Dodaj do ulubionych

program do wkuwania definicji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:21
Dla tych co nie lubią się uczyć: Ja też nie lubię, dlatego pracuję nad
programem DefMaster, który miałby w tym pomóc. Zobaczcie sami jak chcecie. Jak
nie chcecie to nie patrzcie :P darius.webd.pl/mambo
Obserwuj wątek
    • uerbe Re: program do wkuwania definicji 26.01.06, 22:38
      Gość portalu: Darius napisał(a):

> Dla tych co nie lubią się uczyć: Ja też nie lubię, dlatego pracuję nad
      > programem DefMaster, który miałby w tym pomóc.

Nie lubię czytać, czy Twoja strona nie mogłaby mieć wersji obrazkowej?
    • Gość: Bart Definicje? IP: *.mnc.pl 26.01.06, 22:48
      Góra - dwa zbocza tak: /\
      Kałuża - zbiornik wodny małej wielkości bez znaczenia strategicznego
      • uerbe Definicje? 26.01.06, 22:50
        Kot - kot składa się z futra, kota właściwego i modułu mruczącego.

Poza tym...
        • Gość: Bart Re: Definicje? IP: *.mnc.pl 27.01.06, 01:29
          orientacja w terenie - homo, hetero i biseksualista w lesie
          • bubot Re: Definicje? 27.01.06, 09:58
            Łyzka składa się z trzymaka i komory zupnej.
            • Gość: Darius Re: Definicje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:59
              dobre, dobre... Dorzućcie jeszcze coś! Dorzuciłem to do programu jako
              przykładowe definicje(poza orientacją w terenie żeby 8latków niechcący nie
              zgorszyć :p)

Możecie jeszcze trochę takich definicji powymyślać??
    • marrgos Re: program do wkuwania definicji 26.01.06, 22:57
      hmm... to mniej więcej na tej samej zasadzie, mając do napisania referat w
      języku angielskim udaję się do ciepłego łóżeczka poczytać sobie pod kołderką
      harry'ego potter'a (and the half blood prince), znaczy nie jestem jedyna ;)
      pocieszające..
    • ljag Re: program do wkuwania definicji 27.01.06, 08:24
      Samo pisze w .Necie wydaje mi sie zu udal Ci sie programik.
      POzdrawiam
    • Gość: J.S. Re: program do wkuwania definicji IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 27.01.06, 09:28
      Co to znaczy "program do wkuwania"? "Wkuwa" definicje za ciebie? Nie bardzo
      rozumiem idee
    • brite Re: program do wkuwania definicji 27.01.06, 10:36
      Od tępego wkuwania definicji lepiej jest zrozumieć, o co w niej chodzi.
      • Gość: Darius Re: program do wkuwania definicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 11:22
        "Od tępego wkuwania definicji lepiej jest zrozumieć, o co w niej chodzi." -
        hmm.. chodziło mi o coś innego; tu nie chodzi o tępe wkuwanie definicji,
        liczyłem na to, że program pomaga w rozumieniu tego czego śię uczysz... Sam
        dobrze wiesz, że w dzisiejszych szkołach (no chyba że w jakiś elitarnych) nie
        uczy się myślenia. - uczy się ludzi wyłącznie materiału. Podejście wielu
        nauczycieli: "oni muszą zaliczyć i tyle" - właśnie z myślą o nich powstaje
        program. Poza tym zwracam uwagę też na inną właściwość programu (poza "tępym
        wkuwaniem definicji") - ja go często używam do zapamiętywania trudnych słów w
        języku obcym, nazw geograficznych itp.. pozdro i dzięki wszystkim za komentarze
        • Gość: Bart Re: program do wkuwania definicji IP: *.mnc.pl 27.01.06, 11:41
          Spróbuj podejść kiedyś twórczo do hiperboli;)
        • por_borewicz Re: program do wkuwania definicji 29.01.06, 15:14
          Yo! Mr. Administrator!
          Cyt.
          "DefMaster release
          Written by Administrator
          Tuesday, 24 January 2006
          Już niedługo pierwszy release programu DefMaster. Przypominam, że program ma za
          zadanie skrócić czas nauki, rzeby można było zająć się poważniejszymi
          rzeczami :)"

Proponuje na poczatek zajac sie powazniej ortografia, zeby takich bykow
          jak "rzeby" na stronach internetowych nie wypisywac ;-)

A co do projektu, pomysl jest szczytny, ale nie wiem czy mozna kogos zmusic do
          myslenia jesli sam zainteresowany nie ma na to ochoty...

Pzdr
          • Gość: Darius Re: program do wkuwania definicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:32
            "jesli sam zainteresowany nie ma na to ochoty..." - na podstawie czego snujesz
            taki wniosek??
            Błąd ortograficzny u informatyka to nic strasznego :>
            Czytając twoją wypowiedź, odnosi się wrażenie, że przemawiają przez Ciebie
            nieszczere emocje... czyżby jakiś kompleks ?? ;P
            Jeżeli nie załapałeś całej sytuacji, ... to program chyba nie jest dla ciebie...
            postaram się znaleźć kiedyś trochę czasu by dostosować wszystko do wymagań
            takich jak twoje (np poprawić tego byka na stronie)
            pozdro
            • uerbe Re: program do wkuwania definicji 29.01.06, 20:29

> Błąd ortograficzny u informatyka to nic strasznego :>

Bzdura. Językiem jest i polszczyzna i html. Błędy w kodzie to też nic strasznego? Ech, informatłuk...
              • Gość: Darius Re: program do wkuwania definicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:41
                Już poprawiłem błąd
                "> > Błąd ortograficzny u informatyka to nic strasznego :>" - mam nadzieję, że
                nie obraziłem waszych uczuć ...
                "Błędy w kodzie to też nic strasznego?" - błędy w kodzie to jest coś strasznego :P

lol naprawdę odnoszę wrażenie, że kłócicie się dla samej kłótni
                btw:wolałbym żebyście skupili się na tym co można poprawić w samym programie jak
                już macie troszkę czasu na wypisywanie opinii, to by mi znacznie bardziej pomogło
                pozdro
            • por_borewicz Re: program do wkuwania definicji 29.01.06, 23:11

> "jesli sam zainteresowany nie ma na to ochoty..." - na podstawie czego snujesz
              > taki wniosek??

Na podstawie obserwacji otaczajacego mnie swiata i wszechobecnego tumiwisizmu,
              wygodnictwa i lenistwa umyslowego. Nie mowie, ze kazdy taki jest, ale uwazam,
              ze duza czesc naszych rodakow z pewnoscia.

> Błąd ortograficzny u informatyka to nic strasznego :>

Probujesz sie usprawiedliwiac i sadzisz, ze to sprawe zalatwia? Skoro tak
              uwazasz.... Ja jestem zdania, ze informatyk rowniez powinien poslugiwac sie
              poprawnie jezykiem ojczystym. Oczywiscie wygodniej jest rzucic haselko jak
              zacytowane powyzej niz chocby przyznac sie do zrobienia byka i czym predzej go
              poprawic, zeby nie swiadczyl zle o autorze. Wygodnictwo?

> Czytając twoją wypowiedź, odnosi się wrażenie, że przemawiają przez Ciebie
              > nieszczere emocje... czyżby jakiś kompleks ?? ;P

Psychoanalityk? Kompleksow brak. Wystawiony jezyk? Czyzby jakies negatywne
              emocje?

> Jeżeli nie załapałeś całej sytuacji, ... to program chyba nie jest dla
              > ciebie...

Mysle, ze rzeczywiscie nie jest dla mnie. Daje sobie rade bez tego typu "pomocy
              naukowych" ;-). Ale jesli komus sie przyda, niech sluzy na chwale i pamieci
              Autora.

> postaram się znaleźć kiedyś trochę czasu by dostosować wszystko do wymagań
              > takich jak twoje (np poprawić tego byka na stronie)

Czyzbym mial jakies ogromne wymagania? Nie zauwazylem. Pomyslalem, ze zwroce Ci
              na to uwage, zebys mial szanse to skorygowac a Ty mi piszesz, ze blad u
              informatyka to nic strasznego. Sam prowadze pare roznych stron www i cieszylbym
              sie gdyby ktos mi zwrocil uwage na blad na stronie, ktorego nie zauwazylem, bo
              moglbym go szybciutko poprawic a Ty mi tu o kompleksach i nieszczerych emocjach
              (cokolwiek to znaczy, bo jakos nie do konca rozumiem jak emocje moga byc
              nieszczere, ale to na marginesie). Jesli o mnie chodzi to mozesz tego nie
              poprawiac. W koncu zawartosc strony swiadczy o jej autorze, a mi nic do tego.

> pozdro

Rowniez pozdrawiam i zycze sukcesow :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka