Gość: cha cha cha IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 02:07 ALE JAJA !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j Re: Kurator rodzinny IP: *.gepc.ge.com / *.unknown.uunet.be 07.04.06, 09:55 Super, PIS-owski sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michor Re: Kurator rodzinny IP: *.merrid.com.pl 07.04.06, 10:00 jak moherowa kurator to i moherowa szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
moheras PiS jest gorzy niz SLD 07.04.06, 10:26 ciekawe co bedzie jak dolaczy do PiSuaru samoobrona... mam nadziej ze pojda obie te "partie" na dno a polacy wreszcie naucza sie glosowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek bdtuhbvabl Re: że co, że jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:24 ta pani się nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????????N Re: Kurator rodzinny IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 11:35 A nie mowiłem że ta pani będzie? A faktycznie nie jest zła i była by niezła na tym stanowisku.Tylko po co poseł Bartyzel latała jak kot z pęcherzem po wszystkich?Jej siostra(p.Hania) ma dużo oleju w głowie w odróżnieniu od p.poseł.Sama by wygrała konkurs a teraz tylko smrodzik.A tak w tajemnicy kto głosował na ten PIS bo nie wiem komu dać po mordzie ! Jednak idę na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin kolejny wybryk PiSu. SLD - wracaj! IP: *.uni.lodz.pl 07.04.06, 11:45 Polityka kadrowa SLD to byl wzor fachowosci i szacunku dla interesu publicznego w porownaniu z tym, co robi PiS. Pozostaje zadac pytanie - dlaczego ludzie chca na to glosowac? Podoba im sie, ze stolki rozdaje sie wedlug klucza partyjno- rodzinnego? A pani posel Bartyzel powinna sie teraz gesto tlumaczyc ze swoich korupcyjno- nepotystycznych zachowan. Rozumiem, ze w jej partii to standard, ale ja na przyklad takiego standardu nie akceptuje. Moze dlatego, ze glosuje na lewice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisuar Re: kolejny wybryk PiSu. SLD - wracaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:16 Widać,że mamy do czynienia z SLD. Spore kłopoty z ortograqfią......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: kolejny wybryk PiSu. SLD - wracaj! IP: *.uni.lodz.pl 07.04.06, 19:07 Gdzie niby? W ktorym miejscu jest blad? Ja nie widze zadnego. nie uzywam natomiast polskich czcionek. Jesli tego nie rozrozniasz - to Twoj problem. Podnies sobie wyksztalcenie, to nauczysz sie rozrozniac brak polskich czcionek i bledy ortograficzne. A moze to kwestia uczuc religijnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Kurator rodzinny IP: 193.108.78.* 07.04.06, 11:50 Moim zadniem o takich sprawoach powinien informoać istniejący program w TVN. Chodzi mi o "Nie do wiary", który powinien zastąpić Uwagę.Szkoda gadać taka nędza. Umarłem czytając frament " po odejściu szkoła podupadła". Żal ściska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Kurator rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:13 - Od wielu lat pracuję na własny rachunek. Nie mogę być poszkodowana tylko dlatego, że mam w rodzinie znaną osobę - przekonuje. śmiech na sali to zupełnie przypadkiem wszystkie stanowiska dostają pisuarowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kurator rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:57 Ale Panowie ładny tekst napisali. Zleceniodawcy zapewne zadowoleni, bo co ma teraz zrobić bohaterka artykułu, pewnie zgodnie z Waszą intencją ZREZYGNOWAĆ albo uciec z Łodzi, a co ma teraz zrobić komisja konkursowa, jezeli wszystko zostało załatwione, a Panowie to wykryliście(prowdząc oczywiscie dziennikarskie śledztwo)?Ileż w Waszej pracy determinacji w walce o wolność i demokrację. Właśnie - Gazeto Wyborcza: ZBOWID CZEKA!Nagroda też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxx Re: Kurator rodzinny IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 12:00 Pani poseł nie ma czasu przecież.Zakochała się, jak słychać w kuluarach (ponoć widać też) i w całym środowisku "kultury" no i promuje go gdzie i jak może.A podobno ma męża,tak słyszałem.No trzeba się temu poprzyglądać, chyba pójdę porozmawiać do kinematografii tam wiedzą wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Kurator rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:48 ALE OBCIACH; to ci heca w ciemnogrodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos z oswiaty Re: Kurator rodzinny IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 16:20 Bardzo się cieszę, że będziemy mieć nareszcie mądrego Kuratora Oświaty. Pani Zbidi - rozsądna, i kompetentna. Znakomicie zna oświatę i jej problemy. W OKE prowadziła wiele szkoleń, dała sie poznać z jak najlepszej strony. Może jest i zawiązana z PiS, ale w tym wypadku, jestem przekonana, nie będzie miało to żadnego znaczenia. Może nareszcie zrobi w tym KO porządek, na co wszyscy z utęsknieniem czekamy. Życzę Jej powodzenia w konkursie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Kurator rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 16:43 to znaczy, że siostrzyczka "załatwiła" siostrzyczkę; a GW - obie; Nic tylko płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Kurator rodzinny IP: *.uni.lodz.pl 07.04.06, 19:09 Dziekujemy Pani Posel Bartyzel za glos. Do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Kurator rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:22 Pani Aniu proszę się trzymać. Psy szczekają.Karawana jedzie dalej. Wszystkiego najlepszego.Życzę sukcesu na konkursie. Odpowiedz Link Zgłoś
ogromek Re: Kurator rodzinny 07.04.06, 21:10 Gdzie takie stare baby do poważnych funkcji?! Bartyzelowa naprawde wystarczy za obie. Nepotyzm owocuje w PiS-ie w najlepsze. Oj będa zjezdżac po przegranych wyborach. Kłamstwo u nich jest stabilna normą, toteż nie dziwcie sie że o cztmś Bartyzelowa zapomniała, ona po prostu inaczej nie potrafi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogromny Re: Kurator rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:25 OJOgromek, ALE PRZYWALIŁEŚ. Pewnie jesteś z siebie zadowolony........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogromny Re: Kurator rodzinny IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 09:07 No tak doczytałem się że obie panie są z domu FEJA.Ależ to polskie nazwisko!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Kurator rodzinny IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 09:15 kolejny dziennikarski majstersztyk GW jak mozna kogos oceniac po rodzinie? to ze ma głupia siostrę, to nie jej wina. a ja pamoętam panią Zbidi jako świetnego pedagoga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę znajoma Re: Kurator rodzinny IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 09:34 O pani poseł ,to prawda Bóg nie dał rozumku .Ale pani Anna będzie dobrym kuratorem ,jest mądrą kobietą.To co poskąpiono Bartyzel dostało się pani Ani.Trzymam kciuki za wygraną!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-os Re: Kurator rodzinny IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 19:46 Nikt nie może odpowiadać za rodzinę! Nie znacie Pani Zbidi i nie powinniście Jej oceniać za rodzinę, a już na pewno nie poniżać takimi wypowiedziami. Ona jest jak najbardziej OK. Czekamy na mądrego, odważnego i rozsądnego kuratora, który zlikwiduje mobbing w łódzkim KO i podziękuje za pracę pewnym niekulturalnym dyrektorom wydziału, jak również niektórym neofitom wizytatorom w tym, w szczególności wywodzącym się ze środowiska przedszkoli. Życzę Pani Zbidi zwycięstwa w konkursie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbek57 Re: Kurator rodzinny IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 15:25 Ania była świetna jako koleżanka w pracy w SP64, potem jako wice też się sprawdziła. Jako szef SP179 też dobrze sobie radziła. Zna oświatę i jej bolączki. Myślę,że będzie dobrym kuratorem. Szkoda,że nierozsądnie wtrąciła się siostra. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary nauczyciel Re: Kurator rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 20:01 Pani Anna Zbidi to doskonały pedagog i mądry, szlachetny człowiek. Wstydem Panowie dziennikarze jest pisać wredne teksty na zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egzaminatorzy Re: Kurator rodzinny IP: *.toya.net.pl 09.04.06, 10:40 Jesteśmy oburzeni artykułem. Jakim prawem Państwo piszecie o pani Annie Zbidi jako podrzędnym , szeregowym pracowniku OKE w Łodzi. To starszy egzaminator , który wyszkolił setki egzaminatorów do sprawdzianu po szkole podstawowej, świetny organizator szkoleń, merytoryczny i kompetentny. To pani Anna Zbidi udowała pracę i miała wpływ na osiągnięcia OKE w Łodzi. Dziwi nas zatem tak krzywdząca opinia , jak Państwo piszecie, o nikomu nieznanej w środowisku oświatowym ,kandydatce na kuratora oświaty. Jesteśmy całym sercem z p. A. Zbidi , trzymamy kciuki za wystąpienie w konkursie. Państwa gazeta wielokrotnie dyskredytuje wspaniałych ludzi, tylko dlatego, że Państwo reprezentujecie inną opcję polityczną. Wstydźcie się choć trochę swojej etyki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel egzaminatorzy popieraja nepotyzm, pieknie! IP: *.retsat1.com.pl 09.04.06, 23:54 No usmialem sie. A panstwo egzaminatorzy uwazaja, ze to jest etyczne, kiedy pani posel wpycha swoja siostrzyczke na stanowisko? To przykre w takim razie, ze mamy takich egzaminatorow. Czego Panstwo wymagacie od mlodziezy? Paciorkow, umilowania korupcji i nepotyzmu oraz oszolomstwa? Wstyd, panstwo egzaminatorzy! To wy macie etyke na poziomie kaczki. Popieranie rezimu kaczyszenkow jest wstretnym koniunkturalizmem, a panstwa zenujacy glos odpowiada znanej tezie: w czasie wichury smieci do gory! Rozumiem, ze na to panstwo licza, popierajac siostre PiSuaressy? Odpowiedz Link Zgłoś
plus_k a zastępca? 09.04.06, 16:41 na zastepce proponuje Łyżwińskiego.. Parka będzie super ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzona Re: Kurator rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:32 Jestem zdegustowana i zbulwersowana treścią artykułu, jaki ukazał się w Gazecie Wyborczej z dnia 7.04.06 na temat konkursu na kuratora. Dziennikarze, którzy są autorami tego artykułu z całą pewnością nie popisali się wirtuozerią warsztatową ani fachowością w przedstawianiu faktów. Poza tym zjadliwy ton wypowiedzi, ironiczne i zdawkowe przedstawienie kandydatki na kuratora - Panny Anny Zbidi jest dla mnie czymś szokującym. Zastanawiające jest, dlaczego pod dziennikarska lupę została wzięta osoba panny Anny Zbidi, skoro dziennikarze „ustalili” i „potwierdzili”, że do konkursu zgłosiło się dziesięć osób. Czyżby jedyną motywacją dla pana Kwintkiewicza i Markowskiego był fakt pokrewieństwa Pani Anny Zbidi z posłanką Bartyzel? W takim razie autorzy artykułu powinni zaprotestować przeciwko temu, żeby Jarosław Kaczynski pełnił funkcję przewodniczącego PIS’u. Wszystkim przecież wiadomo, że prezydent Polski jest jego bratem. Artykuł obydwu panów pisany jest tak grubymi, kąśliwymi nićmi, że zdumienie ogarnia, iz tacy pseudo dziennikarze są zatrudnieni w tak popularnej gazecie. Ani forma, ani treść owych dziennikarskich wypocin nie przystają do poziomu gazety, która chciałaby zachować jakiś prestiż wśród czytelników. Panowie Klinkiewicz i Markowski! Warto chyba od czasu do czasu przypomnieć sobie o etyce zawodowej, a nie tylko gonić za sensacją. A może słyszeliście o tym tak dawno, że są to dla was pustobrzmiące słowa. W takim razie warto je sobie przypomnieć, gdyż dążycie do powielenia losu Ziembiewicza (o ile wiecie, kto to był?). Pani Aniu! Zbigniew Herbert w swoim wierszu napisał: „Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach”. Jestem przekonana o Pani głęboko moralnej i etycznej postawie i nie wątpię, że ten kąśliwy artykuł nie zmieni pani planów zawodowych. Z całego serca życzę pani sukcesu i osiągnięcia swego celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń Re: Kurator rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:58 Dopiero przed chwilą przegladałem prasę i wiadomości z całego tygodnia. Słyszałem już co nieco o konkursie na kuratora i z zaciekawieniem zacząłem czytać artykuł dotyczący p. A. Zbidi. Zaciekawienie z czasem zamieniało się w niedowierzanie, a po chwili w potężne wk...! Panowie "dziennikarze" - bywający na salonach - nie spotkacie tam p. Zbidi. To co wy nazwyawcie salonem pomyliło wam się z chlewem. Wasze opinie, oparte pewnie na solidnym "dochodzeniu" (a może wykorzystaliście stare UB-eckie kontakty), są płytkie jak łyżeczka od herbaty. Skąd to wiem? Znam p. Anię jako znakomitego nauczyciela i pedagoga, człowieka, który buduje, a nie niszczy. Osobę kierująca się rozsądkiem i dobrem drugiego człowieka. Sam jako uczeń wielokrotnie doświadczałem zainteresowania i opieki z Jej strony. Ale do kogo ja to piszę? Pewnie autorzy artykułu już przepuszczają pieniądze za zlecony tekst i nie obchodzą ich opinie takich jak ja. Pani Aniu, życzę aby mogła Pani powtórzyć za Cezarem - Veni, vidi, vici. A może choćby na pohybel komunie i różowemu salonowi, z którego wyraźnie wywodzą swój rodowód panowie Klinkiewicz i Markowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel 11 Re: Kurator rodzinny IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.04.06, 20:10 Ale jedno co pani poseł powiedziała jest prawdą. Po tym jak pani Zbidi opóściła szkołę przy Kadłubka, zrobiło się tam siedlisko bandytyzmu i chamstwa. A dyrektorka zamyka się w gabinecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciele Re: Kurator rodzinny IP: *.toya.net.pl 09.04.06, 22:06 Zamieszczony w piątkowym numerze Waszej gazety artykuł zatytułowany „Nasz kurator rodzinny” nie mógł nie wzbudzić silnych emocji wśród znacznej części nauczycieli. Rozumiemy, że autorom publikacji, panom Marcinowi Kwintkiewiczowi i Marcinowi Markowskiemu, przyświecał jakiś cel i mamy nadzieję, że było nim tylko ujawnienie ewentualnych przejawów nepotyzmu. Zgadzamy się, że tego typu działania należą do dziennikarskich obowiązków. Jednak czytając tekst ich autorstwa nie możemy oprzeć się wrażeniu, że przez celowe podkreślenie pewnych informacji, a zdawkowe potraktowanie innych, bardzo istotnych, dali fałszywy obraz opisywanej przez siebie osoby. Najważniejsza teza artykułu wydaje się brzmieć: „Anna Zbidi nie posiada kwalifikacji i doświadczenia niezbędnego do objęcia stanowiska kuratora łódzkiej oświaty, i jeśli tę funkcję obejmie, to nominacja jej będzie wyłącznie efektem zabiegów jej siostry, posłanki Małgorzaty Bartyzel”. Wielu osobom, które kiedyś pracowały pod kierownictwem Kandydatki, zaakceptowanie tej tezy wydaje się niemożliwe. Dziwią nas również proporcje, w jakich informacje o Annie Zbidi zostały podane do publicznej wiadomości. Artykuł podkreśla, że jest to „osoba szerzej nieznana”, obecnie „szeregowy pracownik Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej”, która w przeszłości pełniła funkcje bibliotekarza i nauczyciela muzyki. Pozytywną dla Kandydatki informację o jej rzetelności i pracowitości autorzy tekstu natychmiast zneutralizowali opinią, że „patrzy na rzeczywistość przez ideologiczne okulary”. Wreszcie dosłownie w dwóch zdaniach wspomnieli o latach 1992-1999, w których Anna Zbidi była dyrektorem Szkoły Podstawowej Nr 179. Naszym zdaniem, to właśnie Jej osiągnięcia z tego okresu wyraźnie wskazują, że Kandydatka na stanowisko kuratora ma predyspozycje do sprawowania funkcji kierowniczych. Dziennikarze Waszej gazety „zapomnieli” również wspomnieć o kilku faktach z życia opisywanej osoby, niezwykle istotnych dla wyrobienia sobie przez Czytelników Jej pełnego obrazu. Takimi faktami były np.: sprawowanie przez Nią funkcji zastępcy dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 64 w okresie poprzedzającym wprowadzenie stanu wojennego i pozbawienie tej funkcji po jego wprowadzeniu, będące efektem działalności opozycyjnej. W 1992 roku Anna Zbidi objęła kierownictwo placówki niczym nie wyróżniającej się spośród innych łódzkich „podstawówek”. Starając się o tę funkcję założyła, że stworzy szkołę dobrą, odgrywającą istotną, pozytywną rolę w „trudnym wychowawczo” środowisku Dąbrowy. Po kilku latach ciężkiej pracy udało Jej się ten cel zrealizować. Powstała jakościowo nowa instytucja, ciesząca się uznaniem w dzielnicy i mieście. Uczniowie Szkoły Podstawowej Nr 179 odnosili znaczące sukcesy w olimpiadach i konkursach przedmiotowych oraz zawodach sportowych. Wychowankowie, których rodziny przeżywały trudności finansowe charakterystyczne dla okresu transformacji, otrzymywali wszechstronną pomoc. Dyrektor Zbidi, która postawą prezentowaną w okresie stanu wojennego udowodniła, jaką wartość mają dla niej słowa „wolność” i „Ojczyzna”, zadbała by program wychowawczy szkoły akcentował wątki patriotyczne. To za Jej sprawą w 1995 roku patronem placówki został zmarły kilka miesięcy wcześniej bohater – generał Stanisław Maczek. To dzięki Jej staraniom uroczystość nadania imienia szkole miała wyjątkowo spektakularny charakter. To z Jej inicjatywy młodzież miała okazję nawiązania bezpośrednich kontaktów z Kombatantami - byłymi żołnierzami generałów Maczka i Andersa oraz więźniami łagrów stalinowskich. Doceniając wagę tradycji, dyrektor Zbidi nie zaniedbywała również działań zorientowanych na przygotowanie uczniów do życia w nowoczesnym społeczeństw. Informatyzacja placówki stanowiła jeden z Jej priorytetów. Dobra opinia o nieistniejącej już dziś szkole pozostała nadal we wspomnieniach absolwentów i ich rodziców. Swoim współpracownikom Anna Zbidi dała się poznać jako człowiek niezwykle kreatywny, dobrze zorganizowany, wymagający od innych, ale przede wszystkim od siebie. Sposób, w jaki pomagała podwładnym w trudnych dla nich sytuacjach życiowych, daleko wykraczał poza standardowe formy pomocy udzielanej zazwyczaj przez zwierzchników. O sile Jej charakteru świadczył również fakt, że pomocy tej udzielała osobom, które wcześniej okazały Jej niechęć. Poznawszy Annę Zbidi jako wyjątkowo trafnie wybranego zwierzchnika, nie możemy zgodzić się z tezą postawioną przez autorów artykułu. Dziwi nas również, że w tekście prasowym ujawniono nazwisko i dokonano krzywdzącej charakterystyki tylko jednej osoby, podczas gdy nazwiska pozostałych dziewięciu kandydatów pozostają nadal anonimowe. Pisząc „kuratorem łódzkiej oświaty zostanie Anna Zbidi...” autorzy tekstu sugerują, że wybór został już dokonany. A przecież konkurs odbędzie się dopiero 12 kwietnia 2006 roku. I będzie to konkurs, a nie mianowanie przez członków partii rządzącej. Nawet gdyby wspomniany w artykule lobbing miał miejsce, trudno wyobrazić sobie, aby jego wynikiem było przekonanie wszystkich członków komisji konkursowej. Przy tym sposobie wyboru zawsze pozostaje element rywalizacji. Znając Annę Zbidi od lat, wierzymy, że program zmian w oświacie łódzkiej, który przedstawi w czasie konkursu będzie na tyle atrakcyjny, by przynieść Jej zwycięstwo. Mamy również nadzieję, że będąc kuratorem oświaty łódzkiej osiągnie w skali makro sukces podobny temu, jaki odniosła sprawując funkcję dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 179. Czego oświacie łódzkiej i sobie gorąco życzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPiSuar nauczyciele? indoktrynerzy! IP: *.retsat1.com.pl 10.04.06, 00:10 A czemu to pani Zbidi koncentrowala sie na kwestiach patriotyzmu? Nikt moze Panstwu tego dotad nie wytlumaczyl, wiec ja to zrobie. Nie zycze sobie, zeby wpychano mi nachalnie patriotyzm. Funkcja szkoly nie jest zachwycanie sie patriotyczna przeszloscia ani wielbienie kombatantow, tylko nauczanie. Od wychowywania mam rodzicow. Nie zycze sobie spotkan z ludzmi, ktorzy beda mi klasc w glowe, jaki to wielki jest polski narod, jaka wspaniala jego historia, zwlaszcza zas nieudane powstania oraz rola czarnych agentow - ksiezy. To nachalna prawicowa propaganda. Jesli tym zajmowala sie pani Zbidi, to samo to, bez politycznej korupcji w tle, dyskwalifikuje ja jako kandydatke na kuratora. Rozumiem tez, ze biuro pani posel Bartyzel wyjatkowo aktywnie zajelo sie w ostatnich dniach wpisami na forum GW. Spodobal mi sie zwlaszcza napastliwy wpis o "rozowym salonie" i "ubeckich kontaktach" powyzej. Sadze, ze pani posel i jej asysteci mogliby wreszcie cos zrobic dla miasta i wyborcow, zamiast pisac na forum Gazety peany na czesc czlonkow rodziny tej pani. W mojej szkole tez sa nauczyciele, ktorzy klada do glowy czarna propagande. Zamiast uczyc, trudnia sie oni wielbieniem papieza Wojtyly, nagonkami na ludzi o innych pogladach, tepieniem tolerancji, a takze przesladowaniem mlodych ludzi za to np. ze bawia sie dobrze na dyskotekach. Nauczyciele ci ciesza sie zasluzona nienawiscia mlodziezy. Tak jak kiedys ich poprzednicy - partyjni ideolodzy. Niczym sie nie roznicie od komunistow. W istocie PiSuar, to wspolczesna forma zamordyzmu totalitarnego. A teraz wytknieto wam, ze wpychacie na stolek swojego czlowieka, wiec zawyliscie z wscieklosci. Za pozno, mleko sie rozlalo. Wszyscy teraz widza, ze jestescie politycznymi lapowkarzami. I spotka was ten sam los, co innych politycznych lapowkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: nauczyciele? indoktrynerzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:25 Biedny człowieku! Sądząc z wypowiedzi jeszcze uczęszczasz do szkół, a zatem masz prawo do radykalnych pogladów, ale... Ale nie potepiaj innych, a szczególnie tych, którzy doświadczyli realnego komunizmu, a nie czytali o nim tylko w książkach. Uważasz, że wszystkie wpisy są dziełem pracowników biura poselskiego? W edwidentny sposób kłamiesz, bo przecież nie masz i nie możesz mieć informacji o tym kto i z jakich pobudek pisał posty na niniejsze forum. Kamiesz a jednocześnie chcesz pouczać innych na temat moralności, etyki, "wciskania kitu" itp. To ja napisałem napastliwy wpis ("różowy salon" i "ubeckie kontakty"), bo wiem co oznacza życie w realnym komuniźie, strach przed aresztowaniem, szykanami, biciem, rozłąką z najbliższymi. W artykule tym zobaczyłem jak w zwierciadle namiastkę tamtych czasów, tamtej napstliwości, tamtej zjadliwości. Ty widzisz tylko dobrze wykonaną robotę dziennikarską. Trudno. W tym samym artykule widzimy różne rzeczy. Chciałbym Ci życzyć, abym to ja nie miał racji, bo nie chciałbym doczekać czasów powrotu "uczciwości socjalistycznej" i "maksistowsko-leninowskiej etyki". Nienawidzisz nauczycieli, bo wciskają Ci patriotyczny kit. Domyślam się, że dużo lepiej podoba Ci się nachalna indoktrynacja GW oraz opluwanie Polski i polskości (poczytaj Gombrowicza - to coś dla Ciebie). Przykro mi, ale za stary jestem na przełażenie na drugą stronę barykady, ale czekam tu na Ciebie. Z czasem "różowy salon" (którego poglądy są Ci bliskie?) ujawnia swoje tajemnice, a wtedy... Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J€ż WKU..ONA Re: Kurator rodzinny IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 00:34 Mordę drą POparańcy że brak fachowców a jak jest CZŁOWIEK mądry i fachowiec i uczciwy i prawy to POmyjami własnymi oblać.To jest ta wielkość Gó..anej Wywłoki.Ja nie kocham PISu a tym bardziej Bartyzel ale PANI ANNA ZBIDI jest Odpowiednim Człowiekem Na To Stanowisko.Jeśli nie wygra to znaczy że POjeby i głupota górą.Trzymam kciuki ANNO ZBIDI !!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
bartekdab Re: Kurator rodzinny 20.04.06, 12:54 Trzymam kciuki Pani Anno!!!!!!! Właściwy Człowiek Na właściwym miejscu!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beholder Re: Kurator rodzinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:50 Problem w tym, ze ostatnio kazdy kompetentny fachowiec do wladz, to osoba ktora ma krewnego/znajomego w Jedynej Slusznej Partii, albo sma do tej partii przynalezy. A jezeli to co opisano o dzialalnosci "siostrzyczki" jest prawda, powinno to zdyskwalifikowac "fachowczynie" na samym starcie. Odpowiedz Link Zgłoś