Gość: X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:44 Co ta szkola robi z ludzmi w glowie sie nie miesci :/ absolutnie nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zorro Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:12 Jestem trzeci rok w tej szkole i bardzo dobrze sie tu czuje. Nauczyciele sa fajni, z małymi wyjątkami, ale pokażcie mi szkołe, gdzie wszystko jest idealne. Jak ktoś chce robić coś więcej zawsze może przyjść na jakieś koło, a tego jest tutaj sporo. Zdecydowanie polecam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
modlitwa To spokojna i niezła szkoła 06.03.06, 14:34 Mieszkamy 20 metrów od innego gimnazjum. Ale dziecko postanowiliśmy posłać do gimnazjum nr 10. Głównie z dwóch powodów: a) w tej szkole panuje naprawdę spokojna atmosfera i jest bezpiecznie, b) gimnazjum to oferuje sporo różnych zajęć dodatkowych, w tym z języka rosyjskiego, na czym nam zależało. Oczywiście nie wszystko jest idealnie, jedni nauczyciele są lepsi, inni gorsi, ale generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni i polecamy tę szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -?- Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 00:55 W gimnmazjum nr 18 też jest język rosyjski!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 14:37 A co kogo obchodzi Gimnazjum 18?!... Pozdro dla wszystkich z 10-ki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: To spokojna i niezła szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:17 Ta szkoła ma serce i duszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:43 Niektórzy nauczyciele za dużo wymagają, ale chyba warto bo w liceum bedzie łatwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dogma Re: Polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:42 W liceum wymagają więcej, ale ja daję sobie radę. Pozdro dla nauczycieli 10-ki, zawsze chętnie zaglądam do tej szkoły (tylko nie zawsze chcą wpuścić)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek Dobra szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:50 To szkoła naprawdę dobra. Mój syn zawsze był przeciętny w nauce, ale tutaj dzięki wsparciu nauczycieli radzi sobie całkiem nieźle. Chodzi na zajęcia wyrównawcze a ja zawsze kiedy tylko chcę mogę porozmawiać z nauczycielami, którzy są bardzo sympatyczni. Ważne też jest to że okolica jest spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ Gim 10 wymiata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 09:35 Czytam sobie opinie o moim byłym gimnazjum i dochodzę do wniosku, że albo piszą tu ludzie, którzy nigdy nie byli w tej szkole albo szkoła znacznie się zmieniła od mojego odejścia. Bo szkoła faktycznie zmieniła się, ale na gorsze. A co do twojej wypowiedzi sebek to nie jestem aż tak bardzo przekonany czy nauczyciele są mili i sympatyczni. Może tak być, nie przeczę, ale pod wrunkiem, że twój syn nie przskrobał nic u tych nauczycie na lekcjach. Jednak mimo, że się nie uczyłem genaralnie to i tak dostałem się do jednego najlepszych liceów w Łodzi, więc szkoła dobrze przygotowuje do egzaminu gimnazjalnego. Wiem to po swojej klasie. Możeliwe jednak, że klasa na tyle inteligentna i to było powodem, że wypadliśmy tak dobrze na teście. Rodzice wysyłajcie dzieciaki do 10 gmi, bo naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -?- Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 00:54 Ta szkoła to Gimnazjum nr 18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:09 A dla mnie te wszystkie rankingi są bez sensu. Moje dzieci chodzą do dwóch różnych gimnazjów. Jedno do 10-ki, drugie do wyżej notowanego przez GW. Jednak to pierwsze jest zdecydowanie bardziej zadowolone. Ma fajną, zgraną klasę i sensowną wychowawczynię. Wg mnie poziom nauczania we wszystkich gimnazjach jest porównywalny, do jednych idą jednak lepsze dzieci, do innych gorsze, stąd różnice w wynikach egzaminu. Z tego co zaobserwowałem z Gimnazjum nr 10 bardzo łatwo można trafić do dobrego liceum, trzeba tylko chcieć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:32 Super szkoła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:41 Ja nie zamieniłabym dziesiątki na żadną inną szkołe, jest super... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Jest fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:51 Przepisałam sie z innego gimnazjum do dziesiątki. Nareszcie z przyjemnością chodze do szkoly. Tutaj nauczyciele potrafią słuchać, czego niestety ni9e doświadczyłam wczesniej. Pozdrawiam wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timon [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 14:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony ojciec Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:37 Byłem wczoraj na Dniu Otwartym. Ogólnie bardzo dobre wrażenie, mili nauczyciele, sympatyczna atmosfera, spokojna okolica. Słyszałem też z innych źródeł dużo pochlebnych opinii. Już zdecydowaliśmy, zapisuję syna do Gimnazjum nr 10. POLECAM INNYM. Odpowiedz Link Zgłoś
martini90 Re: Gimnazjum nr 10 09.03.06, 13:46 chcialabym pana ostrzec wiele moich znajomych z podstawowki poszlo do tego gimnazjum..widze jak diamtralnie zmianil sie ich swiatopoglad,zachowanie,wiekszosc pali i naduzywa alkoholu..jest mi bardzo przykro gdy patrze jak niegdys inteligentne osoby zmieniaja sie w zwyklych prostakow!! wiekszsc szkoly pali papierosy,nie mowie juz o narkotykach.. wsrod mlodziezy osiedlawej znana jest opinia..w 10.. totalny luz..mozna wszystko.. niestety dla ambitnych uczniow to nie jest dbra szkola!!!jesli chce pan uchronic swoje dziecko przed ta fala..proponuje zmiane decyzji!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony ojciec Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:50 Dziwi mnie to co napisałaś, bo jestem człowiekiem, który nie podejmuje pochopnych decyzji. Po dniu otwartym wiele rozmawiałem na temat Gimnazjum nr 10, wypytywałem też rodziców, którzy mają swoje dzieci w tej szkole. Moje dziecko przyjaźni się także z jedną uczennicą z tej szkoły. Jest to bardzo sympatyczna i dobrze wychowana osoba. Nie usłyszałem żadnej negatywnej opinii o szkole. Moi znajomi też mieszkają na tym osiedlu i potwierdzają, że to jest spokojna okolica. Poziom nauczania też jest dobry o czym świadczą chociażby wyniki egzaminu gimnazjalnego. Jesteśmy zdecydowani i nic nie zmieni naszego postanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortograf Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 02:56 Dziecko!!! Przykro patrzeć na Twoją ortografię,poproś swego nauczyciela języka polskiego,by częściej robił Wam dyktanda. Jeśli zachwalasz wysoki poziom 18, to rób to z klasą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:10 Najważniejsze przy wyborze szkoły to bezpieczeństwo i dobra atmosfera. Są to warunki sprzyjające zdobywaniu wiedzy. Mam córkę w Gimnazjum nr 10 i muszę powiedzeć, że jest to szkoła, która jak do tej pory spełnia wymagania zarówno moje jak i jej. Nauczyciele są bardzo życzliwi, zawsze mają czas dla uczniów i rodziców. Poziom nauczania dobry, szkoła ma laureatów i finalistów konkursów przedmiotowych, organizuje ciekawe imprezy, które osobiście kilkakrotnie oglądałem. W dużym stopniu stawia się na bezpieczeństwo, sprawy wychowawcze załatwia się zdecydowanie i konsekwentnie. ZDECYDOWANIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 15:39 a to sie usmialem... mam lepsza reklame! "jak chcecie, zeby wasze dziecko pilo, palilo i cpalo juz od pierwszej klasy to tylko do gimnazjum nr 10 w lodzi!" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxzxz Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:42 Jak chcesz pic palic i cpac to bez wzgledu na szkole mozesz to robic. Ja jestem w klasie trzeciej i jakos nie mialem z tym do czynienia. W mojej klasie tez nikt tego nie probowal (no moze poza paleniem, ale tylko poza szkola). Moze ci sie szkoly pomylily? Polecam dziesiatke!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:57 chodze do gim nr 10..i mysle ze ta szkoła jest loos....w sumie w tamtym roku było głosno o narkotykach,ale teraz jest bardzo spokojnie...nauczyciele jak nauczyciele...nie wszyscy są okey..ale wiekszosc...mozna dojsc do porozumienia....szkoła jest naprawde loos...;p Polecam...;p a co do alkoholu,narkotykow i papierosow sie nie zgadzam..jestem w sumie w 2 klasie..a raczej nie doszłam do takich nałogow..znam w sumie wiekszosc ludzi z tej szkoły...i nie mam zadnych nałogów...to tylko zalezy od nas..od uczniow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn łódź Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.lze.lodz.pl 09.03.06, 08:48 Niezła szkoła - szczególnie dla uczniów którzy chcą się uczyć. Wydaje ciekawą gazetkę, w ktorej można 'wyczuć' ciepły klimat między uczniami i nauczycielami. Mankamentem są "niektórzy" uczniowie - wiem ,że nie z rejonu / które przyjmuje bezkrytycznie p. Dyrektor - a nie musi/, którzy psują miłą atmosferę. Polecam to Gimnazjum niezdecydowanym. Ojciec dwójki uczniów 10-tki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 2002 Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.lze.lodz.pl 09.03.06, 09:59 Szkoła na niezłym poziomie / przynajmniej kilka lat temu/. Ja nastawiłem się na języki obce / niemiecki i angielski /i skorzystałem na tym. Za rok kończę VIII LO i przyznaję, że podstawy miałem dobre więc i z niemieckim nie miałem problemu . Już w I klasie niemieckojęzycznej uzyskałem ocenę 4. Pozdrawiam i polecam 10 - kę. Odpowiedz Link Zgłoś
martini90 Re: Gimnazjum nr 10 09.03.06, 13:51 zgadzam sie w zupelnosci..zastanawialabym sie nawet czy ta placowke mozna nazwac szkola.. moja przyjaciolka przepisala sie z tej szkoly.. ciesze sie ze po wielu miesiacach w koncu zaczela sie usmiechac..zmienila sie..juz nie boi sie szkoly.. zaczela sie duzo lepiej uczyc!!!nie polecam chyba ze ktos nie ma zadnych perspektyw na zycie sam pije pali i bierze nrkotyki..w tym wymadku 10 jest dla niego idealna!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martazyleta Re: Gimnazjum nr 10 09.03.06, 13:53 Zgadzam się z gościem X!!! Ludzie!!! Co wy tu piszecie?? Przecież ta szkoła jest najgorsza w całej Łodzi! Narkotyki, bijatyki, papierosy i alkohol!!! Te awantury z dilerami dragów nawet w gazetach były!!! Poziom nauczania zbliża się ku zera!!! To buda to dno!!! Chodziłam tam, ale na szczęście się przepisałam!!! Teraz jestem w gim. nr18 i to dopiero jest przyjazna szkoła! Każdy się tu zna i są wyrozumiali, sprawiedliwi nauczyciele. To lubię! Ale to od was Drodzy Rodzice zależy, czy chcecie jak najlepiej, czy jak najgorzech dla swoich dzieci. Wybór należy do Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:15 Nistety, to forum nie może pokazać prawdy o szkole. 9 marca ok. godz. 13.45 dwie osoby (a może jedna?) postanowiły napisać kilka wyssanych z palca opinii na tamat Gimnazjum nr 10. Przyznały się, że są uczennicami konkurującego Gimnazjum nr 18. Popatrzcie na ich ksywy (martażyleta) a możecie sobie wyobrazić jakie to dobre uczennice. Na pewno ktoś kto będzie chciał oczernić jakąś szkołę z łatwością to uczyni. Ja uczę się w tej szkole i jakoś nie miałam do czynienia ani z papierosami, ani z alkoholem nie wspominając o narkotykach. Mam za to czynienia z fajnymi ludźmi. Cieszę się, że takich jak martażyleta w tej szkole nie ma... GIMNAZJUM NR 10 JEST NAJLEPSZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edson Nie ma lepszej szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:56 Na Bałutach to najlepsze gimnazjum. Mam kolegów w innych szkolach i wiem co mówie... Odpowiedz Link Zgłoś
18roolezz Re: Gimnazjum nr 10 09.03.06, 14:02 Po pierwsze uczęszczałam do tej szkolmy i jest porostu okropna!!!!! Jeżeli nie chce Sie komuś uczyć lub też zamiast do dobrego liceum woli i iść kopać rowy to serdecznie polecam i życzże szczęścia!!!! Przeszłam z 10 do innego gimnazjum i poziom tej szkoły jest okropny miałam bardzo dużo materiału do nadrobienia...Ale czego można się spodziewać, jeśli pani od biologii zamiast uczyć gra sobie na komórce!!! do tego w tej szkole jest zbiorowisko osiedlowych ćpunów pijaków a pani dyrektor boi Sie własnych uczniów!!! miałam sytuacje już pierwszego września że starszy chłopak podszedł do mnie bez powodu i zaczął mnie szarpać drąc mi tym samym bluzę!!!!!!!! szkoła psychicznie chorych!!!!!!!! Tam uczniowie na długiej przerwie wychodzą na fajkę a woźni ich wypuszczają, bo sie ich porostu ich boją!!!!!!!!!! Mówi się o fali w szkołach w szkole numer 10 na moich oczach chcieli kocić chłopaka tą sytuacje zauważyła nauczycielka, po czym podeszła do starszych uczniów i pogroziła im palcem!!! To tak zachowuje się nauczyciel widzą coś takiego??? Chyba raczej nie!!!! Nauczyciele w tej szkole to jedno wielkie nie porozumienie to są ludzie bez kompetencji!! jedynymi nauczycielkami miło przeze mnie wspominanymi to pani od matematyki i od polskiego!!! Nauczyciele nie radzą tam sobie w ogóle z uczniami!!! Jeżeli chcecie zrobić sobie na całe życie krzywdę i się stoczyć na dno to wybierzcie tą szkołę ale jeśli chcecie coś osiągnąć to wybierzcie inne gimnazjum!!!! POZDRAWIAM I MYŚLE ŻE PODEJMIECIE SŁUSZNĄ DECYZJE!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:34 Jeżeli chodzi wiarygodność tego co napisała 18roolezz to nie ma w Gimnazjum nr 10 woźnych, są tylko woźne. Widać jak mało wie na temat tej szkoły.... SAME KŁAMSTWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 18rolezz Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.4web.pl 09.03.06, 15:18 chciałam ci powiedziec że skoro to kłamstwo to czemu nie zaprzeczyłaś/eś innym argumentom tylko przyczepiłaś/eś się do jednego słowa które na tle moich argumentów jest akurat najmniej istotne... i powiem tak odkąd sie przpisałam nie chce wiedzieć nic o waszej szkole a wręcz chce zapomnieć o tej porażce Kuratorium !!!wydeje mi sie że wiem wystarczająco by odradzać wszystkim ludziom przyjścia do waszej szkoły a że ty uważasz inaczej bo twierdzisz że mało wiem na temet szkoły i nie jestem wiarygodna bo nie napisałam że w 10 są same WOŹNE...żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:21 Jakim argumentom mam zaprzeczyć? Temu że ktoś w I klasie podarł ci bluzkę. Sorry, ale to jest śmieszne. Ja uczę sie w Gimnazjum nr 10 już trzeci rok i nie miałam takich przygód jak ty. Piszesz że uczniowie wychodzą na dużej przerwie zapalić... Nie wiem może ktoś wychodził, ale chyba tylko dlatego że w szkole się nie da. W gimnazjum10 jest bardzo fajna atmosfera, a jeżeli chodzi o poziom to w ubiegłym roku moja koleżanka była laureatką wojewódzkich konkursów j. polskiego, j. angielskiego i finalistką konkursu biologicznego. Była chyba najlepszą gimnazjalistką w województwie. Drużyna unihokeja zdobyła mistrzostwo Łodzi. To są fakty. Dlaczego nie wspominasz o tym? Wolisz mówić o rzeczach które zdarzają się incydentalnie, a ty od razu uogólniasz. Poza tym ciekawe w którym gimnazjum się uczysz. Czy aby nie w konkurencyjnej 18? Jeżeli tak to zajmij sie swoją szkołą, bo ja też mogłabym wiele na jej temat opowiedzieć, ale mam klasę i nie zniżę się do twojego poziomu...POZDRAWIAM CAŁĄ DZIESIĄTKĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 18rolezz Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.4web.pl 10.03.06, 20:21 po pierwsze to 10 nie jest dloa mojej szkoly zadna konkurencja, pisze tylko o moich przezyciach z tej szkoly..to sda fakty ze stracilam przez nia pol roku zycia!!! jestem szczesliwa ze w koncu skonczyl sie ten koszmar!! codzienny strach.. bole brzucha!! ja sie poprostu balam chodzic do szkoly!!!!!! to nie jest normalne!!! wszyscy dobrze wiemy ze w 10 wiekszosc pali!! nad toaleta chlopcow ktos zartobliwie napisal palarnia.. a jeli chodzi o narkotyki.. sprawa sprzed roku.. dwie dziewczyny ucikaja ze szkoly z psychotropami.. prawie umarly!!!to nie jest normalana szkola!! ta fikcja ktora usilujecie tutaj przedstawic jest poprostu zalosna!! nie chce zeby ktos przezyl to co ja!! dzis z perspaktywy czasu wiem ze to doswidczenie duzo mnie nauczylo!! szkola przetrwania..nawet teraz snia mi sie te okropne dni!!najgorszemu wrogowi temu nie zycze!! moznaby pomyslec ze mialam problemy z klasa.. ale to glownie starsi mnie dreczyli.. nie moglam sie pogodzic z ta atmosfera..ponadto nauczyciele nie reagowali.. dyrektorka powiedzila ze to ja mam sie przystosoawac..przystosowac????????????palic pic... wagarowac...miec wszystko gdzies..rodzine nauczyciele..przepraszam ja chce cos w zyciu osiagnac!! ostrzegam wiec wszystkich aby 5 razy zastanowili sie zanim wybiora 10!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 00:16 tak sobie myślę, że jak chcesz coś w życiu osiągnąć to naucz się pisać, czas najwyższy :) w Twojej szkole to dopier musi być poziom, hm... ciekawe, jaka to szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwqw Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 18:48 O jakich faktach ty mówisz. Przecież to co piszesz to zwykłe pomówienia. Jak sprawdziłaś, że w 10-ce większość uczniów pali? Jestem codziennie w szkole i jakoś nie zauważyłem nad toaletą chłopców napisu palarnia, ani teraz ani nigdy wcześniej. Co do dziewczyn, które uciekły to nie ze szkoły, tylko z domu. Skąd wiesz jakie miały problemy i czy były one związane ze szkołą. Wstydziłabyś się w ogóle o tym pisać! Ja nie będę opisywał co słyszałem o problemach psychicznych uczniów 18-ki. Przecież wystarczy spojrzeć na to co ty robisz. Wchodzisz na forum 18-ki i zapewniasz, że w szkole nie ma na 100% narkotyków. Jak ty to wszystko sprawdzasz??? Jesteś psem i wywąchujesz je w kieszeniach innych uczniów??? Powiem ci coś co cię zaskoczy. Tak się składa, że ja akurat przepisałem się po roku nauki z Gim. 18 do Gim. 10. i była to najlepsza decyzja w moim życiu. Dodam jeszcze tylko, że z nauką nigdy nie miałem żadnych problemów a decyzja moja była związana z fatalną atmosferą panującą w 18-ce i tym, że okolica była niezbyt ciekawa (dużo kradzieży i napadów). Na koniec powiem, że jeżeli chcesz coś napisać na forum, to zadbaj o styl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:07 Oo...narescie jakas normalna...w sumie Wy UCZNIOWIE 18 robicie z igły widły....boshee...ta szkola jest naprawe loos..w tym roku nasza szkolna druzyna piłki noznej dziewczyn zdobyła mistrzostwo 5 mikołajkowego turnieju....wiec sorry...szkoła jest spoko....nauczyciele sa okey...da sie dojsc do porozumienia....a co do Pani od Biologii to masz fajna wyobraznie...bo chodze juz 2 rok do szkoły i nie przypominam sobie zeby zaden nauczyciel bawił sie komorka na lekcji,albo nie siedział bez czynnie... Odpowiedz Link Zgłoś
martini90 Re: Gimnazjum nr 10 09.03.06, 14:09 chcialabzm przypamniec tez o aferze sprzed niecalego roku,pisali o tym w gazetach, dwie dziewczyny uciekly z psychotropami i otarlz sie o sierc.. to zdarzenie mowi samo za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
a_serniczek Re: Gimnazjum nr 10 09.03.06, 17:05 Nawet nie mam zamiaru mówić nic na temat tej szkóly... jeżdżac wutobusem z ludzmi z 10 przekonałam sie co to za bagno... nigdy w zyciu bym tam nie poszla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer z 6-ki Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:40 Po jakiej dzielnicy łódzkiej jeździsz wutobusem ? Zapewniam, że często spotykam pojedynczych nauczycieli z uczniami / domyślam się, że z 10-tki/ w tramwaju linii 6 i nie mogę tego potwierdzić.Powiedziałbym nawet , że są to dość wesołe i ciekawe rozmówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic z Brackiej Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:32 Niestety - czytając wypociny typa który nazywa się martini na odległość widać prowokację. W taki sposób działa pobliskie Gimnazjum 18-te na czele z szefową, która od dawna nie przebiera w środkach. To,że wykryto przy pomocy psa u dwóch uczniów podejrzane rzeczy to wielki ukłon w stronę Dyrekcji i nauczycieli za NATYCHMIASTOWĄ REAKCJĘ. Proszę podać jakąś inną szkołę gdzie reakcja była równie zdecydowana / i gdzie nie byłoby np narkotyków/. I aby uwiarygodnić podane wyżej informacje spróbujcie dotrzeć do Rodziców, którzy dość szybko przenieśli swoje dzieci z 18 - tki DO 10 - TKI !Myślę, że ze znalezieniem takich rodziców w 10 - TCE nie powinno być problemu. Rodzice uczennicy zabranej z 18-ki do 10-ki Odpowiedz Link Zgłoś
martusia1991 Re: Gimnazjum nr 10 09.03.06, 19:21 boze ta szkoła to jedna wielka pomyłka chodzi tam kilku moich znajomych i wciaz nazekaja moja kumpela ma 5 z matmy a tak na prawde nic nie umie...jezeli chcecie zeby Wasze dzieci zamiatały ulice to zapraszam tu serdecznie a jezeli nie to polecam 18 Odpowiedz Link Zgłoś
a_serniczek Re: Gimnazjum nr 10 09.03.06, 19:55 Dobrze! wytlumaczcie mi jak mozecie mowic ze jest sa tam kulturalni ludzie jesli kiedys by mi sie oberwalo tylko za to ze jestem z 18... i mowicie ze to "gimnazjum" jest bezpieczne? sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moro Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:18 To jest jakieś chore! Kilku podejrzanych typów z 18-ki wchodzi na forum 10-ki żeby wypisywać jaka to ich szkoła dobra a 10-ka zła. Samo to świadczy o tym jakie elementy tam się uczą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:04 Każdy chwali swoją szkolę, ale ja znam typki z 10, chociaż chodzę do 14. Ile nasłuscham sie o nauczycielach, bijatykach i ..... to nie da sie napisać. Nigdy bym tam nie poszedł. Moja szkoła jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moro Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:15 Gość Joanna pisze "nigdy bym tam nie poszedł" i chwali 14-kę. Ludzie to żenada, podszywają się pod innych tak, że mylą im się osoby. Jak chcesz chwalić swoją 14-kę to chwal, ale nie masz zielonego pojęcia na temat 10-ki. Zgadzam się z gościem, który pisze, że szkołę ocenia się po efektach, a fakty są takie, że 98% absolwentów 10-ki kontynuuje naukę w Liceach Ogólnokształcących (sporo jest osób np. w I LO) lub technikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typ Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:20 Pamiętam jak pod 10 przyjechały drech z 14 na ustawkę. Szybko się biegło wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkk Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 23:48 Joanna to też pisał typek z 18-ki. Dla zmyłki napisała że z 14-ki. Hahahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojona Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:13 Nie jestem zadowolona z tej szkoły. Myślę o zabraniu dziecka i przeniesieniu do innej. Niestety poziom nauczania jest tu zbyt niski. Chciałabym aby moje dziecko poszło do dobrego liceum. Nie sądzę, aby tu miało szansę. Uważam, że jest to przecietna szkoła i wyjdą z niej przecietne dzieci, które nie rozwiną zbytnio skrzydeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Prawda o 10-ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 19:38 A ja jestem bardzo zadowolona z G10. Mam córkę w trzeciej klasie i syna, którego właśnie zapisuję do pierwszej. Te wszystkie opinie na temat papierosów, alkoholu i narkotyków to kłamstwa. Wiem dobrze, że pisali to ludzie z 18-ki, którzy chcą wytępić konkurencję, a mają się czego obawiać, bo 10-ka cieszy się coraz większą popularnością a 18-ka coraz mniejszą. Pozdrawiam rodziców klas trzecich. Zachęcam do aktywności w przygotowaniu balu dla trzecioklasistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rb łódź Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.lze.lodz.pl 10.03.06, 07:58 Moja dwójka dzieci ukończyła pod koniec lat 90-tych to Gimnazjum i jak mówią dziś-dostali dobre podstawy właśnie w 10 - tce.Syn np konczy studia prawnicze ,ma zdany egzamin Mittelstuffe/dość wysoki poziom z jęz. niem. - papiery na Uniwersytecie we Frankfurcie n.Menem/, córka kończy studia magisterskie / zdany egzamin w zakresie Cisco /papiery w San Jose - Kalifornia/. Podkreślam, że zdający takie egzaminy muszą wykazać się naprawdę wysoką wiedzą. I na koniec - oceniać powinniśmy po efektach w dalszej edukacji/ w dalszym życiu/ a nie poprzez rzucanie zjadliwych oskarżeń na żenującym poziomie. Nie chwalmy się sami/ w czym widzę, że celuje 18-tka/. Oceńmy Szkołę po efektach uzyskanych przez absolwentów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolenniczka prawd Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.lodz.mm.pl 11.03.06, 21:25 Pod koniec lat 90 nie było jeszcze klas kończacych gimnazja drogi nauczycielu piszacy pod pseudonimem. Pierwszy nabór do tych szkół był w roku szkolnym 1999/2000. jak się chce pisac dobrze o swoim miejscu pracy to proszę o trochę odwagi w podpisie lub wiedzy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel 10-tki Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.lze.lodz.pl 13.03.06, 08:21 Tak - zgadza się. Ale jeżeli jest potrzeba to służę krótkim wyjaśnieniem. Młodzież uczęszczająca do SP przy ul. Harcerskiej kontynuowała w zdecydowanej większości naukę w 10 Gimnazjum. Chodzi o to, że kadra nauczycielska w tym okresie uległa tylko nieznacznym wahaniom. Jeśli nauczyciel był w swojej specjalności dobry i umiał zachęcić do uczenia się-to nie zmienia to faktu,iż reprezentuje dobry poziom / świadectwem mogą być osiągnięcia absolwentów w dalszej edukacji/ a szkoła może być dobrze oceniana. Ale dziękuję za małe sprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama ucznia Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.lze.lodz.pl 10.03.06, 14:54 Szkoła działa prężnie. Ponieważ moje dziecko ma jako główny język - niemiecki to chwali sobie np możliwość wyjazdu za granicę do krajów niemieckojęzycznych m.in. w celu podszkolenia języka w praktyce. Ostatnio grupa uczniów z 10 - tki była na prawie 3 - tygodniowym wyjeździe w Szwajcarii gdzie mogła do woli konwersować z młodzieżą szwajcarską. Co ciekawe pojechali tam ze swoją p. profesor od niemieckiego. Wcześniej o ile wiem były wyjazdy do Bavarii i kontakt z młodymi Niemcami ze szkół w Bavarii. Brawo dla 10 - tki za takie działania. Nie dziwią później dobre wyniki absolwentów w trudnym LO z jęz. niemieckim, czyli w popularnej VIII. Ciekawe artykuły z ostatniego wyjazdu do Szwajcarii i Liechtensteinu w kolejnych numerach Gazety Szkolnej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:50 Uczniowie Waszej szkoły wypisują niestworzone historie na temat 18. Mam dla Was wszystkich dobrą radę-drogie dzieci weźcie się do nauki,niedługo koniec roku szkolnego i przez zaniedbania obniżycie swój i tak wątpliwy poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.grs-k0.g1.pl 23.09.08, 13:15 Chodze do 18. Według mnie jest o świetna szkoła, tylko niestety z zasadami, których trzeba przestrzegać. Nawet nie zastanawiałam się na wyborem 10, było postanowione. 18 jest lepsza i tyle. Nie znam 10 ,ale myśle ,że 10 jej nie dorówna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka 18tki Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:36 Większośc moich znajomych z tej szkoły nie dostała się do szkół z czołowych w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me0f Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 20:43 Ja się jakoś do 12 LO załapałem :P Po za tym 10 wymiata. W tej szkole jest kilmat, dusza i serce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka 10 tki Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.lze.lodz.pl 16.03.06, 07:55 Dziwne - bo np moi znajomi, jedno dostało się do VIII, drugie do XXVI a trzecia koleżanka dwa lata temu do III - ki ! Może mówisz o znajomych, którzy nie chcą się edukować ? To co na to poradzisz. Mój kolega z klasy też mówi, że jemu wystarczy Gimnazjum. Robotę i tak znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doro1 Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 14:35 Jestem absolwentem 10-ki, obecnie uczę się w I LO. Absolwentko 18-ki miałaś kiepskich znajomych. W każdej szkole są lepsi i gorsi. U nas w Koperniku jest coś koło 15 absolwentów 10-ki (do sprawdzenia)... Pozdrawiam nauczycieli Gimnazjum nr 10... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebes Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.lze.lodz.pl 17.03.06, 08:00 Szkoła ok / no może poza nielicznymi nauczycielami /. Jak się chce - nauczyciele potrafią tu zrobić więcej niż wynika to z normalnego toku nauki. Specjalne uznanie dla : informatyka i niemiecki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany OK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 14:18 Szkola dobra i spokojna. U niektorych nauczycieli nieźle trzeba zasuwać ale są też tacy że spoko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany 2 Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 17:28 JUŻ JEST 1 DOWÓD NA BZDURNY RANKING !!! Proszę spojrzeć na wyniki finału Konkursu z JĘZYKA NIEMIECKIEGO. Brak tam w ogóle Gimnazjum 18 / podobno w pierwszej dziesiątce / i obecność tam GIMNAZJUM 10 !!!Nie ukrywam też , że rozczarowało mnie Gimnazjum 22 / podobno zwycięzca /. Dla mnie decydują WYNIKI a nie przechwałki. Uwaga dla p. Redaktora na przyszłość aby ostrożniej ferował wyroki. A oto strona do weryfikacji / wyniki fanału/ : www.wodn.lodz.pl/wodn/download/Newsy/1142862033668_niem_final_06.doc Brawo 10 - tka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 10:14 Nie tylko w jednym konkursie uczniowie biorą udział! Proszę przejrzeć wyniki między innymi konkursu chemicznego.Ciekawe czy znajdziemy ucznia z 10? Myślę, że redaktorzy wiedzą co robią, biorąc pod uwagę przede wszystkim wyniki egzaminu gimnazjalnego. Wystarczy porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy2 Re: Gimnazjum nr 10 IP: *.lze.lodz.pl 24.03.06, 11:10 Wyniki egzaminu gimnazjalnego to jedno, a wyniki absolwentów w dobrych szkołach wyższego rzędy to drugie. Wygląda na to ,że ogólnopolskie egzaminy z niemieckiego odbyły się akurat tuż po werdykcie p. Redaktora i stąd moje wątpliwości co do rzetelności. A po drugie - mam też wątpliwości co do danych podanych przez Dyrektorów w ankiecie. Czy te dane są weryfikowane ? Odpowiedz Link Zgłoś