w
          Łodzi. Plusem są częste szkolenia (jest szansa zdobyć doświadczenie które
          przyda się przy ewentualnej zmianie pracy ;-)) i trochę drobnych socjalnych
          bonusów przysługujących wszystkim pracownikom.
          Dobrą rzeczą jest to że przy rekrutacji mniej liczą się "papierki" a
          rzeczywiste umiejętności, zarówno techniczne jak i tzw. miękkie, które są
          sprawdzane w testach. Ale z drugiej strony powoduje to że osoby mające tylko
          dyplom ale słabą wiedzę lądują czasem na niskich stanowiskach.
    • Gość: ader Re: Gillette STAWKI: IP: *.pai.net.pl 27.12.05, 08:07
      około 6 zł brutto za godzinę, czyli 650-700 zł netto za miesiąc pracy na 3
      zmiany.
      • kopcik Re: Gillette STAWKI: 27.12.05, 10:42
        120 MILIRADóW DOLARóW ZA SEKUNDE - POLECAM
        • Gość: W Re: Gillette STAWKI: IP: *.toya.net.pl 27.12.05, 14:18
          znam osobe ktora tam pracowala...

osoby przy tasmie - tak jak napisano - jakies 650-700 zlotych
          koordynator odpowiedzialny za zatrudnienie i sklad zespolu na zmianie - osoba
          po studiach - 800 zl !!!

cudna praca - tylko reklamowac - szczegolnie, ze...
          - nie rozliczaja z nadgodzin (a jest ich nie malo)
          - z tego co pamietam dwa weekendy w miesiacu pracujace.. bez rozliczenia
          oczywiscie..

moze tymi rzeczami sie szanowna GW zainteresuje, zamiast robic reklame nowemu
          obozowi pracy...
    • Gość: darek Re: Gillette szuka pracowników IP: *.toya.net.pl 27.12.05, 15:03
      Bardzo ładnie tylko że płace jest na poziomie płacy minimalnej.I w czasie
      rozmowy stanowi tajemnice.
    • hubar Re: Gillette szuka pracowników 28.12.05, 14:33
      Czy to że Żyleta reklamuję pracę u siebie na plakatach, to oznacza że nie ma
      chętnych? Dziw bierze, że ludzie tak biadolą, że roboty nie ma, a praca czeka i
      krzyczy o wzięcie.
      Albo to tylko chwyt marketingowy.
    • Gość: SADMAN Re: Gillette szuka pracowników IP: *.devs.futuro.pl 11.01.06, 14:00
      NAPISAŁEM WAM PRAWDE O TYM ZAKŁADZIE.nie myslcie ze to jakis obóz pracy jest i
      nie wiadomo co sie tam dzieje.tam są standarty amerykanskie i chodzi tez o to
      ze w kontaktach miedzyludzkich tez panuje porozumienie.nikt tam nie narzeka bo
      przyszedł tu z własnej woli.ja jestem operatorem maszyn w gillette(nie mylic z
      sonoco)I JESTEM ZADWOLONY.mozna miec zastrzezenia ale do sonoco własnie gdzie
      jest o wiele gorzej i zarobki są niższe.ale gillette stawia na to aby były w
      nim zadowolone pracowniki.oczywiscie --pracowac trzeba bo nikt pieniedzy za
      darmo nie daje dzis.ja jestem oddany słusznej sprawie.
      • axx61 Re: Gillette szuka pracowników 19.03.06, 02:37
        I wlasnie o to chodzi aby byly standarty amerykanskie a place wschodnie. Duza
        wydajnosc i niska placa. Jest taka sytuacja mozliwa w warunkach totalnego
        bezrobocia ktore sie nie zmienia. Ludzie tego chcieli i w wolnych wyborach tak
        zaglosowali. A przeciez wiadomo ze kapitalizm w Polsce a w Lodzi w
        szczegolnosci ma morde wilka,nieprawdaz?
        • Gość: Piotr Re: Gillette szuka pracowników IP: *.lodz.msk.pl 19.03.06, 06:05
          A czemu jest takie bezrobocie? Bo ludzie dalej głosują na oszołomów którzy
          tylko dużo obiecują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka