Gość: obserwator GŁUPCY !!!!!!!!!!!!! Pietryna nigdy nie bedzie hiperma IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 15:30 rketem !!!!! Kompletny idiotyzm - nie można tego inaczej nazwać... 1. przyszłością pietryny nie są sklepiki tylko finansowe instytucje, puby restauracje .... 2. w miescie nie ma parkingów w centrum. wjazd na P. nie zmienia tej sytuacji. 3. dla mnie juz w galerii łodzkiej jest za duży tłok i zbyt trudny dojazd (cerntrum miasta) . IDEALNE ZAKUPY TO M1. Wątpię czy pietruna zastąpi mi M1 - chyba że wyburzymy kamienice i wybudujemy metro. wniosek; NIE DLA ZAKUPÓW CHCEMY PIOTRKOWSKIEJ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ DURNIU !!!!!!!!!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.01.03, 15:35 SAM SE TAM POGINAJ DO NIEMIASZKA,MAŁO TO JUŻ FIRM NASZYCH PADŁO PRZEZ M1.Z TWOJA PRACĄ TEZ BĘDZIE RÓŻNIE JEZELI JA DOSTANIESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Kolejna odsłona dramatu. 17.01.03, 09:12 Zastanawiam się czy osoby odpowidzialne za całą sytuację wiedzą co mówią: "Prezydent uważa, że jego decyzja nie przywraca ruchu kołowego, a tylko umożliwia dojazd do sklepów. Parkowanie zostanie wprowadzone w godzinach ich otwarcia i będzie płatne." Totalna paranoja, ja rozumiem że sam prezydent mówił że z samochodu nie korzysta, ale ja tak i może coś wytłumaczę. Otóż aby samohód mógł gdziekolwiek _zaparkować_ to musi tam najpierw _dojechać_. No chyba że pan prezydent przewiduje że w najbliższym czasie samochody będą latać, wtedy faktycznie umożliwienie parkowania nie będzie wiązało sie z ruchem kołowym na Piotrkowskiej. "Nasze intencje zostały wypaczone – odpowiada na to poirytowana zamieszaniem Jadwiga Kirchof, szefowa Klubu Piotrkowska, skupiającego część kupców i restauratorów." A co?? Przeczytała Pani reakcję ludzi na wasze szalenie "mądre" pomysły. Proszę się nie ośmieszać i teraz nie wycofywać tylną furtką za swojego pomysłu tylko ponieść jego konsekwencje. "Ci, którzy kostki wykupili, powinni na nich stanąć i zaprotestować – sugeruje Marek Janiak." Popieram tego Pana z całego serca !!! Cytaty pochodzą z: www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/240993.html Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: Kolejna odsłona dramatu. 17.01.03, 09:25 Otóż aby sampCHód mógł gdziekolwiek - przepraszam za błąd mea culpa Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Kolejna odsłona dramatu. 17.01.03, 15:54 adamco napisał: > "Nasze intencje zostały wypaczone – odpowiada na to > poirytowana zamieszaniem Jadwiga Kirchof, szefowa Klubu > Piotrkowska, skupiającego część kupców i restauratorów." > A co?? Przeczytała Pani reakcję ludzi na wasze szalenie > "mądre" pomysły. Proszę się nie ośmieszać i teraz nie > wycofywać tylną furtką za swojego pomysłu tylko ponieść > jego konsekwencje. Okres błędów i wypaczeń..?!?!?!?!! NOT AGAIN !!!! ;)))))) -- Elaine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafkur Re: Na Piotrkowską wracają samochody IP: *.wodn.lodz.pl 17.01.03, 12:18 Mam samochód, a po Piotrkowskiej z przyjemnością chodzę pieszo. Po oficjalnym (bo jeżdżą i tak i to czasem ostro)wpuszczeniu tam samochodów możemy pożegnać się z budowaną od lat tradycją wielkomiejskiego deptaku. Poza tym sporo łodzian zapłaciło za kostki i z pewnością powini mieć możliwość pokazania ich np. goszczonej rodzinie z innego miasta bez narażania życia. Odnoszę wrażenie, że nowowybrane władze zamiast opublikowania swoich oryginalnych pomysłów oddają się w większości pasji psucia „starych”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakaja Re: Na Piotrkowską wracają samochody IP: *.swseiz.lodz.pl 17.01.03, 12:59 Nie! Protestuję. Nie po to przez tyle lat walczono o ten, jakby nie było, symbol Łodzi! Nie po to odrestaurowywano kamienice! Nie po to budowano "pomnik Łodzian", stawiano ławeczkę Tuwimowi, kufer Reymontowi, stół fabrykantom! Nie po to wiele lat temu WYŁĄCZONO TĘ ULICĘ Z RUCHU by teraz to wszystko zaprzepaścić... Kocham Łódź i kocham Piotrkowską. Nie dam zrobić z niej kolejnej "zwykłej ulicy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PePe Re: Na Piotrkowską wracają samochody IP: 80.48.117.* 17.01.03, 18:26 Hubar na czyich jesteś usługach,kiedyś napisałem:czekalski nnnnnnnnajlepszym fryzieremn Łodzi,a ty odpisałeś :Dowody::::: Brak cj ccccccccccccccccharakteru bracie Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Na Piotrkowską wracają samochody 17.01.03, 23:39 Gość portalu: PePe napisał(a): > Hubar na czyich jesteś usługach, --Mosadu, CIA, i jeszcze kilku kółek wzajemnej adoracji... > kiedyś napisałem:czekalski nnnnnnnnajlepszym fryzieremn Łodzi,a ty odpisałeś > :Dowody::::: --Czekałem, się doczekałem ale nie od Ciebie! > Brak cj ccccccccccccccccharakteru bracie --A Tobie umiejętności rozmowy i rzeczowych argumentów, Twoich argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi HUBAR !!! 18.01.03, 00:20 hubar napisał: > > Hubar na czyich jesteś usługach, > --Mosadu, CIA, i jeszcze kilku kółek wzajemnej adoracji... > 1. Mossadu, ale to literówka... 2. Nie mówili Ci w Centrali, durniu, żebyś się nie ujawniał..!?!?!!! Co mówił nasz przełożony??? N i e u j a w n i a ć p r z y n a l e ż n o ś c i!! Oj, wywalą Cię z tej misji... ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Zobaczysz, Icchak szału dostanie...:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Keltoi!!! 18.01.03, 15:22 No ładnie, ja tu zadymę w stylu "łapcie złodzieja" a Ty tu mnie tak demaskujesz... Mosiek da Ci popalić! Zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch DO FLIPA 19.01.03, 18:08 Flip, pokaż ludziom zdjęcia z pietryny z poczatku lat 90 - te które opublikowałeś kiedyś w przewodniku wydanym bodajże w 1992r. Na tych fotkach widać stada samochodów stojące ciasno przy sobie po obu stronach ulicy. Ludzie nie mają wyobraźni. Może to im przemówi do rozsądku. Czy chcemy aby pietryna znowu tak wyglądała? Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szewczyk Re: Na Piotrkowską wracają samochody IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 10:18 Samochody na pietrynie to będzie lincz klimatu z jakiego słynne jest serce naszego miasta. JESTEM ZDECYDOWANIE PRZECIWNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Na Piotrkowską wracają samochody IP: 4.2.* / *.lodz.mm.pl 20.01.03, 17:56 Kupcy z ulicy Piotrkowskiej niech lepiej obniżą ceny w swoich sklepach a wóczas będzie więcej kupujących ceny są cholerdalne a jakość niektórych towarów też problematyczna.Proponuje znak zakazu wstępu na ul. Piotrkowwską dla osób biednych.ja z swoim "maluchem" i tak bym była jak "trędowata" a jak będzie w dalszym ciągu deptak to choć sobie pospaceruje i poptrze jak żyją i co mogą kupować bogaci!!!!!! ====== Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Zademonstruj swoje niezadowolenie w czwartek 20.01.03, 18:28 23 stycznia o godzinie 14 pod UMŁ Szczegóły -> www.piotrkowska-deptakiem.xu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teo Re: Na Piotrkowską wracają samochody IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 21.01.03, 13:38 Pietryna musi być deptakiem w 100%. Na razie jest półdeptakiem.Trzeba więc na środku ulicy wzdłuż całej ulicy porobić małe fontanny,zazielenić ulicę małymi miniaturami drzewek,poustawiać zabytkowe ławeczki z oparcami( dziedzińce kamienic godne naśladowania-Piotrkowska,kino Polonia-Piotrowska,siedziba TVN) to przykłady znakomite.I może wprowadzić zabytkowe karety,powozy (jedna jeżdzi reklamując sklep z biżuterią).W Nowym Jorku przy Central Parku to największa atrakcja takie powozy z wożnicami w smokingach.Trzeba przyciągać ludzi czymś co wyróżnia to miejsce od innych. Ale równocześnie od strony ulic Zachodniej,Kościuszki,Sienkiewicza przerobić tak wszystkie wjazdy na dziedzińce kamienic by właściciele,mieszkańcy,klienci mogli tam swobodnie parkować.Miejsca jest tam bardzo dużo i wystarczy trochę drobnych zmian by prawidłowo uporządkować te miejsca.Część starych ruder( komórki, magazynki) wyburzyć i porobić place do parkowania.Póki nie ma pieniędzy na podziemne parkingi bo nie wyobrażam sobie by w przyszłości przy Pietrynie postawiono parkingi wielopoziomowe wyglądające jak ten na Manhatanie. Jeśli już to z zewnątrz powinny wyglądać jak secesyjne kamienice albo szklane domy bo takie betonowe mauzoleum jak na Manhatanie po prostu by nie pasował. Odpowiedz Link Zgłoś