Dodaj do ulubionych

Spoczeliście na laurach?

07.01.03, 23:10
Ej Lotniskowcy! Co z Wami?
Od momentu gdy LOT rozpoczął reklamowanie połączeń z Wawą, jakos ciszej na
tym Forum się zrobiło, czemu?
Co z ambitnymi planami? Co ze stowarzyszeniem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Albert Re: Spoczeliście na laurach? IP: 212.51.199.* 11.01.03, 11:17
      Nowy prezydent mnie przerasta. Patrz: likwidacja deptaku na Piotrkowskiej czy
      problemy z Manufakturą.
    • xauver Re: Spoczeliście na laurach? 13.01.03, 08:27
      Hmm... coz... przede wszystkim witam wszytskich serdecznie! Chyba sie nie
      znamy. Przynajmniej odnosze takie wrazenie. Ale ja znam Robbiego i dzieki temu
      jestem troche w temacie, chociaz wielkim fanem samolotow itp. nie jestem,
      aczkolwiek interesuje mnie przede wszytskim dobro naszej kochanej Lodzi, co
      wiaze sie ze sprawa Lublinka itd. Cos sie tu troszke ciszej zrobilo:/ Mam
      jednak nadzieje, ze to tylko krotszy sen zimowy, a nie cos gorszego;) Jak dla
      mnie juz za daleko zaszliscie i teraz juz nic nie powinno Wam przeszkodzic.
      Koncze, bo czasu nie mam wiecej, ale jeszcze mnie tu kiedys zobaczycie:] Pozdro
      • Gość: robbie Re: Spoczeliście na laurach? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 08:34
        Taaa rzeczywiscie, np. sprawa ze stowarzyszeniem jakos ucichla... Ale chyba
        masz rację. To krótki sen zimowy, moze jeszcze odsypiamy Sylwka?... A moze
        Albert ma rację, że "przydusił" nas trochę mr. president? Ale poczekamy i
        zobaczymy!!

pozdrawiam
        robbie
        • xauver Re: Spoczeliście na laurach? 13.01.03, 08:39
          Taaa... mr.president nas przydusil... jego decyzje sa po prostu... zdumiewajace
          (delikatnie mowiac, cenuzra obowiazuje). Turystyka gorska... ja proponuje
          propagowac skoki narciarskie w Lodzi i zamiast rozbudowy Lublinka, zbudowac
          skocznie narciarska:> To byl zart hehe ale jak czasami slysze co nasz "kochany"
          mr.president wyprawia to mi sie noz w kieszeni otwiera i doslownie i w
          przenosni...;]
    • jasam A co z tym pomysłem ? 20.01.03, 20:10
      "Z panem Kaczyńskim wyznaczymy też wspólne lotnisko o zasięgu
      transkontynentalnym, bo między Frankfurtem nad Menem i Moskwą nie ma takiego
      lotniska. Do wyboru mamy dwie lokalizacje: Białą Rawską i Skierniewice."

Rozmowa z Jerzym Kropiwnickim, prezydentem Łodzi
      Rozmawiali Marcin Kwintkiewicz, Marcin Masłowski 19-01-2003,
      www1.gazeta.pl/lodz/1,35136,1276974.html
      pozdr.
      • Gość: MarcinK Re: A co z tym pomysłem ? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 21:31
        Witam

Trochę jestem ostatnio wyłączony z obiegu (dziś np wyszedłem do pracy o 7:00,
        a wróciłem o 20:30), ale powiem tak.
        Pomysł fajny tylko kiedy to powstanie wraz z drogami, i szybką linią kolejową?
        Za 10 lat? A co przez te 10 lat? I dlatego optuję za Lublinkiem: minimum
        kosztów przy zagospodarowaniu już istniejącej infrastruktury. A takie małe
        lotnisko w mieście przyda się nawet gdy za 10 lat zostanie tam tylko
        pogotowie i VIPy.

Pozdrawiam, MarcinK
      • Gość: AUTOR Re: A co z tym pomysłem ? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.01.03, 19:16
        Na szczęście w sprawie transkontynentalnego lotniska dla Łodzi i Warszawy pod
        Białą Rawską, Skierniewicami czy gdzieś tam jeszcze Jego Ekscelencja Prezydent
        Miata Łodzi Jerzy Kropiwnicki do spółki z Jego Ekscelencją Prezydentem Miasta
        Stołecznego Warszawy Lechem Kaczyńskim będą sobie mogli znacząco zamruczeć. To
        nie jest i nigdy nie będzie ich kompetencja. Oni sami sobie z tego nie zdają
        sprawy, bo obaj mają nawyki z pracy na szczeblu centralnym, a doradców mają na
        miarę swoich ambicji. Najgenialniejszego doradcę ma Lech Kaczyński. Ten Wielki
        Doradca, były podsekretarz stanu w Ministerstwie Transportu (kiedy jeszcze
        istniało) uprawia w warszawskim Ratuszu własną politykę i jego pryncypał
        ośmiesza się uzyskując z gazet wiedzę, którą posiada jego doradca. Mimo to ten
        ambitny urzędnik nadal z zapałem doradza. Nie spodziewam się, żeby w Łodzi było
        na tym polu lepiej. Nie obawiam się zatem żadnych zagrożeń dla bytu tak Okęcia
        jak i Lublinka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka