Gość: cm IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.05.06, 20:18 Nie ma co się przejmować! Pan Marzec natychmiast zapchnie lukę przez np. JFK by DirectFly i wszystko będzie ok, a siatka bedzie nadal "zadowalająca"... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:47 A tak poważnie to chyba za dobrze szło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozzy22 Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: 195.26.22.* 09.05.06, 21:11 rece opadaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni no i co pan na to panie Kropiwnicki IP: *.toya.net.pl 10.05.06, 02:16 że o przydupasach nie wspomnę? hę? troche wtopa, co, kropa? BTW - a tymczasem Kraków, Poznań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spo Re: no i co pan na to panie Kropiwnicki IP: *.devs.futuro.pl 10.05.06, 07:56 No i ok bedzie spokoj z C0. Ciekawe co na to RYR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: no i co pan na to panie Kropiwnicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:45 widać ze czarna propaganda głoszona przez stowarzyszenie zadomowiła sie na dobre proponuje zejsc na ziemie Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: no i co pan na to panie Kropiwnicki 10.05.06, 14:11 Kurcze! nigdy nie myślałem że zajdę w życiu tak wysoko. Może niedługo założymy ministerstwo czarnej propagandy! Tylko tak się zastanawiam co ja będę miał z uprawiania tej czarnej propagandy? Chyba w przyszłym roku zacznę uprawiać bawełnę. A tak na serio. Chłopcze wróć do szkoły bo musisz się jeszcze wiele nauczyć i dojżeć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: no i co pan na to panie Kropiwnicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:00 narazie sie ucze ,niemusisz mi mówić co mam robić ,wiem lepiej a ty zejć na ziemie ,i troche sceptyki .Bo jak widać to nawet prezydent was wykpił na debacie Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: no i co pan na to panie Kropiwnicki 10.05.06, 15:10 To żle świadczy o nas czy o nim? Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: no i co pan na to panie Kropiwnicki 10.05.06, 17:40 > Tylko tak się zastanawiam co ja będę miał z > uprawiania tej czarnej propagandy? Do upraw czarnej propagandy Unia nie dopłaca? Bo do czarnej porzeczki dopłacają. Możesz na tym interes życia zrobic;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:28 Co za brednie! Skasowane są rejsy od czerwca poczynając - czy zatem należy rozumieć, że nie było na nie sprzedanych żadnych biletów skoro: "Rejsy z Łodzi, na które są już sprzedane bilety, odbędą się zgodnie z planem." KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.astral.lodz.pl 09.05.06, 22:12 A ja się tym wcale nie przejmuje, przez tyle lat Łódż była omijana przez LOT to dlaczego teraz ma sie to zmienic, niechcą zarobic to nie bez łaski, ktoś inny zarobi i mam nadzieje że nieźle żeby utrzec tym z Warszawy nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:17 jak mają samolot za mało to po jakiego diabła uruhamiają kolejne czartery ?! Odpowiedz Link Zgłoś
simpilot Re: Centralwings odleci z Łodzi 09.05.06, 22:23 > jak mają samolot za mało to po jakiego diabła uruhamiają kolejne czartery ?! A skąd masz informacje, że uruchamiają nowe czartery?? To że w systemie rezerwacyjnym pojawiają się miejsca w czarterach wcale nie oznacza, że są to nowo wprowadzone rejsy. Tak czy inaczej szkoda. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Centralwings odleci z Łodzi 09.05.06, 22:29 Przeciez problemy z samolotami mieli juz niby wczesniej... Nagle okazalo sie ze nie oplaca im sie latac do Łodzi??? Bzdura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:31 ależ naturalnie ze bzdura zmienił sie prezez ten ostatni był Łodzianinem miał sentyment... Odpowiedz Link Zgłoś
simpilot Re: Centralwings odleci z Łodzi 09.05.06, 22:32 Być może bzdura, ale co to ma wspólnego z moją wypowiedzią o braku nowych czarterów? Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Centralwings odleci z Łodzi 09.05.06, 22:24 Gość portalu: matej napisał(a): > jak mają samolot za mało to po jakiego diabła uruhamiają kolejne czartery ?! Bo rejsy są rentowne dopiero po sprzedaniu 75% biletów (chyba, że na daną trasę zakładamy promocję, wtedy dokłada się nawet do lotów wypełnionych na full), a czarter w momencie podpisania umowy z biurem podróży. Czysta ekonomia. Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Centralwings odleci z Łodzi 09.05.06, 22:28 Kupy sie to nie trzyma. Poki byl Kociolek mozna bylo wierzyc ze central moze jakos zwiazac sie z LCJ na troche dluzej. A teraz znowu siedzacy i pierdzacy w stolek prezes w W-wie doszedl do wiosku ze po co jest utrzymywac takie polaczenie skoro Warszawa jest tak blisko... Ich tlumaczenie jest absurdem - niedawno uruchomili kolejne czartery np z POZ. Plakac po centralu nie bede ale konieczne jest wprowadzenie nowych polaczen i przelamanie monopolu ryana ktory moze stac sie dla lotniska niebezpieczny... Wrocilismy do etapu sprzed pol roku. Krok na przod - dwa do tylu... Chyba za pieknie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Centralwings odleci z Łodzi 09.05.06, 22:32 Miasto albo lotnisko będzie musiało szybko znaleźć jakiś fakt, który przyćmi tę złą wiadomość. Na przykład - na Lublinku będzie sklep wolnocłowy i dostęp do bezprzewodowego internetu!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 09.05.06, 22:39 A mnie najbardziej śmieszy: "Jak dowiedziala się Gazeta..." Kto się dowiedział to się dowiedział. Pani Asiu nie trzeba od razu rozpisywać się o rzeczach, które ktoś w jakimś celu przekazał innym. Zainteresowani wiedzą o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:44 Tia... Aż agenturą zapachniało. No dobra to obstawiamy co zamiast Łodzi C0 obstawi? Ja stawiam WAW-WRO. KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:33 > Miasto albo lotnisko będzie musiało szybko znaleźć jakiś fakt, który przyćmi tę > złą wiadomość. Na przykład - na Lublinku będzie sklep wolnocłowy i dostęp do > bezprzewodowego internetu!:))) a ja myśle zupełnie inaczej lotnisko to ważna sprawa dla łodzi i zawsze się wiąże z dużym zainteresowaniem na forum toteż GW przesyła jakąś niepotwierdzone wiadomości by podsycić nastrój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.toya.net.pl 10.05.06, 11:54 przelamanie monopolu ryana ktory moze stac sie dla lotniska niebezpieczny... Nooo ja tez tak myślę. Należy się bać Ryana bo on jest rzeczywiście potwornie niebezpieczny i taki straszny i wogóle lata regularnie, ma pasażerów nie to co Centralwings oni tacy milutcy... byli. Wniosek teraz taki się nasuwa: Krawczyk otworzył lotnisko całodobowo zatrudnił mnóstwo ludzi tylko żeby central latał, a Central powiedział SRAM NA LUBLINEK (jak METEO EXPERT na Protza).Teraz tych ludzi trzeba będzie wylać.Port wydał kasę na ich zatrudnienie przeszkolenie itd.Jak Central wchodził zdaje się że Krawczyk wiedział co jest grane i jak będzie.Ale tu na forum już go niektórzy zwalniali. Generalnie to było do przewidzenia. IMO b.smutne jest to że że Pan od połączeń lotniczych w UM blokuje ekspansję Ryana i jakiekolwiek inne ruchy przewożników bo musi sobie wybrać destynacje.Statystyki (nawet Ryana) byłyby jedyna słuszną zachetą dla przewoźników, a "tylko smutne" jest to że Central wszedł na Lublinek rozpychając się łokciami, reklamy itd i to wszystko zostanie wylane z kapielą (doliczone do straty firmy)i pokryte z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:03 nie wylać w wakacje sa prowadzone czartery w godzinach nocnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:05 Gratulacje dla lotniska za czartery! Przez wiele miesięcy (do września) ich nakłaniałem, żeby wysłali ofertę do biur podróży. Guzik! Sami musieliśmy to zrobić. A oni o mały włos jeszcze nie odstraszyli zainteresowanych wysokimi stawkami lotniskowymi. Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:03 taki dział marketingu ,niestety ostatnio wspomnieli o czarterach do Tel avivu coraz wiecej czarterów ,takze coraz wiecej biznesowych mozna zobaczyć na lublinku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 17:40 A kto będzie latał czarterem do Tel Avivu? Prezydentowi zależa na połączeniu ze Wschodem-i co z tego wyszło? Teraz zależy na Izraelu- i dlaczego mam wrażenie,że znów będzie to Sky Express i będzie tak samo? Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 20:22 Nie można też zapomnieć że prezydentowi (i Kasi)zalżało też na Rzymie Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Centralwings odleci z Łodzi 09.05.06, 22:50 1) Dlaczego CW bierze od LOTu czartery bez samolotów?? 2) Jak w końcu ruszy Modlin Ryan wyniesie się z Łodzi i zostaniemy z ręką w nocniku 3) Władze Łodzi i Lotniska MUSZĄ starać sie o nowe tanie linie lotnicze i NIE kazać latać tam gdzie władze chcą, a tam gdzie przewoźnik wie, że będzie dobrze szło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:29 Nie wierzę w to, że jak Ryan wejdzie do Modlina to wyniesie się całkowicie z Łodzi. To nadmiarowa obawa. Modlin leży po drugiej stronie Warszawy i jest to w miarę bezpieczna odległość. Jak się spojrzy na mapę destynacji tego przewoźnika, to operuje także z lotnisk, które leżą znacznie bliżej baz. Jego plany zakładają poza tym dalszy rozwój połączeń z polskich portów regionalnych (nawet do 18 portów). Więc ich sąsiedztwo ze ewentualną bazą w Modlinie jest nieuchronne np. Szymany, które są w planach. W przypadku otwarcia bazy Ryana w Modlinie, połączenia już obecne w Łodzi raczej w niej pozostaną, natomiast nie należałoby wtedy liczyć na jakiś duży przyrost nowych połączeń, choć pewnie też jakieś nowe będzie dodawał. Nie możemy patrzeć na wszystko przez pryzmat Warszawy, sami jesteśmy dużym rynkiem. Doświadczenia wskazują, że Łódź jest bardzo czułym rynkiem na ceny, i nowi przewoźnicy muszą być konkurencyjni cenowo. Albo aby tego uniknąć wybierac te kierunki, których na pewno nie uruchomi Ryan ze względu na brak bazy w danym miejscu. Wbrew pozorom można znaleźć w Europie wiele miejsc o dużym potencjale, w które Ryan nie wszedł pomimo różnych nacisków na władze. Mam nadzieję też, że Lepper - obiekt ostatnich żartów tego przewoźnika - obroni mazowiecką ziemię przed obcym kapitałem i uchroni narodowy skarb czyli PLL LOT. Z Kaczorów też się nabijali. Nowa koalicja powinna coś dobrego zrobić i zahamować pochód Ryana na Warszawę. Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: 80.51.47.* 09.05.06, 23:19 Mnie zastanawia jedno, co jest z naszym lotniskiem nie tak, że prewoźnicy tacy jak Wizzair czy Sky Europe omijają nas szerokim łukiem...??Co do Centralwingsu hmm,sam nie wiem.Nie są monopolistami na rynku więc powinni się starać o klientów a nie wycofywać loty.Może znów się za chwile okaże ze Ryan odwołał parę lotów do Dublina bo i tak nikt mu paxów nie zabierze, Central zniknie i juz.Poza tym wciskając troszkę tu inny wątek, może próbować szukać połączeń zagranicznych low-costów...Germanwings np,a nie miotać się po polskich niedobitkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:29 to decyzja central też to pytanie sobie dziś zadaje . przeciez to lot.. polityka połączeń echh sky europe nieodlatują tak daleko rozmowy są co dodam sa prowadzone rozmowy na szczeblu wizz-władze białego stoku o zamiarach uruhomienia połączeń z nowego lotniska którego jeszcze niema... Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Centralwings odleci z Łodzi 09.05.06, 23:31 Co jest nie tak? Władza!. Władza, która żyje tylko z kłamliwej propagandy a nie z prawdziwych sukesów. Władza, która nie ma wizji rozwoju. Władza, która nie może znaleść funduszy na dopłaty a bez tego nie ma innych lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 00:10 I jeszcze jedno! W przyrodzie nic nie ginie. Utrzymanie lotniska kosztuje. Czy samoloty latają czy nie. Tak więc warto zadać sobie pytanie: Czy nie warto dać dopłaty przewoźnikom i odebrać je w postaci opłat lotniskowych? Jak widać nie warto. Lepiej niech nie latają niż ktoś miałby przypadkiem na tym zarobić. To Polska właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Centralwings odleci z Łodzi 09.05.06, 23:34 Rozsyłaliśmy już info o naszym lotnisku do wszystkich europejskich linii lotniczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:44 mozesz linkiem zazucic do tego dokumentu ? lub przedstawić liste ? lini jest całkiem sporo kilkadziesiat napewno Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 13:38 Lini jest kilkadziesiąt. Listy nie mogę przesłać ponieważ jej autor zastrzegł sobie prawa do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.06, 23:42 Ciekawe czy z powodu czarterów zrezygnują z lotów z Warszawy, Krakowa, Katowic, Poznania, Wrocławia i Gdańska? Odpowiedz Link Zgłoś
panajotow Re: CentralWings odleci tylko z Lodzi 10.05.06, 09:10 Mam takie dziwne przeczucie, ze CW da sobie spokoj tylko z naszym miastem. Trudno mi wierzyc, ze bedzie inaczej i polaczenia straci np. Gdansk. No ale moze to tylko wczesny objaw paranoi:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:46 mogą ale niesadze zeby było duzo jesli linia zapowiedziała bitwe z Ryanem na tej trasie a teraz sie tak wycofuje swiadczy to o jej słabości warto przytoczyć ze Ryan z Co konkurują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bueeee Centralwings to kupa gowna IP: 141.150.193.* 09.05.06, 23:51 raz probowalem tym leciec, odwolali rejs i musialem sie bujac samochodem w srodku zimy przez pol europy. pozniej nie chcieli mi oddac pieniedzy, (od listopada 2005 do kwietnia 2006) najpierw sciemniali ze pieniedze juz sa, w razie problemow kazali dzwonic do ksiegowosci, gdzie albo nikt nie odbiera telefonu, albo odklada sluchawke. pozniej stwierdzili ze mi nie oddadza w ogole bo lot sie odbyl i bilet zostal wykorzystany. wku..lem sie niesamowicie. w koncu laskawie oddali mi kase, jak wezwalem im polecony z wezwaniem do zaplaty i zagrozilem sadem. NIGDY W ZYCIU WIECEJ CENTRALWINGS. 100 razy wolalbym zaplacic 4 razy wiecej zeby nie musiec sie z gnojami uzerac pol roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.06, 00:18 A mnie jest przykro mi, że Central odlatuje z Łodzi. Trzeba to sobie śmiało powiedzieć: widocznie niezbyt mu się opłaca latanie z naszego miasta. Teraz wprowadza kolejne rejsy: z Warszawy do Malagi, Gerony, Lizbony, Faro i na Majorkę, z Krakowa do Malagi, a z Poznania i Katowic na Majorkę. Andrzej Kobielski, dyrektor siatki i czarterów Centralwings: - Do tej pory Polacy latali tam głównie ze względów turystycznych. Teraz dołączą do nich osoby szukające pracy - tłumaczy. "... maszyny Centralwings, które nie mają busieness-class oprócz przewozów czarterowych mają się zająć przede wszystkim dowozem Polaków do pracy w Europie Zachodniej. Centralwings zbiera już wszystkie siły, by szybko stać się liderem przewozów na tych trasach. Rezygnuje nawet z uruchomionego ledwie miesiąc temu połączenia do Leeds, a maszynę przestawia właśnie na Półwysep Iberyjski. LOT chce by Centralwings będzie rozwijał przewozy zwłaszcza z lotnisk regionalnych, takich jak Katowice lub Kraków, bo stamtąd najwięcej osób lata do pracy. Warszawa nie sprzyja rozkwitowi Centralwings z powodu niskiego bezrobocia." Odpowiedz Link Zgłoś
juzer7 no prosze... 10.05.06, 00:19 ha - a pikanterii całej sprawie dodaje fakt, że _podobno_ te głosy w ankiecie na stronie stow. nabijał ktoś z komputera... urzędu miasta! trudno się więc dziwić, że wpadli tam w samozachwyt i przebywają w stanie, który przeszedł ich oczekiwania... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 00:30 Ciekawe czy jakikolwiek inny port poza Łodzią też zostanie "wycięty", tudzież "przycięty". Cóż... Gazeta nadal zamierza z taką "sympatią" "walczyć" o ich siedzibę w Łodzi? Że niby to cokolwiek pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
simpilot Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 09:44 > Ciekawe czy jakikolwiek inny port poza Łodzią też zostanie "wycięty", tudzież " > przycięty". Z tego co wiem tak, całkowicie skasowane będą poza Dublinem z Łodzi będą połączenia Wrocław-Mediolan, Warszawa-Mediolan i Warszawa-Leeds. Tak więc z Wawki też kasują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.intersoft.pl 10.05.06, 08:45 Władze naszego lotniska prowadzą je prostą drogą do upadku. Właśnie mieliśmy przykład, jak łatwo jest po prostu się wycofać! Linia zmienia zdanie z dnia na dzien i mówi "do widzenia". Podobnie może być z Ryanairem. Któregoś pięknego dnia dowiemy się, że zmieniły się plany spółki i po prostu się wycofuje. Człowiek, który na tym lotnisku zajmuje się pozyskiwaniem nowych przewoźników powinien dostać nagrodę za nieróbstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
panajotow Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 09:13 Czlowiek, ktory odpowiada za nowe polaczenia powinien zostac zastapiany kims kto sie zna na tej pracy i chce ja wykonywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:59 w takim wypadku bydgoszcz rzeszów szczecin powinien mieć po 5-6 połączeń dzienie do UE linie sa doskonale poinformowane ,linie oćwierają połączenia ,nie miasto czy linie sie pchają do nas dzwiami i oknami ? władze miasta spełniły wizza wszystkie zahcianki gra stoi po stronie wizza czy uruchomi czy nie -miasto idzie na ręke sky europe -prowadzone rozmowy kończą sie w maju przyjezdza do łodzi prezez Sky europe spokojnie chłopaki ... Ryan -mówił o kolejnych połączeniach do W.Brytani ,to nie na ręke władzą miasta jesli sie dopłaca do tego powazne pieniadze ,w tej hwili sa potrzebne inne kierunki ,nie same wyspy z wzgledu na prowadzone rozmowy ,oraz zakaz mówienia co kolwiek o tym(tajemnica handlowa) dziś linie lotnicze poprostu niemają samolotów do obsługi połączeń Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 12:05 Co to znaczy wyspy są nie na rękę miastu????? Skoro są na rękę liniom lotniczym to są na rękę obywatelom. Miasto to obywatele a nie magistrat. To są przedstawiciele obywateli, którzy mają za zadanie spełniać oczekiwania obywateli oraz mądrze gospodarować powierzonymi im pienędzmi. To że samoloty nie latają nie oznacza że nie ma kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:57 czy wszystkie samoloty latają na wyspy ? przeciez to oczywiste ze sa potrzebne inne kierunki niż wyspy na wyspy sa 3 kierunki na europe centralną -0 prubują przekonać linie do latania na innych kierunkach np niemcy ,włochy ,hiszpania ,bo TAM TEŻ OBWYWATELE CHCA LATAĆ ! jeśli chcą sobie latać na wyspy linie lotnicze okey ale bez dopłat :) Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 22:39 Wizz chciał latać do Dortmundu. I co?? Dlaczego mają latać bez dopłat? Skoro linia chce latać to znaczy że będzie mieć pasażerów. Pasażerowie to podatnicy więc mają do tego prawo. Jeżeli to nie podatnicy to turyści więc wychodzi jeszcze lepiej. Poszerzaj swoje horyzonty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:25 to jest tak jak z DF ,tam takze sa dopłaty ,Linia takze twierdzi ze będa pasazerowie (i także są) to czemu miała by nielatać ? Władze sie niezgodziły na Dortmund Wolą inne destynacje bardziej atrakycjne ich zdaniem,tego czasu niebyło badań konkretnych. identycznie stwierdzono z DF ze Łodzianie duzo wylatują z berlina i często tam są ,urząd przytaknoł i uruchomili. Zrozum ze niewszystkie linnie będą latały tam gdzie ty chcesz i my chcemy To jest biznes. Poszerzaj bliskie tobie horyzonty Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Centralwings odleci z Łodzi 12.05.06, 14:06 DF samo sobie podcieło skrzydła cenami do Berlina. Loty na wschód to pomysł miasta (nie mówię że niesłuszny ale nie w wydaniu DF). >Władze sie niezgodziły na Dortmund Wolą inne destynacje bardziej atrakycjne ich > zdaniem Co to znaczy ich zdaniem? Niby kto tam jst specjalisto żeby wygłaszać takie opinię Poza tym jak możesz porównywać wybór trasy przez Ryana, Wizza z wyborami dokonanymi przez DF? To jest firma krzak. Jak widać niezbyt profesjonalna. Ciekwe co powiedzą władze jak DF niedługo upadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:43 Posiadają swoich specjalistów,lepiej żeby wógule Niemiec? Firma krzak według ciebie według innych niekoniecznie, Znajdziesz mi inną lepsza linie lotniczą operująca na tej trasie,niemówmy o Lufie do Berlina.Chodzi mi o Uk Wszystkie decyzje zapadają w Urzędzie miasta .Można je porównywać Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 23:02 > Człowiek, który na tym lotnisku zajmuje się pozyskiwaniem nowych przewoźników > powinien dostać nagrodę za nieróbstwo. Ekhm.. to w ogóle jest taki ktoś...? Naprawdę tak przypuszczasz?:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: 193.108.78.* 10.05.06, 11:47 Niezależnie od sytuacji z CW ja mam zupełnie inne spojrzenie na sprawy rozwoju lotniska. Nie mam zamiaru nikogo obrazić czy krytykować, ale odnoszę wrażenie, że Zarząd portu nie ma określonej, czystej strategii, co by chciał zrobić i co osiągnąć w przeciągu 5 najbliższych lat a przede wszystkim jak? Strona stowarzyszenia zawiera Memorandum, co potrzebne jest lotnisku. Dodatkowo załączona analiza daje podstawę do uświadomienia potencjału regionu. Ale to, co mnie niepokoi nie zawiera nic na temat aktywnej polityki pozyskania linii. Odnoszę ważenie, że MIASTO jest bardzo pasywne w tej sprawie. Uważam, że Miasto powinno aktywnie poszukiwać nowych przewoźników, aby uatrakcyjnić region. Samo informowanie na łamach czasopism o rozmowach nic nie daje poza efektem marketingowym. Jak słusznie zauważono około 300 tyś łodzian korzysta z Okęcia. Osobiście uważam, że na czele takiej organizacji jak port lotniczy powinien stanąć doskonały „sprzedawca”, który „rozkręci” port. Nawet oferowanie połączeń z Łodzi do Warszawy na połączenia czarterowe CW mogłoby być „dogadane”. Oznaczałoby, że wakacje zaczynają się na Lublinku i kończą się również na nim. Skoro CW jest firmą zależną od LOT można coś takiego zaoferować? Leciałem wielokrotnie LOT’em z Londynu do Łodzi – oczywiście przez Okęcie. Bilet kosztował około 70 zł w jedną stronę. Czy to jest dużo? Może tak, może nie. Ale komfort podróży jest zupełnie inny. Rozumiem nakłady, jakie trzeba ponieść na początku inwestycji, ale sztuką jest zarobić... A nam wszystkim zależy, aby z naszego miasta uczynić europejskie centrum, nie zaścianek stolicy. Nie ma co się obrażać na CW, że rezygnuje – ludzie w końcu też się rozstają i są nadal przyjaciółmi. Problem w tym, aby mieć jak najwięcej przyjaciół. Ażeby to uczynić trzeba się rozglądać dookoła i rozmawiać, spotykać się, proponować. Od samego siedzenia w miejscu i pokazywania, że jesteśmy gotowi, nie robiąc nic się nie zmieni. Aby pomóc Zarządowi lotniska stowarzyszenie powinno mieć możliwość współpracy. Może poprzez stosunek właścicielski? Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 12:00 Pomijając rolę aktywnego poszukiwania przewoźników po raz kolejny poruszę sprawę dopłat. Nie ma dopłat, nie ma nowych tras. Nie ma nowych tras nie ma pieniędzy na utrzymanie lotniska z opłat lotniskowych. Lotnisko nie ma pieniędzy zapłacą za to podatnicy. Są dopłaty (podatnicy płacą) są nowe linie, są pieniądze na utrzymanie lotniska, mamy rozwój gospodarczy, lotnisko rozwija skrzydła. Tak czy tak lotnisko kosztuje. Jednak chyba lepiej wybrać opcję inwestycyjną, a nie topienie pieniędzy w błocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:01 akurat sa prowadzone rozmowy z 4 przewoznikami coś jeszcze ? wszyscy chcą otwarcia miedzy trans kontynentalnego portu cargo dla A340 z hińskimi emigrantami ... ehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 12:07 tiaaaaa np. do Graz. Dla mnie bomba. Propaganda górą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rokicie Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:05 I bardzo dobrze. Będzie więcej spokoju na niebie i w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.p.lodz.pl 10.05.06, 14:22 Gość portalu: Rokicie napisał: > I bardzo dobrze. Będzie więcej spokoju na niebie i w domach. A ja chcę, żeby do Łodzi przestały jeździć pociągi. Linia towarowa Widzew-Zgierz bardzo mocno mi się ostatnio daje we znaki, szczególnie w środku nocy. Będzie więcej spokoju na torach i w domach. Potem się pomyśli o likwidacji tramwajów, samochodów i fabryk. Ale będziemy mieć spokój! Nikt nam nie przeszkodzi w ciszy i spokoju stać w kolejce po zasiłek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 14:34 Z tego co wiem CW niegdy dobrej marki nie miało. Zresztą już tu na forum pisałem o tym, że Ryan ma pełne lub prawie pełne samoloty, bo ludzie mają do tej firmy zaufanie. A CW? Wycofuje się rakiem jak tylko może to zrobić udając, że wcale nie przegrywa z Ryanem, że to inne względy o tym zadecydowały. CW to przybudówka LOT i o tym należy pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bene Re: C-wings bye, bye IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 12:33 Słusznie. Niech zgnije Lublinek. Niech woda dalej podmywa pas. Niech zawali się "Terminal II". Tylko kaplicę, kaplicę zostawcie. Na pamiątkę kasy wywalonej w błoto. A budżet Łodzi puchnie od forsy, z którą mie ma co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Zapełniają dziurę po "naszym" samolocie? IP: *.p.lodz.pl 10.05.06, 15:35 tanielatanie.net/aktualnosci.php?id=1,21,1396 To zapewne po prostu efekt całości zmian w ich siatce połączeń, ale skoro już wylewamy żale, to na całego ;) My tracimy, Wrocław zyskuje... ot, taki los? ----- Centralwings rusza z lotami krajowymi! Połączy Wrocław i Warszawę. Pierwszy samolot na tej trasie wystartuje już 28 maja. [...] To na razie tylko plany na lato. Trasa ma działać do końca września. Samolot Centralwings z Warszawy do Wrocławia będzie startował o 6.30 w poniedziałki, srody i piątki. Z Wrocławia do Warszawy o 7.00 w czwartki, soboty i niedziele. - Robimy je dlatego że musimy przebazowac samolot wracający z Dublina - tłumaczy Bogus. - Kolelejny lot mamy z Warszawy - doadaje. ----- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legolas Re: Zapełniają dziurę po "naszym" samolocie? IP: 195.7.51.* 10.05.06, 20:26 Wiecie jaki maja nr tel.mam bilety na czerwiec dwa terminy i chcialbym sprawdzic czy wogle polece!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Zapełniają dziurę po "naszym" samolocie? 10.05.06, 22:58 No cos Ty, przeciez juz od konca maja nie latają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Akapitów kilka IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.05.06, 20:47 Jeszcze chwila i zacznę się starać o kartę stałego klienta lotów Ryanaira do Londynu, więc pozwolę sobie wyrazić opinię, dlaczego nigdy nie planowałem korzystać z Centralwings i dlaczego nie znam nikogo, kto to robił. Po pierwsze, Dublin jest miastem mało przyjaznym turystom z chudym portfelem. Abstrahuję już od wysokich cen biletów Centralwings, bo po spółce-córce ex-monopolisty nie można było niczego innego się spodziewać. Tanie miejsca noclegowe w Dublinie nie istnieją. A dokładniej: są o co najmniej jedną trzecią droższe od noclegów w Londynie. A porównywanie turystycznej atrakcyjności Londynu i Dublina to tak jak kłótnia, że Przemyśl jest ładniejszy od Krakowa. Może i jest, ale co z tego. A zatem jeden z głównych targetów taniej linii - weekendowi i kilkudniowi turyści - nie latają i nie będą latać do Dublina. Pozostają emigranci, których liczba co prawda wzrasta, lecz są oni bardzo wyczuleni na cenę: nie wyjmą z portfela więcej niż musieliby zapłacić Eurolines za bilet autobusowy. Być może obłożenie lotów do Dublina było na razie wystarczające. Ale nikt nie wie, jak wyglądają rezerwacje na cały sezon letni. Poza Centralwings oczywiście. Myślę, że zamknięcie połączeń jest skutkiem słabej rezerwacji miejsc czerwcowych i lipcowych. Centralwings to cienki Bolek - jego zasoby kapitałowe są niewielkie i nie pozwalają na dłuższe konkurowanie z Ryanairem. Tym bardziej, że nie biją go ani kierunkiem (bo się boją) ani ceną. Po drugie, Centralwings jest firmą warszawską, prowadzoną przez warszawski management i dla nich chyba powstałą. Management ten jest przyzwyczajony, że cena za bilet rzędu 250-300 zł w jedną stronę jest niska i OK. A takie są ceny na warszawskie wyloty WizzAirów i całej reszty. Startują zatem z wyższego pułapu. Jest dla nich nie do pomyślenia, że bilet za 200 zł słabo się sprzedaje. ;-) Zatem nie widzą sensu inwestowania zasobów firmy (w tym przypadku samolotu) w kursy do Łodzi. Zresztą LOT i Centralwings nie pierwszy raz zrobili taki numer - udowodnili już, że po prostu nie umieją robić taniej linii skierowanej na klienta z małym portfelem. Pewnie zaraz ktoś się na mnie rzuci, że monopolista Ryanair wykończy lotnisko i tak dalej. Ale widzicie, ja jestem zwykłym klientem. Kupuję bilety dlatego, że są tanie a samolot leci tam gdzie chcę. Mam w nosie lotnisko, opłaty, paroksyzmy prezydenta miasta i tym podobne. Gdy uznam, że ceny biletów są zbyt wysokie, przesiądę się do samochodu i zacznę jeździć bliżej i tyle. Tanie linie nie są dla lotnisk. Są dla tanich pasażerów. Zarabiają na masie, a nie indywidualnościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Akapitów kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:35 i to mi sie podoba ! Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 21:22 > Rejsy z Łodzi, na które są już sprzedane bilety, odbędą się zgodnie z planem. Może by tak Gazeta sprawdziła, co pisze? Odwołali mi kilka dni temu lot 28 - 30 maja. W piątek zmieniłam na 26 - 28 maja. Dziś dostałam maila o tym, że także ten jest odwołany. Zachwyca mnie ich reklama "PEWNOŚĆ LOTU"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legolas Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: 195.7.51.* 10.05.06, 21:28 Ja przylatuje do Lodzi 8czerwca i 22czerwca ale narazie cisza atrasznie mnie dzis zirytowali !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Centralwings odleci z Łodzi 10.05.06, 21:41 W sprawie tej rezerwacjo na 26 maja - wczoraj ją potwierdzałam, pani twierdziła, ze wszystkojest ok. Dziś się okazało inaczej... No coż, na pewno nigdy więcej Centralwingsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Nikt nie bedzie plakal po Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:29 Z wyjatkiem osob, ktorym odwolali loty, nikt nie powinien plakac po C0. Nie potrzeba w Lodzi linii niezdecydowanych, niekonsekwentnych, nieprofesjonalnych, ktore zaczynaja dzialac z jakiejs wielkiej laski albo sentymentu. To tylko podwaza wiare w Lublinek, (kaze nam sie zastanawiac, czy to z nami jest cos nie tak, czy z nimi). Nie potrzeba nam tez linii bez samolotow, ktore chca/moga ladowac w srodku nocy (moze i tu pan Krawczyk mial racje, jak sie stawial) i skazywac sie tylko na emigrantow zarobkowych. Tak sie nie robi biznesu na dluzsza mete. Farewell C0! Fares high, fly low! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitum Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.kullen.rwth / *.kullen.RWTH-Aachen.DE 11.05.06, 09:48 !ANTYŁÓDKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samolocik Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 11.05.06, 12:49 To bedzie koniec, Ryanair przejmie wszystkich pasazerow i potem juz sie tego nie odwroci! Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Centralwings odleci z Łodzi 11.05.06, 17:31 Ale to pasażerowie na tym zyskają. A może po wydłużeniu pasa do jeszcze większych rozmiarów będą uruchomione loty np. do Hiszpanii? Po uwolnieniu rynku pracy może być nimi spore zainteresowanie. Tak czy owak nie można stanąc w miejscu, bo do niczego to nie doprowadzi... Pasażerów CW bardzo szkoda - zwłaszcza, że wiedzą już mniej więcej co się kroi, forsę na bilety wydali, czekają na ewentualny zwrot czy informację ( a jak widać z powyższych postów jest z jednym i drugim krucho). I pewnie z braku zbędnych finansów nie mogą wcześniej zarezerwować biletów na RY. Eh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dub Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.devs.futuro.pl 12.05.06, 02:13 "Oprócz Łodzi, samoloty taniego przewoźnika nie będą latać z Wrocławia do Mediolanu i z Warszawy (Mediolan i Leeds). - Łodzi nam najbardziej szkoda, bo to nasze jedyne połączenie z tego miasta. Ale mamy nadzieję, że zimą znów wejdziemy do łódzkiego portu - mówi Bogus." A ja mam nadzieje, ze nie. "Ostatni lot polskiego przewoźnika do Dublina z Łodzi zaplanowano 22 maja. - Pasażerowie odleglejszych rejsów będę mogli polecieć z Katowic lub otrzymają zwrot pieniędzy - mówi Bogus." A ja biore kase i napewno nie bede jezdzil do Katowic polece Ryanair i mysle, ze wiekszosc tak zrobi. Mysle ze Ryana napewno wykorzysta to jakos "marketingowo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 12.05.06, 21:16 Wszędzie o tym trobią,że Centralwings odwołuje swoje loty a na ich stronie internetowej jak to zwykle bywa cisza.Ciągle widze tylko jakieś głupkowate zniżki.Czyżby w ich łbach pomieszało się już kompletnie i nawet zapomnieli o tym poinformować na swojej oficjalnej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Centralwings odleci z Łodzi 12.05.06, 21:17 Na ich stronie to nic mnie tak nie wzrusza, jak hasło: Centralwings - pewność lotu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:44 hasełko ponad czasowe ,niewiem jak można taki shit zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotniak Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.toya.net.pl 13.05.06, 10:28 Cośczuję w kościach, żę jeszcze nie raz Centralwings do nas przyleci, ale to też szansa dla ryanaira może będzie częściej latał do Dublina Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Centralwings odleci z Łodzi 13.05.06, 11:01 > Cośczuję w kościach, żę jeszcze nie raz Centralwings do nas przyleci A ja czuje ze juz do nas nie przyleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotniak Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.toya.net.pl 13.05.06, 14:27 jak poczuję duży spadek pasażerów to wróci. Likwiduje połączenia do Wielkiej Brytanii i Irlandii, tam gdzie polacy latają do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legolas Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: 195.7.51.* 13.05.06, 20:36 Ja napewno nimi juz niepolece calkowity bojkot tej smiesznej firmy a jeszcze tydzien temu sprzedawali bilety na trase Lodz -Dublin jaja sobie robia z ludzi!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Centralwings odleci z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 17:31 Info nt. zwrotu kasy... www.pasazer.com/artykul.php?lp=1192 Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś