mr.yez 14.03.06, 10:53 Póki co mamy całkowite zaćmienie nieba z powodu chmur śniegowych. I tyle z oglądania Księżyca :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laureno Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc 14.03.06, 16:23 Nie ma sensu wyciągać teleskopu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c3p0 Ojcze Dyrektorze! IP: *.chello.pl 14.03.06, 16:30 Zanieś błagalne modły o przywrócenie księżyca! tyś nasz jedyny ratunek! Wyceluj antenę Radyja w Księżyc i przebłagaj w imieniu swoich słuchaczy siły natury zeby nie odbierały nam kawalerskiego słoneczka! Zrobimy sciepę na Maybaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupek Wymię Łojca i S...yna Radyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:53 o ye kriste padre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: Wymię Łojca i S...yna Radyja IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 14.03.06, 22:08 Glupek jesteś- sam to wyznałaśQ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.aig.pl 14.03.06, 16:35 Czy w trakcie tej cudownej nocy siły natury nie mogłyby przykryć zasłoną wieków przewodzących nam polityków ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 16:40 znowu go ukradną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek i Placek Wiem nawet kto go ukradnie... IP: 87.250.173.* 14.03.06, 16:44 No i proszę nie trzeba było długo czekać po wyborach i już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek i Placek Wiem nawet kto go ukradnie... IP: 87.250.173.* 14.03.06, 16:44 No i proszę nie trzeba było długo czekać po wyborach i już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meiga Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.usc.es 14.03.06, 17:23 Ja jestem w Hiszpanii - niebo calkowicie czyste, wiec bede ogladac zacmienie. Pewnie z godzine wczesniej niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom I Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.wroclaw.mm.pl 14.03.06, 18:09 a ja se moge w Photoshopie pyknąć tysiąc zaćmień i to kiedy mam ochotę Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc 14.03.06, 18:41 > Pewnie z godzine wczesniej niz w Polsce. Myslisz, ze nad Wisle swiatlo Ksiezyca biegnie godzine dluzej niz do Galicji? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabarbar Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.icpnet.pl 14.03.06, 19:27 Widać o strefach czasowych nie uczyli w szkółce? Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc 14.03.06, 21:00 > Widać o strefach czasowych nie uczyli w szkółce? Pieknie... Gdyby Ksiezyc zmienil nagle barwe na niebiesko, to tez bys twierdzil, ze w Hiszpanii zostanie to dostrzezone godzine wczesniej? A jesli nagle znalazlby sie w cieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uqui Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: 84.77.195.* 15.03.06, 00:22 No meiga nie popisalas sie bo czas jest ten sam co w Polsce. Pozdrawiam z Catalunyi Odpowiedz Link Zgłoś
alphaone Dorn do dymisji! 14.03.06, 17:40 nawet ksiezyca nie ma juz! - dorn do dymisji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodensee A ja mieszkam nad Morzem Szwabskim i tu tez IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.06, 18:24 jest bezchmurnie. Tak wiec moge wam zdac relacje, jak wygladalo to zacmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.03.06, 18:40 U mnie "czyste" powietrze pochodzące z domków jednorodzinnych opalanych "wunglem" uniemożliwi obserwację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaella Bracia K. znowu w akcji... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:22 Ksiądz mówił w kościele że księżyc jest z sera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solar Nowa planeta IP: *.chello.pl 14.03.06, 19:26 Planeta odkryta 2 dni temu s1.bitefight.pl/c.php?uid=47837 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabarbar Re: Nowa planeta IP: *.icpnet.pl 14.03.06, 20:04 biedny, uzależnił się od mmorpg, na dodatek jeszcze kiepskiego ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuckthemall [...] IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.03.06, 19:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moherek kurski ! Znowu Kaczory go ukradna ! IP: *.w83-115.abo.wanadoo.fr 14.03.06, 19:48 Proponuje wzmocnic straz miejska i sluzbe cywilna ! System antyrakietowy! Przeciez potrafimy ustrzelic kaczke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrusb Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:06 To nie jest zaćmienie całkowite, żeby Księżyc zniknął całkowicie, ale zaćmienie całkowite-półcieniowe. Czyli Księżyc ledwo ledwo uniknie wejścia w cień Ziemi więc nie zniknie a tylko pociemnieje. Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukiW Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:06 No proszę, kolejny dziennikarski idiota w polskim świecie dziennikarzy. Najpierw onet teraz wyborcza. To się chyba nigdy nie skończy. Biedni ci dziennikarze. Kolejna woda z mózgu z tyle. Inaczej tego nie da sie określić. Proszę mi tylko wytłumaczyć jak to możliwe że poczas PÓŁCIENIOWEGO zaćmienia Księżyc znika??. Komuś nieźle widzę odbiło. Współczuję takiej wiedzy. Księżyc nigdy nie znika, nawet podczas całkowitego, a to dlatego że Ziemia posiada atmosferę. Ale więcej to niech sobie dziennikarze doczytają bo widzę że nadal "wiadro" na ten temat wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaaaaa Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.toya.net.pl 14.03.06, 21:23 jak dziennikarz to idiota to Ty debil jesteś. W tekście jest napisane jak przebiegnie zaćmienie i opisano że pociemnieje, a potem zmieni barwę na runatno czerwony ANALFABETO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukiW Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:39 <jak dziennikarz to idiota to Ty debil jesteś. W tekście jest napisane jak przebiegnie zaćmienie i opisano że pociemnieje, a potem zmieni barwę na runatno czerwony ANALFABETO.> Teraz wypada zastosować testy kolegi (większość go nie zna ale chodzi o pewnego pana JP). Idiotów nie sieją, sami sie rodzą. Co zrobić idioci dziennikarze mają idiotów czytelników. Taki mamy kraj pseudonaukowy, choć z Polski pochodzi najwięcej astronomów. Przykra sprawa. Szasaaa czy jak tam ci było. Mnie takim testem naukowym inaczej nie podniecisz, jedno co zrobisz to podniecą się tak samo mądrzy jak ty (pozostaje jedynie współczuć głupoty), a ci którzy mają olej w głowie to go mają i nawet nie chce im się z kretynami na takie logiczne tematy gadać. Bo jak to mówią- głupi nie zmądrzeje- bedzie miał zawsze swoje racje. Radze jednak zanim napiszesz kolejne odkrycia związane z zaćmieniami Księżyca, zobacz jak wyglądają zdjęcia z kulminacyjnej fazy półćieniowego. Najlepiej jeszcze otwórz oczy (swoje osobiste detektory światła) i powiedz, gdzie ty tam widzisz czerwony kolor, albo wyraźne pociemnienie jak to media mówiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.crowley.pl 14.03.06, 20:15 To pewnie sprawka tych dwóch co ukradli księżyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaaaaa Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.toya.net.pl 14.03.06, 21:28 www.fourmilab.ch/cgi-bin/uncgi/Earth/action?opt=-m&img=MoonTopo.evif tu jest bodajże uaktualniane zdjęcie "łysego" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntZ Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 21:34 Czyżby znowu Kaczyńscy chcieli go podp...ć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 Znowu ci Kaczyńscy - ukradną księżyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:00 Polski im za mało kraść?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moon Watch Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:44 Księżyc widać dobrze.... i to cały.... ja chcę zaćmienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesiołowski Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:48 to kara za wasze grzechy - to zaćmienie, jeśli się nie nawrócicie księżyc zawsze będzie zaćmiony i spadnie na was zaraza, ćmoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astronom Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.leeds.ac.uk / *.leeds.ac.uk 14.03.06, 23:10 Zacmienie jest polcieniowe, a wiec wiele sie nie zobaczy poza lagodnym oslabieniem blasku Ksiezyca. Polecam wiarygodne informacje na temat tego zacmienia. sunearth.gsfc.nasa.gov/eclipse/OH/OH2006.html#2006Mar14P sunearth.gsfc.nasa.gov/eclipse/OH/image1/LE2006Mar14-Fig1.GIF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po co Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 23:13 a po co to oglądać, co my ciemni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.tvsat364.lodz.pl 14.03.06, 23:19 Zaćmienie jest półcieniowe. Księżyc nie zrobi się brunatny! Nie gadajcie bzdur! Pociemnienie południowego końca będzie ledwo widoczne, bo Księżyc nawet nie muśnie cienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nocturne Re: W nocy z wtorku na środę zniknie Księżyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 23:25 Łoooooooo to normalnie jest Tragedia co na to Ojciec Prowadzący powie Radio Maryja orzeknie że to kara za grzechy społeczeństwa A Kaczki że to wina Platformy ZGROZAAA Odpowiedz Link Zgłoś