Gość: obserwator IP: *.toya.net.pl 25.04.06, 03:37 Makowski - Żenada, bezczelnie rozkradali majątek.To typowe dla SLD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Uważny czytelnik Re: Broń wyborcza IP: *.toya.net.pl 25.04.06, 08:23 Żenada to będzie, kiedy Prokuratura nie wszcznie postępowania karnego w sprawie ujawnienia tajemnicy służbowej przez Piękną Helenę Wojewodę, Marka Jacka Michalaka Dyrektora i Słąwomira Przybyłowicza Rzecznika. No, Panie Ziobro, do dzieła! A przy okazji - raport NIK dotarł do Urzędu Wojewódzkiego trzy miesiące temu. Jego publikację wstrzymali Kropiwnicki i Krajewski. Prawda, czy fałsz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Broń wyborcza IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.06, 19:35 to są poważne pomówienia...autor nie zdaje sobie sprawy z tego co pisze i lepiej mocniej sie zastanowić.Ciekawe jakie przełożenie na nową Wojewodzine z PIS ma Wojewoda z lewicy Stefan Krajewski?I jakie może mieć przełożenie Kropiwnicki?I drogi autorze NIk ni ejest instytucją podległą Wojewodzie ani Prezydentowi miasta,zeby prace i ujawnianie raportów mogły być kierowane przez osoby trzecie...jak sie ma słabe pojęcie o świecie to lepiej się nie wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek nie brutalna walka tylko głupota lewicy IP: *.toya.net.pl 25.04.06, 08:49 Lewica nie musiała by się bać brutalności oponętów gdyby nie wystawiała ciągle tych samych cwaniaków na kandydatów.Ale jak się stawia na wiecznych aparatczyków i partyinych karierowiczów to trzeba się liczyć z tym ze im bedą brudy wyciągane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: nie brutalna walka tylko głupota lewicy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.06, 19:39 Zgadzam się w całej rozciągłosci.Gdyby ludzie byli czyści to nie musieliby bać się wyciągania brudów. I jak sie wystawia ciągle tych samych cfaniaków to też się można spodziewać takiego obrotu sprawy.Szkoda tylko,że tak się pchają, mimo,iż wiedzą,ze mają brudne łapska i ich osoba rzuca cień na całą lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dew mam nadzieję że sld zostanie rozwiązane IP: 85.219.236.* 26.04.06, 01:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazi Re: Broń wyborcza IP: *.toya.net.pl 25.04.06, 09:51 Jeżeli tak bardzo chcecie przyłożyć Makowskiemu (co mi absolutnie nie przeszkadza), to powinniście raczej zainteresować się stacją benzynową w Pabianicach, ewentualnie rozlewnią ("wytwórnią") octu, jaka działała m.in. w okolicach Koluszek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orkan Ten pampuch powinien siedzieć z kumplami z SLD. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:32 najwygodniej ze swoim kumplem Pęczkiem, i innymi z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dad213 Re: A ja się pytam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 10:09 Czego Spodziwaliście się Państwo po takim aparatyczyku, którego "ojcem chrzestnym" jest L. Miller. To dopiero początek góry lodowej, a i w samym SLD (oczywiście po cichu) przyznają że jego kandydatura ma załatwić stołki w UMŁ i stanowić przysłowiowy "skok na kasę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: A ponoć był czysty :-))))) IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 25.04.06, 10:50 ha ha ha ha... czy naprawdę w SLD nie ma żadnego złodzieja, który mógłby kandydować??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie na pewno Re: A ponoć był czysty :-))))) IP: *.crowley.pl 25.04.06, 12:40 Ma niejednego. Ale sie dobrze maskuja.A niektorzy nawet uchodza za cichych spokojnych wrecz sieroty. Tak jak Moiecio Teodorczyk byly marszalek.Nadal w SLD choc miał wahania. Odchodzil i wracał.Jakas prawica go omamiła czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka czarna kampania zaczęła się IP: 212.160.138.* 25.04.06, 11:29 Niestey tak to jest w tym kraju ze jezeli tylko lewica wystawi jakiegos kandydata to od razu go oczernaiaja nie majac podstaw a potem wychodzi ze ów kandydat był niewinny - patrz cimoszewicz, ale makowski nie podda sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: czarna kampania zaczęła się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:38 Dlaczego teraz , kiedy wystartował kandydat??? ale widze ze prawica się go obawia.Panie Krzysztofie do boju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldemar Re: czarna kampania zaczęła się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:41 Nie rozumiem jak nie prywatyzował, to dlaczego go tak oczerniają. A dlaczego wcześniej nie prywatyzowano tej Woli, dlaczego wcześniej był Zarządca Komisaryczny?? Czy za to to już nikt nie odpowiada, a ile jest firm w Łódzkim w zarządzie komisarycznym ??? Ile w ogóle firm udało się dobrze sprywatyzować??? I tak dobrze że sprywatyzował Cefarm, bo skończli by ludzie na bruku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: czarna kampania zaczęła się IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.06, 19:52 Dlatego go oczerniają bo prywatyzował tak,zeby jego kolesie na tym zarobili ogromną kasę.Ludzie z przedsiębiorstwa nie są w takich rozgrywkach brani wogóle pod uwagę.A prywatyzuje sie przedsiębiorstwa na podstawie ustaw i ustawa określa kiedy i na jakich zasadach sie to robi i musi mieć zgody na działania od ministerstwa.Zarząd komisaryczny jest wprowadzany po to,żeby zakład wyprowadzić a nie sprzedać za bezcen.Oznacza to,że kondycja Przedsiebiorstwa nie jest tak kiepska i można ją dźwignąć.A ludzie i tak pójda na bruk..bo tu nie o ludzi idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: czarna kampania zaczęła się IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 25.04.06, 14:30 No niestety w SLD nie ma żadnego kandydata który niebyłby upaprany w błocie po pachy, stąd też wrażenie że się wszyscy na nich uwzięli, a prawda jest taka że tam są sami złodzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: czarna kampania zaczęła się IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.06, 19:47 NIe byłoby oczerniania gdyby nie było środków do tego. Jeśli brakiem podstaw jest raport Niku w sprawie prywatyzacji to podziwiam poczucie humoru. Skoro Cimoszewicz sie wycofał to znaczy,że nie był tak czysty jak mówił.I podobnie jest z Makiem.Czemu na Krope nie wyciągamy nic? Czemu na Kaczorów nie wyciągano? Przeciez skoro uderzają w Lewicę niech lewica uderzy także w swoich oponentów?Czemu ciągle gracie chłopaków do bicia i tak sie wypłakujecie,ze lewica pada ofiarą etc?Gdybyście cokolwiek mieli na przeciwników nie wahalibyście sie wykorzystać.Problem tkwi raczej w tym,że ciągle kandydują te same osoby i ciągle im mało mało mało....nikt inny nie ma szansy sie wybić...a ci co kandyduja są tak umoczeni w różne sprawy,że wolą nie wyciągac brudów na przeciwnika,zeby nie rozpocząć krwawej rzexi przeciwko sobie samemu.Czemu lewica pdała pod ostrzałem praicy przez ostatnie lata????Czemu nie udeżyła? Myślcie i odpowiadajcie sobie na to pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Broń wyborcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:46 Ciekawi mnie jak wygląda procedura ujawniania danych z raportu NIK-u? Jeżeli ten raport leży u pani wojewody w biurku i czeka na odpowiedni moment aby "przyłożyć " Makowskiemu to będziemy świadkami intresującej walki. Mam nadzieję,że o innych kandydatach też dowiemy się bulwersujących rzeczy, czyba że opatrzność ześle nam jakiegoś świętego z Lublina lub okolic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Broń wyborcza IP: *.toya.net.pl 25.04.06, 13:34 No wiec właśnie...Ciekawe kto tak naprawde odpowiedzialny jest za ujawnianie dokumentow NIk-u i czemu tak naprawde wszystko ogląda swiatlo dzienne tuz przed kampania wyborczą?Niestety Drodzy Państwo to mi wygląda na czystą prowokację.Makowski-poważny kandydat więc trzeba poważnie skrócić jego szanse w wyborach.Co do czego przyjdzie,wszystko okaże się bezpodstawnymi zarzutami.Ale Makowski to nie Cimoszewicz więc myślę,że tak łatwo się nie podda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: Broń wyborcza IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 25.04.06, 14:31 Każdy się podda, lepiej jest ustrzelić Makowskiego gdyż ten ma wiele więcej za kołnierzem niż Cimoszenko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dad213 Re: Broń wyborcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:40 Symaptycy SLD i pana Makowskiego. Można się burzyć co do terminu pojawienia się twej informacji w mediach. Ale nie zmienia to zarzutów jakie są stawiane w raporcie NIK. Czy naprawdę Macie aż tak krótką ławkę uczciwych ludzi, jeśli tacy u Was w ogóle są? Dlaczego nie Jesteście w stanie wygenerować z własnego środowiska kandydatów czy to w łódzkiem czy w kraju, którzy nie wywodzącą się z PZPR, lub są powiązani więzami rodzinnymi (patrz Wojciech Olejniczak i Jego tata, pomijając innych dinozaurów z Waszego ugrupowania)bądź nie są uwikłani w lokalne afery lub są kłamcami (np. pan Magister Jagiełło, pomijam Kwasa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyt Re: Broń wyborcza IP: *.toya.net.pl 25.04.06, 15:11 Zadne zarzuty nie zostały oficjalnie postawione.Poza tym jak mozna oskarzac człowieka nie mając konkretnych dowodow i argumentow???Widze,ze ludzie na tym forum potrafią oczerniać pana Makowskiego ale tak naprawde brak im argumentow...A to,która ławka uczciwych ludzi jet dłuższa czy krótsza,w lewicy czy w prawicy???Myślę,że to odrębna kwestja do poruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Czy Lodz to jeszcze cywilizowane miasto ?! IP: *.cybernet.ch 25.04.06, 16:36 Czy Lodz to jeszcze cywilizowane miasto ?! Czytajac wypowiedzi na forum mam watpliwosci... Na razie slysze tylko histeryczna paniczna Dzicz ! O demokratycznej dojrzalej kulturze dyskusji nie ma tu mowy ! Albo nauczycie sie rzetelnej, merytorycznej i precyzyjnej formy wypowiedzi - albo zginiecie... Albo przekroczycie prog cywilizacji zachodniej - albo zostaniecie w III Swiecie. Tu chodzi przede wszystkim o szacunek i respekt do Samego Siebie. Przypominam, ze plujecie przede wszystkim sami na siebie. P. S. Macie "cos" do tego pana - od tego sa spotkania przedwyborcze. Od tego jest debata przedwyborcza. Od tego jest rzeczowa, otwarta i szczera dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: nie IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 25.04.06, 18:02 Lidka Lodz to Azja i nie ma sie co obruszac. serce chcialoby czego innego, ale rozum podpowiada... Azja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Bo nie wiem, czym sie ten brak kultury skonczy... IP: *.cybernet.ch 25.04.06, 18:17 Bo nie wiem, czym sie ten absolutny brak kultury skonczy... Poziom chlewu ! Prymitywne branie na tanie emocje zadnego problemu Lodzi nie rozwiaze. Zamiast rzeczowej analizy i cywilizowanej formy odpowiedzi. Mlodzi ludzie siedza na walizkach. A szemrane dziadowstwo zostanie ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: Bo nie wiem, czym sie ten brak kultury skoncz IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 25.04.06, 18:53 ci co maja troche rozumu w glowie to juz dawno wyjechali- z Lodzi albo z kraju. mysle ze bedzie mozna pomyslec o powrocie za jakies 15-20 lat najwczesniej. niech generacja postsolidarnosciowych i komuszych politykow zejdzie i wtedy moze wytworzy sie pewna normalnosc. pozdrawiam i mniej napiec, naprawde nie trzeba sie tym przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dad213 Re: Czy Lodz to jeszcze cywilizowane miasto ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:04 Z całym szacunkiem dla Ciebie, jeśli Poruszasz ten temat i Masz na myśli również moją osobę,to nie uważam że moje wypowiedzi reprezenują zgniłą i zbliżoną do poziomu III świata opinie. Nie uważam, że wszyscy plujemy sami na siebie, lecz różnimy się , być może nawet bardzo w ocenach różnych zachowań. Oczywiście, podobnie jak Ty nie jestem zwolennikiem używania przekleństw i innych obraźliwych zwrotów. Nie mniej Twoja uwaga :"[Jeśli]Macie "cos" do tego pana[Krzysztofa Makowskiego] - od tego sa spotkania przedwyborcze. Od tego jest debata przedwyborcza." może być pretekstem do polemiki. Cztery lata temu w toku kampanii wyborczej studenci niektórych kierunków Wyzszej Szkoły Humanistyczno-Ekonomicznej zorganizowali debatę przedwyborczą. Zaprosili na nią 6 kandydatów, których szanse w sondażach dawały im od 30% do nieco ponad 5 % głosów. Spotkanie zaczęlo się od małego skandalu bowiem na spotkanie przybył nie zaproszony przez studentów kandydat na prezydenta i dał obecnym do zrozumienia co sądzi o postępowaniu organizatorów. Moim skromnym zdaniem choć gospodarze mają "święte prawo" wybrać sobie gości, to w tej sytuacji dla zwyłkej uczciwości powinni zaprosić wszystkie osoby ubiegające się o ten urząd. W dalszej części debaty kandadaci w obecności dziennikarzy powielali swoje hasła znane z folderow i reklamowek wyborczych. Na tej debacie nie dowiedziałem się nic czego bym nie wiedział wcześniej. Jako atrakcje tego rodzaju spotkań można przytoczyć czytanie z kartek przygotowanych uprzednio pytań, oklaski klakierów na wypowiedzi swych pryncypałów (z pośrod 6 kandydatów 2 miało swoich klakierów) oraz przerywanie wypowiedzi przez osoby związane z kontrkandydatem. Jednym słowem nie wierzę w te zaakcentowane przez Ciebie spotkania przedwyborcze, ponieważ ich program jest z góry ustalony i tylko nie zaplanowane wypadki mogłyby wpłynąć na ich atrakcyjność.W tym kontekście szczera i uczciwa dyskusja wydaje się odległą perspektywą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. IP: *.cybernet.ch 25.04.06, 20:42 Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. A kto prowadzil dyskusje na WSHE 4 lata temu ? Dobry moderator ma caly czas "reke na pulsie". Organizator kontroluje przebieg dyskusji. Obowiazkiem organizatora jest zadbac o to, by w centrum uwagi zawsze byl wyborca. Moim skromnym zdaniem. Obowiazkiem kandydata jest moim zdaniem jasne ustosunkowanie sie do ewentualnych zarzutow, typu raport NIK. Kandydat ma prawo zapoznac sie z tym raportem tak szybko, jak tylko mozliwe. Manipulacja, typu "tajny raport w teczkach" nie wchodzi w rachube ! Tu chodzi przede wszystkim o uczciwosc i szacunek i respekt dla demokratycznych wartosci, na ktorych buduje wolne demokratyczne spoleczenstwo. P. S. Chyba,ze chodzi o to, by jak najwiecej mlodych ludzi wybralo emigracje ?! Brak szacunku i respektu wobec podstawowych regul demokratycznych to najlepszy srodek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dad213 Re: Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:13 Niestety nie znam danych osobowych ówczesnego moderatora. Ale chyba nie w tym rzecz. rozumiem, że Chcesz zwrócić uwagę na jego niekompetencje bądź brak wyczucia i byc może doświadczenia w prowadzenieu tego rodzaju spotkań. Natomiast wracając do meritum, jestem również zwolenikiem jak najszybszego upubliczenia raportu, bądź tej częśći, która nie zawiera informacji niejawnych by wskazywane w nim osoby miały prawo do ustosunkowania się wobec stawianych im zarzutów. Oczekuję jednocześnie wyjaśnienia ( a nie ściemniania ) wszelkich relacji isniejących pomiędzy wymienionymi w raporcie osobami. Moim zdaniem należy ujawnić poza podaniem imion i nazwisk, życiorysy tych osób w szczególności piastowane funkcje w administracji państwowej i samorządowej. Należy ujawnić również pełnione przez nie funkcje w spółkach prawa handlowego. Być może nazwiska te figurują w nie znanych nam podmiotach gospodarczych co moglo by rodzić przypuszczenia, że stanowią grupę ludzi nastawioną na wyciąganie pieniędzy i mających protekcję w... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Albo bananowa republika - albo cywilizacja. IP: *.cybernet.ch 26.04.06, 14:19 Albo bananowa republika - albo cywilizacja. W Polsce jest moda na szemrany styl, typu III Swiat. Powszechna jest moda na opowiadanie bajek. Powszechna jest niezdrowa mitomania. Szemrany styl prowadzi wiekszosc spoleczenstwa: plotki i pogloski, insynuacje i pomowienia sa tyle samo warte, co niezbijalne dowody i fakty ! Taki jest wlasnie III Swiat. Mialam okazje zwiedzic (Turcja, Peru i Wenezuela). Raport niby tajny, a wszyscy, w tym prasa, juz znaja jego tresc ?! To jest szemrany styl. Wojewoda ma zamiar zamiaru zgloszenia sprawy do prokuratora ?! To jest szemrany styl. Kandydat sie odcina - zamiast punkt po punkcie sie ustosunkowac ?! To jest szemrany styl. Przed Lodzia stoja ogromne wyzwania: integracja Europejska, otwarcie na Swiat, fala imigracji, przejscie z feudalnego kolchozu do nowoczesnej gospodarki rynkowej i co najwazniejsze - budowa nowej tozsamosci ! Miasto, by przezyc musi dokonac ogromnego wysilki cywilizacyjnego ! Szemrany styl (obluda + niezdrowa mitomania + wieczne robienie sie na ofiare) jest tu moim zdaniem najwieksza przeszkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Znów prawica gryzie IP: *.retsat1.com.pl 25.04.06, 19:49 Widać jak gryzie prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany decydenci IP: *.toya.net.pl 25.04.06, 22:03 Niestety wszystko było akceptowane przez dyrektorów w ŁUW, m.in. Siemienieckiego i Wolińską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany Re: decydenci IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.06, 00:32 Dyrektorzy jeśli chcą pracować wykonują polecenia swoich przełożonych.Niestety Przełożony zmienia się co cztery lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Re: Makowski daj spokój, wycofaj się IP: *.lodz.mm.pl 26.04.06, 05:39 Tutaj wiecej o wyczynach Makowskiego: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/595011.html Co NIK ma do Makowskiego Najwyższa Izba Kontroli nie wyklucza skierowania do prokuratury sprawy domniemanych nieprawidłowości w przekształceniach własnościowych oraz procesach naprawczych i likwidacyjnych w łódzkim Przedsiębiorstwie Zaopatrzenia Farmaceutycznego "Cefarm", zduńskowolskiej "Woli" i wieluńskim "Techma-Wieluń". Wojewoda łódzki Helena Pietraszkiewicz przedstawiła wczoraj wyniki kontroli NIK w tych zakładach oraz Łódzkim Urzędzie Wojewódzkim. - Wystąpiłam z pismem do NIK, czy zamierza skierować sprawę do prokuratury. Dostałam odpowiedź, że taka możliwość jest rozważana. Negatywna ocena NIK dotyczy przede wszystkim okresu sprawowania funkcji wojewody łódzkiego przez Krzysztofa Makowskiego (SLD). W swoim raporcie NIK napisała, że wojewoda m.in. bez uzasadnienia odroczył o ponad rok decyzję o objęciu "Cefarmu" postępowaniem naprawczym i podjął bezcelową decyzję zmieniającą zarządcę "Woli". Zarzuca też niedostateczny nadzór nad działalnością zarządców komisarycznych "Cefarmu" i "Woli" oraz spółki zarządzającej "Wolą". - Po kontroli skierowałam pismo do wszystkich zarządców komisarycznych, dyscyplinujące terminowość i kompletność składanych sprawozdań - powiedziała wojewoda. Wojewoda zdecydowała również, że pracę straci dwóch urzędników, nadzorujących pracę zarządców. Dyrektor Wydziału Skarbu Państwa i Przekształceń Własnościowych Urzędu Wojewódzkiego Janusz Siemieniecki i jego zastępca Ewa Wolińska obecnie przebywają na zwolnieniach lekarskich. W poniedziałek kandydat lewicy na prezydenta Łodzi Krzysztof Makowski oraz posłowie SLD Elżbieta Jankowska i Sylwester Pawłowski zarzucili urzędowi wojewódzkiemu przetrzymywanie raportu. - Dochodzą nas słuchy, że na naszego kandydata gromadzone są dokumenty - mówili. Odnosząc się do raportu NIK Makowski oświadczył: - Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności prawnej. Apeluję, aby wojewoda jak najszybciej ujawniła raport, co oddali tajemnicze zarzuty wobec mnie. Wojewoda uważa za bezzasadne zarzuty SLD, że specjalnie przetrzymywała raport NIK, by ujawnić go dopiero przed wyborami samorządowymi. - To nieprawda. Muszę przecież działać odpowiedzialnie, a procedura musi zostać zakończona, zanim poinformuję o tym media - stwierdziła. Dziennik Łódzki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Broń wyborcza IP: *.toya.net.pl 26.04.06, 10:03 Akurat dobrze wiem co działo się w Woli w tamtym czasie. I prawdą jest jedynie próba przejęcia Woli za te 4mln. Reszta to bzdura. Spółka zarządzająca brała "tylko" 80 tys.łącznie. Krajewski celowo nasłał NIK i próbował znaleźć coś na zarząd i Makowskiego, bo miał własne plany co do prywatyzacji Woli, ale sprawy zaszły za daleko, aby to odkręcić. Pewnie Ferax (obecny właściciel Woli) miałby dużo do powiedzenia na ten temat, ale nie puści pary z gęby, bo "lepiej nie". Rozmawiałam z NIK-owcem, który sprawdzał Wolę i z podobnym "betonem" to dawno nie miałam do czynienia. Już mi się nie chce pisać, ale prawda jest zupełnie inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Broń wyborcza IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.06, 00:43 Co działo się w Woli może wiesz ale pojęcia nie masz czego chciał Wojewoda jeden czy drugi.Krajewski nie nasłał nik tylko jeśli jesteś tak zorientowana to powinnaś wiedzieć,ze nik w ŁUW jest cały rok i bada wszystkie wydziały i kontrole tam są na porządku dziennym więc nie ma w tym żadnego przypadku.Krajewski nie był przedstawicielem żadnej partii i nie miał żadnych powodów do tego,zeby walczyć z Makowskim.Prawdopodobnie nie spodobał mu się zastany stan rzeczy i nie chciał sie pod nim podpisać...niestety wiele spraw przejął po swoim poprzedniku i musiał to odkreślić grubą krechą,żeby nie było takich tekstów jak te tutaj,że też robił interesy i tego co robi dziś Makowski próbując od siebie odwrócić uwagę i przerzucić ja na swojego następcę.I po kolejne zorientowana osobo...masa informacji pojawiała sie w prasie i mediach i wielokrotnie Krajewski mówił o tym jak chce tą prywatyzację przeprowadzić i o tym że przeprowadzil ją w sposób taki jaki sobie wyobrażał. Odpowiedz Link Zgłoś