Dodaj do ulubionych

Centralwings

IP: *.lodz.mm.pl 25.04.06, 09:23
Niewiem czy to jest nowa informacja.Ale słyszałem że ten przewoźnik ma upaść
z wiarygodnych źródeł.Mama nadzieje że to sie niepotwierdzi.Może ktoś jeszcze
coś wie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nowy Re: Centralwings IP: *.toya.net.pl 25.04.06, 10:09
      W zasadzie lepiej byłoby żeby się wyniósł z Łodzi bo wchodzi w drogę
      Ryankowi.Bankructwa nikomu nie życzę ale np. Zielona Góra by z chęcią ich u
      siebie widziała (albo np. Kielce czy Lublin).
      • Gość: Wilczy Re: Centralwings IP: *.p.lodz.pl 25.04.06, 10:38
        Nowy napisał:
        > W zasadzie lepiej byłoby żeby się wyniósł z Łodzi bo wchodzi w drogę
        > Ryankowi

Hmmm, zastanów się, czy to naprawdę byłoby korzystne dla nas?
        W dzisiejszych czasach "wchodzenie w drogę" określa się słowem "konkurencja".
        Istnienie rzeczywistej konkurencji chroni nas, zwykłych ludzi, przed narzucaniem
        warunków przez jedynego eferenta i wpływa na utrzymanie cen na rozsądnym poziomie.

Widziałeś, co zrobiła Gazeta Wyborcza z ceną wydania papierowego w momencie
        wejścia "Dziennika"? Obniżyła cenę! Zgadnij, czy zrobiłaby tak, gdyby nie
        "Dziennik"?

Żeby nie było: kupiłem raz "Dziennik" i mnie nie zachwycił, za to nadal będę
        kupował papierową "Wyborczą". Mimo to cieszę się, że "Dziennik" się ukazał, bo
        dzięki temu spadła cena mojej gazety, a dodatkowo mam jakąś szansę na to, ze
        Gazeta będzie bardziej dbać o mnie, jako swojego klienta, bo teraz już wie, że
        mam jakąś alternatywę :)

Tak samo z Centralwings - możesz ich nie lubić, możesz nigdy z nimi nie
        polecieć, ale doceń to, że są i że póki co, są jedyną rzeczywistą alternatywą
        dla Ryanaira. Owszem... nie za dużą, ale zawsze.
        • geographer Re: Centralwings 25.04.06, 11:16
          A poza tym są to pieniądze dla naszego portu.
          Druga sprawa to dywersyfikacja. Ryan się zwinie i zostanie nam tylko C0.
          • Gość: Nowy Re: Centralwings IP: *.toya.net.pl 25.04.06, 14:21
            Ryan się zwinie i zostanie nam tylko C0

Na razie to C0 się zwija.Zresztą ta linia to żart jeden wielki żart za
            państwowe pieniądze.A Pana Kociołka bardzo podziwiam za to, że zdecydował się
            kopać z koniem latając do Dublina z Łodzi.Rzym byłby znacznie lepszym portem do
            latania z Łodzi.
            Dywersyfikacja owszem ale ważniejsze jest odizolowanie się od naszego
            wspaniałego narodowego przewoźnika.Sukcesem byłoby gdyby to LOT zabiegał o
            latanie z Łodzi.
            • moheras Re: Centralwings 26.04.06, 16:13
              Ryan się zwinie i zostanie nam tylko C0
              >
              > Na razie to C0 się zwija.

Jak otworza modlin to sie nagle okaze ze lodzinie moga latac z modlina

Zresztą ta linia to żart jeden wielki żart za
              > państwowe pieniądze.A Pana Kociołka bardzo podziwiam za to, że zdecydował się
              > kopać z koniem latając do Dublina z Łodzi.Rzym byłby znacznie lepszym portem
              do
              >
              > latania z Łodzi.

No nie wiem, to czemu rzymu nie wybral ryanar

Dywersyfikacja owszem ale ważniejsze jest odizolowanie się od naszego
              > wspaniałego narodowego przewoźnika.Sukcesem byłoby gdyby to LOT zabiegał o
              > latanie z Łodzi.

LOTowi lodz wisi, dla niego najlepiej by bylo gdyby w lodzi wogole nie bylo
              lotniska i by lodzianie przyzwyczaili sie do dojezdzania do okecia
        • protz Re: Centralwings 25.04.06, 11:43
          > Żeby nie było: kupiłem raz "Dziennik" i mnie nie zachwycił, za to nadal będę
          > kupował papierową "Wyborczą". Mimo to cieszę się, że "Dziennik" się ukazał

Ja tez: wybieram Dziennik. Szersze spektrum ciekawych tematow, wiecej drobnych
          ciekawostek i szybkich wywiadów, troche artykułow typowo 'tygodnikowych', jednym
          słowem mam wiecej do czytania przy sniadaniu.

Wyborczą tez kupie: w piatek i moze w poniedziałek.
    • Gość: mirek Re: Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:28
      I wcale mnie to nie dziwi bo tak sobie olewają klientów , że szok. Czy zdażyło
      się na Lublinku aby raz wyleciał o czasie ...chyba nie zawsze jest to obsówa 30
      i więcej minut.
    • Gość: damian Re: Centralwings IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 26.04.06, 15:25
      Central Wings jest tanią i kiepską linią lotniczą - o czym przekonałem się dziś
      stawiając się o 7:00 rano na lotnisku w Edynburgu. Miałem wykupiony (tak jak
      60innych Polaków) bilet powrotny ze swoich wakacji na Wyspach. Na miejscu
      dowiedziałem się, że CW dzień wcześniej przełożył już do Warszawy - nie
      zdziwiłem się więc jak na tablicy odlotów pojawił złowieszczy napis:
      `cancelled` - lot odwołano po raz drugi! Szkoci z obsługi lotniskowej twierdzą,
      że zdarza się to regularnie kiedy polski przewoźnik `zbiera` komplet pasażerów
      na lot powrotny. właśnie dlatego jestm zmuszony spędzić kolejne dwa dni w
      drogiej stolicy Szkocji. Dodzwonienie się do działu obsługi w W-wie jest
      praktycznie nierealne - na same próby wydałem 20 funtów - dzoniąc z
      lotniskowego automatu. Po powrocie do Polski pozostanie mi napisać reklamację i
      czekać 130dni (!) na jej rozpatrzenie. Ostrzegam przed tym niesolodnym
      przewoźnikiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka