Dodaj do ulubionych

Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :)

27.12.05, 20:41
Witam Was.
Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi.
Nie wiem zbyt wiele o Waszym (moim :) ) mieście...
Pewnie z każdym dniem będzie lepiej.
Poznam miejsca...ludzi...
Byłoby przyjemnie gdyby ktoś napisał...(aga_z_lodzi@gazeta.pl) może, podobnie
jak ja jest w Łodzi od kilku dni i nie bardzo jeszcze potrafi się w nim
odnaleźć.
Pozdrawiam wszystkich
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • ixtlilto Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 27.12.05, 20:44
      Witam w Łodzi,
      to serio fajne miasto! Gdybyś miała jakieś pytania dotyczące miasta,
      zwiedzania, miejsc do posiedzenia czy nawet komunikacji - śmiało pytaj na
      forum :)
    • marta_night Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 27.12.05, 20:51
      Witaj Aga :)
      Mieszkam w Łodzi od 2 lat. Da się przeżyć :)
      Gdybyś miała "doła" lub problem...napisz.Znam kilka fajnych miejsc gdzie podają
      dobrą kawę i małe "co nieco" :) tak w sam raz na babskie pogaduszki:)
      Pozdrawiam
      M
    • Gość: kol.3 Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:56
      W jakiej dzielnicy mieszkasz Agnieszko?
      • agnieszka_z_lodzi Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 27.12.05, 21:08
        W Centrum, na ul. Sienkiewicza :)
    • lew_konia Witam nową łodziankę! 27.12.05, 21:06
      Łódź to fajne miasto. Nie zadufane w sobie (jak Warszawa), młode duchem (ma
      tyle lat co Stany Zjednoczone), wiele świetnych knajpek i pubów, serdecznie
      nastawionych do gości mieszkańców. Ceny są tutaj niewygórowane. A łodzianie nie
      są zarozumiali. Ja jestem zakorzeniona w tym mieście od czterrech pokoleń, ale
      baaardzo się cieszę, że przybyła nam nowa, miła mieszkanka.
      • agnieszka_z_lodzi Re: Witam nową łodziankę! 27.12.05, 21:08
        lew_konia napisała:

> Łódź to fajne miasto. Nie zadufane w sobie (jak Warszawa), młode duchem (ma
        > tyle lat co Stany Zjednoczone), wiele świetnych knajpek i pubów, serdecznie
        > nastawionych do gości mieszkańców. Ceny są tutaj niewygórowane. A łodzianie
        nie
        >
        > są zarozumiali. Ja jestem zakorzeniona w tym mieście od czterrech pokoleń,
        ale
        > baaardzo się cieszę, że przybyła nam nowa, miła mieszkanka.

Wow...jak miło. Dziekuje :)
      • brite Re: Witam nową łodziankę! 27.12.05, 22:52
        ew_konia napisała:

> Łódź to fajne miasto.
        >(ma tyle lat co Stany Zjednoczone),

Hmmm... spójrzmy:
        Miasto Łódź: prawa miejskie w 1423 r.
        Stany Zjednoczone: niepodległość proklamowano 4 lipca 1776 r.

Chyba, że chodzi o odkrycie lądu amerykańskiego ok 1497 r., ale też nie bardzo
        się zgadza.
        • huann Re: Witam nową łodziankę! 27.12.05, 22:54
          może chodzi o to, że łódzkie najmniejszym będąc a usa najpotężniejszymi po
          gierkowskiej reformie 49 stanów + przystanek alaska?
          • brite Re: Witam nową łodziankę! 27.12.05, 23:00
            Myślisz, że Amerykanie poszliby na takie Gierki?
            • huann Re: Witam nową łodziankę! 27.12.05, 23:01
              od Gier tych poGruszki: Putin-Kuczma a Kuttin- pucz ma!Teya bym obejrzał.
        • lew_konia Re: Witam nową łodziankę! 28.12.05, 16:58
          <<Hmmm... spójrzmy:
          Miasto Łódź: prawa miejskie w 1423 r.
          Stany Zjednoczone: niepodległość proklamowano 4 lipca 1776 r.

Chyba, że chodzi o odkrycie lądu amerykańskiego ok 1497 r., ale też nie bardzo
          się zgadza. >>

Nie ma sensu wdawać się tutaj w aptekarskie przymiarki. Chodzi o sedno sprawy -
          Coż z tego, że Łodzi nadano prawa miejskie w XV wieku (sama zauważyłaś, że to
          wiek odkrycia Ameryki). To miasto wybuchło z siłą supernowej w XVIII wieku -
          dzięki rozważaniom Śniadeckich na temat korzystnej lokalizacji przemysłu, w
          związku z licznymi źródłami wody. Ameryka, jako potęga światowa, rozpoczęła się
          (sama zauważyłaś) w XVIII wieku. Podobieństwo jest uderzające, jeśli chodzi o
          wiek zabytków amerykańskich i łódzkich. Jeśli taka paralela ci nie odpowiada -
          trudno, ale ja ją lubię - bo stawia moje miasto w zasłużenie korzystnym świetle.

• brite no ok ok 31.12.05, 16:33
            Tylko:
            > ...(sama zauważyłaś)...

Proszę, nie eksponuj tak bardzo tej kobiecej części mojej osobowości ;-)
            • lew_konia Re: no ok ok 31.12.05, 18:55
              OK, OK - przyjęte - możesz w rewanżu poeksponować męską część mojej
              osobowości ;-).
      • bubot Re: Witam nową łodziankę! 28.12.05, 09:45
        "serdecznie nastawionych do gości mieszkańców" - polemizowałbym.
        ja jestem sceptycznie do tego miasta nastawiony, ale generalnie komus nowemu
        mozna polecić kilka rzeczy.
    • marekwojciechowski Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 27.12.05, 21:21
      Witaj Agnieszko
      ~~~@
    • histeryx no masz szanse zostac znana Łodzianką !! 27.12.05, 21:32
      zgłoś sie już teraz...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=33961240&v=2&s=0
      • bajkers Witamy , witamy ,witamy... 27.12.05, 22:02
        Powitać nową Łodzianke w naszych szeregach!!!
        Miasto jest super...
        a wszystko zależy w dużej mierze od ciebie, np. czy umiesz dostrzegać prawdziwe
        piękno ....
        To miasto wbrew utartym opiniom, to nie tylko jedna ulica,
        (idąc ulicą proponuje podnieść głowe do góry i podziwiać...) często najwiecej
        uroku jest tam gdzie inni tego nie dostrzegają...(stare zespoły po-fabryczne,
        śródmieście poza Pietryną , czy nawet Manhattan)
        To miasto dla twórczych ludzi jest niczym czyste płótno dla
        artysty....inspiruje zachęca do działania ..(jest tu jeszcze tyle do zrobienia)
        Tu ludzie w pogoni za karierą nie *depczą* innych na ulicy( jak w warsawsie) tu
        żyje sie bardziej normalnie....
      • agnieszka_z_lodzi Re: no masz szanse zostac znana Łodzianką !! 27.12.05, 22:05
        histeryx napisał:

> zgłoś sie już teraz...
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=33961240&v=2&s=0

Bawi Cię To?
        • histeryx "a są i tacy którzy w powadze i dostojeństwie 28.12.05, 02:16
          pragną przerosnąć własnych dziadków" o kim mowa ? tego dowiemy się z quizu nr 2
    • Gość: zygmuntek [...] IP: *.forweb.pl 27.12.05, 22:57
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • agnieszka_z_lodzi Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 27.12.05, 23:13
        Gość portalu: zygmuntek napisał(a):

> Kolejny wieśniak przyjechał zabierać rodowitym łodzianom prace!

Nie przyjechałam do Łodzi zabierac pracy! Wręcz przeciwnie, jestem
        koordynatorem dużej kancelarii doradczej i moim głównym zadaniem jest stworzyć
        w Łodzi kilakdziesiąt nowych miejsc pracy! To mój autorski projekt-program, o
        który walczyłam ponad rok czasu. Więc, proszę nie obrażaj mnie!
        • cassani Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 08:27
          olej - nie odpowiadaj nawet na takie posty. tutaj wielu jest takich co maja
          swoje nicki a jak ich stolec przyciśnie, to się wylogowują i służą chamstwem
          jako goście. ignoruj. pzdr.

PS. witam serdecznie w Łodzi, też jestem przyjezdnym ale z dłuuuuuuuuuugim
          stażem :)
          • prick.teaser Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 08:34
            cassani napisał:

> olej - nie odpowiadaj nawet na takie posty. tutaj wielu jest takich co maja
            > swoje nicki a jak ich stolec przyciśnie, to się wylogowują i służą chamstwem
            > jako goście. ignoruj. pzdr.
            >
            > PS. witam serdecznie w Łodzi, też jestem przyjezdnym ale z dłuuuuuuuuuugim
            > stażem :)
            Zyrardow to tez nie metropolia:)
            • cassani Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 08:38
              jam nie z Żyrardowa! chyba.
        • prick.teaser Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 08:39
          agnieszka_z_lodzi napisała:
          Nie przyjechałam do Łodzi zabierac pracy! Wręcz przeciwnie, jestem
          > koordynatorem dużej kancelarii doradczej i moim głównym zadaniem jest stworzyć
          > w Łodzi kilakdziesiąt nowych miejsc pracy!
          Zajrzyj do swojej skrzynki, pewnie czesc z tych tak serdecznie cie witajacych
          juz ma "jakas" prosbe.
        • al-ki Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 11:49

W takim razie życzę Ci powodzenia :-)

Ja (nie tylko ja) tam w tym mieście nie widzę nic takiego, co powoduje radość z
          bycia łodzianinem. Ale może dzięki takim jak Ty kiedyś to się zmieni.

Jeszcze raz powodzenia.
    • xk Witamy. Hip, hip, hurra! 27.12.05, 23:25
      • Gość: szczęśliwy Re: Witamy. Hip, hip, hurra! IP: *.tricom.net 27.12.05, 23:28
        hurra, hurra, hurra!!!
    • Gość: łażej Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) IP: *.retsat1.com.pl 27.12.05, 23:27
      Witam :) Poznawaj ciekawe miejsca i ludzi (a wierz mi, że ani jednych ani
      drugich tu nie brak) i nie przejmuj się ludźmi nieciekawymi (którzy jak widać na
      forum się objawiają). Łódź ma tysiąc twarzy, a to, którą Ci objawi, będzie
      głównie zależało od Ciebie i Twych chęci do poznawania miasta. Zaręczam, że
      warto :o)

pozdrawiam serdecznie
    • zamek Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 00:32
      Witaj Agnieszko, mam nadzieję, że Ci się w Łodzi spodoba. Jest u nas trochę
      inaczej, niż gdzie indziej, swoiście, ale ciekawie. Zresztą sama się przekonasz :)
      Forum Łódź to też ciekawe miejsce, choć - jak każde forum internetowe -
      niektórzy używają go jako anonimowej spluwaczki (co miałaś już okazję zauważyć).
      Ich najlepiej ignorować. Dla innych - w tym już wpisanych na tym wątku - forum
      to tylko początek działań, punkt wyjścia do spotkań, przyjaźni i inicjatyw,
      które jeszcze bardziej rozkręcają nasze miasto...
      Bardzo miło Cię widzieć. Powodzenia w Łodzi!
      • agnieszka_z_lodzi Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 01:08
        Dziękuje za miłe słowa.
    • bh_evo Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 00:48
      Witam serdecznie w Łodzi. Mam nadzieję że spodoba Ci się u nas

Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego 2006 roku

• hubar Witaj Łodzianko 28.12.05, 01:25
      Serdecznie witaj w naszym gronie.
      Już własciwie wszystko co pozytywnego mogłbym powiedzieć, zostało tu już napisane.
      Jedyne co dodam to: Łódź nie jest łatwa.
    • Gość: grzeszneinwestycje Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) IP: *.localdomain / 200.199.115.* 28.12.05, 08:21
      Masz już znaczek przy nick'u więc ciesz się bo zostałaś zaakceptowana przez
      Towarzystwo Wzajemnej Adoracji KFŁ. Prezesuje mu niejaki Zamek. Gratuluję:(
      • cassani czekałem 28.12.05, 08:25
        wiedziałem że pojawi sie pierwszy Smutny! ale że aż tak szybko?
      • bubot Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 09:58
        no cóż, czytając to forum nietrudno sie zorientowac, że towarzstwo wzajemnej
        adoracji to prawda.
        ale stwierdzam ze chyba na każdym forum tak musi być, niestety.

tak czy siak witam agnieszkę i mam nadzieje, że to miejsce będzie dla ciebie
        szczesliwe
      • wilk.co.sika.i.kuca Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 11:38
        mnie! mnie akceptują!
      • hubar Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 14:22
        No patrz, a mnie zawsze wmawiali że to ja prezesuję!

Za młody widać jesteś, aby pojąć czym był KFŁ, ale szkoda czasu i atłasu avy
        wyjaśniać.
      • ixtlilto Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 14:33
        Gość portalu: grzeszneinwestycje napisał(a):

> Masz już znaczek przy nick'u więc ciesz się bo zostałaś zaakceptowana przez
        > Towarzystwo Wzajemnej Adoracji KFŁ.
        <ROTFL>!!!
      • kotbert Jakto?? 28.12.05, 14:43
        Mistrz porzucił cichaczem Lożę i poszedł knować do do innej piaskownicy?
        • zamek Re: Jakto?? 28.12.05, 14:49
          Najciekawsze, że ja nic o tym nie wiem... W każdym razie dementuję.
          PS. No dobra, spleśniała bułeczka dla trolla imieniem grzesznecośtam rzucona,
          niech się dławi ;P
    • marta_night Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 14:14
      Nie przejmuj się Agnieszko tymi głupimi wpisami :) Miłego dnia. Choć snieg za
      oknem...brrrr
    • nocny_m_a_r_e_k Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 16:11
      :)
    • agnieszka_z_lodzi Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 19:57
      Markus.kembi :) dziękuję za maila :) Dziekuję za miłe słowa. Dziękuje za słowa,
      ważne słowa...
      • markus.kembi Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 20:02
        A proszę bardzo. Pozdrawiam raz jeszcze.
        • nocny_m_a_r_e_k Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 20:20
          a ja ~ raz jeszcze dziękuje :)
          • nocny_m_a_r_e_k Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 20:21
            a później pójdziecie pewnie do łózka :)
            Ot takie jest życie :)
            • agnieszka_z_lodzi Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 20:23
              nocny_m_a_r_e_k napisał:

> a później pójdziecie pewnie do łózka :)
              > Ot takie jest życie :)

Czy twoim zdaniem każda wymiana miłych słów musi kończyć się w łózku? Czy twoim
              zdaniem każdy mail musi w podteksie nieść sobą ładunek seksu ? Czy twoim
              zdaniem trzeba wyszydzać każdy miły gest, miłe słowo ?
              Bo jesli tak, to jesteś nieszczęśliwym człowiekiem!
              • nocny_m_a_r_e_k Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 20:46
                Nie jestem nieszczęsliwym człowiekiem. A ty ? Nie sądzisz takze, że twoje intro
                w tym wątku jest dosyć sztuczne, zeby nie powiedziec załosne ? Taka komsomołka
                z Ciebie, co to walczy, pomaga, miejsca pracy tworzy i sadzac po zdjeciu
                zgrabna piersia wykarmi wszystkich potrzebujacych. Byla juz taka jedna w Łodzi,
                nazywala się Włada Bytomska :)
                • agnieszka_z_lodzi Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 20:49
                  nocny_m_a_r_e_k napisał:

> Nie jestem nieszczęsliwym człowiekiem. A ty ?

1. Jestem szczęsliwa, spełniona. Nie ma we mnie żółci, która tak obficie zalewa
                  ciebie!

>Nie sądzisz takze, że twoje intro w tym wątku jest dosyć sztuczne, zeby nie
                  powiedziec załosne ?
                  2. Jest autentyczne. Tyle za komentarz

>Taka komsomołka z Ciebie, co to walczy, pomaga, miejsca pracy tworzy i sadzac
                  po zdjeciu zgrabna piersia wykarmi wszystkich potrzebujacych.

3. Ha ha ha...ciekawe zestawienie Komsomołka o zgrabnej piersi: Dziękuje, to
                  mimo wszystko komplement.

>Byla juz taka jedna w Łodzi,nazywala się Włada Bytomska :)

4. Miała zgrabne piersi? Skąd wiesz, gustujesz w starszych Paniach :) ??
                • nyggus Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 21:07
                  nocny_m_a_r_e_k napisał:

> Nie jestem nieszczęsliwym człowiekiem. A ty ? Nie sądzisz takze, że twoje intro
                  >
                  > w tym wątku jest dosyć sztuczne, zeby nie powiedziec załosne ? Taka komsomołka
                  > z Ciebie, co to walczy, pomaga, miejsca pracy tworzy i sadzac po zdjeciu
                  > zgrabna piersia wykarmi wszystkich potrzebujacych. Byla juz taka jedna w Łodzi,
                  >
                  > nazywala się Włada Bytomska :)

ku przypomnieniu: Włada Bytomska nie była jakąś tam zwykłą matką Polką tylko
                  wybitną działaczką ruchu robotniczego zamordowaną przez przedwojenną bezpiekę za
                  to że strajkowała. związali jej ręce a później podpalili żywcem. ale po 89 roku
                  zmienili nazwę ulicy na ulicę jakiś leśnych dziadków bo trzeba było pokazać że
                  bezpieka tylko za komuny zabijała a przed wojną to było cacy, nie strzelano
                  nigdy do robotników, nawet w Łodzi 17 września 1919 roku
      • crackersss Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 20:57
        agnieszka_z_lodzi napisała:

> Markus.kembi :) dziękuję za maila :) Dziekuję za miłe słowa. Dziękuje za słowa,
        >
        > ważne słowa...

Kilka slodkich slowek i gatki juz mokre; wlasnie za to kocham kobiety:)
        • marta_night Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 21:01
          crackersss napisał:

> agnieszka_z_lodzi napisała:
          >
          > > Markus.kembi :) dziękuję za maila :) Dziekuję za miłe słowa. Dziękuje za
          > słowa,
          > >
          > > ważne słowa...
          >
          > Kilka slodkich slowek i gatki juz mokre; wlasnie za to kocham kobiety:)

Wszystkie kobiety tak oceniasz? A może to kompleks "małego..." ? :) i
          świadomość, że na twoj widok zadnej kobiecie nie zamokły gatki??
          • marta_night Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 22:08
            marta_night napisała:

> crackersss napisał:
            >
            > > agnieszka_z_lodzi napisała:
            > >
            > > > Markus.kembi :) dziękuję za maila :) Dziekuję za miłe słowa. Dzięku
            > je za
            > > słowa,
            > > >
            > > > ważne słowa...
            > >
            > > Kilka slodkich slowek i gatki juz mokre; wlasnie za to kocham kobiety:)
            >
            > Wszystkie kobiety tak oceniasz? A może to kompleks "małego..." ? :) i
            > świadomość, że na twoj widok zadnej kobiecie nie zamokły gatki??

Synek, prymitywny jestes. Twój mail jest żenujący! Nie jestes w stanie, za
            cieńki jesteś i miej odwagę pisać pod swoim imieniem a nie uzywać idiotycznych
            nicków. Gnojek!
            • crackersss Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 22:19
              marta_night napisała:
              > Synek, prymitywny jestes. Twój mail jest żenujący! Nie jestes w stanie, za
              > cieńki jesteś i miej odwagę pisać pod swoim imieniem a nie uzywać idiotycznych
              > nicków. Gnojek!
              !!!!!!PS.żadnego meila do ciebie nie pisałem!!!!!!!
          • crackersss Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 22:22
            marta_night napisała:
            > Wszystkie kobiety tak oceniasz? A może to kompleks "małego..." ? :) i
            > świadomość, że na twoj widok zadnej kobiecie nie zamokły gatki??

Uderz w stół a nożyce się odezwą:)
    • Gość: chłopiec z plakatu Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) IP: *.tm.net.my 28.12.05, 21:22
      Cześć Sowa:-)
    • gray no cóż - mogło być gorzej ;-) 28.12.05, 21:25

sienkiewicza to całkiem przyzwoite miejsce :)

powodzenia życzę.

a oryginalnie skąd pochodzisz?
      • agnieszka_z_lodzi Re: no cóż - mogło być gorzej ;-) 28.12.05, 21:44
        gray napisał:
        > sienkiewicza to całkiem przyzwoite miejsce :)
        > powodzenia życzę.
        > a oryginalnie skąd pochodzisz?

Urodziłam się w Moskwie, pozniej przez wiele lat mieszkałam na Kubie :) a
        ostatnie lata w Krakowie. Studiowałam we Francji, w Polsce jestem od dwóch lat.
        To w skrócie chyba wystarczy :) ?
        • gray Re: no cóż - mogło być gorzej ;-) 28.12.05, 21:47

eee... yyy... a ja się urodziłem w łodzi i byłem pare razy na słowacji :D

powodzenia :)
        • Gość: Janu Re: Witam, Witam! IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.12.05, 21:53
          Miło mi powitać Ciebie w naszym mieście! Mam nadzieję, że stopniowo odkryjesz
          zalety i ukryte (niestety) uroki naszego miasta. A nudzić raczej się tutaj nie
          można. Ja bynajmniej choć mieszkam tu od 19 lat (tyle też mam), to nie miałem
          okazji, żeby się nudzić...
          No a jeszcze jeśli ma się czas na spędzanie go z przyjaciółmi, bądź znajomymi,
          to jest super! Pozdrawiam! Jeśli chciałabyś pozyskać więcej informacji na temat
          miasta, i jak się po nim poruszać, a także - co zobaczyć, to zachęcam do odezwu
          na moim "Gg" (nr 1537513).
          Pozdrawiam!
    • brite Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 28.12.05, 21:58
      Witamy nową Łodziankę!
      Jutro śnieg przestanie padać, zdecydowanie łatwiej będzie się więc znaleźć.
      Jeżeli jest praca i masz gdzie mieszkać, to na pewno będzie Ci tu dobrze - bo
      czas poza pracą i snem zapewne potrafisz sobie zorganizować, a w Łodzi wbrew
      pozorom jest co robić.
      • gray OT 28.12.05, 22:04

wbrew pożarom strażacy w łodzi mają co robić ;-)
    • rozmowy_kontrolowane Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 11:03
      A ja mieszkam w Łodzi od października i jeszcze się nie przedstawiłam.
      Wybaczcie mi!
      Za to na forum się czasami udzielam:D
      Czy istnieje jakieś Kółko Wzajemnej Adoracji? Chętnie się zapiszę;-)
      A tak serio: staram się Łódź polubic i mam nadzieję, że Łódź polubi mnie.
      Mam na imię Małgosia, 27, Chojny.
      :)
      • zamek Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 16:51
        W moim skromnym procencie Łódź Cię lubi, bo regularnie czyta Twoje blogi i wpisy
        tudzież sympatyzuje z tym, co tam znajduje :)
        PS. Ja podobno jestem w jakimś kółku wzajemnej adoracji, ale nigdy nie
        prowadziłem zapisów ;)
        • rozmowy_kontrolowane Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 17:22
          Czy to do mnie było?:-)
          • zamek Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 17:24
            rozmowy_kontrolowane napisała:

> Czy to do mnie było?:-)
            Ależ tak! :)
            • rozmowy_kontrolowane Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 17:27
              Zarumieniłam się normalnie, bo widziałam w statystykach, że wchodzi ktoś z
              forum, ale nie sądziłam, że zostaje tam na dłużej;-)
              To dlaczego nie komentujesz, hę?:>

Nie pobawisz się.
              Kontrolujemy rozmowy.
              • zamek Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 17:34
                rozmowy_kontrolowane napisała:

> To dlaczego nie komentujesz, hę?:>
                Bo jakoś nie mam takiego zwyczaju... ;)
                • rozmowy_kontrolowane Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 17:36
                  No dobrze, jakoś to wytrzymam;-)
                  A co z tym Kółkiem Wzajemnej Adoracji?;-) Gdzieś się trzeba zgłosic, składkę
                  zapłacic? Czy KWA spotyka się regularnie?;-)
                  • zamek Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 18:32
                    Kółko <a
                    href="http://tiny.pl/xklw">spotyka</a> się, jak widać, w pierwszy piątek
                    tygodnia. O ile to o nas chodzi, ale tego nikt nigdy do końca nie może być pewien.
                    Może się przekonam do tego komentowania, kto wie... :)
                    • zamek No tak sknocić link! 29.12.05, 18:33
                      Wstyd!
                      • agnieszka_z_lodzi kolejnny dzień w Łodzi...nie jest źle ;) 29.12.05, 18:42
                        Dziękuje za wszystkie maile, wpisy. To miłe, ze jesteście :) właśnie
                        tacy...hmmm...fajni. Postaram się przez weekend na otrzymane maile odpowiediec.
                        Kolejny dzień w Łodzi juz za mną. Dzisiaj wyjatkowo cięzki. Cały dzień biegałam
                        po różnych biurach i agencjach nieruchomości, ogladajac oferty powierzchni
                        biurowych. Znalazłam kilka ciekawych :) Może, jak bede miała problem z wyborem
                        poprosze Was o opinie, pomoc.
                        Jadłam dzisiaj lunch'yk :) w sympatycznej knajpce - Cafe Luluu ( jak
                        pamiętam :) ) Fajne miejsce.
                        • marta_night Re: kolejnny dzień w Łodzi...nie jest źle ;) 29.12.05, 19:20
                          Mam nadzieję, że odpiszesz...:
                          Cafe Lulu to cudowne miejsce. Bywam tam praktycznie codziennie - iedaleko mam
                          biuro:) Byc moze wiec wpadniemy kiedyś na Siebie. Zapraszam i do Cafe i do
                          mojego biura.
                  • nocny_m_a_r_e_k Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 21:33
                    Twój wpis w wizytówce
                    Ulubione filmy:
                    W płaczliwe dni "Pasja", "Lolita".
                    Ciekawe zestawienie - Pasja i Lolita :)
                    • nocny_m_a_r_e_k Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 21:34
                      nocny_m_a_r_e_k napisał:

> Twój wpis w wizytówce
                      > Ulubione filmy:
                      > W płaczliwe dni "Pasja", "Lolita".
                      > Ciekawe zestawienie - Pasja i Lolita :)

To do rozmowy kontrolowane :)
                      • czarno.biala Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 21:43
                        wrzuć na luz człowieku:)
                      • rozmowy_kontrolowane Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 30.12.05, 09:26
                        Wiem, co pisałam w wizytówce, ale dziękuję za przypomnienie:)
                        Nie oglądam tych filmów jednoczesnie, ani też jeden po drugim:)
                        Dzień dobry tak w ogóle.
                        Wyspałam się:)
    • avatary Ciepło pozdrawiam "nowoosiedloną" 29.12.05, 13:21
      i zachęcam do kontemplacji miejsca, czasu, siebie samej w tym miejscu i czasie,
      pośród tych właśnie ludzi..
      Można tu sporo osiagnąc w dziedzinie samorozwoju...niewiele przeszkadza w
      obcowaniu ze sobą...jak w klasztornej celi.
      Brakowało mi tego w innych krainach.
    • endomedia No such user (aga_z_lodzi) 29.12.05, 13:36
      ---
      • Gość: Bart Re: No such user (aga_z_lodzi) IP: *.mnc.pl 29.12.05, 14:49
        agnieszka_z_lodzi jak juz coś
      • Gość: rumpcuż Ja mam takie IP: 195.69.82.* 29.12.05, 16:44
        ---
    • w.o.d.z.i.r.e.j VITAY 29.12.05, 13:38
      Witamy w Łodzi...
      Mieście przyszłości.

Dawniej mówiono:
      "Przyjedźcie do Łodzi, zobaczycie tramwaj, co bez konia chodzi".
      • graz.ka Re: VITAY 29.12.05, 14:50
        I "kot z miasta Łodzi pochodzi".
        • w.o.d.z.i.r.e.j Re: VITAY 30.12.05, 10:17
          A Wiesz, że w Łodzi pierwszy tramwaj o napędzie elektrycznym,
          czerpiący energię z trakcji napowietrznej wyruszył na ulicę w 1898 roku?
          Pewnie nawet kot z miasta Łodzi byłby tym zachwycony :-)
          • marta_night Re: VITAY 30.12.05, 13:00
            w.o.d.z.i.r.e.j napisał:
            > A Wiesz, że w Łodzi pierwszy tramwaj o napędzie elektrycznym,
            > czerpiący energię z trakcji napowietrznej wyruszył na ulicę w 1898 roku?

A jaką trasę pokonywał ? Wiadomo coś na ten temat :) ?
    • marekwojciechowski Re: Od dzisiaj mieszkam i pracuję w Łodzi :) 29.12.05, 19:35
      Witam kolezankę po fachu :)
      Sprawdziłem Twój link Praca...praca...praca...
      Mc Kinsey & Company :)
      Gratuluję i Trzymam kciuki ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka