Dodaj do ulubionych

XLVII Liceum Ogólnokształcące

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:43
seredecznie odradzam. Ta szkoła to był najgorszy wybór w moim życiu
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 13:06
      Mam porównanie z innym LO. Zdecydowanie na korzyść XLVII.Szkołę zawsze można
      zmienić.Trzeba wiedzieć czego się chce.
    • Gość: Ania Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: 212.191.172.* 02.03.06, 16:48
      W tym roku ide do Lo i myslalam o tej szkole...mozna wiedziec dlaczego ja
      odradzasz? pozdrawiam i z gory dziekuje
      • Gość: dominika XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 14:38
        moim zdaniem ta szkola jest za duza :/ wszystko razem podstawowka, gimnazjum i
        liceum... :/ kiedys bylam tam na dniach otwartych i nauczycielka nie umiala
        powiedziec jakie sa kola zainteresowan gdyz powiedziala ze jest tego za duzo
        zeby cokolwiek pamietac... ehhh... sami osadzcie... pozdrawiam :)
        • Gość: lo47 Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 15:51
          W naszej szkole nie ma szkoły podstawowej.Jest to Zespół Szkół
          Ogólnokształcących z gimnazjum i liceum.
          Rozumiem, że nie jesteś naszą uczennicą. Nie zauważyłam, żeby nasi uczniowie
          byli niezadowoleni z faktu, że mają dużą, przestrzenną szkołę z dobrymi
          warunkami do nauki. Różnych działań pozalekcyjnych jest wiele, a co do
          szczegółów
          - zapraszam na naszą stronę www: lo47.szkoly.lodz.pl
          • Gość: Angela Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: *.191.rev.vline.pl 22.03.06, 16:20
            Przepraszam, kto napisał, że szkoła daje dobre warunki do nauki? Może by tak
            zajżeć do pracowni fizycznej. Większego śmietnika nie widziałam jak żyje. Noi
            zawsze pozostaje problem wszedzie palonych papierosów. Woźna zamknie wszystkie
            kible na klucz, zostawi otwarty tylko jeden i myśli, ze problem palenia
            rozwiązany? Ludzie, weście sie wreszcie do roboty! Ja nie wiem wogóle co przez
            ostatnie 10 lat, zrobiła pani dyrektor. Fragment korytarza? Jest jeszcze
            oficjalna strona internetowa. Więcej mitów niz faktów. Jedyne co miło wspominam
            to niektórych nauczycieli. Tak samo nie pasowali do tego chaosu jak ja.
      • Gość: lo47 Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 15:54
        Zapraszamy Cię na spotkania w czasie "drzwi otwartych" w piątki 17 marca lub 21
        kwietnia na godz. 16.00. oraz na naszą stronę www: lo47.szkoly.lodz.pl
        Będziesz miała okazję wyrobić sobie własne zdanie.
    • Gość: Ania Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: 212.191.172.* 05.03.06, 19:16
      Wlasnie widze ze to dosc spory budynek i duzo jest klas...zastanawia mnie jednak
      cos innego: w klasie pierwszej (liceum) jest tylko 26 lekcji...przynajmniej tak
      jest w planie na stronie internetowej, a w innych szkolach wydaje mi sie ze jest
      troszke wiecej...jak to mozliwe??
      • Gość: lo47 Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:15
        W internetowym planie lekcji w pierwszych klasach nie ma ujętych lektoratów
        języków obcych, tj. 5 godzin języka na poziomie rozszerzonym i 3 godzin języka
        na poziomie podstawowym.Przedmioty te są realizowane w grupach
        międzyoddziałowych, do wyboru przez uczniów i komputerowy plan takiego zapisu
        nie ujmuje.
        Cieszymy się, że tak wnikliwie analizujesz naszą ofertę.
        Zapraszamy do szkoły.
    • Gość: PrawieAbsolwent Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: *.mnc.pl 18.03.06, 19:07
      Cóż jeżeli chcesz dostać się na studia zapeniające dobrą prace ( medyczne,
      techniczne, informatyczne itd. ) to unikaj tej szkoły. Jeżeli na inne to tez
      unikaj. Chciałam zdawać fizykę; w 1 i 2 klasie mieliśmi bardzo dobrego
      nauczyciela fizyki i matematyki też- doświadczenia, pomysły, kompuer zawsze w
      uzyciu, PRACOWNIA AZ ZAPCHANA PRZYżąDAMI gotowymi do uzyku. Niestety 99%
      koleżanek i kolegów nie było zainteresowane tymi przedmiotami. Klasa wspólnie z
      wychowawcą i rodzicami wymogła zmianę nauczyciela zmuszając dyrekcję pismem(
      podobno głupi, nie potrafi uczyć, nie wystawia ocen, nie zapowiada za to wymaga
      i inne bzdury), no to w tym roku mamy tępą mamałygę, dyktującą z zeszytu
      frazesy, bez polotu, spóxniającą sie 15 minut na lekcję, bo stoi i plotkuje z
      panią od techniki. w pracowni tylko kreda i tablica i głupawe ozdóbki. Niech
      kuratorium zajrzy do dziennika; do dzisiaj 14 marca 2006, rzadnej oceny !, a za
      miesiąc kończymy. Oczywiście za kilkanaście dni pojawi sie churtem 13 dopuszc,
      kilka trójek i . czwórek . matematyczka jest wspaniała, ale to chyba rada
      pedagogiczna zmusza ją ,do obniżenia poziomu - bo w tej szkole nikt nie musi się
      uczyc ale wszyscy muszą zdać. Zatem fizyki ucze sie sama i z korepetytorem który
      jest gorszy od mojego ubiegłorocznego nauczyciela a ja mu jeszcze płacę.
      Informatyka polega na nieustannym doskonaleniu Worda, Excela i Power Pointa - to
      co było w gimnazjum. Słyszałam, że nauczyciel fizyki potrafi w czasie swoich
      lekcji zrobić coś ciekawego ale z nim zajęć nie miałam więć nie wiem.
      Czy zatem może w tej szkole można się nauczyc innych przedmiotów. Oczywiście nie
      i bardzo mnie to ciekawi, bo wygląda na to że 60 procent nauczycieli jest
      bardzo dobrych, natomiast pozostałe 40 procent i dyrekcja sprowadzają wszystko
      do bardzo niskiego poziomu.
      Kól zainteresowań nie znam , bo w nie wierzę.
      krótko; nie chcesz sie uczyć i mimo to zdawać - IDź DO TEJ SZKOłY, ale
      kompletnie nie słuchaj bzdur na drzwiach otwartych,

I trochę mi żal bo szkoła duża duża i wygląda, że możliwości jej są wielkie,
      jakby dyrektorce i nauczycielom się chciało
    • Gość: b Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: *.visp.energis.pl 18.03.06, 20:39
      osobiście - szkołę polecam.

przeżyłam w tych murach sporo lat (bo kiedyś była tu szkoła podstawowa, później
      skończyłam gimnazjum , teraz matura...) i nie żałuję.

poziom nauki - jak ktoś chce się uczyć, to myślę, że po tej szkole nie będzie
      miał większych problemów z dostaniem się na studia, jest tu spora liczba
      nauczycieli, którzy wiedzą po co są w szkole i potrafią zainteresować
      przedmiotem, zmobilizować do pracy (choć to zależy od szczęścia - na kogo się
      trafi)

to że szkoła jest duża - dla mnie osobiście jest dużym plusem, jest się gdzie
      przejść, wyładować emocję :), pouczyć się przed klasówką, itd.

inny plus - naprawdę ŚWIETNA biblioteka, nieporównywalna z wieloma innymi,
      które widziałam (dużo książek, również nowości, miłe panie - pozdrowienia!)

atmosfera w szkole - ogólnie to raczej pozytywna. wiadomo - problemy są jak
      wszędzie, ale jakiś większych (które nie zostałyby już rozwioązane) nie pamiętam

minus szkoły - zadymione toalety. wciąż żyję nadzieją, że coś się kiedyś zmieni
      w tej dziedzinie...
    • Gość: ANONIM Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 19.11.06, 13:14
    • Gość: XYZ Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 19.11.06, 13:18
      szkoła na ogół wydaje sie spoko ale nowe wprowadzenia np. usprawiedliwienia do
      sekretariatu gdzie trzeba stac 10 minut bądz szatnia na numerki gsdzie stoi sie
      30 minut zeby wyjsc ze szkoły to lipa mamy tez wspaniałych ochroniazy nic nie
      robia tylko piją kawe. jedynym plusem tej szkoły jest paru nauczycieli super
      nauczyciele:) niemicki, historia Nowy nauczyciel spoko jest:) polski i pan
      profesor od fizyki naprawde pozadny nauczyciel wszyscy na niego sie zala ale on
      naprawde jest spoko mamy tez super toalety :) pełne dymu i do tego połowa nie
      czynnych osobiscie odradzam szkołe
    • Gość: Absolwent Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 07.10.15, 19:55
      Oj tam oj tam... Chcesz się uczyć to się nauczysz w szkole jest fajna atmosfera mili ludzie i ogólnie okej :) Jestem absolwentką i jakoś nie było problemu by dostać się na prawo i utrzymywać się tam. Pozdrawiam wszystkich nieuków obrażających tamtejszych nauczycieli i szanowną Dyrekcję. PS. Pani/Pan piszę się z dużej litery ignoranci ;)
    • eneris Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące 08.11.15, 19:22
      Witam gdzie można ukończyć szkołę średnią w rok proszę o odpowiedz jeśli ktoś wie
      Dziekuje

• eneris Re: XLVII Liceum Ogólnokształcące 11.12.15, 18:01
      Witam gdzie można ukończyć szkołę średnią w Łodzi w rok proszę o odpowiedz jeśli ktoś wie
      Dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka