Gość: max IP: *.nat.dsuj.pl 24.05.06, 01:11 PISuary won do Zielnowa - premier Lepper powinien was u siebie ugoscic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łodzianin Brawo PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 01:28 Nareszczie ktoś traktuje nasze miasto poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Brawo PiS IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.05.06, 02:12 POWAZNIE?! Cala ta partia to jeden wielki dowcip. dlaczego nie moze sie w lodzi dziac cos naprawde waznego, jakas konferencja lekarzy, ogolnopolski zjazd madrych ludzi czy cus takiego? Ten kongres ma jedna zalete - to jest dobra okazja do pokazania co wiekszosc lodzian mysli o PiSie. Mam nadzieje ze ktos wykombinuje jakis wiec przeciwko tej partii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Brawo PiS IP: *.aster.pl 24.05.06, 06:53 ...<dlaczego nie moze sie w lodzi dziac cos naprawde waznego, jakas konferencja lekarzy,>... Pomijając tu wątek główny: konferencje, kongresy i zjazdy medyczne to się w Łodzi przecież odbywają :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Brawo PiS IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 08:02 Panie ktosik, a co ma Pan przeciw tej Partii? Co Pan o niej wie na prawdę? Co ma Pan przeciwko temu, że nareszcie coś się w Polsce zmienia? Niech Pan tak bezkrytycznie nie wierzy PO - nie warto. To PO próbuje dla własnych partykularnych interesów Pana Tuska i Rokity być głównym destabilizatorem życia politycznego. Rozniecają wrogość i podsycają niezadowolenie. Niech się Pan nie łudzi gdyby PO miała władzę nie rządziła by inaczej (na pewno nie żyło by się Panu lepiej). Oni mącą dla samego mącenia, mącą bo nie mają władzy i wypalają się na oczach społeczeństwa w swoim pieniactwie. Wystarczy posłuchać i przeanalizować to co mówią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kochanalodz Re: Brawo PiS 24.05.06, 14:09 Nie rozśmieszaj mnie. PO jest niedoścignionym wzorem dla PiS-u. Jest najbardziej uczciwą i najlepiej wykształconą partią w Polsce(szkoda tylko, że nasz naród nie potrafi tego dostrzec). Myślę, że to panowie Kaczyńscy mącą a nie PO. Jak sie wypowiada pan preaydent to w czasie jego wystąpienia zawsze PO złe bo to, bo tamto. Nie widzą wewnątrz siebie żadnych minusów nie potrafią dotrzeć do wyborców PO. PiS nie zasługuje na władzę a stwierdzenie, że wreszcie zaczyna się coś zmieniać jest po prostu śmieszne!! Ja zdecydowanie popieram PO i chętnie bym wziął udział w jakiejś akcji protestacyjnej przeciwko PiS-owi w czasie jej zjazdu. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Brawo PiS IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 14:42 Nie rozśmieszaj mnie. PO jest niedoścignionym wzorem dla PiS-u. Jest najbardzie > j Re.: Jest takim wzorcem, że nie potrafi przedstawiać alternatywnych rozwiązań, tylko macha "toporkiem wojennym" namawiając naród do anarchii. Czy wie Pan czym dla narodu jest anarchia? Gdyby zdał sobie Pan sprawę do czego namawiają Pańscy przywódcy to nie nazwał by Pan ich Polakami. kochanalodz napisał: > coś zmieniać jest po prostu śmieszne!! Ja zdecydowanie popieram PO i chętnie by > m > wziął udział w jakiejś akcji protestacyjnej przeciwko PiS-owi w czasie jej > zjazdu. pozdr Re. Pisze Pan jakiejś, więc nie ważne przeciwko jakim rozwiązaniom by Pan protestował, tylko by Pan protestował dla samej zasady. Przeciw bo nie podobają się mi Kaczyńscy (może wzrost, ubiór czy coć w tym rodzaju) dalekie to od merytoryczności. Zaprotestować, nie ważne jakie to świadectwo będzie przynosiło Polsce na zewnątrz. Sami wystawiacie złe świadectwo wizerunkowi Polski, a potem zrzucacie odpowiedzialność na innych. oj, Polaku, Polaku historia niczego Ciebie nie nauczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Brawo PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 15:34 > Zaprotestować, nie ważne jakie to świadectwo będzie przynosiło > Polsce na zewnątrz. protest przynosi świadectwo niezadowolenia z rządów skoro są tacy to nie oni przynoszą złe świadectwo tylko rząd Odpowiedz Link Zgłoś
kochanalodz Tylko PO!! 24.05.06, 16:54 Mówisz, że PO nie dba o dobry wizerunek Polski!!?? A może PiS dba!! Rzeczywiście rząd z panami lepperem i giertychem to super reklama na cały świat!!!!! WSTYD!!!! Poza tym Pan Tusk czy Pan Rokita lub też jakakolwiek osoba z PO nie jest moim przywódcą, jestem wolnym obywatelem i popieram hasła jakimi kieruje się PO. Protestować nie chcę dla samej zasady, ale dlatego, że nie popieram ani Panów Kaczyńskich ani tego co obecnie wyprawia PiS i jego rząd. Szczerze powiedziawszy to przed wyborami do parlamentu w 2005 wahałem się między PiS i PO. Teraz nie mam żadnych wątpliwości, że dobrze zrobiłem popierając PO. Proponuję także złagodzić ton Pańskiej wypowiedzi(jest zbyt agresywny)!! Zachęcam także do wyszukania tego znienawidzonego nie wiadomo czemu słowa "liberalizm" i odnalezienia jego znaczenia(najlepiej PWN). Nie należy krytykować partii( w tym wypadku PO) tylko za jakąś niechęć do niej. Prosze podać jakieś argumenty, które mogłyby wskazywać na jakikolwiek negatywny stosunek do Polski. Ja np. zgadzam się z Panem Ziobro. Poieram to co robi i cieszę się, że nie uczestniczy w tych awanturach sejmowych. Nienawidze jednak p. Gosiewskiego, Kaczyńskiego no i oczywiście leppera i giertycha. Argumenty ludzi Pis, Samoobrony czy LPR, jakoby PO miała na celu własny interes są po prostu bezpodstawne. Jedyną szansą na spadek bezrobocia i ściąganiu nowych inwsetorów jest spokój i polityka liberalna, która uwolniłaby rynek i rozpoczęłaby konkurecję(wzrost pensji, walka o wykształconych i doświadczonych pracowników) oraz rozpoczęłaby proces prywatyzacji(oczywiście mogłaby być kontrolowana np. tylko przez NBP). Przypominam o słowie LIBERALIZM!!!! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KH Re: Brawo PiS IP: *.devs.futuro.pl 29.05.06, 22:21 Przypominam, że Kaczyński jest profesorem zwyczajnym, czego jakoś nie potrafią dostrzec zwolennicy PO. Zupełnie tak jak wyborcy Kwacha, którzy twierdzili, że ten ma wyższe wykształcenie niż dr Krzaklewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRELA Re: Brawo PiS IP: *.crowley.pl 25.05.06, 18:07 No chyba tobie przyjdzie żalosny zadymiarzu podnieść jakieś LARUM- w nagrodę może nawet jaikś Miiller albo np TUSK cie poklepie po ramieniu. Widać cholernie się boicie ludzi aktywnych i UCZCIWYCH. Ja tez bym sie bał mając w swych szeregach " makowskich" czy "skrzydlewkie." Rozumiem że ten kaliber NIE- uczciwosci i miernoty ci wystarcza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁODZIANIN Re: Brawo PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:13 Poważnie???????????? I zsyła łodzianom pietruszkę z koziogrodu!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodziak Re: Brawo PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:16 A CIEKAWE KOGO pIs WYSTAWI NA PREZIA ŁODZI - PEWNIE JAKIEGOŚ MŁOTA Z lubuskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Brawo PiS IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 10:19 Gość portalu: łodziak napisał(a): > A CIEKAWE KOGO pIs WYSTAWI NA PREZIA ŁODZI - PEWNIE JAKIEGOŚ MŁOTA Z lubuskiego Jeśli wszyscy są młotami według Pana, to Pan zapewnie młotem nie jest, to niech Pan startuje w wyborach, a nie posponuje innymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukszpan Re: Brawo PiS IP: *.lodz.mm.pl 24.05.06, 10:43 czlowieku wladze lodzi maja wybierac LODZIANIE a nie jakis rzad pisuarow siedzacy sobie w warszawie, robiacy w innych miastach swoje filie. my chcemy wybierac wojewode a nie ma byc on nam odgornie sprowadzany. slyszalem ze maja zostac zniesione wybory na prezydentow miast. jak to przejdzie to chyba jakas rewolucja wybuchnie (jak z gornikami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Brawo PiS IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 12:59 Gość portalu: bukszpan napisał(a): > czlowieku wladze lodzi maja wybierac LODZIANIE a nie jakis rzad pisuarow > siedzacy sobie w warszawie, robiacy w innych miastach swoje filie. my chcemy > wybierac wojewode a nie ma byc on nam odgornie sprowadzany. slyszalem ze maja > zostac zniesione wybory na prezydentow miast. jak to przejdzie to chyba jakas > rewolucja wybuchnie (jak z gornikami) Re. Pewnie Action, Aktion - byle zadyma, byle coć się działo by nie było nudno. A nie lepiej spokojnie i rzeczowo. Przecież trudno zarzucić by ludzie tak uczciwi i nieskazitelni - oddani Polsce jak mało kto chcieli źle dla swoich rodaków. Więc może lepiej włączyć się w to co robią, nie trzeba od razu wpadać w ramiona PiS, ale może warto rozmawiać bezpośrednio z politykami PiS i dzielić się swoimi problemami zamiast machać "toporkami wojennymi". Dialog jaest bardziej owocny i jest spożytkiem dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty ASs AS - były cenzor? IP: *.uni.lodz.pl 24.05.06, 15:02 Twoje wypowiedzi, AS, to komuna w czystej postaci. Gdzieś Ty się taki uchował?! "Dzielić się problemami"? I co, może ludzie pokroju Gosiewskiego mają mi rozwiązać moje problemy? Rządzą już 8 miesięcy i dali taki spektakl, jakiego jeszcze w Polsce nie widzieliśmy: nieudolność i fanatyzm to ich dewizy. Proponuję, żebyś doniósł do prokuratury, albo lepiej od razu - do Komitetu Wojewódzkiego Polskiej Zjednoczonej Partii Prawa i Sprawiedliwości, na "jątrzących warchołów", którzy "anarchizują" i uprawiają "destrukcyjne krytykanctwo", zamiast na egzekutywie "naszy partii" "bezpośrednio rozmawiać" z władzą ludową, której na sercu leży dobro każdego obywatela. Śmieszny jesteś - masz tego świadomość? Coś Ty człowieku w życiu osiągnął, żeby dawać ludziom takie rady? Za kogo Ty się uważasz, bezczelny hucpiarzu, żeby nas pouczać?! Jak śmiesz napadać na ludzi za to, że piszą o tym, co ich boli? Nie wyżyłeś się w cenzurze za komuny, czy co? Daj ludziom spokój - wystarczy, że muszą oglądać mordy tych nieudaczników w reżimowej telewizji, nie potrzeba im jeszcze Twoich pouczeń. Pod ich rządami Polska zaczęła odstraszać. Coraz gorzej i głupiej się tu żyje. Więc daruj sobie swoje rady, bo są warte tyle, co kompetencje i błyskotliwość Twoich idoli. Skoro już, dzięki Twojemu głosowi, oni rządzą, to chociaż daj ludziom spokój, niech odcierpią te 39 miesięcy do końca ich rządów, ale niech nie muszą słuchać takich irytujących pouczeń. I jeszcze jedno - czy naprawdę uważasz, że z Kaczyńskimi i ich poputczykami da się prowadzić dialog, czy robisz sobie z ludzi jaja? A może urodziłeś się wczoraj i nie jest Ci znana działalność państwa Kaczyńskich i ich kolegów z PC i "Telegrafu" od 17 lat? Z nimi - rozmawiać? A po co? Oni słuchają tylko samych siebie, jakbyś nie zauważył. To ludzie o totalitarnych umysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: AS - były cenzor? IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 16:03 Gość portalu: anty ASs napisał(a): > Twoje wypowiedzi, AS, to komuna w czystej postaci. Gdzieś Ty się taki > uchował?! "Dzielić się problemami"? I co, może ludzie pokroju Gosiewskiego... Re: A co Ty człowieku masz do Gosiewskiego? Nieudolność to Tusk i Rokita (nieudacznicy nie wygrywają). Mądrzy ludzie przetrwają i Wasze jątrzenia i zrobią swoje, a potem będziecie ich oceniać. Potem może i dojdą jakimś fuksem do władzy i wasi Idole i sami się przekonacie jak Was przerobią by wyjść na swoje. Mówicie o fanatyźmie PiS to jest wasza mrzonka - prawdziwy fanatyzm zobaczycie w wydaniu PO, ale żebyście to pojęli to musicie tego doświadczyć na własnej skórze. Nikt mnie nie przekona, że fanatykiem nie jest pan Niesiołowski. Ci mądrzejsi jak Pani Zyta Gilowska i prof Religa poznali się na PO w odpowiednim momencie. Ciężko im przy Waszym "aplausie" ale przynajmniej dają coś Narodowi i ludziom z siebie w przeciwieństwie do waszych złotoustych Idoli - krytykantów bez konceptu. Mimo wszystko razi mnie język stosowany przez PO i jej zwolenników, tu nic nie pomoże. To tak jak chodząc często po ulicach Berlina słyszę rynsztokową mowę moich rodaków którym się wydaje że nikt ich nie rozumie. Wasze obelgi i niewybredne słownictwo mądrzy ludzie przekładają na waszą jakość. Jest to jak wielka skaza na kamieniu który kiedyś starał się być szlachetna ale w wyniku działania czasu zamienia się powoli w n9ic nie warty łupek z którego pozostanie miast brylantu może kilka raucików. Dialog można prowadzić z każdym i to jest sztuka tego kto chce ten dialog prowadzić. Ale wielu ludzi idzie na łatwiznę i na pyskówkę, która do niczego nie prowadzi. Na marginesie z komuną więcej ma wspólnego PO, bo to oni chcieli mieć ministerstwa siłowe by bronić układów starej komuny. Gdyby był im drogi los Polski, a nie stanowiska, prywata i korzyści płynące z utrzymania układów, to weszliby do koalicji. Gość portalu: anty ASs napisał(a): jeszcze w Polsce nie widzieliśmy: nieudolność i fanatyzm to ich dewizy. > Proponuję, żebyś doniósł do prokuratury, albo lepiej od razu - do Komitetu > Wojewódzkiego Polskiej Zjednoczonej Partii Prawa i Sprawiedliwości, > na "jątrzących warchołów", którzy "anarchizują" i uprawiają "destrukcyjne > krytykanctwo", zamiast na egzekutywie "naszy partii" "bezpośrednio rozmawiać" z > > władzą ludową, której na sercu leży dobro każdego obywatela. Śmieszny jesteś - > masz tego świadomość? Re: Nic nowego socjotechnika ośmieszeni kogoś. To broń PO w myśl której jak się kogoś bezzasadnie wyśmieje lub ośmieszy, to się zniszczy jego wiarygodność. Błęne rozumowanie, rodem z piaskownicy, to małe dzieci nie mając innej broni ośmieszały innych przezwiskami. Tylko mi wstyd za Was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Może im jakis anty- manifestacje zorganizujemy? IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 01:35 albo zlot meszek chociaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Może im jakis anty- manifestacje zorganizujem IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.05.06, 02:14 no mam nadzieje ze cos takiego wypali bo ja na pewno bym przyszedl. Ludzie pokazmy jak kochamy ta partie!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1SELAT Leawaccy pederaści nie lubią PiS? A dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 02:18 Bo nie będą mogl robić tego, na co mają ochotę i wszystko wróci do normalności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Leawaccy pederaści nie lubią PiS? A dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 02:38 nie jestem ani lewakiem ani pederasta i NIENAWIDZE PiS. Wszystko jednak idzie zgodnie z planem, niedlugo nie zostanie slad ani po PiS ani po LPR ani po Samoobronie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Leawaccy pederaści nie lubią PiS? A dlaczego? IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 08:08 Gość portalu: Gosc napisał(a): > nie jestem ani lewakiem ani pederasta i NIENAWIDZE PiS. > Wszystko jednak idzie zgodnie z planem, niedlugo nie zostanie slad ani po PiS > ani po LPR ani po Samoobronie... ja bym jeszcze dodał: ani po Panie. Nienawiść już sama w sobie jest pozbawiona logiki i ma coś z szaleństwa, a szaleńcem chyba by Pan/Pani nie chciał być. A tak merytorycznie - za co Pan/Pani nie nawidzi PiS-u ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Leawaccy pederaści nie lubią PiS? A dlaczego? IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 08:05 Gość portalu: 1SELAT napisał(a): > Bo nie będą mogl robić tego, na co mają ochotę i wszystko wróci do normalności! Wróci do normalności, czyli wróci do korupcji, kumoterstwa i rozkradania państwa - czy o tym Pan/Pani marzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Selat dawaj wiecej jadu katoliku heheh IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 14:25 cos sie mało starasz chłopcze.. wiecej wiecej nam tu tego trzeba..hehe kwa kwa Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Może im jakis anty- manifestacje zorganizujem 24.05.06, 03:29 Też mam nadzieję! KOSZULKĘ już kupiłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 07:54 To język pseudo inteligenta, typowy reprezentnt POstliberała. Myślę, że Pan/Pani "max" nie ma zamiaru nikogo obrażać, ale posługuje się tak jak większość PO-wców językiem zasłyszeń. PO nwołując do "Obywatelskiego nieposłuszeństwa wobec Rządu" nawołuje do anarchii. Nawoływanie do anarchii jest niczym innym jak nawoływaniem do destabilizacji - czemu to ma służyć??? Panie max, proszę posługiwać się bardziej powściągliwym językiem i nie używać określeń: "PiSuary" - mnie się to nie podoba i jest obrażliwe i narusza dobra osobiste ludzi związanych z PiS. Myślę że weźmie sobie Pan to do serca i będzie tego przestrzegał na przyszłość. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giertych Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.05.06, 08:09 o kurde inteligent sie znalazl! zabieraj pisuarow spowrotem do wawy, nie chce tych debili w moim miescie. won! i nie jestem zadnym postliberalem libertynem lewakiem komuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 08:18 jest pAN POPROSTU OSZOŁOMEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giertych Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.05.06, 08:26 bo co? bo jestem niezadowolony z pis i mowie co mysle? a pan jest oszolomionym klakierem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 08:30 Pażskie prawo mieć odmienne zdanie, ale należy go warażać w sposób merytoryczny i kulturalny. Obrażanie nie jest językiem właściwym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giertych Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.05.06, 08:41 no to masz: - obiecany w kampanii koniec z przestepcami w sejmie. tymczasem jeden z nich jest wicepremierem - idea taniego panstwa - tymczasem administracja najwieksza od lat - odgorne przydzielenie wojewody lodzi z lublina, zupelnie niekompetentnej, nieznajacej realiow tego regionu, umiejacej jedynie zakupy w sklepach robic i sluchac radia maryja - pokazywanie sie w radiu maryja - zenada ludzie zenada. (prosze nie lepiej ripostuj o rownosci mediow) - a propos rownosci mediow - vide pakt stabilizacyjny - giertych ministrem, wszyscy wiedza jakie poglady ma giertych i jakim oszolomem jest - wiechecki nastepny kwiatek - wszelkie wpadki pis tlumaczone tandetnymi sloganami 'wsciekly atak' 'nieuprawniona krytyka' 'oczywista nieprawda' 'jestes z ukladu - a my go zwalczymy' - kurski. ciemna masa to kupi. - radiokomitet wypelniony ludzmi z so i pis. tragedia. mohery dyktuja mi co ogladac. - pis obraza sie na wszystkich i wlasna nieudolnosc tlumaczy tym ze przeszkadzaja mu ludzie z PO i stronniczy dziennikarze - a propos gospodarki: sie chwalicie jak to jest zajebiscie bo mialo byc tak czarno. spoko ale inwestorzy sie wycofuja powoli. rzady z lepperem i giertychem czyli prymitywami krytykujacymi UE nie napawaja optymistycznie do inwestowania w polsce. a to ma konsekwencje. - aha jeszcze, lodzka strefa ekonomiczna - zmienil sie prezes na pisowskiego, i juz warsiawka dostala region u siebie, ale to nadal "lodzka strefa". po prostu tragedia! - pamietam wypowiedz kaczora jak zarliwie atakowal SO i leppera i nigdy przenigdy nie wszedlby z przestepca w koalicje. i co? i gowno. wiecej wymieniac mi sie nie chce bo za duzo bym pisal. ludzie od pol roku nic nie zrobiliscie! to tez wina PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 09:50 Gość portalu: giertych napisał(a): > no to masz: > - obiecany w kampanii koniec z przestepcami w sejmie. tymczasem jeden z nich > jest wicepremierem Re: Zapewne ma Pan na myśli Pana Leppera. Otóż Wicepremier Lepper nie jest ani bandytą, ani przestępcą w słowa tego stricto. Jest skazany za wysypywanie zboża na tory. Trzeba się zastanowić kto go sądził i w czyim interesie działał Pan Lepper. Uogólnianie i sprowadzenia do wspólnego mianownika nie jest dobrym rozwiązaniem. Pozatym Pan Lepper znalazł się w Rządzie za sprawą PO (PO nie przystąpiła do koalicji). Gdyby Pan Lepper był przestępcą na szkodę Państwa (tak jak wielu innych komuniuchów) to rozumiem, ale przestępca w obronie rolników i ich interesów, to chyba coć innego. Gość portalu: giertych napisał(a): > - idea taniego panstwa - tymczasem administracja najwieksza od lat Nie jest zapewne Panu obce, że bilans sporządza się nie ad hoc, ale za pewien okres rozrachunkowy. Pozwólmy Rządowi zbilansowć budżet a potem go rozliczajmy. Krzyczenie na wyrost jest propagandowym chwytem destabilizacyjnym. Gość portalu: giertych napisał(a): > - odgorne przydzielenie wojewody lodzi z lublina, zupelnie niekompetentnej, Re: Trudno mi jest się ustosunkować (zapewnie tak jak i Panu) co do kompetencji powołanej osoby. Zeby mówić o czyjejś kompetencji trzeba tą osobę dobrze znać. Jeżeli natomiast osoba ta została powołana ze złamaniem prawa - to należy skierować tą sprawę do czynników kompetentnych. Ferowanie osądów na wyrost i to w dodatku stronniczych jest moim zdaniem zagrywką poniżej pasa. Gość portalu: giertych napisał(a): > - pokazywanie sie w radiu maryja - zenada ludzie zenada. (prosze nie lepiej > ripostuj o rownosci mediow) Nie za bardzo Pana rozumiem czym gorsze jest Radio Maryja czy Telewizja Trwam o innych mediów? Ja nie posługuję się zasłyszeniami i oglądam w/w programy na równi z innymi mediami i nie widzę żadnych merytorycznych dysproporcji. Jeśli ma Pan jakieś uprzedzenia poza merytorycznymi, to jest to przejaw wrogości na wyrost. Gość portalu: giertych napisał(a): > - a propos rownosci mediow - vide pakt stabilizacyjny Re: Pakt stabilizacyjny był parafowany, a nie podpisany przy udziale Telewizji Trwam, a to jest poważna różnica. To media, które w tym okresie przybrały od samego początku napastliwą pozycję wobec Rządu rozpętały burzę w szklance wody. Tym bardziej było to nie na rękę tym mediom które prowadziły permanentnę walkę z ukierunkowaniem na wyniszczenie Telewizji Trwam. Zeby ten wątek zrozumieć, to trzeba dogłębnie przeanalizować układ sił w mediach na polskim rynku i uświadomić sobie kto za tymi mediami stoi i jakie kierunki polityczne reprezentuje. Plurealizm polityczny jest wskazany jak w każdym demokratycznym państwie, ale za konkretnymi opcjami politycznymi stoją konkretne prywatne interesy ludzi nie zawsze uczciwych. Gość portalu: giertych napisał(a > - giertych ministrem, wszyscy wiedza jakie poglady ma giertych i jakim > oszolomem jest > - wiechecki nastepny kwiatek Re: Nie będę się wypowiadał co do kompetencji i osoby Pana Gierycha. Jest w koalicji bo został w nią wepchnięty przez PO (patrz j.w.) PO nie mogąc osiągnąć zmierzonych celów (moja przypowieść: możliwości zablokowania działań oczyszczających życie polityczno-gospdarcze na poziomie sobie wygodnym) wiedziła, że dla Rządu pozostanie jedyna alternatywa takiej koalicji. Czy jest to wymarzony układ polityczny - nie wiem, ale jest taki jaki stworzyła PO. Rząd musi mieć możliwość rządzenia i musi mieć odpowiednie zaplecze do przeprowadzania odpowiednich reform. Kpienie przez PO-wców z takiego układu do którego sama się przysłużyła jest poprostu nieuczciwe i widoczne dla wszystkich. Powiem Panu szczerze, że darzyłem dużym szacunkiem Pana Tuska i Rokitę i z ubolewaniem patrzyłem jak ulegają erozji w oczach moich i moich znajomych. Gość portalu: giertych napisał(a): > - wszelkie wpadki pis tlumaczone tandetnymi sloganami 'wsciekly > atak' 'nieuprawniona krytyka' 'oczywista nieprawda' 'jestes z ukladu - a my go > zwalczymy' Re: Nie można zaprzeczyć, że bezpodstawne ataki były wściekłe i na kżdym froncie mediów. powoli to się zmienia i dzięki Bogu. Trudno jest rządzić gdy jest się bezpodstwnie opluwanym. Ciekawe jak Pan by się czuł i jak sprawnie by działał, gdy byli by na Pana napuszczani dziennikarze broniący interesów swoich pracodawców. PiS na nikogo się nie obrażał (w przeciwieństwie do PO), dementował i tłumaczył. Czy nie widzi Pan różnicy w sposobie wysławiania się Rządu? Czy nie widzi Pan kto jest wściekły i atakujący, a kto jest merytoryczny, konsekwentny i systematycznie realizujący swoje postulaty? Czy nie widzi Pan dziwnej zbieżności eskalacji strajku lekarzy i pielęgniarek mimo, że obietnice Rządu mówiły o jesiennych podwyżkach? Czyż nie dziwnym jest gdy Rząd wygospodarował odpowienie środki, to pojawiła się bezpośrednia riposta Pana Rokity, że nie pozwoli by z podatków finansować służbę zdrowia? A niby z czegao by Pan Rokita znalazł pieniądze - może z własnego konta? To jest właśnie demagogia i podsycanie, to jest właśnie przeszkadzanie w spokojnym i konsekwentnym rządzeniu. Gość portalu: giertych napisał(a): > czarno. spoko ale inwestorzy sie wycofuja powoli. rzady z lepperem i giertychem > > czyli prymitywami krytykujacymi UE nie napawaja optymistycznie do inwestowania > w polsce. a to ma konsekwencje. > - aha jeszcze, lodzka strefa ekonomiczna - zmienil sie prezes na pisowskiego, i.... Re: O Unii Europejskiej można ba dyskutować w nieskończonoćć. Zapewne nie w naszym pokoleniu, ale wszystkie patologie UE wyjdą na jaw. Nie jest to twór wymarzony, ale tak jak i różne koalicje musi być akceptowany dla różnych celów. Załamanie gospodarcze dotyka większoćć świata, więc i musi mieć odbicie i w gospodarce Polski. Tłumaczenie tego rządami PiS jest naiwne. PO także by nie dokonała żdnego cudu jedynie wzięła by w obronę bogatych a biednych zostawiła by na pastwę losu. Media były ba cicho, bo interesiki kwitły by dalej, inwestorzy z szarej i bardziej ciemnej sfery czuli by się dobrze, a biedni siedzieli by i umierali cicho bo nie mieli by swoich mediów by pokazać swoją krzywdę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:46 A.S to charakterystyczna armia obecnego rządu idealnie broni obecnego UKŁADU i jego wszelakich zagrywek przytym tłumacząc się swoją wysoką kompetencja której jednak nie chce ujawnić przy tym jest zupełnie nie zdolny do jakiej kolwiek merytorycznej konwersacji jeśli się z nim nie zgadzasz to jesteś liberałem/komunistą, chwalisz bliżej nieokreslone układy lub do nich należysz, krytykujesz nie znając osobiście postaci politycznych (co wydaje mi się dość trudne) > Re: Zapewne ma Pan na myśli Pana Leppera. Otóż Wicepremier Lepper nie jest ani > bandytą, ani przestępcą w słowa tego stricto... Trzeba się zastanowić kto go > sądził i w czyim interesie działał ... jest i bandytą i przestępcą został skazany za konkretne przewinienia pozatym nie ma predyspozycji do bycia przedstawicielem ani żadnych do tego umijętności, jest niekulturalny i arogancki "jak można zgwałcić prostytutkę hehehe", źle przedstawia wizerunek choćby mnie jako polaka - ciekaw jestem ile osób jest w stanie zaaprobować Leppera na tym stanowisku? > Pozatym Pan Lepper znalazł się w Rządzie za sprawą PO to czysty przejaw wszech obecnego usprawiedliwania swoich nieudolności i przytym bezwględna nieuzasadniona krytyka innych partii "-a czemu zrobiliście/niezrobiliśiie tego czy tego... -bo to wina PO" > PO nie przystąpiła do koalicji bo PiS nie absorbował żadnej z proponowanych przez PO przemian, a te z którymi się zgadzał sam kierowali do rozpatrzenia jako swoje by ewentualnie spobie przypisać zasługi (licząc że PO poprze niemal swój program ale jednak skierowany jako ustawa PiSu) > Pozwólmy Rządowi zbilansowć budżet a potem go rozliczajmy. chyba lepiej jest przeciwdziałać niż leczyć, stąd kontrola partii opozycyjnych nad ciągle mnożącymi się ministerstwami jak objaw dziwnych układów za kurtyną dopuszczanych sie przez PiS (ja ci dam ministra edukacji a ty nie bedziesz krytykował moich totalitarnych zapedów) > Czy nie widzi Pan dziwnej zbieżności eskalacji strajku lekarzy i pielęgniarek > mimo, że obietnice Rządu mówiły o jesiennych podwyżkach? mówiły o bliżej nieokrślonej podwyżce na która pieniądze miały by się wziąść z nie dokońca pewnego wzrostu gospodarczego, a nie o to chodziło medykom tylko o pełną politykę poprawy w służbie zdrowia oczywiście ruch lekarzy którzy mają już dość rządu który sporo obiecywał a jedyne czym się zajmuje to wiecznymi oskarzeniami o blokowanie ich pracy też był "zorganizowany prze układ" > Czyż nie dziwnym jest gdy Rząd wygospodarował odpowienie środki, to pojawiła > się bezpośrednia riposta Pana Rokity, że nie pozwoli by z podatków finansować > służbę zdrowia? bo poprawa służby zdrowia powinna opierać się na zmianie polityki ubezpieczeniowej a nie na podwyżce podatków > Czy jest to wymarzony układ polityczny - nie wiem, ale jest taki jaki > stworzyła PO. nie PO tylko PiS PO widząc do czego dązy PiS (koalicja z samoobroną i lprem) wielokrotnie próbował ponowić rozmowy i szedł na ustepstwa obiecująć że poprze wiekszość postulatów PiSu - niestety panowie kaczyńscy nie byli w stanie zawiązać merytorycznej rozmowy z partiami "liberalnymi" za to nie mieli skrupułów pertraktować (stołkami) z populistami > Rząd musi mieć możliwość rządzenia i musi mieć odpowiednie > zaplecze do przeprowadzania odpowiednich reform. rzad od poczatku ma takie możliwości lecz niechetnie z nich korzysta > Ferowanie osądów na wyrost i to w dodatku stronniczych jest moim zdaniem > zagrywką poniżej pasa. a co jak nie "ferowaniem osądów na wyrost" robi pan rzucając wieczne osądy na PO? > Powiem Panu szczerze, że darzyłem dużym szacunkiem Pana Tuska i Rokitę i z > ubolewaniem patrzyłem jak ulegają erozji w oczach moich i moich znajomych. czysta socjotechniczna zagrywka z pana strony! > Nie za bardzo Pana rozumiem czym gorsze jest Radio Maryja czy Telewizja Trwam > innych mediów? PiS ewidentnie wskazuje że nie jest gorsze a lepsze > ...ale za konkretnymi opcjami politycznymi stoją > konkretne prywatne interesy ludzi nie zawsze uczciwych. tu się zgodze: za żadem PiS stoją prywatne interesy ojca prowadzącego wiem że wszystko co napisałem i tak pana nie przekona jest pan widzocznie za bardzo związany z jedna opcją polityczną by móc obiektywnie spojrzeć na niektóre sprawy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:12 dodam jeszcze: PiS to rząd którego głównym celem jest walka z bliżej nieokreslonym UKŁADEM, jest to poparte czymś na wzór 'wizii lokalnej' gdzie członkowie dowiadywali się oczekiwań społeczeństwa - zastosowane jako głęboka reklama umożliwiająca dostanie się na tak wysokie stanowiska jakie posiadają obecnie natomiast wysoce martwi mnie brak szukania poparcia tej partii u osób z wysokim wykształceniem oraz studentów - ludzi świadomych nie ulegających trędom i modom (w tym politycznym) jest to róznież rząd bezwarunkowej krytyki jakiego kolwiek objawu opozycji w parlamencie, zupełnie niezdolny do rządzenia (wskazuje to bark jakiej kolwiek ustawy w ciągu ostatniego półrocza) ale ciesze się że ten ogólnopolski kongres odbedzie się właśnie w łodzi gdyż głęboko wierze że przydzieli większe środki chcąc zdobyć wieksze poparcie w naszym regionie bedzie miał on także osobistego doswiadczenia czym są skutki bezustannego podbierania funduszy przez warszawe objawiające się 'zapuszczeniem' innych regionów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 12:25 Gość portalu: jan napisał(a): > dodam jeszcze: > > PiS to rząd którego głównym celem jest walka z bliżej nieokreslonym UKŁADEM, > jest to poparte czymś na wzór 'wizii lokalnej' gdzie członkowie dowiadywali się > oczekiwań społeczeństwa - zastosowane jako głęboka reklama umożliwiająca > dostanie się na tak wysokie stanowiska jakie posiadają obecnie natomiast wysoce > martwi mnie brak szukania poparcia tej partii u osób z wysokim wykształceniem > oraz studentów - ludzi świadomych nie ulegających trędom i modom (w tym polityc > znym) > > jest to róznież rząd bezwarunkowej krytyki jakiego kolwiek objawu opozycji w > parlamencie, zupełnie niezdolny do rządzenia (wskazuje to bark jakiej kolwiek > ustawy w ciągu ostatniego półrocza) > > ale ciesze się że ten ogólnopolski kongres odbedzie się właśnie w łodzi gdyż > głęboko wierze że przydzieli większe środki chcąc zdobyć wieksze poparcie w > naszym regionie > bedzie miał on także osobistego doswiadczenia czym są skutki bezustannego > podbierania funduszy przez warszawe objawiające się 'zapuszczeniem' innych regi > onów Re. PiS nie szuka poparcia u ludzi z wysokim wykształceniem oraz studentów z prostej racji - wychodzi z założenia, że człowiek wykształcony powinien sam wyciągać należyte wnioski. Jeśli wyciąga błędne to już jego sprawa, bo ludzie Ci przewżnie są tak okopani w swych przekonaniach, że stratą czasu było by przekonywanie, że nie mają racji. Ludzie tacy przeważnie zmieniają zdanie kiedy następuje zderzenie ich przekonań z rzeczywistością. Autopsja jest dla nich niepodważalnym argumentem do zmiany przekonań. Gdyby PiS nie był przekonany o słuszności swoich poczynań starał by się o pozyskiwanie tych ludzi. Czas pozyska przekonania tych którzy w pędzie uznali PO za jedynie słuszną partię ludzi wykształconych. Tak im wmówiono i tak trwają na razie w tym przekonaniu bo inaczej nie wypada wobec kolegów, a nóż mogą tak odmiennie myślącego profesora uznać za nieuka lub ciemniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:34 >Tak im wmówiono i tak trwają na razie w tym przekonaniu >bo inaczej nie wypada wobec kolegów, a nóż mogą tak odmiennie myślącego >profesora uznać za nieuka lub ciemniaka. BIG LOL :) właśnie sam pan zaprzeczył temu co kilka zdań pan sam napisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 12:54 Gość portalu: jan napisał(a): > >Tak im wmówiono i tak trwają na razie w tym przekonaniu > >bo inaczej nie wypada wobec kolegów, a nóż mogą tak odmiennie myślącego > >profesora uznać za nieuka lub ciemniaka. > > BIG LOL :) > > właśnie sam pan zaprzeczył temu co kilka zdań pan sam napisał Re: Niby czemu zaprzeczyłem??????????????????????? Temu że wielu ludzi po studiach w wyniku swej niesamodzielności w myśleniu i niekompetencji boi się wychylać poza otoczenie????? A mało jest takich ludzi siedzących po uniwersytetach - robiących psełdo kariery zawodowe pisząc prace naukowe nikomu nie potrzebne, po to tylko by się habilitować? Tacy ludzie się nie wychylą poza otoczenie bo a nóż mogła by ich kariera zostać zachwiana. A student oficjalnie wyjdzie poza pogląd profesora PO.? Takie zależności w środowisku ludzi wykształconych istnieje od postkomuny. Ludzie którzy w/g narzucenia PO reprezentują PiS nie mają takich dylematów - przeważnie są to ludzie skrzywdzeni i bez perspektyw. Takich perspektyw na poprawę życia nie daje im PO, bo ona w pierwszej kolejności będzie dbła o interesy przedsiębiorców ktśrzy w/g teorii PO jak się będą bogacić, to będą tworzyć miejsca pracy. Zapewniam Pana, że przedsiębiorca zadba o 6zainwestowanie tych pieniędzy w swój komfort życia, zwiększony rozwój wyciśnie z pracowników przy tej samej liczbie miejsc pracy. Drog do rozwoju Polski leży poprzez stworzenie właściwych warunków rozwoju ludzi dziesiaj zepchniętych na margines gospodarki. Oni też mogą staś się drobnymi przedsiębiorcami i znając swój nieodległy los prędzej zadbają o miejsca pracy dlo sobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 15:50 > w/g teorii PO jak się będą bogacić, to będą > tworzyć miejsca pracy. NIEEE beda się bogadzic jak bedą tworzyć miejsca pracy, nie odwrotnie to jest właśnie gospodarka WOLNORYNKOWA i ty się śmiesz nazywac inteligentem?! ...jak beda tworzyc miejsca pracy to społeczeństwo bedzie się bogacić, to ludzie bedą mieli większy wybór pracy, nie bedą musieli o nią rzebrać, będą wybierać tą lepiej płatną to i pensje będą rosnąć itd itp najlepiej zabrać menegerom kase na beciki dla patologicznych rodzin - bravo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 16:28 Gość portalu: jan napisał(a): > > w/g teorii PO jak się będą bogacić, to będą > > tworzyć miejsca pracy. > > NIEEE > beda się bogadzic jak bedą tworzyć miejsca pracy, nie odwrotnie > to jest właśnie gospodarka WOLNORYNKOWA > i ty się śmiesz nazywac inteligentem?! Re: Nie przekręcaj PO powiedziała, że w miarę bogacenia się przedsiębiorców, będą oni tworzyli miejsca pracy by dalej się bogacić. jak by się nie odwracać, sedno jest takie samo Współcześni przedsiębiorcy niechętnie tworzą nowe miejsca pracy (nie miej złudzeń) wolą podnosić wydajność pracy poprzez automatyzację i poprzez nadgodziny już zatrudnionych. Jak byś miał o tym choć odrobinę pojęcia to byś nie chwytał się przekręcania, a rozumiał skróty myślowe i nie obrażał ludzi mających więcej wiedzy od Ciebie. Na studiach jeszcze wiele się nauczysz jak trafisz na dobrych nauczycieli. Gość portalu: jan napisał(a): > bedą mieli większy wybór pracy, nie bedą musieli o nią rzebrać, będą wybierać t > ą > lepiej płatną to i pensje będą rosnąć itd itp Re Akademickie mrzonki Mrzonki Panie kolego. Te czasy minęły około 10 lat temu już tu na zachodzie. Teraz od ponad dwóch lat jest jazda w dół z płacami i cenami. Obniża się ceny by cokolwiek sprzedać i mieć jakikolwiek dochód, potem próbuje się obniżyć koszty poprzez zwolnienia pracowników i wumuszanie większej wydajności od tych co pozostali. Ci co zostali zwolnieni uszczuplają rynek z popytu, więc ceny znowu w dół.... itd. Odwrotna spirala koniunkturalna, ciekawe zjawisko i trochę już nieprzewidywalne. Gość portalu: jan napisał(a): najlepiej zabrać menegerom kase na beciki dla patologicznych rodzin - bravo Re: I znów kademicki błąd. Patologia rodzi się z biedy i niedostatku. Wiele rozwiniętych państw płaci młodym ludziom pieniądze większe niż zasiłki, ba zapobiegać patologiom. Proste by nie wyrżnęli w pień manager'ów. Dziwne ale prawdziwe. Bieda ma swoje prawa i tym tródniej jest ją odwrócić im większy zakres obejmuje. PiS nie chce zabierać managerom, ale nie chce by pozostawiano ludzi w potrzebie w myśl twardego kapitalizmu bez pomocy. Takie pozostwianie ludzi zdanych na wegetację, jest po pierwsze nie humanitarne, po drugie rodzi przestępczość. Co Pan woli, żeby ukradli Panu radio z samochodu, lub koła, lub urwali lusterko, czy jako przedsiębiorca woli Pan zapłacić kilka złoty (tzw. ubezpieczenia w postaci ułamka procentu podatku). Alternatywy nie ma i zanim nie zacznie rozwijać się gospodarka (a tego nie uczyni nikt za dotknięciem różdzki nawet PO) to dla właściwego funkcjonowania społeczeństwa bieda musi być wspomagana przez ludzi zasobniejszych i to nie w stopniu symbolicznym ale w stopniu wystarczającym do życia) Pozdrawiam - śmieszny w/g Pana jana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KH Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.devs.futuro.pl 29.05.06, 22:38 Dawanie ludziom pieniędzy za nic niezwykle demoralizuje. Świetny sposób na zniszczenie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 18:35 Gość portalu: jan napisał(a): i ty się śmiesz nazywac inteligentem?! > > ...jak beda tworzyc miejsca pracy to społeczeństwo bedzie się bogacić, to ludzi > e > bedą mieli większy wybór pracy, nie bedą musieli o nią rzebrać, będą wybierać t Re. Pan jako Inteligent i student powinien jednak wiedzieć, że żebrać pisze się przez samo "ż" a nie tak jak Inteligent pisze przez "rz". To taka mała dygresja wyznacznikowa i typowa dla wielu wysoko wykształconych osobników z pod godła PO. Ja jestem skromnie niestety wykształcony mam tylko doktorat który zapewnie się nie liczy bo zrobiony na Zachodzie i pracuję jako skromny właściciel firmy reklamowej więc zapewne obce mi są zasady wolnorynkowe. Pozdrawiam studenta i proponuję więcej pracy nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 18:56 Gość portalu: jan napisał(a): > bedą mieli większy wybór pracy, nie bedą musieli o nią rzebrać, będą wybi > erać Re: jeszcze jedna mała dopowiedź: W kapitaliźmie bezrobocie zawsze istnieje - jet przypisane do systemu i zapewniam Pana Panie janie, że nie przebiera się w ofertach tak jak sobie Pan wyobraża, to pracodawcy przebierają bo system kapitalistyczny jest pisany pod nich. Przebierać Pan może w pracach niskopłatnych albo w takich których rodzimi pracownicy wykonywać nie chcą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:25 > To taka mała dygresja wyznacznikowa i typowa dla wielu wysoko wykształconych > osobników z pod godła PO. jako stódęt hyba nie mogem być jórz wykształcony ;) zresztą nigdy nie przywiązywałem się pod żadne 'godło' mówie tylko że bliższa jest mi polityka "przedewszystkim nie szkodzić" > Ja jestem skromnie niestety wykształcony mam tylko doktorat który zapewnie się > nie liczy bo zrobiony na Zachodzie i pracuję jako skromny właściciel firmy > reklamowej więc zapewne obce mi są zasady wolnorynkowe. a gdzie pan jaśnie doktor płaci podatki?? ;] > pracuję jako skromny właściciel firmy reklamowej więc nie obca jest ci propaganda jaką mieliśmy możliwość doświadczyć... ;] a tak przy okazji: kto był pana ostatnim zleceniodawcą, he?! ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 19:38 >Gość portalu: jan napisał(a): a gdzie pan jaśnie doktor płaci podatki?? ;] > > > pracuję jako skromny właściciel firmy reklamowej > > więc nie obca jest ci propaganda jaką mieliśmy możliwość doświadczyć... ;] > a tak przy okazji: kto był pana ostatnim zleceniodawcą, he?! ;] Re Ciekawość to pierwszy stopień do piekła mój drogi Panie janie, ale by zaspokoić Pażski niepokój podzielę się z Panem, że z niemieckiej firmy podatki płcę w Niemczech a i zlecenia wykonuję nie dla Polski, natomiast od jesieni będę pracował dla Polski siłami Polskiej firmy. Serdecznie zapraszam do korzystania z moich usług. Ostatniego zleceniodawcę pozostawię nieujawnionego - poprostu dyskrecja firmy, mogę jednak powiedzieć, że była to kosmetyczna firma z Francji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:02 > natomiast od jesieni > będę pracował dla Polski siłami Polskiej firmy. niezmiernie i z całego serca cieszę się że bedzie miał pan teraz pełną możliwość dofinansowywania pańskiej ulubionej partii swoimi mam nadzieje jak najwiekszymi podatkami (swojego czasu samoobrona obecnie koalicjan pis chciała 50% podatku dla najbogatszych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 20:20 Gość portalu: jan napisał(a): > > natomiast od jesieni > > będę pracował dla Polski siłami Polskiej firmy. > > niezmiernie i z całego serca cieszę się że bedzie miał pan teraz pełną możliwoś > ć > dofinansowywania pańskiej ulubionej partii swoimi mam nadzieje jak najwiekszymi > podatkami (swojego czasu samoobrona obecnie koalicjan pis chciała 50% podatku > dla najbogatszych) Re: Zmartwię Pana, nie należę do najbogtszych, więc i 50% próg mnie nie obejmie. Pracuję nie tyle dla zysku, bardziej dla spełnienia i dość często jako tania usługa prawie, że po kosztach dla tych których nie stać na profesjonalną usługę wykonywaną przez tych dla których zysk przesłania wszystko. Trudno uwierzyć? No właśnie nie dla wszystkich czynienie czegoś dobrego bezinteresownie dla innych nie mieści się w głowie. Kłaniam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenit Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:39 i to ma być szpan to posłuchaj tego: osobiscie znam św mikołaja i kto tu jest lepszy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 21:14 Gość portalu: zenit napisał(a): > i to ma być szpan > > to posłuchaj tego: > osobiscie znam św mikołaja > i kto tu jest lepszy?? Re. Nie mam przed kim i po co szpanować więc bynajmniej jest dla mnie obojętne jak Pan to odbiera. Fakt św. Mikołaj wspaniała postać i zapewne byłby lepszy gdybym śmiał z nim konkurować. Właśnie wilu ludzi wiele spraw rozpatruje pod względem konkurowania lub zysku. Trudno mi to w dwóch słowach wytłumaczyć,ale są dwa światy ludzi i w każdym z tych światów rządzą inne priorytety wartości. Te dwa światy się nie rozumieją i być może jest i tak między PO i PiS. ??????????? - kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenit Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 21:32 ...są dwa światy ludzi i w każdym z tych światów... a co na to twój lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 21:44 Gość portalu: zenit napisał(a): > ...są dwa światy ludzi i w każdym z tych światów... > > a co na to twój lekarz Re oprócz dwóch światów są jeszcze ludzie prymitywni i lotni - jedni z nich nie rozróżniają pewnch skrótów myślowych jest to dla nich za trudne. Do jakiej kategorii się Pan zalicza niech sobie Pan sam odpowie. Wspóczuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.uni.lodz.pl 24.05.06, 15:11 Przestań się, człowieku, ośmieszać. Nie wiem, skąd Ci się ubzdurało, że prześmiewcze określenie partii politycznej narusza Twoje dobra osobiste? Jakie? Skąd Ci przyszło do głowy, że dobre imię partii politycznej (w przypadku "PiSuauru", jak się go tu nazywa - to oksymoron) stanowi dobro osobiste jej członka czy sympatyka? Od kogo się uczyłeś prawa cywilnego - od Ziobry? A jeśli ja nazwę np. markę fiat marką "fiut" - to jako użytkownik auta tej marki będziesz domagał się ochrony Twoich dóbr osobistych? Czy to Ty jesteś samochodem albo wytwórcą? Czy to Ty jesteś partią polityczną? Skoro nie, to czemu opowiadasz kocopoły, że nazwanie PiSuaru PiSuarem jest naruszeniem Twoich dóbr osobistych? Robisz sobie żarty, czy naprawdę jesteś aż takim ignorantem? Z prawicowcami i katolami rozmawia się o prawie jak ze ślepym o kolorach. Znają je głównie ze słyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: 213.17.170.* 24.05.06, 08:28 PiS nie chcemy was tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 08:31 Gość portalu: Ingo napisał(a): > PiS nie chcemy was tutaj Nie chcemy to zbyt ogólne - kto nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukszpan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 24.05.06, 08:44 ja, caly uniwersytet lodzki, moja rodzina, moje osiedle i spokojnie moge powiedziec za innych ze wiekszosc lodzi. tak samo jak wiekszosc innych duzych miast w ktorych kaczynski przegral wybory [np kochana stolica] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 10:00 Gość portalu: bukszpan napisał(a): > ja, caly uniwersytet lodzki, moja rodzina, moje osiedle i spokojnie moge > powiedziec za innych ze wiekszosc lodzi. tak samo jak wiekszosc innych duzych > miast w ktorych kaczynski przegral wybory [np kochana stolica] Re. Oj, to jak to się stało, że nie rządzicie? - pewnie jakiś spisek Kaczyńskich To rzeczywiście tragiczne - muszę tylko Panu współczuć Dziwi mnie tylko fakt, że skoro PO jest partią ludzi inteligentnych i wykształconych a PiS partią ludzi ciemnych zacofanych i prymitywnych, to czemu ludzie z PO i przeciwnicy PIS-u używają języka który nie przystoi ludziom na poziomie. Czy gdyby Pan miał przypadkowo na nazwisko Pisowski i mówiono by na Pana Pisuar, to byłby pan zadowolony i powiedział że to tylko deszcz na Pana pada? Oprócz ludzi którzy umieli okopać się w ukłdach by zapewnić sobie ekonomiczne trwanie, są ludzie którzy cierpią nędzę dzieki takim układom i niesprawiedliwości. Jak będzie Pan łaskaw pomyśleć o nich i wczuć się w ich los, to może bliższe będzie Panu działanie PiS-u a nie krzyczenie PO i wzywanie do anatrchii. Nawoływanie do nieposłuszeństwa obywatelskiego, to jest nic innego jak nawoływanie do anarchii. Podobno PO szła w tym samym kierunku co PiS? - Oj mam poważne wątpliwości w czyim interesie tak zagorzale walczą posówając się do nawoławania do anarchii Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giertych Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.05.06, 10:32 > Re: Zapewne ma Pan na myśli Pana Leppera. Otóż Wicepremier Lepper nie jest ani bandytą, ani przestępcą w słowa tego stricto. Jest skazany za wysypywanie zboża na tory. wiesz, mnie raczej nie obchodzi za co on jest skazany. moze byc nawet skazany za sikanie w miejscu publicznym albo picie alkoholu w takowym. ma wyrok w zawieszeniu, oczywiscie konstytucja nie zabrania miec wicepremiera z wyrokami, dlaczego? otoz dlateego ze jej tworcy nigdy nie pomysleli, ze ktos z wyrokami moglby kiedykolwiek zostac wiceministrem itp. to ma byc ta slynna ODNOWA MORALNA wg pis? jesli tak to chociazby z pobodek moralnych i etycznych lepper nie powinien wchodzic do rzadu. i to nie wina PO tylko wina pis ze sie nie umial dogadac. za wielka wladze chcial miec. na szczescie to nie bialorus i tu mamy demokracje > Trzeba się zastanowić kto go sądził i w czyim interesie działał Pan Lepper nie nie, ma wyrok to dzialal niezgodnie z prawem. koniec kropka. wiesz ja tez bedac napadniety bronilem sie w samoobronie i dotkliwie pobilem napastnika. robilem to w swoim dobrze zrozumianym interesie. i co? mam wyrok za ciezkie pobicie (przykladowo oczywiscie). > Gdyby Pan Lepper był przestępcą na szkodę Państwa a nie jest? szkodzi dobremu wizerunkowi kraju. > Pozwólmy Rządowi zbilansowć budżet a potem go rozliczajmy. Krzyczenie na wyrost jest propagandowym chwytem destabilizacyjnym no ja nie krzycze na wyrost tylko stwierdzam suche fakty ;] > Re: Trudno mi jest się ustosunkować (zapewnie tak jak i Panu) co do kompetencji powołanej osoby. Zeby mówić o czyjejś kompetencji trzeba tą osobę dobrze znać. nie trudno. spytaj mieszkancow lublina co o niej mysla :> > Ferowanie osądów na wyrost i to w dodatku stronniczych jest moim zdaniem zagrywką poniżej pasa. mieszkam tu. mam prawo bys stronniczy. chce lodzianina a nie niewiadomo kogo. > Nie za bardzo Pana rozumiem czym gorsze jest Radio Maryja czy Telewizja Trwam o innych mediów? w czym? totalny brak obiektywizmu i chora propaganda. doprawdy az dziw bierze ze sa ludzie [oprocz widzow miedow rydzyka] ktorzy tego nie widza. proponuje troche dokumentow o rydzyku i jego imperium poogladac. a nie, przeciez to jest stronniczo zmontowane no tak zapomnialem :> > Ja nie posługuję się zasłyszeniami i oglądam w/w programy na równi z innymi mediami i nie widzę żadnych merytorycznych dysproporcji. to chyba bardzo malo pan oglada :> mediow innych niz rydzyka. roznica jest kolosalna. > Re: Pakt stabilizacyjny był parafowany, a nie podpisany przy udziale Telewizji Trwam, a to jest poważna różnica co to za roznica? > Re: Nie będę się wypowiadał co do kompetencji i osoby Pana Gierycha. Jest w koalicji bo został w nią wepchnięty przez PO (patrz j.w.) nie. jest w koalicji bo pis nie umie sie dogadac z po - to nie wina po tylko pisu. ha. > Re: Nie można zaprzeczyć, że bezpodstawne ataki były wściekłe i na kżdym froncie mediów. powoli to się zmienia i dzięki Bogu. na boga to jest polityka, opozycja jest od tego zeby krytykowac rzad. ludzie na jakim wy swiecie zyjecie > Trudno jest rządzić gdy jest się bezpodstwnie opluwanym. bezpodstawnie? przyklady. > Ciekawe jak Pan by się czuł i jak sprawnie by działał, gdy byli by na Pana napuszczani dziennikarze broniący interesów swoich pracodawców. prosze zapytac dziennikarz TV Trwam i naszego dziennika :> > PiS na nikogo się nie obrażał (w przeciwieństwie do PO), dementował i tłumaczył.. jak to nie? lumpenliberal, lzeelity to moj wymysl? moglbym wiele przykladow podac... sprawe trybunalu konstytucyjnego pozostawiam bez komentarza bo to jak sie o tym wypowiada kaczynski wola o pomste do nieba. ty napewno nie dzialasz na zlecenie rzadow pis na tym forum? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giertych Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.05.06, 10:33 heh nie tu odpowiedzialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 12:00 Gość portalu: giertych napisał(a): > > Re: Zapewne ma Pan na myśli Pana Leppera. Otóż Wicepremier Lepper nie jes > t > ani > bandytą, ani przestępcą w słowa tego stricto. Jest skazany za wysypywanie zboża > > na tory. > > wiesz, mnie raczej nie obchodzi za co on jest skazany. moze byc nawet skazany > za sikanie w miejscu publicznym albo picie alkoholu w takowym. ma wyrok w > zawieszeniu, oczywiscie konstytucja nie zabrania miec wicepremiera z wyrokami, > dlaczego? otoz dlateego ze jej tworcy nigdy nie pomysleli, ze ktos z wyrokami > moglby kiedykolwiek zostac wiceministrem itp. to ma byc ta slynna ODNOWA > MORALNA wg pis? jesli tak to chociazby z pobodek moralnych i etycznych lepper > nie powinien wchodzic do rzadu. i to nie wina PO tylko wina pis ze sie nie > umial dogadac. za wielka wladze chcial miec. na szczescie to nie bialorus i tu > mamy demokracje > Re: No właśnie nie obchodzi Pana kto co za co. To jest różnica pomiędzy analizowaniem a ślepym opiniowaniem. Proszę wziąć pod uwagę, że wymiar sprawiedliwości jest obsadzony przez takich a nie innych ludzi byłej nomenklatury. Właśnie ci ludzie burzą się teraz przeciw porządkom które zaprowadza min Ziobro. > > > Trzeba się zastanowić kto go sądził i w czyim interesie działał Pan > Lepper > > nie nie, ma wyrok to dzialal niezgodnie z prawem. koniec kropka. wiesz ja tez > bedac napadniety bronilem sie w samoobronie i dotkliwie pobilem napastnika. > robilem to w swoim dobrze zrozumianym interesie. i co? mam wyrok za ciezkie > pobicie (przykladowo oczywiscie). > Re: Właśnie dzięki PiS pański wyrok za obronę konieczną ma aspekty moralne i zmiany jakie są wprowadzane mają na celu uniknięcie w przyszłości tak niesprawiedliwych wyroków. Niech Pan się zastanowi, że ze swoim wyrokiem gdyby pracodawca podchodził do niego bezkrytycznie nie dostał by Pan nigdzie pracy. Gdy jednak pracodawca będzie podchodził moralnie do tego wyroku potraktuje Pana zupełnie inaczej. Proszę się nad tym zastanowić. > > Gdyby Pan Lepper był przestępcą na szkodę Państwa > > a nie jest? szkodzi dobremu wizerunkowi kraju. > Re: to w Pańskim mniemaniu szkodzi wizerunkowi i szkodzić będzie tym bardziej im my Polacy nie zrozumiemy, że nasze sprawy wewnętrzne są sprawą wewnętrzną. My sami tworzymy wizerunek Polski. Trudno mi było to zrozumieć, gdy usłyszałem, że Pan Prezydent Lech Kaczyński poprze kandydaturę Aleksandra Kwaśniewskiego do instytucji międzynarodowej - wzbudziło to u mnie niesmak, do czasu gdy nie przeanalizowałem, że sprawy wewnętrze jak odpowiedzialność pana Kwaśniewskiego za różne sprawy w kraju, są sprawą wewnętrzną nie mającą nic wspólnego z udzielanym poparciem. > > Pozwólmy Rządowi zbilansowć budżet a potem go rozliczajmy. > Krzyczenie na wyrost jest propagandowym chwytem destabilizacyjnym > > no ja nie krzycze na wyrost tylko stwierdzam suche fakty ;] > Re: myślę, że jeszcze jest za wcześnie na stwierdzanie suchych faktów, Rząd jest w fazie organizowanie i porządkowania struktur. > > Re: Trudno mi jest się ustosunkować (zapewnie tak jak i Panu) co do > kompetencji > powołanej osoby. Zeby mówić o czyjejś kompetencji trzeba tą osobę dobrze znać. > > nie trudno. spytaj mieszkancow lublina co o niej mysla :> Re: to zależy kogo się pyta i jaką odpowiedź chce się usłyszeć. Ale nie chcę się spierać i bronić kogoś kogo nie znam dostatecznie. > > > Ferowanie osądów na wyrost i to w dodatku stronniczych jest moim zdaniem > zagrywką poniżej pasa. > > mieszkam tu. mam prawo bys stronniczy. chce lodzianina a nie niewiadomo kogo. Re. Zrozumiałe, że przemawia przez Pana patriotyzm lokalny, le byś może ktoś z zewnątrz ma szanse działać w sposób nieskorumpowany z lokalnymi układami. Czy taką motywację wyboru brał Pan pod uwagę? Łódź jest miastem Millera i wystarczająco dużo pozostało po nim układzików. > > > Nie za bardzo Pana rozumiem czym gorsze jest Radio Maryja czy Telewizja T > rwam > o > innych mediów? > > w czym? totalny brak obiektywizmu i chora propaganda. doprawdy az dziw bierze > ze sa ludzie [oprocz widzow miedow rydzyka] ktorzy tego nie widza. proponuje > troche dokumentow o rydzyku i jego imperium poogladac. a nie, przeciez to jest > stronniczo zmontowane no tak zapomnialem :> > Re: Jeśli obiektywizmem jest to co przedstawia Polsat i TVN, to rzeczywiście istnieje pewna różnica, no może nie merytoryczna, ale w sposobie podawania. Dla informacji o. Rydzyk nigdy nie był za nic skazany, a pieniędzy na ratowanie stoczni nie zbierało Radio Maryja, tylko powołany komitet niezależny od o. Rydzyka. Prokuratura (nie talko teraz ale i za poprzednich rządów) badała wielokrotnie te sprawy i nie znalazła żadnych przesłanek do oskarżenia. Była oficjalna decyzja prokuratury, której w/w media z racji swoich interesów nigdy nie zdementowały. To jest właśnie obiektywizm komercjalnych mediów. Gdyby Pan oglądał TV Trwam, to widział by Pan jak sprawy się mają. (ale według Pana nie katolika zapewnie jest to manipulacja o. Rydzyka - gdyba był Pan katolikiem, to wiedział by Pan że katolikowi (prawziwemu) obce są takie praktyki. > > Ja nie posługuję się zasłyszeniami i oglądam w/w programy na równi z inny > mi > mediami i nie widzę żadnych merytorycznych dysproporcji. > > to chyba bardzo malo pan oglada :> mediow innych niz rydzyka. roznica jest > kolosalna. Re. Pewnie, że jest kolosalna różnica i w tonie wypowiedzi i w intencjach. Wystarczy posłuchać pana Lisa, Wojewódzkiego, czy Pani Olejnik. Ale ludziom przyjmującym informację bezkrytycznie i sensacjonalnie to odpowiada. Szkoda tylko że taka robota nie służy Polsce i interesom przeciętnego Polaka, ale to już inna sprawa. > > Re: Pakt stabilizacyjny był parafowany, a nie podpisany przy udziale > Telewizji > Trwam, a to jest poważna różnica > > co to za roznica? > Re. Jeśli nie zna Pan różnicy między parafowaniem a podpisaniem, to odsyłam Pana do protokołu dyplomatycznego. > > Re: Nie będę się wypowiadał co do kompetencji i osoby Pana Gierycha. > Jest w koalicji bo został w nią wepchnięty przez PO (patrz j.w.) > > nie. jest w koalicji bo pis nie umie sie dogadac z po - to nie wina po tylko > pisu. ha. > Re: to jak według Pana? - PiS po wygranych wyborach dla spełnienia zachcianek PO powinien pozbawić się władzy i oddać ją PO a samemu potem świecić oczami za nieudaną politykę i godzić się na bezkarność niektórych układów. To dopiero była by paranoja. > > Re: Nie można zaprzeczyć, że bezpodstawne ataki były wściekłe i na kżdym > froncie mediów. powoli to się zmienia i dzięki Bogu. > > na boga to jest polityka, opozycja jest od tego zeby krytykowac rzad. ludzie na > > jakim wy swiecie zyjecie > Re: Krytyka - TAK, ale nie ośmieszynie, pomawianie i manipulowanie. To jest zasadnicza różnica której nie widzi PO. > > > Trudno jest rządzić gdy jest się bezpodstwnie opluwanym. > > bezpodstawnie? przyklady. Choćby mówienie, że Rząd niczego nie robi i wmawianie społeczeństwu, że Kaczyńscy są rządni władzy totalitarnej. Wystarczy posłuchać intonacji i treści wypowiedzi pana Tuska marzącego o władzy totalitarnej w terenie (nawoływanie do obywatelskiego nieposłuszeństwa, a więc do anarchii) i spokojnych wypowiedzi polityków PiS. Tych spokojnych (nie przerywanych i nie manipulowanych przez realizujących plany pracodawców dziennikarzy) wypowiedzi polityków PiS i przedstawicieli Rządu może właśnie Pan w pełni posłuchać w Radiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:31 > Re. Oj, to jak to się stało, że nie rządzicie? - pewnie jakiś spisek Kaczyńskich nie tyle spisek co propaganda wsród ludzi którzy łatwo takiej propagandzie ulegają (niestety większość kraju, łącznie z panem) > To rzeczywiście tragiczne - muszę tylko Panu współczuć tak to fakt - obecnego rządu można tylko współczuć > to czemu ludzie z PO i przeciwnicy PIS-u używają języka który nie przystoi > ludziom na poziomie. np "wziąć lekarzy w kamasze"??! > jak będzie Pan łaskaw pomyśleć o nich i wczuć się w ich > los, to może bliższe będzie Panu działanie PiS-u a nie krzyczenie PO i > wzywanie do anatrchii. moge prosić przykad "wspaniałego dbania o innych" w zachowaniu PiSu? > ...nawoławania do anarchii... podoba mi się to sformułowanie widze nowy repertuar w broszurce PiSu... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 24.05.06, 09:01 kto nie chce? on, ona i ja! ludzie którzy głosowali na pis stukają się we własne czoła i litują nad własną głupotą. tak jest w 100% wśród moich znajomych (przeważnie ze wsi- oni oddali pisowi swoje głosy i teraz tego żałują)U pana panie AS moze cos sie zmieniło. moze jest pan z so i zadowolony z nowej posadki pierdzi w fotel przed kompem bo i tak nic nie wolno panu zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 10:04 Gość portalu: ble napisał(a): > kto nie chce? on, ona i ja! ludzie którzy głosowali na pis stukają się we własn > e czoła i litują nad własną głupotą. tak jest w 100% wśród moich znajomych (prz > eważnie ze wsi- oni oddali pisowi swoje głosy i teraz tego żałują)U pana panie > AS moze cos sie zmieniło. moze jest pan z so i zadowolony z nowej posadki pierd > zi w fotel przed kompem bo i tak nic nie wolno panu zrobic. Re. Powiem więcej jestem bezpartyjny i nie używam języka w stylu "pier...." który jest Pańskim językiem i o dziwo jestem inteligentem i jeszcze o dziwo słucham między innymi Radia Maryja i Telewizji Trwam i jeszcze muszę odać uważam PiS za Partię merytoryczną i kompetentną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giertych Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.05.06, 10:35 > Re. Powiem więcej jestem bezpartyjny i nie używam języka w stylu "pier...." który jest Pańskim językiem i o dziwo jestem inteligentem i jeszcze o dziwo słucham między innymi Radia Maryja i Telewizji Trwam i jeszcze muszę odać uważam PiS za Partię merytoryczną i kompetentną. jak sie zatem odniesiesz do zbiorki pieniedzy organizowanej przez rydzyka na rzecz stoczni gdanskiej? ktorych to stoczniowcy nigdy nie dostali? > jeszcze muszę odać uważam PiS za Partię merytoryczną i kompetentną. kompetentna nie jest bo wsadza mi na stolki ludzi niekompetentnych w dodatku zadajac klam swoim wyborczym zapowiedziom dobra skonczmy bo ja ciebie nie przekonam ani ty mnie. mimo wszystko wole tvn24 niz tv trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 12:14 Gość portalu: giertych napisał(a): > > Re. Powiem więcej jestem bezpartyjny i nie używam języka w stylu "pier... > ." > który jest Pańskim językiem i o dziwo jestem inteligentem i jeszcze o dziwo > słucham między innymi Radia Maryja i Telewizji Trwam i jeszcze muszę odać > uważam PiS za Partię merytoryczną i kompetentną. > > jak sie zatem odniesiesz do zbiorki pieniedzy organizowanej przez rydzyka na > rzecz stoczni gdanskiej? ktorych to stoczniowcy nigdy nie dostali? > Re: Jak by Pan śledził całą sprwę w oparciu o fakty a nie zasłyszenia, to wiadome by było dla Pana na podstwie prac prokuratury, że o. Rydzyk nigdy nie zbierał pieniędzy na ratowanie stoczni, a sprawą zajmował się powstały niezależny od o. Rydzyka Komitet do Ratowania Stoczni. Radio maryja jedynie propagowało akcję i udostępniło subkonto w Banku. Sprawa została zbadana a o. Rydzyk uwolniony od podejrzeń. Prokuratur (ta i za poprzednich rządów) nie znalazły podstaw do oskarżenia. Komercyjne media po wywołaniu nieuzasadnionej burzy zbudowanej na pomówieniach nie sprostowały sprawy, co jest najlepszym dowodem, na to że egzystowanie tak spreparowanego osądu (kłamstwa) w świadomości społecznej jest wygodne dla właścicieli tych mediów. > > jeszcze muszę odać uważam PiS za Partię merytoryczną i kompetentną. > > kompetentna nie jest bo wsadza mi na stolki ludzi niekompetentnych w dodatku > zadajac klam swoim wyborczym zapowiedziom > > dobra skonczmy bo ja ciebie nie przekonam ani ty mnie. mimo wszystko wole tvn24 > > niz tv trwam. Re: Nie dziwię się że woli Pan papkę od treści jej nie trzeba przeżuwać a minimum wysiłku jest reprezentatywny dla postawy polskiego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 15:44 > ...i o dziwo jestem inteligentem... faktycznie o dziwo ... :] > ...i jeszcze o dziwo > słucham między innymi Radia Maryja i Telewizji Trwam i jeszcze muszę odać > uważam PiS za Partię merytoryczną i kompetentną. i uwazam że to jest wystarczający powód by wiecej się do ciebie nie odzywać przedstawaiałem ci fakty, przekonywałem, uśiwadamiałem o kruchości twoich tez ale ty jesteś niereformowalny... żyj sobie dalej w swojej idealnej bajce ale prosze cie nie gadaj więcej głupot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 24.05.06, 23:32 > Gość portalu: ble napisał(a): moze jest pan z so i zadowolony z nowej posadki pierdzi w fotel przed kompem bo i tak nic nie wolno panu zrobic. Gość portalu: A.S. napisał(a): > Powiem więcej jestem bezpartyjny i nie używam języka w stylu "pier...." > który jest Pańskim językiem i o dziwo jestem inteligentem i jeszcze o dziwo > słucham między innymi Radia Maryja i Telewizji Trwam i jeszcze muszę odać > uważam PiS za Partię merytoryczną i kompetentną. tzn pan nie pierdzi, czy poprostu nigdy się do do tego nie przyznaje? Wydaje mi się ze jest pan zwykłym "ĄĘ", samozwańczym inteligentem obrośniętym w piórka bez dozy samokrytycyzmu i z klapkami na oczach. poadrawiam. ps. jest pan w stanie głośno wypowiedzieć słowo "PIERDZIEĆ" ? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi 24.05.06, 09:12 "Adam Bielan, eurodeputowany i organizator kongresu: - [...] Łódź jest dobrze skomunikowana z resztą kraju, ma hotele..." Oto, jakie PiS (a zarazem parlament, rząd...) ma pojęcie o infrastrukturze w Łodzi. chyba że PiS inaczej rozumie sformułowania "dobrze skomunikowana" czy "mieć hotele" i wystarcza mu sieć zapchanych jednojezdniowych dróg, linie kolejowe o Vmax = 60 km/h i baza hotelarska sprzed 30 lat, zupełnie nieadekwatna ilością łóżek i jakością do czasów i wielkości miasta. Skoro taki stan PiS uważa za zadowalający standard, przestaję się dziwić temu, że Łódź jest na szarym końcu pod względem centralnie finansowanych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 10:17 zamek napisał: > "Adam Bielan, eurodeputowany i organizator kongresu: - [...] Łódź jest dobrze > skomunikowana z resztą kraju, ma hotele..." > Oto, jakie PiS (a zarazem parlament, rząd...) ma pojęcie o infrastrukturze w > Łodzi. chyba że PiS inaczej rozumie sformułowania "dobrze skomunikowana" czy > "mieć hotele" i wystarcza mu sieć zapchanych jednojezdniowych dróg, linie > kolejowe o Vmax = 60 km/h i baza hotelarska sprzed 30 lat, zupełnie nieadekwatn > a > ilością łóżek i jakością do czasów i wielkości miasta. Skoro taki stan PiS uważ > a > za zadowalający standard, przestaję się dziwić temu, że Łódź jest na szarym > końcu pod względem centralnie finansowanych inwestycji. Re.: Dobrze skomunikowan, to nie znaczy, że bardzo dobrze i oznacza, że jest jeszcze coć do zrobienia. Po ukończeniu A2 będzie miała dobre połączenie z zachodem, ma lotnisko (a to że nie chcą latać z niego, to nie wina Rządu), za stan ulic nie odpowiada także Rząd a Samorząd lokalny - ciekawe jak się wykaże PO jeśli wygra (w co wątpię) wybory samorządowe. Jeśli Pażskim zdaniem Łódź nie ma hoteli, to niech Pan je zacznie budować - Rząd nie buduje Hoteli. Może dobrze, że kongres PiS będzie w Łodzi, bo jest szansa na rzetelne rozmowy i osiąganie celów, no chyba że całą merytorykę puścicie z parą niepokojów i protestów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukszpan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 24.05.06, 10:39 > Ale pan pieprzysz... dokladnie PS. uwazaj bo zostaniesz posadzony o jezyk rynsztokowy, pseudointeligencje i przynaleznosc do libertynskich łżeelit :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukszpan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 24.05.06, 10:37 > ma lotnisko (a to że nie chcą latać z niego, to nie wina Rządu), jak nie wina rzadu, a kto wybieral nowe lotnisko w modlinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 12:32 Wybrał bo jest to optymalne rozwiązanie do połączeń międzynarodowych w przyszłości ze względu na położenie. Lublinek leży za blisko miasta tak jak i Okęcie. Sprawą władz lokalnych jest rozwój lokalnych połączeń i zabieganie o tnie linie litnicze. Problem polega na tym że bombardując Rząd wrzuca się do jego ogródka wszystkie kamyczki i te nie leżóce w gestii Rządu, li po to tylko by wykazywać swoje racje. Liczy się przy tym że przeciętny odbiorca jest niekompetentny i każdy taki atak uzna za słuszny, a Rząd za niekompetentny. Trzeba by było sztabu ludzi by dementować każdą taką dezinformacyjną minę wpuszczeną do działań Rządu. Czemu ma służyć takie bombardowanie jak nie destabili9zacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 15:59 miałem się wiecej do ciebienie odzywac ale nie moge > Czemu ma służyć takie bombardowanie jak nie > destabilizacji? masz racje - celem przeciętnego polaka jest destabilizacja rządu i państwa oraz ogólna anarchia w państwie nie chcemu sprawnego rządu dlatego mu przeszkadzamy mówiąc na forum co nas boli :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 16:34 Gość portalu: jan napisał(a): > miałem się wiecej do ciebienie odzywac ale nie moge > > > Czemu ma służyć takie bombardowanie jak nie > > destabilizacji? > Re: to nie bombardowanie, ale grzeczne odpowiadanie na krzywdzące ataki wobec tych co Rządzą dla dobra Polski. Nie można im zarzucić, że takich intencji nie mają. Nie są nieudolni, ale rządzą w warunkach takich a nie innych i to wymaga odrobiny dobrej woli do analizy i sprawiedliwej oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a nieeeeeeee 24.05.06, 09:36 PiSuary won! nie czytaliscie najnowszego rankingu frekwencji w kosciolach??? Lodz na szarym koncu!!!!!!! :))))) a wiec won! i nie pokzaywac nam sie tu! chyba, ze na jakichs zadupiach Lodzi, w wiochach zabitych dechami i podmiejskich 'miastach' - chociaz nie wiadomo czy nawet tam by was chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: nieeeeeeee IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 10:08 e.v.q.a napisała: > PiSuary won! nie czytaliscie najnowszego rankingu frekwencji w kosciolach??? > Lodz na szarym koncu!!!!!!! :))))) a wiec won! i nie pokzaywac nam sie tu! > chyba, ze na jakichs zadupiach Lodzi, w wiochach zabitych dechami i podmiejskic > h > 'miastach' - chociaz nie wiadomo czy nawet tam by was chcieli > Re: oj z tą kulturą i językiem to u Pani nie zupełnie wszystko wporządku. Cieszę się, że tacy ludzie są w opozycji, bo przynajmniej pokazują jakość tej opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: nieeeeeeee 24.05.06, 10:32 skoro o jezyku mowa, to moze wyjasni mi Pan (Eminencjo, Wasza Wysokowsc tudziez Karlowatosc? hehehe) jak maja sie slowa won, zadupie i wiocha do, dajmy na to, SPIEPRZAJ DZIADU? nalezy wziac tez pod uwage fakt, ze ja nie pelnie zadnej panstwowej funkcji, tym bardziej nie stoje na czele (czyli nie jestem przykladem wzorowego pisowskiego wyborcy) zadnej partii - tak wiec bardziej martwilabym sie o kulture i jezyk 'partii rzadzacej' i jej 'koalicjantow' (o wyborcach nie wspominajac) - daleko nie trzeba szukac: 1) wspomniane juz powiedzonko PiSuara 2) chociazby MW i faszystowskie zapedy lpru (kultura jak sie patrzy!) 3) kryminalista lepper jako wiceminister (to juz komentarza nie wymaga) jeszcze jakies pytania co do jezyka i kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: nieeeeeeee IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 12:39 e.v.q.a napisała: > skoro o jezyku mowa, to moze wyjasni mi Pan (Eminencjo, Wasza Wysokowsc tudziez > Karlowatosc? hehehe) jak maja sie slowa won, zadupie i wiocha do, dajmy na to, > SPIEPRZAJ DZIADU? nalezy wziac tez pod uwage fakt, ze ja nie pelnie zadnej > panstwowej funkcji, tym bardziej nie stoje na czele (czyli nie jestem przyklade > m Re: oj,oj znowu język drwin. Była Pani przy tym???? - czy zna Pani to z zasłyszeń i z przekazów kabaretopodobnych? N9ie będę z Panią polemizował, ale spytam się krótko Pani językiem: Czy żyło się Pani dobrze w dawnym burdelu i czy nie wolała by Pani żyć w kraju sprawiedliwym dla wszystkich i dla tych najbiedniejszych i nasłabszych też? Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: nieeeeeeee 24.05.06, 18:29 co nazywasz 'dawnym burdelem'? komune, ktora tak dzielnie zaczyna w wielu sprawach nasladowac PiS czy jeszcze cos innego? co do 'spieprzaj dziadu' to nagranie to ('film', zeby bylo jasne) jest ogolnodostepne, chyba ze juz macki cenzorow PiSu dosiegaja internet... kazdy madry powie Ci (poszukaj np w kosciele hehe), ze nie ma sprawiedliwosci na swiecie - jest tylko wieksze lub mniejsze zlo, a jezeli tego nie dostrzegasz to rzeczywiscie nie ma co dalej polemizowac. i nie podoba mi sie pomysl rozdawania pieniedzy nierobom i nieukom tylko dlatego, ze nimi sa. jezeli komukolwiek uda sie zbudowac kraj 'sprawiedliwy dla wszystkich itd' to z miejsca dostanie za to Nobla. katoland tez takim krajem nie bedzie, a najsmieszniejsze jest to, ze budowanie katolandu nie ma na celu wprowadzenia sprawiedliwosci etc tak jak to sie moherkom wydaje, ale ma to na celu zrobienie z tego spoleczenstwa jeszcze wiekszych ... ktorymi steruje sie jednym znakiem - zgadnij jakim. amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: nieeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:13 zaczynam miec wrażenie że przez cały dzień A.S. robi sobie z nas 'jaja' bez przerwy prowukując dziwnymi hasłami :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: nieeeeeeee IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 20:08 e.v.q.a napisała: katoland tez takim krajem nie bedzie, a najsmieszniejsze jest to, ze > budowanie katolandu nie ma na celu wprowadzenia sprawiedliwosci etc tak jak to > sie moherkom wydaje, ale ma to na celu zrobienie z tego spoleczenstwa jeszcze > wiekszych ... ktorymi steruje sie jednym znakiem - zgadnij jakim. amen Re. Tak się składa, że jestem katolikiem i używne przez panią sformułownia mnie się nie podobają. Pomysł "rozdawania pieniędzy" jak Pani to nazywa spodoba się Pani gdy zacznie grzebać w śmietnikach, żeby coś zjeść. Co do zła mniejszego, czy większego to ocena zależy od punktu siedzenia. Z pewnością z punktu widzenia ubogiej części społeczeństwa, która to część stanowi niestety w Polsce większość PiS jest dla nich szansą na życie i przetrwanie. Z dostępnych dla mnie badań nie wszyscy co są w skrajnej nędzy to nieuki i nieroby. ńyczę posmakowania i zmiany zdania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: odpowiedź dla e.v.q.a IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 20:09 e.v.q.a napisała: katoland tez takim krajem nie bedzie, a najsmieszniejsze jest to, ze > budowanie katolandu nie ma na celu wprowadzenia sprawiedliwosci etc tak jak to > sie moherkom wydaje, ale ma to na celu zrobienie z tego spoleczenstwa jeszcze > wiekszych ... ktorymi steruje sie jednym znakiem - zgadnij jakim. amen Re. Tak się składa, że jestem katolikiem i używne przez panią sformułownia mnie się nie podobają. Pomysł "rozdawania pieniędzy" jak Pani to nazywa spodoba się Pani gdy zacznie grzebać w śmietnikach, żeby coś zjeść. Co do zła mniejszego, czy większego to ocena zależy od punktu siedzenia. Z pewnością z punktu widzenia ubogiej części społeczeństwa, która to część stanowi niestety w Polsce większość PiS jest dla nich szansą na życie i przetrwanie. Z dostępnych dla mnie badań nie wszyscy co są w skrajnej nędzy to nieuki i nieroby. ńyczę posmakowania i zmiany zdania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: odpowiedź dla e.v.q.a 24.05.06, 20:32 oj mi tez sie wieeeeele rzeczy w tym kraju nie podoba... ale takie zycie ;) prosze przytoczyc czesc mojej wypowiedzi stwierdzjaca ze wszyscy ludzie w skrajnej biedzie to nieroby i nieuki bo sobie nie przypominam abym cos takiego napisala - dosc wolna interpretacje zastosowales (niedlugo juz tego nie bedzie mozna nawet zrobic ;)) jak dla mnie to rozdawanie pieniedzy to NAJGORSZE co moze byc! nie dosc ze rujnuje panstwo, zabiera pieniadze tym ktorzy je uczciwie zarabiaja to jeszcze, a moze przede wszystkim, jest tylko LAGODZENIEM skutkow biedy a nie ZAPOBIEGANIEM jej! zamiast rozdawac pieniadze trzeba te pieniadze inwestowac w nowe miejsca pracy, podnoszenie kwalifikacji itd. jakies watpliwosci co do tego co jest lepsze? skoro jestes takim katolikiem to czemu mi zyczysz najgorszego? :)) czyzby nastepny 'polski katolik'? co innego twierdzi ze robi, a robi zupelnie innego robi? musze przyznac, ze w Polsce wiekszosc tych 'zadeklarowanych' jest wlasnie taka 'dwulicowa' no ale zboczylam z tematu - jezeli kiedykolwiek dotknie mnie bieda (albo jej widmo) to nie bede sie zastanawiala tylko szybciej niz ktokolwiek zdazy pomyslec opuszcze ten 'normalny' kraj - i bynajmniej nie po to by stac przy zmywaku np w UK i nie rozumiec jak szef na mnie po angielsku wrzuca... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: odpowiedź dla e.v.q.a IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 21:38 e.v.q.a napisała: i nie podoba mi sie pomysl rozdawania pieniedzy nierobom i nieukom tylko dlatego, ze nimi sa Re. Na Pani życzenie przypominam co Pani napisała - rzeczywiście nie napisała Pani że nieroby i nieuki są w skrajnej biedzie, ale trudno sobie wyobrazić aby było inaczej i trudno zaakceptować by człowiek z własnej woli chciał się znajdować w skrajnej biedzie. Zden zdrowo maślący człowiek nie pojmuje pomocy materialnej państwa jako rozdawnictwo pieniędzy ale jako pomoc na przetrwanie. Kursy, szkolenia itp nie wiele załatwiają, załatwiają one problem bezrobocia chwilowo, kiedy ludzie są na szkoleniach i problem bezrobocia zatkany przez wykładowców kursów. Ja stoję na jeszcze bardziej kontrowersyjnej pozycji dotyczącej świadczeń. Uważam mianowicie, że stypendium, pomo, czy jakiekolwiek śswiadczenia muszą mieś rzeczywisty wymiar a nie wymiar symboliczny wyliczony z tego co Państwo jest łaskawe wyskrobać i rzucić jako ochłap z którym nie wiadomo co zrobić. Mianowicie realne środki potrzebne dla stypendystów i wszelkie inne świadczenia muszą zaspakajać potrzeby. Stypendium musi znaczyć stypendium wystarczyjące na potrzeby studenta, zasiłek pomocy społecznej musi być realnym zasiłkiem pozwalającym normal godnie żyć itp. Dopiero do tak stworzonych potrzeb społecznych musi być ustawiany budżet i wyznaczane progi podatkowe. Odmienną sprwą jest zadbanie by zmniejszać bezrobocie i dbać o to by dostawali tylko te świaczenia ludzie uprwnieni. Co do życzeń, to ponieważ nie jestem zabobonny, to wiem że życzenia się nie spełniają więc nie mają charakteru wymiernego, a najlepiej można zrozumieć czyjeś prblemy kiedy się postawi na tego kogoć miejscu. Muszę jednak Panią zaniepokoić, że na zachodzie nikt na Panią niecierpliwie nie czeka tak jak Pani uważa i nie ma tu Eldorado i nawet gdy jest Pani wybitnym specjalistą z Polski. Mity o Zachodzie mnie roszczulają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: odpowiedź dla e.v.q.a 24.05.06, 22:18 a mnie mimo wszystko nie roZczulaja mity o Zachodzie, w szczegolnosci poparte opowiesciami znajomych i innych osob o tym jak to jest powiedzmy w Szwecji czy Francji, o UK nie wspominajac. i nie mowiac o tym, ze Polacy sa tam bardzo mile widziani w zawodzie mnie interesujacym, chociaz czlowiek wyksztalcony wszedzie znajdzie prace - wszystko zalezy od tego jak potrafi o to zadbac. i tyle. i ja nadal uwazam, ze przede wszystkim trzeba szkolic ludzi a nie dawac im gotowe pieniadze na przezycie bo to najzwyczajniej w swiecie ich rozleniwia i utwierdza w przekonaniu, ze skoro nie maja to im panstwo i tak da (a ile z nich robi na czarno??!!) i nie porownuj zasilku dla bezrobotnych ze stypendium (czy to naukowym czy socjalnym) bo to nie ten kaliber jezeli chodzi o ilosc pieniedzy pochodzacych z budzetu panstwa (czytaj naszej kieszeni). zasilek NIE JEST po to by godnie zyc, tylko po to by, jezeli juz przezyc! aby godnie zyc (chociaz to zalezy od stanu pojmowania rzeczy) zarabia sie pieniadze, a nie dostaje - to jest ta podstawowa roznica. i jezeli by tak kazdemu wyplacac zasilek zeby godnie zyl nic nie robiac to ciekawe ile wynosilaby ta 'dziurka' budzetowa nowego, taniego panstwa pozalowania godnej IV RP i jaki procent Polakow bylby wtedy zarejestrowany niemalze dozywotnio jako bezrobotny? (obstawiam ze tak z 80% - oby tylko...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cecylia30 kongres w Łodzi bo tu najtaniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:23 a kaczorki są skape i nie chcą wydawać kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoolka pytanie kto nie chce Pisowcow IP: *.zabpan.lodz.pl 24.05.06, 10:41 Ja, i bede wypowiadac sie teraz w moim imieniu Ale nie mowie o tym Kongresie, niech go robia, wazne zeby tylko uczciwie za Kongres zapłacili... pieniędzmi, a nie obietnicami tego co komu przypadnie op wyborach samorzadowych.. ALe swoja droga to niezla kokieteria... Łodzi nie trzeba pieniedzy na rozwoj infrastruktury, naprawe drog, doprowadzenie autostrady, w koncu skoro PiS robi tu swoja konferencje to znaczy ze jest tu wystarczająco dobre wszystko , vide nic wiecej nam nie potrzeba. Ja nie chce rzadu w wersji Beta3, ktory nie wiadomo ile wytrzyma... Wersja Beta 1 (Sam-pis) nie wypaliła, wersja Beta2 (el pakt)- prawie jak koalicja tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.uni.lodz.pl 24.05.06, 10:35 PiSuary duzo ryzykuja. Nie ma chyba drugiego miasta w Polsce, ktore tak mocno by ich nienawidzilo. I mialo tak silne do tego powody. Kiedys na cos takiego mowilo sie: hucpa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoolka Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.zabpan.lodz.pl 24.05.06, 10:42 Ja, i bede wypowiadac sie teraz w moim imieniu Ale nie mowie o tym Kongresie, niech go robia, wazne zeby tylko uczciwie za Kongres zapłacili... pieniędzmi, a nie obietnicami tego co komu przypadnie op wyborach samorzadowych.. ALe swoja droga to niezla kokieteria... Łodzi nie trzeba pieniedzy na rozwoj infrastruktury, naprawe drog, doprowadzenie autostrady, w koncu skoro PiS robi tu swoja konferencje to znaczy ze jest tu wystarczająco dobre wszystko , vide nic wiecej nam nie potrzeba. Ja nie chce rzadu w wersji Beta3, ktory nie wiadomo ile wytrzyma... Nasi łódzce Pisowcy tyle dla naszego miasta zrobili ze sie zaraz poplacze ze szczescia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.48.rev.vline.pl 24.05.06, 10:50 PiSiory nie mogą zrobić zjazdu z Warszawie, ponieważ obecnie dzięki PiSowi nie ma tam prezydenta, tylko jest komisarz. A to ma się nijak do samorządu. Poza tym pewnie PiS poprze Kropiwnickiego na prezydenta Łodzi. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowlak Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.devs.futuro.pl 24.05.06, 13:14 To może zorganizujemy jakąś demonstrację przeci rządowi przy tej okazji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 13:22 Gość portalu: kowlak napisał(a): > To może zorganizujemy jakąś demonstrację przeci rządowi przy tej okazji?? Re. Ta demonstracja to tak dla zadymy żeby coś się działo, czy może Rząd konkretnie uczynił Panu coś złego? Które osiągnięcie (osiągnięcie a nie sprawy organizacyjne) nie są po Pańskiej myśli? mówmy o konkretnych dokonaniach Rządu które się Panu nie podobają ( ale nie o pobożnych Pańskich życzeniach czego rząd Pańskim zdniem nie dokonał)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poalczek Co rząd dokonał dobrego dla Łodzi..hehe IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 14:38 Wybrał nam prezesa ŁSSE którego za chwile odwołał bo sie okazało że nie ma wykształcenia wyższego o czym w rządzie zapomnieli, pomine że dali nam kretyna co to wychwalał pod niebiosa sytuację, że P&G otworzy na terenie naszej łodzkiej strefy fabryke ale w Warszawce bo tam potrzebuja wiecej środków czystości do kibli i pisuarów niz w Łodzi A generalnie to posłowi pisuraowi (znaczy tacy co olewają wszystko) głosują przeciw kasie dla naszego regionu Rząd wybrał misnistra transportu który chce z opłat za parkingi ..moze tez w Łodzi budowac kutry heh Zabierają nam kase na drogi i na lotnisko A premier kłamie mnie w żywe oczy że zwiększenie liczby ministerst nie podniesie kosztów funkcjonowana Państwa..bosze czy ten człowiek to katolik? czy on sie z tego spowiada? sama kasa dla wiekszej liczby ministró + reorganizajcja typu nowe druki nowe pieczatki, szyldy, telefony, samochody no krew człowieka zalewa jak sie słucha marionetki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Co rząd dokonał dobrego dla Łodzi..hehe IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 14:54 Ale, to że Kulczyk dostanie z UE za frico 300 Mil. Euro, to Pana nie boli. ńe zbudowł autostradę na podwalinach drogi szybkiego ruchu za którą Pan płaciŁ podatkami, to wszystko wporządku. A może nie, może nie chciałby Pan by wyłapano kombinatorów i innych złodzieji gospodarczych? Jeśli tak, to co mają to zrobić UFO-ludki? Albo może ludzie społecznie? Przy reorganizacji następuje chwilowy wzrost kosztów, ale w rozliczeniu rocznym bilans może wyjść korzystny. Czemu ludziom rządzącym odbieracie uczciwość na wyrost? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Ja wymieniam błedy rządu a Ty bredzisz..... IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 22:25 walnij się w łeb bo jak wymieniam konkretne błedy i idiotyzmy tego rządu i PiS- u to Ty bredzisz znowy o jakims Kulczyku.. Ku.. co ja jego rodzina jestem czy co??? Czy powedziałem, że złodzieje mają sobie żyć w najlepsze??? Oczywiście, ze jestem za wykrywaniem machlojek i oszustw. Ale lepiej tak jak PiS rozliczyć wszystkich i wszystko, wstrzymać budowy autostrad, wstrzymac prywatyzację bo trzeba rozliczyć wszystkich.. Do kur.. nędzy trzeba rozliczyć SLD z pożyczki moskiewskiej tak???? I co mam wierzyć że taki ktoś jak Kaczyński ich rozliczy??? gość który był ministrem sprawiedliwośći nie zrobił nic w tym kierynku a teraz puszcz hasał że wszystkich sprawdzi..co za zakłamane brednie..lepiej niech jego braciszek pokaże swoją teczkę. I nie będe już wiecej odpisywał bo ktoś kto tak bezsensownie odpowiada i z taką czestotliwościa to moze być tylko totalny zacietrzewiony zaślepiony baran idący na rzeź, albo poseł ablo ktoś wyżej heheh spadaj na ten zlocik baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiper Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 14:34 Jestem jak najbardziej za jakaś demonstracją. Mam nadzieje, że dojdzie ona do skutku. A zakres haseł jest ograomny od niekompetencji, psucia i upartyjniania państwa... po ..... jakże aktualne hasło dla PIS "spieprzaj dziadu!" Mam nadzieję, że FMS, czy inni taka okazję wykorzystają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 14:58 Gość portalu: Kiper napisał(a): > Jestem jak najbardziej za jakaś demonstracją. Mam nadzieje, że dojdzie ona do > skutku. A zakres haseł jest ograomny od niekompetencji, psucia i upartyjniania > państwa... po ..... jakże aktualne hasło dla PIS "spieprzaj dziadu!" > Mam nadzieję, że FMS, czy inni taka okazję wykorzystają Re: Są jeszcze lepsze pomysły z piekła rodem np. ogłoszenie sanacji Łodzi lub wzniecenie rewolucji to wszystko z poziomu Waszego myślenia. Na przywódcę wybierzcie pana Niesiołowskiego. A Polskę będziecie mieli jak malowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 16:30 > Są jeszcze lepsze pomysły z piekła rodem...Na przywódcę wybierzcie pana Niesiołowskiego. no pewnie nie wolno psioczyć na kaczorów bo trzeba najpierw dac im szanse ale sam pan nie potrzebuje dawac komuś szanse by mieć na jego temat wyrobione zdanie i wciskac je innym ;) ...i tak dochodząc do końca... trzeba przyznac że to dzisiejsze forum jest lepsze od mumio i ani mru mru razem wziętych - taki miły relaksi, troche śmiechu... zaraz wysyłam linka do wszystkich znajomych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.,S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 16:36 Gość portalu: jan napisał(a): > > Są jeszcze lepsze pomysły z piekła rodem...Na przywódcę wybierzcie pana > Niesiołowskiego. > > no pewnie nie wolno psioczyć na kaczorów bo trzeba najpierw dac im szanse ale > sam pan nie potrzebuje dawac komuś szanse by mieć na jego temat wyrobione zdani > e > i wciskac je innym ;) Re Pan Niesiołowki już się wykazywał wystarczająco by poznać jego twórczość Sejmową, a teraz Senacką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 16:39 Gość portalu: jan napisał(a): > trzeba przyznac że to dzisiejsze forum jest lepsze od mumio i ani mru mru razem > wziętych - taki miły relaksi, troche śmiechu... > zaraz wysyłam linka do wszystkich znajomych ;) Re wspaniały pomysł - przynajmniej będzie wiadomo kto jest kim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 16:41 > Re wspaniały pomysł - przynajmniej będzie wiadomo kto jest kim prosze bardzo: jestem Paweł Karczmarczyk a mój pesel to 86091403233 i co teraz??? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 17:14 Gość portalu: jan napisał(a): > > Re wspaniały pomysł - przynajmniej będzie wiadomo kto jest kim > > prosze bardzo: > jestem Paweł Karczmarczyk a mój pesel to 86091403233 > i co teraz??? ;P Re Jestem pod wrażeniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: A.S. IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 24.05.06, 18:03 chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: A.S. IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 18:06 Gość portalu: jinx napisał(a): > chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. > pozdrawiam Re: A niby czemu mam nie wierzyć. Ja nie ulegam psychozie fanatyków Tuska i Rokity nie mówiąc już o Niesiołowskim. Nie zasłużyli by rządzić Polską i muszą się z tym pogodzić, ale niestety jak widać nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: A.S. IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 24.05.06, 19:21 psychozie PO'wskiej nie ulegasz, ale jakiejs na pewno o czym swiadczy ilosc twoich wpisow. sprawdz to, bo jako twoj blizni martwie sie ze cos moze byc na rzeczy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S.. Re: A.S. IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 19:43 Gość portalu: jinx napisał(a): > psychozie PO'wskiej nie ulegasz, ale jakiejs na pewno o czym swiadczy ilosc > twoich wpisow. sprawdz to, bo jako twoj blizni martwie sie ze cos moze byc na > rzeczy. > pozdrawiam Re: Dziękuję za troskę wspartą dużą dawką bezsilnej złośliwości. Zażyłem ją jak szczepionkę uodparniającą wierzę że mi pomoże przetrwać poziom uszczypliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenit Re: A.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 21:35 83.133.125.115/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: A.S. IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 21:55 83.133.125.115/ Re: Muszę Pana zmartwić na zachodzie też w dobrych szkołach są podziały na klasy z uczniami zdolniejszymi i słapszymi. Ułatwia to prowadzenie zajęć i wbrew przypuszczeniom pozwala na lepsze przygotowanie i nadgonienie materiału przez uczniów gorszych. Mimo że nie jestem fanem Pana Roman Giertycha to takie działania uważam za niepoważne tym bardziej że stoi za tym PO i stosuje to jako element destabilizujący. PO liczy że uda się odwołać Giertycha co spowoduje rozpad koalicji i znowu uda się zablokować działania Rządu. Jest to wystarczająco wyraźne i szyte grubą nicią. Powiem że jest to niskie i żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Re: A.S. erata napisano błędnie słapszy winno być IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 22:11 naturalnie słabszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenit Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:41 [URL=imageshack.us][IMG]http://img168.imageshack.us/img168/514/lepper2ey.jpg[/IMG][/URL] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenit Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:42 img168.imageshack.us/my.php?image=lepper2ey.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieflagowiec Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:37 "Tam, gdzie rządzą sztandary, rozum siedzi w trąbie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.05.06, 17:57 Marnują tylko kasę na ten kongres. Prędzej Jaruś cnotę straci niż pisuary wygrają w Łodzi wybory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala moze jakas manifestacja???????Łodzianie łaczmy sie IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 28.05.06, 11:19 proponuje marsz o d placu wolnosci po hale expo , z transparentami ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEXUS Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.toya.net.pl 29.05.06, 08:42 JAK WIDZĘ W DALSZYM CIĄGU WSZYSCY BOJĄ SIĘ PISU.CO WY MACIE ZA USZAMI????? KTO WAMI STERUJE!!!! MYŚLCIE WRESZCIE SAMI KOMU ZALEŻY NA BAŁAGANIE W POLSCE??CHYBA NIE NAM POLAKOM----PRAWDA????TO KOMU I KTO NA TYM KORZYSTA OJ LUDZIE LUDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakor Re: Ogólnopolski kongres PiS w Łodzi IP: *.toya.net.pl 29.05.06, 10:29 A czemu to macie pretensję do reprezentantów ludu? Sejm to organ przedstawicielski i takie właśnie jest nasze społeczeństwo. Udawanie że się jest ze Dworu a nie z jakiś tam Czworaków, to praktyka kabotyńska. Pomian i Kołakowski w "Psychologii tłumu" napisali: "...tłum jest tak odważny, jak najbardziej odważny jego uczestnik i tak tchórzliwy, jak najwiękrzy tchórz w jego składzie...". Zastanawiacie się, kto nami rządzi? Przedstawiciel tego właśnie tłumu. Demokratycznie wybrany, przy wtórze odpowiednio dobranej wrzawy. Zacytuję raz jeszcze, za Mickiewiczem tym razem. "Wszystko przejdzie, we wrzawie po huku po trudzie, wezmą dziedzictwo cisi, mali ciemni ludzie." Odpowiedz Link Zgłoś