Dodaj do ulubionych

Fuzja wypaliła

IP: *.vline.pl / *.109.rev.vline.pl 30.03.06, 20:37
Wólczanka musi zostać w Łodzi. Kraków to nie zagłębie przemysłu lekkiego. To
zagłębie kościołów i dewot. Tam trzeba otwierać pracownie szycia sutann i
habitów.
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: Fuzja wypaliła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 21:34
      kiosków koszulowych Wólczanki i salonów Vistuli - fajnie to brzmi

Wólczanka = kiosk bezruchu
    • Gość: mar Re: Fuzja wypaliła IP: *.futuro.kielce.msk.pl 31.03.06, 00:27
      Ty prymitywie, ta twoja Łódź to zagłębie kiboli i dresów, którzy bzdurzą tak
      jak ty
      • Gość: Adaś Re: Fuzja wypaliła IP: *.toya.net.pl 31.03.06, 00:46
        A Ty tu czego? Na Szkieletczyźnie już nie ma o czym czytać?
        • Gość: mar Re: Fuzja wypaliła IP: *.futuro.kielce.msk.pl 31.03.06, 01:09
          Wyobraź sobie że od półroku nie mieszkam w Łodzi, bo się z niej wyniosłem
          • hubar Re: Fuzja wypaliła 31.03.06, 02:19
            I fajnie <papa>.

Jak tam, lubisz kibiców Korony, co to w Koluszkach lubią pobiegać, albo swoich
            czarnoskórych piłkarzy pochwalić?
      • Gość: łódzianin Re: Fuzja wypaliła IP: *.vline.pl / *.109.rev.vline.pl 31.03.06, 11:59
        A Twoje Kielce to zadupie Radomia. Większym zagłębiem kiboli i dresów jest
        Kraków Nowa Huta i Kraków miasto.
    • moheras Nie rozumiem z czego mamy sie cieszyc 31.03.06, 10:35
      ze 28 osob z lodzi straci prace? Ze z lodzi zniknie kolejna znana marka...
    • Gość: gosc Re: Fuzja wypaliła IP: *.leom.ec-lyon.fr 31.03.06, 10:37
      "Kraków to nie zagłębie przemysłu lekkiego." A Lodz twoim zdaniem jest takim
      zaglebiem? No to masz informacje spoznione o jakies 10 lat... Ale za to troche
      sie dowartosciowales przywalajac krakusom, prawda? Zauwazylem, ze to zreszta
      typowe dla rozmaitych lodzkich "patriotow" - ich zdaniem, lokalny patriotyzm
      polega na "nielubieniu" innych. Jak sobie tak troche "ponielubia", to od razu
      im sie zdaje, ze bramy na Piotrkowskiej mniej smierdza moczem i dresiarstwa tez
      od razu ubywa. Lodz pieknieje w oczach - szkoda, ze tylko ich wlasnych.
      • Gość: łódzanin do poKraka IP: *.vline.pl / *.109.rev.vline.pl 31.03.06, 12:08
        Może się zdziwisz, ale Łódź to wciąż zagłębie przemysłu lekkiego. Wielki
        przemysł upadł, ale w to miejsce powstała cała masa mniejszych prywatnych
        przędzalni i szwalni. Pod jednym adresem dawnego zakładu-molochu mieści się w
        jego halach często kilka lub kilkanaście mniejszych firm nastawionych na
        produkcję jednego z etapów produkcji. Kto inny przędzie, kto inny farbuje, kto
        inny stabilizuje, kto inny drapie, kto inny wykańcza, kto inny skupuje, kto
        inny magazynuje, kto inny szyje. A moj lokalny patriotyzm i negatywne
        nastawieie do poKrakowa jest spowodowane działalnością krakowskiego koncernu
        ITI (TVN, Onet, RMF), które robi Łodzi czarny PR. Czyżby strach przed rozwojem
        Łodzi? Kompleksy ze względu na marginalne położenie w kraju? I dlaczego nie
        potraficie przyznać się do swoich brudów oddzielnie nazywając Nową Hutę i
        oddzielnie resztę Krakowa, a to administracyjnie to samo czyli Kraków!
        • Gość: gosc Re: do poKraka IP: *.leom.ec-lyon.fr 31.03.06, 13:16
          Dlaczego zwracasz sie do mnie "nie potraficie..." itd.? Czyzbys sadzil, ze mam
          cos wspolnego z Krakowem? Nic podobnego - zapewniam, ze to nie jest przypadek,
          ze czytuje LODZKA GW. Sformulowanie "do poKraka" tez jasno dowodzi twojego
          poziomu - zadnych argumentow merytorycznych, wiec przynajmniej trzeba obrazic
          przeciwnika. Co ci sie zreszta nie udalo, bo, jako rzeklem, nie mam nic z
          Krakowem wspolnego. Jesli twierdzisz, ze media szkaluja Lodz i jej mieszkancow -
          no coz, watpliwa "klasa" twojej wypowiedzi tylko daje im argumenty do reki. W
          Lodzi spedzilem prawie cale zycie i jest mi przykro widziec, co sie stalo z tym
          miastem. Ale tobie podobni "obroncy" wyrzadzaja mu wiecej szkody niz pozytku,
          tylko psujac opinie o jej mieszkancach. Bardzo charakterystyczne jest
          zestawienie "moj lokalny patriotyzm i negatywne nastawienie do..." Zatem, nie
          wyobrazasz sobie lokalnego patriotyzmu bez niecheci do innych "lokalnych
          patriotyzmow"? Ponure...
          Co zas do owego przemyslu wlokienniczego - nie nazywaj manufaktur przemyslem.
          Jesli jest tak pieknie, to dlaczego tych kilkadziesiat tysiecy ludzi, ktorzy
          wylecieli na bruk na poczatku lat '90, nadal na tym bruku pozostaja? Zreszta,
          stawianie TERAZ na przemysl wlokienniczy w Polsce jest nieporozumieniem. NIKT
          nie wygra konkurencji z Azja - jej tania sila robocza i coraz lepsza jakoscia
          produktow.
          "Marginalne polozenie w kraju...". Silicon Valley tez ma "marginalne polozenie"
          w USA bo lezy "z brzegu" a nie "w srodku" Stanow? Wroclaw tez ma "marginalne"
          polozenie - blisko niemieckiej granicy i temu wlasnie zawdziecza swoj rozwoj.
          Lodz za to lezy "w srodku" - szkoda tylko, ze nie ma zadnego przyzwoitego
          polaczenia komunikacyjnego z reszta kraju, nie mowiac o Europie. Pociagiem
          POSPIESZNYM jechalem ostatnio z Lodzi do Kutna ponad poltorej godziny. Przeciez
          to dno.
          • Gość: łódzianin Re: nie do poKraka IP: *.vline.pl / *.109.rev.vline.pl 31.03.06, 23:27
            Mylisz sie. Moja rodzina ma sie doskonale i zyje z szycia. Zatrudniamy ludzi i
            sprzedajemy duzo na eksport. Mamy swietne samochody i jestesmy w trakcie budowy
            domu i nowego zakladu, otwieramy nowe sklepy. Nasi pracownicy pracuja w
            swietnych warunkach i godnie zarabiaja, dlatego nie wciskaj mi kitu, ze z tego
            nie da sie zyc. Da sie zyc i to do tego swietnie, zwlaszcza w Lodzi, gdzie o
            dobrych pracownikow w tej branzy latwo. Ja widze potencjal w tym miescie i nie
            bede sie ogladal na Krakow, ktorego osobiscie nie lubie i nie bede tego ukrywal.
    • Gość: krystyna Re: Fuzja wypaliła IP: 212.191.6.* 31.03.06, 14:12
      Pan Bauer jest tak knntrowersyjny, iz doprowadził do upadku spółkę Wólczanka.
      Tak działać każdy potrafi i może. Zrobił z niej spółkę handlową, a nie szyjąćą
      koszule.Nie wiem skąd wziął się taki człowiek. Hej!
    • Gość: MM Re: Fuzja wypaliła IP: *.tvsat364.lodz.pl 31.03.06, 17:46
      ten artykuł ukaże się chyba jutro w wyborczej?
      może to jakiś żart prima aprilisowy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka