Dodaj do ulubionych

szpital WAM

IP: 212.191.32.* 14.10.01, 09:11
Pan Rektor buduje sobie "perełkę" czyli CKD i kołderkę ciągnie do siebie. Drugi
biedaczek - komendant SK WAM nie wie kto u niego pracuje, bardzo nam go szkoda !
Może by z lekarzami umowy o pracę podpisał?
SK WAM bazuje na opinii wypracowanej przez lata, kiedy pracowali tu świetni
specjaliści.
Obserwuj wątek
    • Gość: gienek Re: szpital WAM IP: 10.0.213.* / 212.191.188.* 15.10.01, 09:41
      Kiedy skończy sią wreszcie budowanie miekkiego "lądowiska" dla niektórych za
      nasze {podatników} pieniądze?
      • hubar Re: szpital WAM 17.10.01, 17:38
        To może o to lotnisko chodzi naszym "lotniskowcom"? ;-)

pozdrowy
    • Gość: MJ Re: szpital WAM IP: 212.191.32.* 16.10.01, 15:54
      Calkowicie sie zgadzam z ta opinia, ale nie dziwie sie ze rektor WAM tworzy
      sobie "wlasny kacik".Niegdys SK WAM byl raczej calkowicie podporzadkowany
      Rektorowi - ale gdy weszly nasze "wysmienite" reformy zdrowia SK WAM zrobil
      sie "niezalezny" i praktycznie od tego momentu szpital calkowicie stracil
      swoja renome a jego komendant wymysla raczej nowe metody calkowitego
      uniezaleznienia sie od Rektora.W samym SK WAM pracownicy raczej nie wyrazaja
      sie zbyt dobrze o komendancie chcac powrocic pod "kierownictwo" Akademii
    • Gość: shelia dlaczego nie patrzycie na to ze strony pacujących w WAM-ie? IP: 212.191.32.* 17.10.01, 17:21
      Praca... to jest coś, czego w danym momencie każdy szuka. Wszyscy wiemy, jak
      trudno jest znaleźć miejsce, w którym nie tylko będziemy się czuć dobrze, ale
      żeby i zarobki były odpowiednie dla naszych potrzeb.
      Lekarz jest jedną z tych osób, którą każdy kiedyś w życiu musi odwiedzić. Taka
      jest prawda, nikt w głębi duszy nie zaprzeczy. Dlaczego więc nasze służby
      zdrowia strajkowały ostatnio? Czy dlatego, że mają za dużo pieniędzy? NIE! Po
      prostu to właśnie lekarze (także policjanci i strażacy) muszą być dostępni
      przez całą dobę, niezależnie od pogody. Nie dziwię się więc każdy wymyśla, jak
      może! Proszę aby ważniak, który chciał rozwiązać Wojskową Akademię Medyczną
      udowodnił mi, że NIGDY nie był świadkiem, ani nie przeprowadzał przekrętu! Nie
      ma osób nieskazlitelnie czystych (nawet w nowo wybranym rządzie są JUŻ
      przekręty), więc nie widzę powodu, dla którego powinno się oskarżać kogoś o
      działanie na własną korzyść. Każdy myśli głównie o sobie, lub o swojej
      rodzinie. Dlatego więc chciałabym, aby w końcu dali spokój WAM-owi.
      Dlaczego Warszawka nie zabierze się na przykład do Krakowa i nie
      spróbuje "zabrać" im Uniwersytetu Jagielońskiego?
      Paradoks? Tak właśnie czuję się ja - rodowita Łodzianka, która ma coraz mniej
      szans na lepsze życie w Naszej Kochanej Łodzi...
      Pozdrawiam serdecznie wszystkich łodzian
    • Gość: deuce Re: szpital WAM IP: *.toya.net.pl 17.10.01, 17:43
      WAM juz dawno powinni zlikwidowac. niewazne czy jest w lodzi czy innym miescie.
      czy to zolnierze choruja na inne choroby niz cywile?
      • Gość: student WAM IP: 192.168.5.* / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 21.10.01, 15:58
        Czytajac taki list zastanawiam sie kto mowi takie rzeczy. Na pewno nie jest to
        osoba zwiazana w jakis sposob z WAMem ani wogole z wojskiem. Obecnie studiuje
        na WAMie i mam duze porownanie do innych AM w calej Polsce. WAM jest swietna
        uczelnia medyczna. Dla kogos kto chce sie uczyc sa to jedne z najlepszych
        warunkow w Polsce. Dochodzi do tego wyksztalcenie wojskowe. Przychodzacy na
        sile do WAMu na przeszkolenie SPRowcy (absolwenci AM) nigdy nie beda tacy jak
        prawdziwi WAMole, (mam tu na mysli ludzi ktorzy przyszli na WAM studiowac
        dlatego ze chcieli tu studiwac i sa teraz z tego dumni a nie byl to wymysl ich
        rodzicow, ktorzy uwazaja ze majac uklady skoncza za syna studia).
        Student po cywilnej AM nigdy nie bedzie takim oficerem lekarzem jak My po 6
        latach na WAMie, podczas ktorych caly czas mamy przedmioty wojskowe i
        bezposredni kontakt z wojskiem. Dlaczego skoro Polske stac na utrzymywanie
        nierentownego gornictwa, hutnictwa, rolnictwa nie stac nas na utrzymanie takiej
        uczelni. Kto ma interes w upadku WAMu? Jak nie wiadomo o co chodzi to .. chodzi
        pewnie o pieniadze, ktos na tym zarobi, tylko czy ktos mysli o nas ?
      • Gość: Łodzian Re: szpital WAM IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 23.10.01, 19:09
        Dziwi mnie czynne uczestnictwo "Gazety Łodzkiej" w "nagonce" na WAM - uczelni
        zasłużonej dla regionu, prezentującej dobry poziom nauczania, mającej świetnych
        fachowców i skutecznie od kilku lat broniącej swojej tożsamosci, mimo wyraźnej
        niecheci mediów i wielu decydentów w niedalekiej stolicy. Studenci -
        podchorażowie wrosli w krajobraz Łodzi (zajrzyjcie do sąsiedniego wątku o "WAM-
        olach"). Czy w Łodzi jest za duzo uczelni wyższych? Komu zalezy na likwidacji
        unikalnej w skali kraju uczelni medycznej? Przeciez wiekszość krajów NATO ma
        niewielkie, często elitarne wojskowe uczelnie medyczne. To że sa one potrzebne
        dowodzi chocby cała sprawa z bioterroryzmem. Mowil mi np znajomy student z WAM-
        u ze oni juz maja rozszerzone wyklady o wągliku i innych egzotycznych
        chorobach, tj o schorzeniach o której wiedza zapewne wiecej tylko nieliczni
        specjaliści w kraju.
        Cała sprawa wydaje mi sie manipulacją: najpierw niejasnae enuncjacje o rzekomym
        odlaczeniu Szpitala Klinicznego WAM od uczelni (byłaby to decyzja bardzo
        nierozważna), pozniej o dzieciach z marginesu społecznego którym WAM ma
        fundować uprawianie sportu, teraz "serial" o "zawieszaniu" i "odwieszaniu"
        Rektora podobno z przyczyn politycznych. Jak z nim w końcu jest? Czy to Rektor
        Chojnacki uprawia działalnośc polityczną, czy politycy prowadzą jakieś
        rozgrywki przeciwko WAM-owi? Z tego co mi wiadomo, to od dobrych kilku lat
        wojsko jest instytucja apolityczną.
        A wszystko to firmuje "Gazeta Łodzka" która jest, jak z jej nazwy wynika,
        rzekomo zwiazana z regionem łodzkim (a moze podwarszawskim?).
        • Gość: betka Re: szpital WAM IP: *.mnc.pl 24.10.01, 17:37
          Dziwię się, że Gazeta czepia sie coraz to innych ludzi z inicjatywą, mających
          chęć i chcących zrobić coś nowego. Wiadomo,że bez osobistych kontaktów szef
          WAMu nie czyniłby takiej rozbudowy. Ajeśli juz to czyni, to trudno, żeby
          zostawiał swoja robotę komuś innemu. Przecież nie będzie tam siedział do końca
          świata. Ktoś po nim to przejmie i zapewne rozbuduje, wzmocni kadrę ku
          zadowoleniu pacjentów. To wszystko z polskiego piekiełka... przydusić tego, kto
          chce, potrafi, ma efekty. Czy Gazeta tak pojmuje demokrację?
          Dlaczego Gazeta nie czepia się takich prawołamów, którzy weszli do Sejmu? Czy
          to jest moralne? Przecież taka własnie demokracja ubliża ludziom normalnym.
    • Gość: ares WAM IP: 212.191.32.* 18.10.01, 21:32
      Myślę, że
      1. Warszawka chce ściągnąć do siebie co najcenniejsze więc pociągnie i WAM. A
      Jagielonkę zostawi dla równowagi (to też stolica - tyle,że dawna)
      2. Słyszałam, że lekarze chcą pracować w dużych ośrodkach, zaś na zadupiu nie ma
      chętnych - a lekarz zmilitaryzowany musi.
      3. Jak długo nie ma decyzji sądu trudno mówić o przekrętach - łatwo opluć a kto
      póżniej odszczeka? i czy wielkim tytułem na pierwszej stronie?
      4. Być może i jest przekręt ale ewentualnie robi go jedna osoba, a co z
      pozostałymi pracownikami. - byłoby głupio gdyby skazali całą ulicę za jednego
      złapanego (a może i nie)złodzieja.
      5. Komu zależy aby rozbić Łódź Akademicką bo przemysłową już zabili - podobno
      mają zamknąć kilka AM bo jest za dużo lekarzy - do sprawdzenia w każdej
      przychodni gdzie na pacjenta czeka po dwóch a może i trzech specjalistów a moja
      Babcia do lekarza idzie o 5 rano, bo może nie dostać numerka - chyba, że za
      gotówkę.
      ech szkoda słów przecież wszystko jest OK
      • vladip Re: WAM 18.10.01, 23:32

> Myślę, że
        > 1. Warszawka chce ściągnąć do siebie co najcenniejsze więc pociągnie i WAM. A
        > Jagielonkę zostawi dla równowagi (to też stolica - tyle,że dawna)
        a wszystko co zle przez wawe -
        • Gość: chora Re: Obyście chorzy nie byli IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 22:56
          Byłam pacjentką prof.Chojnackiego i guzik mnie obchodzi,czy ściele sobie
          gniazdko-jest po prostu LEKARZEM DOSKONAŁYM.Niech może Sz.P.Dziennikarze
          sprawdzą,czy ten sprzęt jest wykorzystywany,bez względu na to,czy pacjent
          jest "prywatny",czy też nie.Poza tym,w/g obiegowej opini,profesor Chojnacki to
          jeden z najbardziej uczciwych ludzi.Ma ktoś inne zdanie?
    • jasam Re: szpital WAM 20.10.01, 00:25
      Powszechną praktyką jest, niezależnie od koloru fartucha, że lekarz robi
      operację w szpitalu "państwowym" a później z prywatnym gabinecie "podsumowuje"
      przebieg leczenia.
      Dlaczego w zielonych mają być lekarze-idioci. Pieniądze potrzebne są każdemu.
      pozdr.
    • Gość: sedzia Re: szpital WAM IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 24.10.01, 18:09
      Masz racje. Szpital WAM schodzi na psy. Coraz gorsi lekarze i sprzet>>> to
      normalka. Nie mowiac juz o recepcji. Gdybym mial shotguna roztrzelalbym te
      kobiety za lada.
    • Gość: astronom wojsko jest od zabijania nie od leczenia IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 12:40
      po co więc wojsku szpitale ?
      • Gość: andy Re: wojsko jest od zabijania nie od leczenia IP: 212.191.32.* 04.01.02, 15:46
        Górnikom ze względu na specyfikę -szpitale górnicze, chorym z poparzeniami
        potrzebne są -szpitale poparzeniowe, nurkom, pilotom, chemikom, osobom
        pracującym w tropikach potrzebne są odpowiednie szpitale, odpowiednio
        wyposażone i przygotowane właściwie do niesienia pomocy.
        Wojsko jest po to aby za Ciebie nadstawiać karku, w wojsku slużą ludzie,
        którzy bardziej niż w innych zawodach narażeni są na specyficzne urazy i
        choroby. To specyfika zawodu i zagrożeń z niego wynikających wymusza
        konieczność istnienia wojskowej służby zdrowia. Ponieważ szpitalnictwo wojskowe
        to nie tylko jakiś tam szpital na ul. Żeromskiego, ale takze dziesiątki
        szpitali polowych, które ktoś musi zorganizować, obsługiwać i przenosić z
        miejsca na miejsce w trakcie ruchów wojsk, w końcu ktoś musi w nich pracować.
        Trudno w tym celu organizować łapankę przypadkowych medyków na ulicy i w
        cywilnych placówkach służby zdrowia. Po to kształciło się w WAM specjalistów.
        • Gość: andy Re: wojsko jest od zabijania nie od leczenia IP: 212.191.32.* 04.01.02, 15:53
          Postscriptum

Wojskowa służba zdrowia w warunkach pokoju świadczy usługi medyczne dla cywili,
          uczestniczy wratowaniu życia i zdrowia w warunkach ekstremalnych (klęski
          żywiołowe, katastrofy), w czasie wojny ratuje żołnierzy własnych i przeciwnika.
          A zadaniem żołnierza nie jest zabijanie jako cel jego działania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka