Gość: Dupamina IP: 217.153.157.* 10.03.06, 00:30 No to sie pytam. Jak skonfigurować poczte (gazety) z powiadomieniami w operze?? Burak w tym temacie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janulodz Re: powiadomienia o mailach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:59 Musisz otworzyć zakładkę "Narzędzia" , potem "konta poczty i czatu", a następnie skonfigurować konto zgodnie z poleceniami kreatora.Jak to zrobisz będziesz miała wyskakujące powiadomienia o przychodzącej poczcie, oraz pojawi Ci się nowa zakładka "Poczta" . Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dupamina Re: powiadomienia o mailach IP: 217.153.157.* 10.03.06, 22:06 dzięki. :) jest jeszcze problem. taki komunikat sie pojawił. nic sie nie wysyła: news.gazeta.pl 502 Cannot connect to NNTP server .. (tu numer), connect error 10060 co zrobić psiakrew? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: powiadomienia o mailach 10.03.06, 22:08 Gość portalu: Dupamina napisał(a): > Cannot connect > co zrobić psiakrew? try to connect Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dupamina Re: powiadomienia o mailach IP: 217.153.157.* 10.03.06, 22:10 I try i dupa z tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe OK, teraz serio 10.03.06, 22:13 Ustawiłaś serwer nntp - nntp to protokół grup dyskusyjnych, nie poczty. Osobiście odradzam korzystanie z mozliwości odbierania poczty za pomocą klienta Opery - znacznie lepiej udaje się to Kurierowi Poczty w Mozilla Suite, a najlepszym pomysłem byłoby zainstalowanie niezależnego programu pocztowego. The Bat! mam możliwość sprawdzania czy jest nowa poczta z poziomu zasobnika systemowego (tego paska z ikonami obok zegara). Więcej: www.thebat.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dupamina Re: OK, teraz serio IP: 217.153.157.* 10.03.06, 22:18 osobiście nie wiem czemu odradzasz :) i nie wiem co tam nagrzebałam w ustawieniach hm... rzuce okiem na strone z linka, dzięki :c) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: OK, teraz serio 10.03.06, 22:57 Gość portalu: Dupamina napisał(a): > osobiście nie wiem czemu odradzasz :) Bo klient Opery nie jest najlepszym narzędziem do odbierania poczty. A w ustawieniach wybrałaś konto grup dyskusyjnych a nie poczty - jeśli wpisałaś pop3.poczta.gazeta.pl we właściwościach konta nntp, nie dziw się, że Opera nie może się połączyć "z serwerem nntp". > rzuce okiem na strone z linka, dzięki :c) Odpowiedz Link Zgłoś
janulodz Re: powiadomienia o mailach 10.03.06, 23:47 Nie jestem fanem Opery i na pewno do podglądu przychodzącej poczty są lepsze od niej aplikacje, ale jak ją już masz zainstalowaną to najpierw ją otwórz. Kliknij klawisz F1. Znajdź nagłówek "Komunikacja" potem kliknij "Poczta i grupy dyskusyjne" i otworzy Ci się elementarz, gdzie masz krok po kroku podane co trzeba zrobić żeby skonfigurować pocztę. Jak już się z tym uporasz to napisz. Nie ma prawa Ci się nie udać:) Odpowiedz Link Zgłoś