Dodaj do ulubionych

Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI?

IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.11.02, 19:26
Znacie jakąś dobrze zaopatrzoną "papierosiarnię"? Chodzi mi o sklep w którym możnaby kupić wszelkiego rodzaju tytoń, cygara, cygaretki czy inne papierosy. Ktoś podpowie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dos Mollendos Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: 212.191.74.* 26.11.02, 19:33
      Najlepiej pytaj Aarda. Wiem, że na Pietrynie w okolicach naprzeciwka Esplanady
      można coś nabyć - na wystawie poznasz po Różnych Modelach Fajek, a z kiosków
      polecam ten wbudowany w kamienicę na rogu Legionów/Zachodnia od strony Placu
      Wolności. Zawsze leżą tam jakieś cygara lub cygaretki - nie wiem, bom
      niepraktykujący w tym zacnym fachu.
      P.S. Opisałem Ci Gila zgodnie z życzeniem w wątku o Złym Salwadrze w Klrw Cpki.
      Czytałłeś?
      • Gość: Maruda Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.11.02, 19:53
        Kurcze, wstyd mi, ale zapomniałem o tym kompletnie ;))) Juz przczytałem, odpisałem :)))

Za wskazówkę dziękuję, bom zupełnie blado-zielony w kwestii kupowania takich wyszukanych używek :)))
        • Gość: Dos Mollendos Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: 212.191.74.* 26.11.02, 19:55
          Dzięki. A swoją drogą Bardzo Fajowy Wątek!!! :-)))
          Pzdr - HdM
    • saper_ Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? 26.11.02, 19:42
      Marudo - zamierzasz palić? hihi żartuję. Takich miejsc znam kilka. Bardzo dobry
      sklep jest na Żeromskiego, prawie na wprost kina Przedwiośnie. Piotrkowska -
      sklep India (ten za Tuwima/Struga). Na POW - blisko dworca PKS, przy parku -
      także bardzo dobry, bo prowadzony przez fachowca, starego fajczarza.
      Z fajowym pozdrowieniem ;)
      • Gość: Maruda Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.11.02, 20:00
        Dzięki, zapiszę sobie wszystkie informacje i zrobię wycieczkę objazdową po tych sklepach, które uda mi się namierzyć.

I tradycyjnie proszę doinformowanych o jeszcze :)))
        • saper_ Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? 26.11.02, 20:02
          Do tej listy możesz też dodać minitrafiki. Pełno tego jest w supermarketach.
          Ale to nie są prawdziwe trafiki, choć czasem są nieźle wyposażone.
    • Gość: kaha Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 21:22
      Ostatnio widzialam sklepik w M1, calkiem przyjemnie wygladal.
      • Gość: konus Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.abo.wanadoo.fr 27.11.02, 19:30
        Gość portalu: kaha napisał:

> Ostatnio widzialam sklepik w M1, calkiem przyjemnie wygladal.

>> W kazdym tabac-u a wybor,ze ho ho <<
        Nie palcie mlodzi bo mnie to szkodzi - Sztaudynger
        • Gość: Maruda Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.11.02, 19:50
          Gość portalu: konus napisał:

> Gość portalu: kaha napisał:
          >
          > > Ostatnio widzialam sklepik w M1, calkiem przyjemnie wygladal.
          >
          > >> W kazdym tabac-u a wybor,ze ho ho <<
          > Nie palcie mlodzi bo mnie to szkodzi - Sztaudynger

Już czeka na to Bóg,
          Bym pył otrzepał z nóg,
          Lecz kusi tyle dróg...
          Jakżebym ustać mógł?

autor j.w. :)))
    • aard Skoro Chuan mnie polecił, to pora na moje 3 grosze 28.11.02, 08:59
      Choć wypowiedział się już najbardziej kompetentny Saper, więc niewiele jest do
      dodania. Jednak co do minitrafik w hipermarketach, to niegdyś dobra była ta w
      Tesco na Widzewie, teraz nie wiem, jak jest, bo dawno nie byłem. Jest również
      niezły sklep na Piotrkowskiej między Radwańską a Tymienieckiego, w tej stronie,
      co katedra, jadąc od centrum krótko przed miejscem, gdzie jeszcze ciągle jest
      Filharmonia, w oficynie, oraz na tym samym odcinku po przeciwnej stronie,
      klasyczna trafika (trochę wcześniej, koło wjazdu do fabryki mebli).
      Nie życzę smacznego, ale miłej zabawy - tak.
      • Gość: Maruda Re: Skoro Chuan mnie polecił, to pora na moje 3 g IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.11.02, 14:45
        Dzięki, jutro wykorzystam, co od Was zdobyłem i mam nadzieję nie wrócić do domu z pustymi rekoma :)))) Będzie sobota dużo czasu- jak nie tu- to tam itp pochodzę sobie po tych miejscach :)))

Pozdrawiam, Maruda.
        • saper_ Przyznaj się.... 29.11.02, 20:14
          ...Marudo co chcesz nabyć? Jeżeli coś związanego z fajką, to może doradzimy coś
          wspólnie z Aardem?
          Z fajowym pozdrowieniem
          • Gość: Maruda Re: Przyznaj się.... IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.11.02, 20:36
            Sam jeszcze dokładnie nie wiem... ale myślę o jakichś smacznych cygaretkach :))) Boję się tylko, żebym sie nie rozpędził :)))
    • Gość: Maruda SPRAWOZDANIE... IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.12.02, 11:56
      ...będzie, ale jeszcze nie dziś...

W swojej naiwności wybrałem się na łowy późnym sobotnim popołudniem. Zajrzałem w kilka opisanych miejsc - pozamykane.

Trafiłem tylko gdzieś w jakimś otwartym kiosku na Pietrynie na tytoń i cygara/cygarteki ale nie wyglądały zbyt świeżo ani zachęcająco, więc się wstrzymałem.

Wybiorę się jakoś w tygodniu, kiedy wszystko będzie czynne.
    • do~ Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? 01.12.02, 12:15
      W M1 byl porzadny sklep(-ik) z cygarami i tytoniem. Mam nadzieje, ze sie nie
      zamknal, bo mam nadzieje kupic mojemu tacie tyton.
      Pozdr.
      • Gość: Maruda Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.12.02, 12:21
        kurcze, M1 strasznie nie po drodze, wzgledem innych sklepow, ale dzieki za podpowiedzenie i tego zrodla Do~ :))
    • Gość: Maruda SPRAWOZDANIE, tym razem będzie :)) IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.12.02, 18:11
      Byłem, zakupiłem :)))

Pronce Albert's
      Soft cherry- vanilla
      z dzióbkami.

Pięknie pachną :)))

5 sztuk.

15 zl.

W Indii naprzeciwko Esplanady.

Jeszcze raz - dzieki za wszelkie rady.

Pozdrawiam, poślizgowy Maruda.
      • saper_ Re: SPRAWOZDANIE, tym razem będzie :)) 03.12.02, 18:50
        Znaczy się - cygaretki? te dzióbki to chyba ustniki ;) A i tak fajka jest
        najlepsza :P
        • Gość: Maruda Re: SPRAWOZDANIE, tym razem będzie :)) IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.12.02, 18:59
          Tak tak, cygarteki :))

ps. Saper, przyznaj się, jak to było, że zacząłeś palić fajkę? Ktos Ci polecił? Jak to wyglądało?
          • saper_ Opowieść dziadka Sapera ;) 03.12.02, 19:16
            Hmmm sięgnijmy pamięcią w te zamierzchłe czasy...
            Myśl o paleniu fajki dojrzewała we mnie bardzo długo - jakieś 5 lat. Zaczęło
            się w okolicy 18 urodzin, ale jakoś nie mogłem się wtedy jeszcze zdecydować.
            Nikt mnie nie namawiał do palenia, jakoś sam z siebie uznałem, że fajka będzie
            do mnie pasowała. Myślę sobie, że to fajka wybiera sobie człowieka, a nie
            człowiek fajkę. Ostatecznie chyba na 4 roku studiów na jakimś wyjeździe
            terenowym sprawiłem sobie fajkę. O zgrozo była to fajka z drewna sosnowego z
            wkładką z aluminium w główce... co za profanacja! No ale wtedy o tym nie
            wiedziałem. Oczywiście paliłem w niej tytoń wykruszony z papierosów, bo innego
            na tym wyjeździe nie mogłem zdobyć. Nieco później nabyłem fajkę z gruszy (mr
            Bróg nr 35) i tytoń do niej (springwater - waniliowy). Później zacząłem się
            interesować bardziej fajczarstwem i dowiedziałem się jakim jestem profanem i
            amatorem. Amatorem jestem do dzisiaj, tylko trochę mniej profanuję palenie
            fajki ;) Teraz mam hmm, niech policzę - 9 fajek, no i ta pierwsza prawdziwa,
            niestety już przepalona :( A ta sosnowa spoczywa gdzieś głęboko ukryta , żeby
            nikt jej nie znalazł ;)
            Jak widać rozwijam się ;) Ot i tyle na temat palenia fajki. Jeszcze jakieś
            pytania? ;)
            Z fajowym pozdrowieniem ;)
            • aard Trafika tuż obok "Mieszczańnskiej" na POW 10.12.02, 10:01
              A ze mną było bardzo podobnie. "Od zawsze" lubiłem zapach fajki u różnych
              wujków, a myśl, by samemu kiedyś spróbować kiełkowała we mnie od ok. 18-19 roku
              życia. Wreszcie na trzecim roku, w listopadzie 1999 spotkałem kumpla z l;iceum,
              który fajczył i pozwolił mki skosztować (profanacja nr 1). nazajutrz kupiłem w
              Tesco na widzewie fajkę z gruszy (obecnie przepalona) i Brookefield waniliowy.
              Kilka miesięcy później dostałem w prezencie wrzoścową fajkę, którą wcześniej
              używał ojciec mojej ówczesnej, ale w tamtych czasach już od dawna nie. Mam ją
              do dziś, ale palę dość rzadko i co jakiś czas dowiaduję się coś więcej, jak to
              robić. Ostatnio uciąłem sobie pogawędkę z panem z trafiki wspomnianej w tytule.
              Cóż to jednak znaczy ekspert (choć już od paru lat nieczynnnny fajowo)!

Pozdrawiam z gumą Orbit miast ustnika między zębami.
              • Gość: Maruda Re: Trafika tuż obok 'Mieszczańnskiej' na POW IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.12.02, 17:20
                Ale ze mnie ignorant!! :/ Dopiero teraz widzę opowieść Dziadka Sapera, jak Dziadek Aard dodał swoją ;))) Dzięki za te opowieści... Ja narazie o tym nie myśle, ale może kiedyś... :)) W razie czego jakąśtam faję w domu znajdę :)) Dzięki jeszcze raz za dobre rady Wujkowie :))) Prezent się spodobał i zostałem uroczyście zaproszony do wspólnego kontemplowania pysznych cygaretek :))) Nie ma to jak kupić prezent, który się potem samemu "zje" ;) Pozdrawiam Fajczarzy!!! M.
    • Gość: Dos Mollendos Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: 212.191.74.* 04.12.02, 16:42
      Supersam SPAR na rogu Franciszkańskiej i Wojska Polskiego (tramwaje: 1,6,5).
      Pozdr. - HdM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka