Gość: Maruda IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.11.02, 19:26 Znacie jakąś dobrze zaopatrzoną "papierosiarnię"? Chodzi mi o sklep w którym możnaby kupić wszelkiego rodzaju tytoń, cygara, cygaretki czy inne papierosy. Ktoś podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dos Mollendos Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: 212.191.74.* 26.11.02, 19:33 Najlepiej pytaj Aarda. Wiem, że na Pietrynie w okolicach naprzeciwka Esplanady można coś nabyć - na wystawie poznasz po Różnych Modelach Fajek, a z kiosków polecam ten wbudowany w kamienicę na rogu Legionów/Zachodnia od strony Placu Wolności. Zawsze leżą tam jakieś cygara lub cygaretki - nie wiem, bom niepraktykujący w tym zacnym fachu. P.S. Opisałem Ci Gila zgodnie z życzeniem w wątku o Złym Salwadrze w Klrw Cpki. Czytałłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.11.02, 19:53 Kurcze, wstyd mi, ale zapomniałem o tym kompletnie ;))) Juz przczytałem, odpisałem :))) Za wskazówkę dziękuję, bom zupełnie blado-zielony w kwestii kupowania takich wyszukanych używek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dos Mollendos Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: 212.191.74.* 26.11.02, 19:55 Dzięki. A swoją drogą Bardzo Fajowy Wątek!!! :-))) Pzdr - HdM Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? 26.11.02, 19:42 Marudo - zamierzasz palić? hihi żartuję. Takich miejsc znam kilka. Bardzo dobry sklep jest na Żeromskiego, prawie na wprost kina Przedwiośnie. Piotrkowska - sklep India (ten za Tuwima/Struga). Na POW - blisko dworca PKS, przy parku - także bardzo dobry, bo prowadzony przez fachowca, starego fajczarza. Z fajowym pozdrowieniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.11.02, 20:00 Dzięki, zapiszę sobie wszystkie informacje i zrobię wycieczkę objazdową po tych sklepach, które uda mi się namierzyć. I tradycyjnie proszę doinformowanych o jeszcze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? 26.11.02, 20:02 Do tej listy możesz też dodać minitrafiki. Pełno tego jest w supermarketach. Ale to nie są prawdziwe trafiki, choć czasem są nieźle wyposażone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 21:22 Ostatnio widzialam sklepik w M1, calkiem przyjemnie wygladal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konus Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.abo.wanadoo.fr 27.11.02, 19:30 Gość portalu: kaha napisał: > Ostatnio widzialam sklepik w M1, calkiem przyjemnie wygladal. >> W kazdym tabac-u a wybor,ze ho ho << Nie palcie mlodzi bo mnie to szkodzi - Sztaudynger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.11.02, 19:50 Gość portalu: konus napisał: > Gość portalu: kaha napisał: > > > Ostatnio widzialam sklepik w M1, calkiem przyjemnie wygladal. > > >> W kazdym tabac-u a wybor,ze ho ho << > Nie palcie mlodzi bo mnie to szkodzi - Sztaudynger Już czeka na to Bóg, Bym pył otrzepał z nóg, Lecz kusi tyle dróg... Jakżebym ustać mógł? autor j.w. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aard Skoro Chuan mnie polecił, to pora na moje 3 grosze 28.11.02, 08:59 Choć wypowiedział się już najbardziej kompetentny Saper, więc niewiele jest do dodania. Jednak co do minitrafik w hipermarketach, to niegdyś dobra była ta w Tesco na Widzewie, teraz nie wiem, jak jest, bo dawno nie byłem. Jest również niezły sklep na Piotrkowskiej między Radwańską a Tymienieckiego, w tej stronie, co katedra, jadąc od centrum krótko przed miejscem, gdzie jeszcze ciągle jest Filharmonia, w oficynie, oraz na tym samym odcinku po przeciwnej stronie, klasyczna trafika (trochę wcześniej, koło wjazdu do fabryki mebli). Nie życzę smacznego, ale miłej zabawy - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Skoro Chuan mnie polecił, to pora na moje 3 g IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.11.02, 14:45 Dzięki, jutro wykorzystam, co od Was zdobyłem i mam nadzieję nie wrócić do domu z pustymi rekoma :)))) Będzie sobota dużo czasu- jak nie tu- to tam itp pochodzę sobie po tych miejscach :))) Pozdrawiam, Maruda. Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Przyznaj się.... 29.11.02, 20:14 ...Marudo co chcesz nabyć? Jeżeli coś związanego z fajką, to może doradzimy coś wspólnie z Aardem? Z fajowym pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Przyznaj się.... IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.11.02, 20:36 Sam jeszcze dokładnie nie wiem... ale myślę o jakichś smacznych cygaretkach :))) Boję się tylko, żebym sie nie rozpędził :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda SPRAWOZDANIE... IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.12.02, 11:56 ...będzie, ale jeszcze nie dziś... W swojej naiwności wybrałem się na łowy późnym sobotnim popołudniem. Zajrzałem w kilka opisanych miejsc - pozamykane. Trafiłem tylko gdzieś w jakimś otwartym kiosku na Pietrynie na tytoń i cygara/cygarteki ale nie wyglądały zbyt świeżo ani zachęcająco, więc się wstrzymałem. Wybiorę się jakoś w tygodniu, kiedy wszystko będzie czynne. Odpowiedz Link Zgłoś
do~ Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? 01.12.02, 12:15 W M1 byl porzadny sklep(-ik) z cygarami i tytoniem. Mam nadzieje, ze sie nie zamknal, bo mam nadzieje kupic mojemu tacie tyton. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.12.02, 12:21 kurcze, M1 strasznie nie po drodze, wzgledem innych sklepow, ale dzieki za podpowiedzenie i tego zrodla Do~ :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda SPRAWOZDANIE, tym razem będzie :)) IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.12.02, 18:11 Byłem, zakupiłem :))) Pronce Albert's Soft cherry- vanilla z dzióbkami. Pięknie pachną :))) 5 sztuk. 15 zl. W Indii naprzeciwko Esplanady. Jeszcze raz - dzieki za wszelkie rady. Pozdrawiam, poślizgowy Maruda. Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: SPRAWOZDANIE, tym razem będzie :)) 03.12.02, 18:50 Znaczy się - cygaretki? te dzióbki to chyba ustniki ;) A i tak fajka jest najlepsza :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: SPRAWOZDANIE, tym razem będzie :)) IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.12.02, 18:59 Tak tak, cygarteki :)) ps. Saper, przyznaj się, jak to było, że zacząłeś palić fajkę? Ktos Ci polecił? Jak to wyglądało? Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Opowieść dziadka Sapera ;) 03.12.02, 19:16 Hmmm sięgnijmy pamięcią w te zamierzchłe czasy... Myśl o paleniu fajki dojrzewała we mnie bardzo długo - jakieś 5 lat. Zaczęło się w okolicy 18 urodzin, ale jakoś nie mogłem się wtedy jeszcze zdecydować. Nikt mnie nie namawiał do palenia, jakoś sam z siebie uznałem, że fajka będzie do mnie pasowała. Myślę sobie, że to fajka wybiera sobie człowieka, a nie człowiek fajkę. Ostatecznie chyba na 4 roku studiów na jakimś wyjeździe terenowym sprawiłem sobie fajkę. O zgrozo była to fajka z drewna sosnowego z wkładką z aluminium w główce... co za profanacja! No ale wtedy o tym nie wiedziałem. Oczywiście paliłem w niej tytoń wykruszony z papierosów, bo innego na tym wyjeździe nie mogłem zdobyć. Nieco później nabyłem fajkę z gruszy (mr Bróg nr 35) i tytoń do niej (springwater - waniliowy). Później zacząłem się interesować bardziej fajczarstwem i dowiedziałem się jakim jestem profanem i amatorem. Amatorem jestem do dzisiaj, tylko trochę mniej profanuję palenie fajki ;) Teraz mam hmm, niech policzę - 9 fajek, no i ta pierwsza prawdziwa, niestety już przepalona :( A ta sosnowa spoczywa gdzieś głęboko ukryta , żeby nikt jej nie znalazł ;) Jak widać rozwijam się ;) Ot i tyle na temat palenia fajki. Jeszcze jakieś pytania? ;) Z fajowym pozdrowieniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aard Trafika tuż obok "Mieszczańnskiej" na POW 10.12.02, 10:01 A ze mną było bardzo podobnie. "Od zawsze" lubiłem zapach fajki u różnych wujków, a myśl, by samemu kiedyś spróbować kiełkowała we mnie od ok. 18-19 roku życia. Wreszcie na trzecim roku, w listopadzie 1999 spotkałem kumpla z l;iceum, który fajczył i pozwolił mki skosztować (profanacja nr 1). nazajutrz kupiłem w Tesco na widzewie fajkę z gruszy (obecnie przepalona) i Brookefield waniliowy. Kilka miesięcy później dostałem w prezencie wrzoścową fajkę, którą wcześniej używał ojciec mojej ówczesnej, ale w tamtych czasach już od dawna nie. Mam ją do dziś, ale palę dość rzadko i co jakiś czas dowiaduję się coś więcej, jak to robić. Ostatnio uciąłem sobie pogawędkę z panem z trafiki wspomnianej w tytule. Cóż to jednak znaczy ekspert (choć już od paru lat nieczynnnny fajowo)! Pozdrawiam z gumą Orbit miast ustnika między zębami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Trafika tuż obok 'Mieszczańnskiej' na POW IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.12.02, 17:20 Ale ze mnie ignorant!! :/ Dopiero teraz widzę opowieść Dziadka Sapera, jak Dziadek Aard dodał swoją ;))) Dzięki za te opowieści... Ja narazie o tym nie myśle, ale może kiedyś... :)) W razie czego jakąśtam faję w domu znajdę :)) Dzięki jeszcze raz za dobre rady Wujkowie :))) Prezent się spodobał i zostałem uroczyście zaproszony do wspólnego kontemplowania pysznych cygaretek :))) Nie ma to jak kupić prezent, który się potem samemu "zje" ;) Pozdrawiam Fajczarzy!!! M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dos Mollendos Re: Sklep z tytoniem... GDZIE JEST TAKI? IP: 212.191.74.* 04.12.02, 16:42 Supersam SPAR na rogu Franciszkańskiej i Wojska Polskiego (tramwaje: 1,6,5). Pozdr. - HdM Odpowiedz Link Zgłoś