kasiakacp 07.01.06, 10:00 czy ktos sie orientuje albo slyszal jakies plotki czy beda loy do włoch ?? rzym, pesca, bari Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: El Re: Lodz - rzym IP: *.lodz.mm.pl 07.01.06, 19:51 Owszem. Źródła nie mogę podać, ale z Łódzi polecimy jeszcze w kilka innych ciekawych miejsc, nie wiem niestety, kto będzie przewoźnikiem na trasie Łódź – Rzym. Pozdr, El Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 07.01.06, 20:53 mój drogi / moja droga jak beda loty z łodzi do rzymu to cie cie wycałuje ;o) czekam na dobre i nowe wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Lodz - rzym IP: 212.11.57.* 07.01.06, 21:06 Boniek by sie ucieszyl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 07.01.06, 22:12 boniek??? ja bym sie ucieszyła na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Lodz - rzym 08.01.06, 00:14 No prosze, pierwsze przecieki!!! Hmmm... Pomyslmy, to kogo tam zatrudnili nowego na tym Lublinku ostatnio? :p maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: Lodz - rzym 08.01.06, 09:26 >nie wiem niestety, kto będzie przewoźnikiem na trasie Łódź > 8211; > Rzym. Źródło: władze Lublinka Przewoźnik: SkyExpress, EAE (niepotrzebne skreślić) ;-(( Czy uważasz, że tego typu postem nakarmisz spragnione połączeń serce łodzian i forumowiczów...:-/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 08.01.06, 11:02 to ja jestem spragniona tych wiadomosci poniewaz z moim narzeczonym musimy ciagle jezdzic do warszawki albo katowic a tak mu sie kuna wszystko spoznia,jeszcze nie bylo razu zeby samolot był lub startował o czasie. do katwoic daleko, dojazdu autobusem nie ma wiec zawsze prosze znajomych ktorzy niestety sie z lekka irytuja jak maja czekac ponad limit... fajnie by bylo gdyby były wreszcie loty lodz - rzym/bari/pescara. zreszta mam sporo znajomych ktorzy by chcieli te miasta odwiedzi i sporo znajomych włochów z tych regionów zabalowałoby sobie w naszym miescie. taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: Lodz - rzym 08.01.06, 11:13 Ależ my to tu (w większości) doskonale wiemy. Wiemy także, że były prowadzone rozmowy miasta z tanim przewoźnikiem w sprawie właśnie połączenia do Rzymu. Nie wiemy tylko co się stało z tymi rozmowami ale obawiamy się, że z powodu opieszałości/niekompetencji pewnych ludzi w Łodzi przewoźnik został deliikatnie mówiąc niepoważnie potraktowany i sobie dał spokój. W Łodzi co miesiąc powinniśmy dowiadywać się o nowym połączeniu stąd, tak, żeby ta liczba doszła w 2006 do kilkunastu połączeń dziennie...Jeżeli tak nie jest to znaczy, że coś tu nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 08.01.06, 11:19 no to ja o tym wiem, zreszta odnosze wrazenie ze naszym władzom w ogole nie zalezy na promocji naszego miasta a to własnie jnajlepysz sposów - urochomienie połaczen ze znanymi miastami w europie. no ale z czym do ludzi i po co promocja jak nam sie ludzie zwala a tu choteli nie ma, a jak sa to tylko sie wstydzic ... chyba ze bedzie jak na pielgrzymkach i bedzie sie ludzi do domów za bóg zapłac przyjmowac. to jakas paranoja. ludzie maja kase i chca jezdzic ale najlepyszy ubaw to maja ci ktorzy nam tym chetnym to utrudniaja. to jest jakas nowa zabawa ? moze ja czegos nie wiem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Lodz - rzym IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 08.01.06, 17:38 małe info LOTNISKO jest nowe działa raptem od pazdziernika dajmy mu sie rozwinąć ale to co oferuje dzisiaj lotnisko jest na niskim poziomie brakuje sprzetu i infrastruktury.Myśle ze tutaj jest niecheć firm do wejscia na lublinek zreszta porty takie jak zielenia góra szymany ,bydgoszcz działaja od wielu lat i ile maja połonczeń ??? owiele mniej niz Łódzki lublinek w tak krótkim czasie ! W Łodzi uczymy sie latać władze terz sie ucza minie jeszcze sporo czasu zanim bendzie grało wszystko pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Lodz - rzym IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.01.06, 20:12 Nie obraźcie się, ale uważam, że należałoby jednak troszeczkę popracować nad ortografią, albo chociaż sięgnąć od czasu do czasu do słownika. Przeglądając ten wątek dowiedziałem się o istnieniu "choteli" i "połonczeń". Rozmumiem, że pisząc szybko raczej nie myśli się o takich drobnostkach, ale COŚ takiego, to już drobna przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 08.01.06, 11:21 z zreszta tak jak napisales, o rozmowach sie tylko mowi ale jak widac bez zadbych efektów ... a moze oni jezyków nie znaja ? albo sie po polsku nie rozumienia bo ja juz nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: Lodz - rzym 08.01.06, 11:33 Może żeby się już nie denerwować w ten piękny niedzielny dzien nie będę się już rozwijał na rzecz kompetencji i profesjonalizmu naszych władz. Prawda jest taka, że rozmowy były i skończyły się fiaskiem (no bo przecież nic nie wiemy o nowych połączeniach). I niech to będzie cały komentarz... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 08.01.06, 16:30 jak tu sie nie denerwowac jak tu czytam ze jakas firma SkyExpress - czy ktos w ogole o niej słyszał???? bedzie miala loty z lublinka od 15.01 do kijowa i lwowa a od 28.03 do wiednia i monachium ???? a rzym to dziura ??? co za ludzie ... a moze by jakas petycje zrobic ??? moze niech sie wpisuja na forum ludzie ktorzy by pojechali do rzymu ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Lodz - rzym IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 08.01.06, 17:42 nam wszystkim zalezy na połonczeniach CORK , Stockohlmu BErlina Frankfurtu Paryza Mediolanu Budapesztu ,Barcelony Madrytu i wielu innych to zależy od lini lotniczych i portu INfrastruktura i infrastuktura jeszcze raz sie kłania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleczko Re: Lodz - rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:44 I zmiana jednego Dublina na Shannon :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JKJKJ Re: Lodz - rzym IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.01.06, 20:23 nIE NIE NIE! Dosyć juz Wysp Brytyjskich, może tak teraż właśnie Rzym, Barcelona, Paryż, Frankfurt czy Kopenhaga, a nie jakieś Shannon!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 08.01.06, 21:00 racja moze dla odmiany by troche zjechali na południe europy a nie tylko wyspy i irlandia...nie wystarczy ze juz sie tam zrobiłą druga polska ??? czy nikt nei pomyslal ze sa tez ludzie ktorzy by chcieli troche pozwiedzac a nei tylko jezdzic do pracy ? zreszta i tak niczego nie wartej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleczko Re: Lodz - rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:35 Właśnie dlatego Kasiu jest potrzeba lotów do "drugiej Polski" :) A kto będzie poza sezonem latał do Girony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Lodz - rzym IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 09.01.06, 16:22 polscy pracownicy których jest duzzooooo w okolicach barcelony wiosna sa tanie hotele na costa brawa ;] a temp taka jak unas w lato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 09.01.06, 17:25 no ja znam sporo osób co mieszka we włoszech, ma tam znajomych lub rodziny ... czemu to akurat brytyjczykoma daje sie fory ??? Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: Lodz - rzym 09.01.06, 20:14 Akurat kierunków wyspiarskich bym się nie czepiał. Ze względu na otwarty rynek pracy dla Polaków dysponują one znacznie większym potencjałem niż Włochy. Co nie znaczy, że Włochy z Łodzi są złym kierunkiem oczywiście... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkus Re: Lodz - rzym IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.01.06, 00:40 No właśnie - nie tylko WYSPY i IRLANDIA :-) Pozdro arkus Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Lodz - rzym 10.01.06, 00:14 Tylko, że do Shannon (Irlandia) lata bardzo dużo ludzi z Polski a połączeń niewiele, więc akurat tam się opłaca. Z Shannon można tez polecieć do kilkudziesięciu miejsc w Europie i na świecie. Nie mówię, że nie opłacio się do Włoczh czy Hiszpanii, ale Irlandia i Wielka Brytania to obecnie najlepsze kierunki z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakacp Re: Lodz - rzym 10.01.06, 20:46 dzisiaj obiło mi sie o uszy ze od pazdziernia 2006 beda loty z łodzi do rzymu i mediolanu ???? dobrze słyszałam ? czy to tylko moje marzenia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac_lax Lufthansa IP: *.hsd1.ca.comcast.net 11.01.06, 03:27 Polaczenie LOT-u <LCJ><WAW> jest takze w systemie rezerwacji Lufthansy. Pewnie sprawdzaja jakie jest zainteresowanie lotami do FRA i MUC z Lodzi? Tak na marginesie to szkoda, ze polaczenie LOTu <LCJ><WAW> jest tylko w systemie rezerwacji jakos do przelomu marca i kwietnia. Dlaczego tak jest??? I tak np. wlasnie musialem decydowac sie na bilet ze swoich mil. Chca przyleciec w maju, oznacza to, ze znowu przylece do WAW zamiast do LCJ i mimo, ze moglem niby przyleciec do Lodzi, ale juz nie w maju! I jeszcze slowo o kombinowanych lotach np przez Londyn czy Dublin. i tak np: LAX-DUB (Aer Lingus) DUD-LCJ (FR lub CW) czy LAX-LHR (BA) STN-LCJ (FR) W tej samej cenie mam pewny przelot LAX-WAW przez FRA, LHR, CDG, AMS, czy jeszcze inne. -bez zmiany lotniska (w przypadku lotu przez Londyn) -bez odbioru bagazu -bez ryzyka (w przypadku opoznienia ktoregos z lotow) tyle, ze nie do Lodzi, ale jzu trudno. Mowiac krotko, Lodzi potrzebne jest polaczenie ze swiatem nie tylko tanimi liniami. Moze kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Lufthansa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:41 Właśnie pojawiło się na lato, więc droga do rezerwacji wolna! Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bing Re: Lufthansa 11.01.06, 11:31 Gość portalu: mac_lax napisał(a): > Polaczenie LOT-u <LCJ><WAW> jest takze w systemie rezerwacji Lu > fthansy. Możesz zrobic jakis zrzut ekranu i wstawić, bo nie mogłem nigdzie tego tam znaleźć a jak nie zobacze to nie uwierzę :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lufthansa IP: *.toya.net.pl 11.01.06, 17:44 lufthansa ma drogie loty a zreszta co z włochami, francja czy hiszpania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac_lax Re: Lufthansa IP: *.hsd1.ca.comcast.net 12.01.06, 00:04 Moze i LUFTHANSA ma drogie bilety, ale jak poszukasz to znajdziesz tanio! Oprocz tego chodzi o loty do USA czy do Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lufthansa IP: *.toya.net.pl 12.01.06, 06:55 przeciez z łodzi nei dadza nam latac do usa czy azji??? chyba ze za jakies 50 lat... to wtedy poleca nasze wnuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 12.01.06, 06:56 ale nadal nic nie słycahc o lotach z łodzi do rzymu czy na południe włoch!!!!????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 13.01.06, 06:57 widze ze wszyscy zamilkli a ja z niecierpliwoscia czekam na jakies dobre wiadomosci i nic... chcialam napisac ze niedługo mam urodziny i na prezent dobre wiadomosci sa akurat!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 13.01.06, 10:22 Zagraj w LOTTO a może się uda ta dobra wiadomość. Wszystkiego naj naj z okazji urodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 17.01.06, 18:10 no i nadal cisza z lotami?niech ktos pisnie chociaz słówko??? Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Lodz - rzym 17.01.06, 18:15 Gość portalu: kasia napisał(a): > no i nadal cisza z lotami?niech ktos pisnie chociaz słówko??? Jak tylko znajdzie się linia lotnicza oferujaca połączenia z Łodzi do Rzymu, z którą zarząd spółki wynegocjuje warunki wykonywania takich połączeń i podpisze stosowną umowę, na pewno napiszemy o tym na Forum. Na dzień dzisiejszy nie zdarzyło się, by wszytskie powyższe warunki zostały spełnione. Stąd owa wsopmniana perzez Ciebie cisza. Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 25.01.06, 19:29 jakies nowe wiadomosci na temato lotów łóz - rzym ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola256 Re: Lodz - rzym IP: *.vline.pl / *.93.rev.vline.pl 27.01.06, 17:09 www.uml.lodz.pl/index.php?menu2=2&zapytanie=2,01&poz=1&id=4652&limit=20Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lodz - rzym IP: *.toya.net.pl 06.02.06, 20:14 widze ze ciagle cisza i nic nie wiadomo o nowych połaczeniach wizzair'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Lodz - rzym IP: *.forweb.pl 06.02.06, 22:45 jest po prostu dobrze , normalnie nic w tym temacie sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś