bnew 25.05.06, 17:56 Czy ktoś zna jakąś alternatywną firmę dla PAI działającą na Janowie (oprócz Astral bo to żadna alternatywa). Strasznie mam ich dosyć i chętnie zmienie providera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Alternatywa dla PAI na Janowie IP: *.astral.lodz.pl 25.05.06, 20:51 Niestety, poki co nie ma zadnego wyboru procz wlasnego talerza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat Re: Alternatywa dla PAI na Janowie IP: *.4web.pl 25.05.06, 20:57 jak zbierzesz pięć osób możesz pogadać z nimi www.forweb.pl/pl/oferta/internet-dla-blok%F3w? uważam że to najlepszy łódzki provider, a trochę tych firm przerobiłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat *poprawka IP: *.4web.pl 25.05.06, 21:00 www.forweb.pl/pl/internet-dla-blok%F3w/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Alternatywa dla PAI na Janowie IP: 195.69.82.* 25.05.06, 23:05 hoho, ceny maja dosc wygorowane (w por. z pai) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat Re: Alternatywa dla PAI na Janowie IP: *.4web.pl 25.05.06, 23:57 Za jakość trzeba płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat Re: Alternatywa dla PAI na Janowie IP: *.4web.pl 26.05.06, 00:09 Właśnie zerknąłem na stronę PAI i okazuje się,że oferują łącza z limitami i wcale nie mają tanio. Nie dość, że kiepskie łącza w tym PAI, to jeszcze drożyzna. W 4web są łącza bez limitów i działają super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Alternatywa dla PAI na Janowie IP: 195.69.82.* 26.05.06, 17:22 Faktycznie, przegladalem dosc pobieznie strone 4web i nie wiedzialem, ze maja lacza bez limitow, przegladajac widzialem akurat te z limitami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. W kwestii "kiepskich lacz" IP: 195.69.82.* 26.05.06, 17:23 Mam radiowe z PAI w centrum Lodzi i nie narzekam, ale moze to kwestia lokalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hefalumb Re: W kwestii "kiepskich lacz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:31 Nie długo do Łodzi wchodzi Netia (ok. 08.2006) z nową technologią Wimax (szeroko pasmowy net o szerokości 3,4 GHz).Niestety nie znam jeszcze szczegółów,ale myślę że pod kątem cenowym i limitowym powinna być kokurencyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deamon Re: W kwestii "kiepskich lacz" IP: *.pai.net.pl 26.05.06, 23:35 Z tymi cenami to jest trochę inaczej w PAIu. Po pierwsze zawsze możesz negocjować, po drugie im dłużej jesteś ich Klientem tym masz większe zniżki, po trzecie jak coś Ci nie pasuje to pisz reklamację, w reklamacji uwzględnij co od nich oczekujesz (np. niższy abonament o 50% za brak dostępu do internetu w dniach .......) Ja mam PAIa od 3 lat i nie narzekam, mieli drobny problem w ubiegłe wakacje ale się już poprawili (pisałem reklamacje a oni obniżali mi abonament). Teraz mam transfer 1024 kbps bez limitu za 79,00 zł Odpowiedz Link Zgłoś
bnew Re: W kwestii "kiepskich lacz" 26.05.06, 23:57 Problem w tym że nie chce mi się szwendać po ich biurze, a mailowe reklamacje olewają. Ja natomiast mam 320 z limitem 8 giga za 69 i gdzie tu sprawiedliwość??? Chyba złoże im wypowiedzenie to może się otrząsną... A tak poważnie to poczekam chyba na tego wimaxa z netii. dzięki wszystkim za odpowiedzi :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat Nowe taryfy 4WEB od czerwca IP: *.4web.pl 01.06.06, 13:10 Od dzisiaj mają nowe taryfy w Forwebie. Teraz są najlepsi i najtansi w Łodzi. Niestety na Janowie nie mają sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany 4WEB to dno!!!!! uważajcie na tych cwaniaczków!!!! IP: *.4web.pl 01.06.06, 14:12 Mam z nimi umowę na czas nieokreślony, chciałem wejść w te nowe taryfy, i co usłyszałem? 299zł opłaty aktywacyjnej lub podpisanie 30 miesięcznej lojalki. Niech spierda_ają!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat Kłamiesz IP: *.4web.pl 01.06.06, 19:02 Jeżeli masz umowę na czas nieokreślony to zmiana na nową taryfę kosztuje 0zł.Jeżeli do końca trwania obecnej umowy pozostało 1-12 miesięcy - 100 zł.Jeżeli do końca trwania obecnej umowy pozostało 12-30 miesięcy - 200 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Nie kłamie!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.4web.pl 01.06.06, 19:24 Mogę poruszać się w "górę i w dół" tylko w starych, bardzo drogich taryfach tzn. tych które były dostępne w momencie gdy zakładałem internet(ok. 2lata temu). Jeśli chcę wejść do "nowych", muszę zapłacić haracz aktywacyjny za który przecież już raz płaciłem!!!!!!!!! Pajac z BOK poinformował mnie, że firma poniosła wydatki w związku z wdrożeniem nowych taryf, więc stąd te opłaty-po prostu śmiech na sali:D:D:D Apsysowi też powinienem zapłacić za wstęp do Manufaktury:D, bo też zainwestował własne środki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat Re: Nie kłamie!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.4web.pl 01.06.06, 19:35 Bzdury jakieś opowiadasz. Ja dzisiaj przeszedłem na nową taryfę.Nic nie zapłaciłem.Zadzwoń do nich to się dowiesz. Zresztą na ich stronie jest informacja, że przejście na nową taryfę jest darmowe. Sprawdź sam www.forweb.pl/pl/aktualno%B6%E6/migruj-na-nowe-pakiety/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Nie kłamie!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.4web.pl 01.06.06, 19:42 załatwiałem tę sprawę 2miesiące temu(już były nowe taryfy tylko bez limitów). jego propozycje były takie: lojalka na 12miesięcy-opłata 149zł lojalka na 30miesięcy-opłata 0zł olałem gościa, i jadę na "starej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat Nie kłam więcej !!! IP: *.4web.pl 01.06.06, 19:52 2 miesiące temu to były inne taryfy. Zasady migracji też były inne. Teraz są nowe taryfy. Migracja jest za darmo.Przeszedłem dzisiaj na łącze bez limitu 512/512 za 79 zł. Nikt takich dobrych i tanich łącz nie oferuje w Łodzi. Nie zapłaciłem nic za zmianę taryfy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Nie kłam więcej !!! IP: *.4web.pl 01.06.06, 20:05 na jakość nie narzekam. 2miesiące temu były te same taryfy tylko bez limitów np. 192kb-45zł, teraz z limitem 5GB-39zł, bez limitu-cena bez zmian, itd. jeśli chodzi o zasady migracji, to pewnie starzy klientci się na nich wypięli, więc "twardziele" z web'a zmiękli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat Re: Nie kłam więcej !!! IP: *.4web.pl 01.06.06, 20:26 Nie były te same taryfy. Teraz są lepsze. Wcześniej było 5 taryf z limitem i 5 taryf bez limitu. Teraz jest lepiej, bo jest 7 taryf i sam decydujesz czy chcesz z limitem czy bez. Teraz są łącza symetryczne, a wcześniej nie było. Do tego jest taniej. Wcześniej za 59 zł było łącze 384/128 z limitem 14GB, a teraz jest łącze 512/512 z limitem 15GB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Nie kłam więcej !!! IP: *.4web.pl 01.06.06, 21:08 pierdzielisz, taryfy podobne, zyskałeś(aś) tylko lepszy UL za to 79zł img193.imageshack.us/img193/706/x6ab.jpg (wciśnij powiększenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat Re: Nie kłam więcej !!! IP: *.4web.pl 01.06.06, 21:27 Podobne, ale nie takie same. Nowe są lepsze. Do tego teraz podłączenie jest za 1 zł we wszystkich taryfach, a umowa na 12 miesięcy. Jak podpiszesz na 24 miesiące to 2 miesiące są gratis. Dla mnie oferta jest o wiele lepsza i tańsza niż poprzednio. Nie znam lepszej w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the end Re: Nie kłam więcej !!! IP: *.4web.pl 01.06.06, 21:45 nie zarzucaj mi kłamstwa, skoro ci napisałem, że rozmowę z 4web'owskim pajacem odbyłem 2miesiące temu. nie mięli zbyt wielu chętnych na "ponowną aktywację" więc zmienili zasady... ps. nie podszywaj się pod mój nick, drugi wpis w tym wątku, to mój wpis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Nie kłamie!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.4web.pl 01.06.06, 19:46 najwyraźniej od tego czasu rura im zmiękła, dwa michy temu było tak, jak napisałem Odpowiedz Link Zgłoś