jjagod 17.03.06, 23:05 Czołgiem a w zasadze czołem! Poszukuje fotografii czołgów stojących do początku lat 90-tych na obecnym pl. Hallera przed budynkiem WAM. Pozdr, MJ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Czołgi z pl. Hallera 19.03.06, 14:09 A tak wogóle, to czemu odjechały? Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Re: Czołgi z pl. Hallera 19.03.06, 21:26 Ostatnio było kilka pocztowek na allegro z tym motywem....czołgów Jest jeszcze fajna anegdota z nimi związana: w tamtych czasach gdy jeszcze te dawa tanki stały na cokołach mówiło sie ( jak pewnie wielu pamięta) że były to jedyne w Polsce lufy skierowane na wschód.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Czołgi z pl. Hallera IP: *.mnc.pl 19.03.06, 21:31 Bo ruskie. Jedan co prawda był w polskicch barwach, ale drugi już z czerwoną gwiazdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Czołgi z pl. Hallera IP: *.toya.net.pl 20.03.06, 14:14 ktoś mówił mi, że pojechały do Muzeum Wojska Polskiego do stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
jjagod Re: Czołgi z pl. Hallera 20.03.06, 16:11 Tak czołgi pojechały do Warszawy do MWP, ja pamiętam taki artykuł z początku lat 90-tych w DŁ pt. "Lufy Sowieckich czołgów wycelowane w młodą Polską demokrację" i po tym artykule tanki pojechały sobie. A ja ponawiam prośbę o fotografie. Pozdr MJ Odpowiedz Link Zgłoś