Dodaj do ulubionych

XXIX Liceum Ogólnokształcące

IP: *.toya.net.pl 26.02.06, 23:30
Czyli mi przypadł zaszczyt rozpoczęcia. Po 3 latach spędzonych w szkolę czuję
się dobrze przygotowany do matury, fakt nauczyciele są wymagający ale znając
moje tendencje do lenistwa to procentuje. Na pewno sam za siebie przemawia
fakt 100% zdawalności matury w ubiegłym roku. Ogromnym plusem placówki jest to
że ciągle coś się w niej dzieje. Ostatnimi czasy udało się uruchomić szkolny
radiowęzeł. Na pewno ogromnym plusem szkoły jest dyrekcja otwarta na
praktycznie każdy pomysł tylko w tym roku zaprocentowało to tym że jako jedyna
szkoła w Łodzi XXIX lo współorganizowało ESWiL (The European Students' Week in
Lodz www.eswil.dot.pl ) i mogę z całą stanowczością stwierdzić że ta
współpraca będzie kontynuowana. Szkoła na pewno daje szanse rozwoju nie tylko
naukowego ale i samorealizacji. Zresztą szkoła ma kilku znanych absolwentów
niech padną tylko nazwiska Małgorzaty Potockiej i Władysława Pasikowskiego.
Kończąc mogę jedynie polecić szkołę.
Obserwuj wątek
    • Gość: aim Re: XXIX Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 28.02.06, 14:25
      Skończyłam Bytnarówke 4 lata temu. Czasy szkoły wspominam bardzo dobrze.
      Nauczyciele wymagający, ale teraz wiem, że to zaprocentowało w przyszłości.
      Atmosfera była miła (no chyba, że przed lekcją historii... wtedy była atmosfera
      strachu, pozdrowienia dla wszechmocnej prof. Frydrych) i ogólnie było dość
      ciekawie, jest co wspominać :)
      Maturę zdałam, aktualnie jestem na 4 dość elitarnego kierunku. Raczej wszyscy z
      mojej klasy podostawali się na studia. Co więcej, byłam w klasie
      humanistycznej, a poszłam na informatykę i ekonometrię, więc wykształcono mnie
      wszechstronnie.
      Polecam szkołe. Na pewno wyniesie się z niej wszechstronne i gruntowne
      wykształcenie.
    • Gość: KPJ XXIX Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:10
      To bardzo ciekawa szkoła.
      Dostać się tu jest dość trudno.
      Może potem ten, kto się dostał, trochę żałuję z wysokiego, w porównaniu do
      gimnazjum, poziomu, ale kiedy podchodzi do matury i okazuje się ona dla niego
      banalna, przestaje żałować.
      Słynna historia z "historią szkoły" mgr Frydrych nie jest wcale taka straszna,
      można i tam dostać piątkę, co potwierdzam własnym doświadczeniem . . .
      Później będzie co wspominać. . .
      Przytulna, bogata w zieleń okolica, a przy tym korzystny dojazd z każdego
      miejsca daja pełen komfort.
      Poza tym, co najważniejsze, nauczyciele to ludzie, a nie maszyny, więc można
      się z nimi dogadać . . .
      Naprawdę warto tu się uczyć . . .
    • Gość: absolwentka Re: XXIX Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 12:55
      Zalety:
      szkoła z charakterem patriotycznym, świetne umiejscowienie, szafki dla uczniów,
      pan Jurek (konserwator), wysoki poziom matmy, biologii i historii, nauczyciele:
      p. Jakubiec, p. Szczecińska, p. Bohdanowicz oraz p. Baczyńska, która zna imię
      każdego ucznia w szkole!

Wady:
      fatalny poziom chemii, mało przyjazna dyrekcja

+
      Kiedyś było jeszcze coś takiego jak "impreza na stokach". Starsze roczniki
      wiedzą o co chodzi. Szkoda, ze to się skończyło:/
      • Gość: rocznik 84 Re: XXIX Liceum Ogólnokształcące IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.03.06, 07:32
        hehe, imprezy na Stokach to kwintesencja zycia towarzyskiego tej szkoly :), ja
        XXIX LO wspominam b.dobrze, mialem przyjemnosc uczeszczac na lekcje prof
        Frydrych i jak sie okazuje nie taki diabel straszny...
        Szkola jest swietnie umiejscowiona, szczegolnie wiosna i jesienia az przyjemnie
        jest jechac w tamten rejon, co do poziomu nauczania, to wydaje mi sie ze jest
        jest przyzwoicie, zeby nie powiedziec dobrze badz b.dobrze, prawda jest ze
        lekcje chemii z prof Sodolska (??) nie nalezaly do "najtrudniejszych" ;)

Szkola ma swoj wlasny niepowtarzalny klimat, tworzony przez samych uczniow (kto
        uczeszczal ten wie ;)), wyraznie to bylo widac jeszcze przed przyjsciem
        rocznikow "gimnazjalnych" pozniej to jakos tak sie rozmylo...

Z tego miejsca chcialbym pozdrowic absolwentow z rocznikow '83-'85, szczegolnie
        rocznik '84 i dwie konkretne klasy C i D ;) Kto ma wiedziec ten wie :)
        • Gość: Paweł Re: XXIX Liceum Ogólnokształcące IP: *.net-partner.pl 05.04.06, 14:19
          > Szkola ma swoj wlasny niepowtarzalny klimat, tworzony przez samych uczniow
          (kto
          > uczeszczal ten wie ;)), wyraznie to bylo widac jeszcze przed przyjsciem
          > rocznikow "gimnazjalnych" pozniej to jakos tak sie rozmylo...

Nie wiem o jaki klimat chodzi, bo nic takiego nie zauważyłem
        • Gość: Rocznik1982 Re: XXIX Liceum Ogólnokształcące IP: *.net-partner.pl 05.04.06, 14:34
          Ma swoje wady i zalety. Największą wadą jest atmosfera, w zasadzie jedna
          wielka lipa. Ja jeszcze chodziłem za dyrektor Gałazki. No i nie było za
          fajnie. Nauczyciel od niemieckiego pani Polak. Brak słów. Lewa od rosyjskiego-
          przyszła pierwszy rok i nie miała pojęcia o szkole o ocenach itd. Na sczęście
          uczyła tylko w pierwszym roku.

Zalety: dyrektor Baczyńska- same ciepłe słowa należą sie w tym miejscu,
          nauczyciele tacy jak Plastyka: Stępowska- niezapomninane lekcje, Gegografia i
          WOS: Jakubiec- super człowiek i bardzo ciekwawe lekcje, Frydrych-lekcje może
          mało ciekawe i trochę stres, ale za to jako jeden z niewielu nauczycieli zna
          system oceniania- bardzo sprawiedliwa osoba bez pupilków (w przeciwieństwie do
          prof. Baś) i mój wychowawca S. Łoboda- mimo, że nauczała najpaskudniejszego
          przedmiotu to bardzo miło wspominam te zajęcia. Ni i pani Świryd od fizyki- i
          ciekawa stała się z Nią fizyka i można było porozmawiać na każdy temat (słynne
          hasło na klasówkach "myślisz, że tego nie widać"). Pan Jurek również spoko.

Ogólnie jednak nie polecam!
    • Gość: ma Re: XXIX Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:29
      Ukończyłam tę szkołę w 2004 roku i wtedy znaczna większość (ok. 90%) maturzystów
      dostała się na dzienne, państwowe studia. Od czasu, gdy do "bytnarówki" weszłli
      uczniowie gimnazjów, to ta świetna niegdyś szkoła zaczęła zmieniać się, niestety
      na gorsze. Dlaczego? Temat - rzeka. Temat otwarty...
      • Gość: M.G-rocznik83 Re: XXIX Liceum Ogólnokształcące IP: *.astral.lodz.pl 01.09.06, 12:27
        Swietna szkola!Jak przypomne sobie ta grozniejsza strone Galazki(ach ta
        mimika!).
        Baczynska lekko zagubiona w rzeczywostosaci,cala klase zmieniajaca buty przed
        lekcja z Frydrych,odpytywanie tejze i serie po 15 jedynek,Dutkiewicza od WF i
        jego rozgrzewki,Zaleczna i jej lekcje polskiego-90% czasu miala mine "a moze by
        tak rzucic tych gamoniow i pojechac do Paryza",ta babke od plastyki
        opowiadajaca niesamowite historie ze swojego zycia,chemie z "babcia":),poprawki
        o 7 u Swirydowej i jej dziwne wlosy.
        Co tu duzo mowic,bylo tez bankietowo.Okoliczny park stwarzal wiele mozliwosci.
        Acha!Prof Fesnak!-No nauczyciela z takim poczuciem humoru,warsztatem i charyzma
        w takim wieku prozno szukac!W koncu moja wychowawczyni!
        Wszyscy myslacy ludzie z mojej klasy studiuja.Nikt nie siedzi w wiezieniu:)

• Gość: Kaskabiolozka Re: XXIX Liceum Ogólnokształcące IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.09.16, 11:33
      Niestety po skończeniu tej szkoły w tym roku nie mogę potwierdzić tych słów. Kompletny brak organizacji. Zastraszanie przez pana od matematyki ze się nie zda. Pani od biologii nie ma pojęcia o bożym świecie czyta wszystko z Wikipedii i vademecum. Pani ze sklepiku jest skąpa a zakupy z w tym sklepie to totalne zdzierstwo. Żąda 50gr za łyżeczkę a nie wspomnę już o tym ze plotkuje o każdym i o wszystkim. Wie więcej niż zaplecze tvn24
      • Gość: Emilia Re: XXIX Liceum Ogólnokształcące IP: *.205.210.86.nat.ftth.dynamic.t-mobile.pl 03.09.23, 19:35
        Jaki Pan od matematyki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka