Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjny rzecznik prezydenta Zgierza

IP: *.retsat1.com.pl 08.04.06, 07:49
hmmm tak przyszko mi na mysl moze URBAN powinien otworzyć telewizje NIE ;)
a po za tym precz z ksenofobami...
cos mi sie widzi ze historia zatacza kol... nie elipse... bo w tej chwili
dochodza do wladzy podobne skrajne formacje jak kilkadziesiat lat temu u
naszych sasiadow...
Obserwuj wątek
    • Gość: ZE ZGIERZA To jest najlepsze!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 08:24
      Czterdzieści lat tam pracuję i jestem szefem Instytutu, ale nikogo takiego
      sobie nie przypominam - mówi nam prof. Stefan Krajewski!!!!
      • Gość: Obiektyw Re: To jest najlepsze!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 20:36
        Może i pamięć nie ta, a zresztą trudno wszystkich pamiętać. A może by
        tak "zajrzeć" do kariery zawodowej Pana Ziemińskiego i dokładnie sprawdzić, czy
        pracował, czy nie. A czy dziennikarze GW sprawdzili to? Jak się o czymś pisze
        to trzeba wiedzieć "na pewno", tak było! Zresztą Pan Profesor nie powiedział,
        że Pan Ziemiński nie pracował w Instytucie, tylko powiedział, że nie pamięta.
        Jest różnica, prawda?
    • Gość: Grzybiarz Maślaki są trujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:24
      Jaki "prezydent" - taki rzecznik
    • Gość: zgierzanin Re: Kontrowersyjny rzecznik prezydenta Zgierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:59
      Na ostatniej sesji RMZ "rzecznik" zademonstrował się jako "cenzor" prawny Rady
      Miasta Zgierza, w każdym temacie chciał pouczać i strofować radnych. A zgodnie
      z przydzielonymi obowiązkami ma kontaktować się z mediami i pisać wystapienia
      Maślakowi.
    • Gość: J.F.K Re: Kontrowersyjny rzecznik prezydenta Zgierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 21:00
      Jaki Pan taki kram - "zero" dobrze czuje się tylko wśród innych zer
      • Gość: -zgirzak Re: Kontrowersyjny rzecznik prezydenta Zgierza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 02:23
        ponieważ pan szacowny KK ma zostać prezydentem pobliskiego miasta - to kolejny
        ruch w celu zapewnienia zaplecza. Bez planu nie działa.
      • Gość: XXX Re: Kontrowersyjny rzecznik prezydenta Zgierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:06
        Myśle że Rzecznik nie powinien mieć żadnych poglądów politycznych a jedynie
        informować rzetelnie o tym co wydarza i zdarza sie w miescie. Kolejny
        błąd "Maślaka". Taka prezydentura to dyktatura i pragnienie zawłaszczenia sobie
        wszytkich kompetencji. ITZ powinien wydawać niezalezny zespół redakcyjny
        merytorycznie nie podporządkowany Prezydentowi. Słuchaj J.F.K ty podobnie
        głosisz tendencyjne artykuły w "Bez Cenzury" i jestes skanlizowany w określonym
        kierunku. Najażniejsze jest nasze miasto bo tu mieszkam. Chcę normalnosci a nie
        oszołomów w jednym lub innym kieunku
    • Gość: -lala Re: Kontrowersyjny rzecznik prezydenta Zgierza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 02:34
      ale tylko ruski się na tym wzbogacił... I teraz czeka na wypas...
    • Gość: lewicowiec Re: Kontrowersyjny rzecznik prezydenta Zgierza IP: *.retsat1.com.pl 09.04.06, 23:21
      Nie rozumiem, jak taki antysemicki glut mogl dostac posade finansowana z
      podatkow?! Panu Zieminskiemu wyjasniam, ze jego wypowiedzi sa obrzydliwe,
      antysemickie, rasistowskie i obrazaja mnie osobiscie.

Pan Zieminski jest dosc typowym przykladem przedstawicieli polskiej prawicy.
      Zostal rzecznikiem zgierskiego ratusza. Wiceprezydentem tego sympatycznego
      miasta jest pan Kwiatkowski, ktorego PO wlasnie wybrala na kandydata na
      prezydenta Lodzi. Rozumiem, ze PO nie przeszkadza to, ze pan Kwiatkowski
      zatrudnia jako rzecznika takiego antysemite i podelca? Nie dziwi mnie to. Pani
      Sledzinska-Katarasinska, promotorka Kwiatkowskiego, tez 40 lat temu pisala
      antyzydowskie artykuly to Glosu Robotniczego.

Czas wreszcie pogonic oszolomow z prawicy: PiSuaru, PO i LPR, a takze z innych
      smiesznych i strasznych prawicowych obrzydlistw. Spoleczenstwo zasluguje na
      madre i stabilne rzady odnowionej lewicy. Spoleczenstwo nie powinno byc
      reprezentowane przez takie cos, jak pan Zieminski czy pan Kwiatkowski.

Jeszcze jedno. Pan Zieminski stosuje dosc ograny chwyt antysemicki. Polega on
      na tym, ze mowi sie: "ja nie jestem zadnym antysemita", po czym dodaje
      sie: "ale bede bronil interesow polskiego narodu przed Zydami, ktorzy na te
      interesy dybia". To chwyt podobny do: "nie jestem homofobem, ale razi mnie
      dwoch homoseksualistow calujacych sie na ulicy" i "nie jestem rasista, ale
      asfalt musi znac swoje miejsce".
      To sa chwyty tanie i powszechnie znane. Jesli ktos tak mowi, to mozecie Panstwo
      zalozyc z calkowita pewnoscia, ze jest to faszystowska swinia, ktora udaje
      cywilizowanego czlowieka.

I tylko nie wiem nadal jak to jest, ze mozna byc w Polsce faszysta i
      jednoczesnie poslem, radnym, senatorem, burmistrzem czy rzecznikiem prezydenta?
      Moze ktos mi wyjasni? Kto takich ludzi wybiera? Kto glosuje na prawice?
    • Gość: Hitman Re: Kontrowersyjny rzecznik prezydenta Zgierza IP: *.euron.pl / *.euron.pl 10.04.06, 21:49
      Ciekawe wyzwanie i wielka nauka tolerancji - nauka dla wszystkich. Kto
      wytrzyma, kto uzna to za blef? Osoba Ziemińskiego odmienia stereotypy i
      powoduje zamyślenie. Gdy myślimy, to już jest dobrze. Jaki był zatem cel, może
      właśnie taki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka