Dodaj do ulubionych

Wyciągnij wnioski

15.02.06, 12:46
www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=835
Obserwuj wątek
    • dinozaur.57 Re: Wyciągnij wnioski 15.02.06, 12:48
      Czy PiS w tym przypadku nie ma racji ?
    • dinozaur.57 Re: Wyciągnij wnioski 15.02.06, 12:50
      Oto polska rzeczywistość w wykonaniu "czerwonych".
      • zychlin2006 Re: Wyciągnij wnioski 15.02.06, 20:17
        obserwuję z ciekawością rozwój sytuacji (minimalnie jestem też zaangażowany) i
        mam takie spostrzeżenie:
        PiS od początku poszedł na wojnę, rozbijanie układów mieli wkomponowane w swoją
        strategię. jest to bardzo niepopularne. wszystko jest rozdmuchiwane i
        "niemedialne". ale... ale mam nadzieję, jak większość z nas, że będzie
        skuteczne. wszyscy popełniają błędy, ważne żeby się na nich uczyć, wyciągać
        wnioski. wszędzie zdrarzają się menty...
        układy rządzące naszym krajem wywodzą się z fatalnego pomysłu Mazowieckiego.
        gruba kreska spieprzyła więcej niż mogłoby się wydawać. Niemcy, Węgrzy,
        Czechosłowacy (wtedy jeszcze) poszli na całość i czyścili szeregi.
        Mazowiecczyzna pozwoliła rozwinąć skrzydła czerwonej ośmiornicy i tyle. Czy ktoś
        oglądał film Nocna zmiana? nie? polecam. tendencyjne ale ciekawe.
        tak więc nie dziwmy się układom i układzikom, tak było i tak będzie. choć mam
        nadzieję, że ci kontrowersyjni i konserwatywni PiSuarowcy zrobią trochę
        porządków. wolno mi mieć nadzieję...
        • dinozaur.57 Re: Wyciągnij wnioski 16.02.06, 13:10
          Myślisz rozsądnie. Jedno co mogę dodać to jest to, że po wielkim bałaganie np.
          po malowaniu, tapetowaniu, kładzeniu płytek lub cyklinowaniu podłóg, jeżeli
          zaczniemy brać się ostro do porządków, generalnie sprzątać, myć, to co się
          okazuje. Kto to przeżył to wie co to takiego ............... Jak wiele
          niezbędnych bubli jest do wyrzucenia, jak wiele rzeczy się zniszczy, ile się
          stłucze, itp. Tak jest i z tym PiS-em. Zaczęli a więc będzie tak jak z tym
          sprzątaniem ! Wiele się .............................. Poczekamy, zobaczymy.
          • edmurphy Re: Wyciągnij wnioski 17.02.06, 01:43
            Przeczytałem cały artykuł, a czytając widziałem nie tylko to biuro, ale nasz
            kraj, jak długi i szeroki. Wszędzie nepotyzm, układy towarzyskie i powiązania.
            Nie potrafimy inaczej żyć i pracować i to niezależnie od "koloru".
            Masz rację pisząc o błędzie grubej kreski - raz trzeba było to smietnisko
            uporządkować i byłby spokój. I może skończyły by sie komentarze typu: był w
            PZPR to jest beee.. W PZPR było kilka milionów Polaków, z róznych powodów i nie
            każdy był przecież zbrodniarzem, a partyjni działacze nie dorobili się takich
            majątków, jak teraz poniektórzy politycy. Ten układ jest chory i będzie chory
            dotąd dokąd za każdą zmianą władzy będą szły czystki na wszystkich stanowiskach
            w różnych urzędach i instytucjach. Stało się to już obowiązkiem nowej władzy:
            lecą wojewodowie, dyrektorzy, prezesi itd. itd. do samego dołu. Czasem ostoją
            się sprzątaczki. To jest chore. A gdzie kompetentna służba cywilna? Gdzie
            konkursowe procedury? Zdajecie sobie sprawę chyba jakie są tego konsekwencje:
            jakość pracy, jej niepewność, tymczasowość, wariatkowo jakie się robi w całym
            kraju po każdych wyborach? W takim bałaganie poza tym różne pieczenie mozna
            upiec. A PiS w tej chwili nie robi nic innego. Włącznie ze zobowiązaniami
            przedwyborczymi i aktualnymi koalicyjnymi. Brrrrrrrr... skóra cierpnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka